Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Αποζημιώσεις «ψίχουλα» για οδοντιατρικές υπηρεσίες.

(1/1)

Argirios Argiriou:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Για κάποιο διάστημα κάλυπτα την θέση του ελεγκτή γιατρού του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) που είχε, στην κυριολεξία, χηρέψει από τον συνάδελφο που εκτελούσε χρέη ελεγκτή και μέχρι την πρόσληψη νέου. επειδή δεν υπήρχε ελεγκτής οδοντίατρος, εκτελούσα και τέτοια χρέη. Εκείνο που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι κανείς οδοντίατρος στο νησί δεν είχε κάνει σύμβαση με το Δημόσιο. Έτσι οι ασφαλισμένοι πλήρωναν, έπαιρναν απόδειξη και στη συνέχεια κατέθεταν αίτηση στον ΟΠΑΔ για να πάρουν χρήματα πίσω. Επειδή, όπως αναφέρει και το άρθρο παραπάνω, η αποζημίωση ανά πράξη ήταν "της πλάκας" οι οδοντίατροι, σε συνεννόηση με τους ασθενείς έγραφαν στα βιβλιάρια "της Παναγιάς τα μάτια" ούτως ώστε να συμπληρώσουν ένα ικανοποιητικό ποσό που θα έπαιρναν πίσω. Π.χ. ενώ είχαν κάνει 1 εξαγωγή και 2 σφραγίσματα, έγραφαν ότι είχαν κάνει σφραγίσματα σε 15 (δεν αστειεύομαι) δόντια! Μάλιστα οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν μια ορολογία στην περιγραφή των δοντιών (π.χ. 15α, 15β κλπ) που ως μη γνωρίζων αρχικά, πίστευα ότι έχουμε γύρω στα 60 δόντια στο στόμα μας, έτσι που τα έγραφαν. Ως μη οδοντίατρος λοιπόν δεν ήξερα τι έγραφαν ουσιαστικά και το κυριότερο δεν μπορούσα να διαπιστώσω αν είχαν κάνει τις εργασίες που έκαναν. Βέβαια σε υπερβολικές περιπτώσεις που ανέγραφαν 20 και 30 εργασίες, άρχιζα κι έκοβα στην τύχη. Οι ασφαλισμένοι αντιδρούσαν, όμως εγώ τους έλεγα: "αν έχουν γίνει όλες οι εργασίες που αναγράφονται εδώ, πιστεύω ότι θα σας συνέφερε περισσότερο να βγάλετε όλα τα δόντια και να εμφυτεύσετε άλλα".

Κάτι τελευταίο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι οι οδοντιατρικές εργασίες στην Ελλάδα είναι ακριβές. ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ! Κι ο κόσμος, αν και το αναγνωρίζει, το αποδέχεται αναγκαστικά. Βλέπετε τα δόντια είναι βασικό "εργαλείο" επιβίωσης. Γι' αυτό βλέπουμε ρεπορτάζ με κόσμο ιδίως από τη Βόρεια Ελλάδα, να βγαίνει στη Βουλγαρία για οδοντιατρικές εργασίες στο 1/3 της τιμής που θα κόστιζαν στην Ελλάδα.

Κάτι που θα ήταν ενδιαφέρον να συζητηθεί σε άλλη ενότητα είναι ποιός ο ρόλος και το εύρος εργασιών του Οδοντιάτρου στο Κ.Υ.
Γιατί παλαιότερα στο Κ.Υ. είχαμε μια οδοντίατρο (τώρα έφυγε σε άλλη γη, σ' άλλα μέρη, για να ασκήσει εκεί το "λειτούργημά" της) που ανέφερε ότι ο νόμος για τους οδοντιάτρους των Κ.Υ. αναφέρει ότι κάνει πρόληψη και εξετάζει παιδιά μέχρι 18 ετών ενώ στους ενήλικες έλεγε "να πάτε σε ιδιώτες οδοντιάτρους"

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση