Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
26 Απριλίου 2024, 03:42:54

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των Π.Ι  (Αναγνώστηκε 43507 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Σεπτεμβρίου 2013, 16:25:51
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

giota


Καλησπέρα!νομίζω όμως ότι πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα!πρέπει να συγχωνευτούν κάποια ιατρεία!ιδίως αυτά με χαμηλή επισκεψιμοτητα! αλλοιως ας κριθεί επιτέλους ο κάθε ιατρός αναλλογα με την  επισκεψιμοτητα του! διότι χαμηλή υψηλή επισκεψημοτητα όλοι το ίδιο πληρωνομαστε στο δημόσιο!

20 Σεπτεμβρίου 2013, 16:32:55
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

PAPAS NIKOLAOS


ΕΟΠΥΥ σημενει αλλαγη εργασιακης σχεσης δηλαδη μισθο 700ευρω, συγχωνευση αλλαγη εφημεριας κυλιομενο ωραριο,  ιδιωτικα προσφορα και ζητηση δηλαδη 3ευρω ανα ασθενη

23 Σεπτεμβρίου 2013, 16:38:45
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

εξαιτίας της διαδικασίας της διαθεσιμότητας - κινητικότητας στην οποία θα τεθούν κατά πάσα πιθανότητα οι γιατροί και οι εργαζόμενοι της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προκειμένου να δημιουργηθεί ο νέος, ενιαίος φορέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για τον οποίο συμφώνησαν την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής της τρόικας!

Ειναι πλέον οριστικό οι ιατροι των ΚΥ και ΠΙ τίθενται εκτός ΕΣΥ σε διαδικασία κινητικότητας ,διαθεσιμότητας.

Τα περί διαλόγου τον Οκτώβρη είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

23 Σεπτεμβρίου 2013, 21:23:52
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Χμμμ...μηπως δεν αφορα τοσο τους ιατρους ΠΙ-ΚΥ αλλα τους ιατρους πρωην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ δεδομενου οτι αυτη η δομη καταργειται και οι γιατροι της ενσωματωνονται πλεον (οσοι θελουν φυσικα αλλα με νεα εργασιακα δεδομενα) στο ΕΣΥ?

Τωρα αν πιασει η δαγκανα και καποια περιφερειακα ιατρεια-Κεντρα Υγειας με τη μορφη συγχωνευσεων-καταργησεων...δεν βαζω το χερι μου στη φωτια!

Φαινεται ομως πως ανοιξαν οι ασκοι του Αιολου...οριστικα και αμετακλητα...
+

24 Σεπτεμβρίου 2013, 10:42:43
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

PAPAS NIKOLAOS


Ανοιξαν  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

24 Σεπτεμβρίου 2013, 11:46:51
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
«Σχέδιο Δράσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»
Παλιές μελέτες Σουλιώτη και Κυριόπουλου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Σεπτεμβρίου 2013, 12:50:52
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μετά τα νοσοκομεία σειρά έχουν τώρα για κινητικότητα όσοι εργάζονται στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (περίπου 10.000) αλλά και στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανακατανέμει το προσωπικό όλης της χώρας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Αλλάζουν θέση εργασίας περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς το επόμενο κύμα κινητικότητας θα αφορά στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν έως το τέλος του χρόνου γιατροί, διοικητικοί  υπάλληλοι αλλά και παραϊατρικό προσωπικό των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ενοποίηση των μονάδων υγείας του φορέα με τα Κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία του ΕΣΥ ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξουν θέση εργασίας οι 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και εκείνοι των δομών του ΕΣΥ.
 
Η κινητικότητα τους θεωρείται δεδομένη ανεξάρτητα από το πιο σενάριο θα ακολουθηθεί για τη δημιουργία του νέου ενιαίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
 
Οι εργαζόμενοι αναμένεται να μείνουν εκτός για μικρό χρονικό διάστημα με το 75% του μισθού τους, ώστε η μετάβαση να μην επηρεάσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και ειδικά των περιφερειακών μονάδων όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία.
 
Βέβαια ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια της κινητικότητας είναι να μείνουν κάποιες μονάδες για ένα διάστημα χωρίς προσωπικό κάτι που φαίνεται να αποτελεί πονοκέφαλο και για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. “Στόχος είναι να μη υπάρξει κενό στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους” διαβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επεσήμανε ότι οι οδηγίες του είναι να υπάρξει σχέδιο ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Σήμερα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μαζί με τις λιγοστές μονάδες υγείας του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που συγχωνεύτηκαν, διαθέτουν συνολικά 10.000 εργαζόμενους. Οι γιατροί είναι περίπου 5.500, εκ των οποίων οι 500 είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι υπόλοιποι έχουν μια πιο ελαστική σχέση εργασίας που τους επιτρέπει να διατηρούν και ιδιωτικά ιατρεία ενώ ορισμένοι έχουν και 4ωρη σχέση εργασίας. Γεγονός βέβαια που προβληματίζει δεόντως την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Έτσι στο πλαίσιο αυτό αναζητείται φόρμουλα ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο καθεστώς εργασίας για όλους.
 
Πάντως σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, από τους περίπου 10.000 εργαζόμενους 600 διοικητικοί υπάλληλοι που ασχολούνται με διαδικασίες όπως παροχές, συντηρήσεις, ιατρικά μηχανήματα αναμένεται να διατηρήσουν τις θέσεις τους ώστε να συνεχίζουν να διεκπεραιώνουν τις υπάρχουσες υποθέσεις.
 
Ενίσχυση θα υπάρξει όμως και στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μετακινήσει
1500 διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, θέμα για το οποίο έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στους εκπαιδευτικούς κύκλους. Οι υπάλληλοι αυτοί είτε θα μεταφερθούν άμεσα στον ΕΟΠΥΥ είτε θα ενταχθούν στο νέο φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα δημιουργηθεί. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει την τρύπα στους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα έως το τέλος του χρόνου.
 
Η κινητικότητα πάντως των εργαζομένων στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και στα Κέντρα Υγείας δε θα αποφευχθεί όποια λύση και αν επιλεγεί για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πιο πιθανό θεωρείται πάντως σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας όπου θα ενταχθούν όλες οι μικρές δομές από όπου θα παίρνουν την πρώτη ιατρική βοήθεια οι ασφαλισμένοι.
 
Στο μεταξύ ασκούνται πιέσεις από πολλές πλευρές για το σύστημα που θα ακολουθηθεί.
Από τη μία οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας του ΕΟΠΥΥ επιδιώκουν αλλαγές αλλά προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που δε θα αλλάζει τις εργασιακές τους σχέσεις εκ βάθρων. Από την άλλη τα όργανα των γενικών γιατρών επιθυμούν να δημιουργηθεί ένα σύστημα όπου όλοι οι ασθενείς θα επισκέπτονται πρώτα έναν γενικό γιατρό πριν πάνε σε ειδικό παίρνοντας το απαραίτητο παραπεμπτικό.
 
Πρόταση που βρίσκει αντίθετο μεγάλο τμήμα του ιατρικού προσωπικού αλλά και όπως αναφέρουν πληροφορίες και την ειδική επιστημονική ομάδα που θα προτείνει στον Άδωνι Γεωργιάδη το τελικό σχέδιο.
Πάντως με το νέο κύμα κινητικότητας δε θα αποφευχθούν και πάλι οι αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Σεπτεμβρίου 2013, 12:57:39 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Σεπτεμβρίου 2013, 15:16:50
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι συμβεβλημένοι ιδιώτες θα είναι η τελευταία επιδιωκόμενη λύση (ως η πιο ακριβή), εκεί όπου δεν υπάρχει προσφορά οργανωμένων "πακέτων" παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ από ευρύτερα ιδιωτικά σχήματα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ


(Να αναγνωσθεί προ ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του ΔΣ την 27/9/2013)


Κε Πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι- μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ


Επίκειται υπουργική απόφαση για την σύσταση 7μελούς επιτροπής (αν δεν έχει ήδη υπογραφεί) που θα διαπραγματευθεί μεταξύ άλλων αγορά ιατρικών υπηρεσιών και διαγνωστικών εξετάσεων για τον ΕΟΠΥΥ από φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής με συγκεκριμένα κριτήρια (όπως ανάγκες περιοχής, ο δείκτης υγείας κ.λπ.).


Όπως καταλαβαίνετε αν συμβεί κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθεί ένας μικρός αριθμός γιατρών (10-20) σε κάθε περιοχή ως υπαλληλικό προσωπικό του ιδιωτικού φορέα με μισθούς των 700 € σβήνοντας από τον υγειονομικό χάρτη 30.000 ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

29 Σεπτεμβρίου 2013, 15:42:01
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δ. Κοντός: Δεν μπορούμε να έχουμε 560 σκόρπια Κέντρα Υγείας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στην ενοποίηση όλων των Κέντρων Υγείας  και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ αλλά και στην αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού Οργανισμού μέσα από το δίκτυο αυτό, θα επικεντρωθεί η μεγάλη «μάχη» που θα δοθεί για την επόμενη ημέρα επιβίωσης αλλά και ανάδειξης του Οργανισμού σε έναν σημαντικό υγειονομικό φορέα της χώρας.

«Ήδη σήμερα σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν 560 σκόρπια Κέντρα Υγείας», τονίζει στο Onmed.gr ο επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, «δεν είναι δυνατόν επομένως να τα αφήσουμε όλα ανοικτά». Ωστόσο, συνεχίζει, η αναδιάρθρωση των σημείων υγείας, θα σημάνει αυτομάτως την ενδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ταυτόχρονα την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων.

Σε ερώτηση εάν ο νέος Οργανισμός που θα αναλάβει την ανάπτυξη του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα μπορούσε να δουλέψει συμπληρωματικά με τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κοντός τονίζει ότι «προσωπικά θα στηρίξω ό,τι αποφασίσει η κυβέρνηση και ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.  Αυτό πάντως που θα χρειαστούμε, είναι όχι μόνο οικονομική στήριξη, αλλά κοινωνική και οργανωτική».
Για το ίδιο θέμα, και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του, απάντησε ότι για την υλοποίηση του νέου φορέα που θα αναλάβει την ΠΦΥ, θα προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος με όλους τους φορείς, προκειμένου να καταλήξουν σε μία απόφαση.
Πάντως, και η κινητικότητα θα παίξει κρίσιμο ρόλο στον νέο φορέα για την ανάπτυξη της ΠΦΥ, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, οι μετακινήσεις που θα γίνουν από το ένα Κέντρο Υγείας στο άλλο, θα πραγματοποιηθούν στην βάση της κινητικότητας.

Μειωμένος ο προυπολογισμός του ΕΟΠΥΥ το 2014

Αναφορικά με τον προυπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, το 2013 κινείται στα 7 δις ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ληξιπρόθεσμα χρέη.  Για το 2014 σύμφωνα με τον Κοντό, ο προυπολογισμός αναμένεται να είναι κατά τι μειωμένος. Η κρατική χρηματοδότηση για εφέτος ανέρχεται στο 1,108 δις ευρώ και σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ για την επόμενη χρονιά, γίνονται προσπάθειες ώστε να αυξηθεί. Βεβαίως όλη η μάχη που δίνεται εφέτος για τον ΕΟΠΥΥ είναι αυτή της τιθάσευσης του ελλείμματός του, το οποίο κυμαίνεται σε ένα δις ευρώ και το οποίο δεν βάζει «βόμβα» μόνο στα θεμέλια του δημοσιονομικού μας προβλήματος, αλλά και του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Κοντός, για το έλλειμμα έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα όπως rebate, clawback και κλινικό έλεγχο, που θα ξεκινήσει στις ιδιωτικές Κλινικές και Διαγνωστικά άμεσα.

Εισφορές ασφαλισμένων

Να σημειωθεί ακόμη, ότι οι εισφορές των ασφαλισμένων προς τον ΕΟΠΥΥ για το 2013 ενώ αρχικά είχαν σχεδιαστεί να φθάσουν τα 4,4 δια ευρώ, τελικά μειώθηκαν στα 4,15 δις ευρώ. Είναι εύλογο να αντιληφθεί κάποιος, ότι με την συνεχιζόμενη ύφεση και με την ανεργία να ξεπερνά το 27% , οι εισφορές το επόμενο διάστημα θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν και τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με στοιχεία μάλιστα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα  στο 12ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Healthworld, ο κ. Δημήτρης Κοντός, από τα 12,7 εκατομμύρια ασφαλισμένων του Οργανισμού, ασφαλιστική ικανότητα έχουν μόνο 6,1 εκατομμύρια, ενώ 449.000 έχουν ασφαλιστική ικανότητα, αλλά όχι ταυτοποίηση. Πάνω από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα, ενώ δεν είναι γνωστοί οι αριθμοί μητρώου κοινωνικής ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ) και το ΑΦΜ. Άλλοι επίσης, έχουν διπλή ασφάλιση, καθώς είναι εγγεγραμμένοι σε δύο από τα Ταμεία που μετέχουν στον ΕΟΠΥΥ.
Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ (2007 μέχρι 2011)- οι οποίες ανέρχονται σε 1,5 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Κοντό, την περασμένη Παρασκευή, εξοφλήθηκε ένα μεγάλο ποσό και συγκεκριμένα 800 εκατ. ευρώ προς όλους τους παρόχους υγείας.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

29 Σεπτεμβρίου 2013, 19:39:10
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Δεν υπάρχουν 560 κέντρα υγείας σήμερα στηνΕλλάδα. Ούτε έχει αρμοδιότητες επί των κέντρων υγείας ο κ. Κοντός. Μάλλον αναφέρεται στις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ οι οποίες δεν λέγονται κέντρα υγείας και όφειλε να ξέρει πώς λέγονται.


Την επόμενη ημέρα του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζουν οι αρμόδιοι του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας. Η πρώτη χαρτογράφηση που ολοκληρώθηκε αφορά στις κτιριακές υποδομές, ενώ η επόμενη φάση αφορά στην καταγραφή του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον χάρτη των κτιριακών υποδομών που έχουν στη διάθεσή τους οι επικεφαλής, ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει συνολικά 398 ακίνητα στη χώρα, τα οποία αντιστοιχούν σε 150 υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι το ΕΣΥ διαθέτει άλλα 207 Κέντρα Υγείας, 80 πολυδύναμα περιφερειακά κέντρα, 1.460 αγροτικά ιατρεία, 38 ειδικά περιφερειακά ιατρεία (π.χ. ψυχιατρικές δομές) που θεωρητικά στοχεύουν να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών για συνταγογράφηση, κλινική εξέταση και γενικώς εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Ωστόσο, οι δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης κοστίζουν ακριβά. Το υπουργείο Υγείας δαπανά περίπου 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο για μισθώματα των πρώην πολυϊατρείων του ΙΚΑ. Από τα 398 ακίνητα, τα 298 είναι μισθωμένα και… υπερτιμημένα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής έκθεσης πρόκειται για κτίρια ακατάλληλα, παλαιά και κακοσυντηρημένα. Σχεδόν ένα στα 3 τρία κτίρια βρίσκεται στην Αττική και από το σύνολο των μισθωμένων, σε ποσοστό 80% έχει λήξει το συμβόλαιο. Η μίσθωση συνεχίζεται με παρατάσεις, χωρίς διαγωνισμούς.

Παναγιώτα Καρλατήρα 29/09/2013 Πρώτο Θέμα
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Σεπτεμβρίου 2013, 19:52:19 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

11 Σεπτεμβρίου 2014, 07:59:58
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Στον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ γίνεται πλέον σαφής διαχωρισμός μεταξύ ιατρών ΕΣΥ και ιατρών ΠΕΔΥ,
Αυτοί ξέρουν....   ;)
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

11 Σεπτεμβρίου 2014, 16:03:20
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ γίνεται πλέον σαφής διαχωρισμός μεταξύ ιατρών ΕΣΥ και ιατρών ΠΕΔΥ,
Αυτοί ξέρουν....   ;)

Tί ακριβως σημαίνει αυτό;

11 Σεπτεμβρίου 2014, 16:08:43
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Οι γιατροί των Κέντρων υγείας και των ΠΙ ανήκουν στα ΠεΔΥ αλλά όλοι κάνουν ότι δεν το ξέρουν. Απο 1/1/2015 αμετάκλητα....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

11 Σεπτεμβρίου 2014, 18:38:20
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Υπάρχουν ακόμα ιατροί  που δεν εννοούν να κατανοήσουν τι είναι το ΠΕΔΥ και το ΕΣΥ.

Το ΕΣΥ διαχωρίζεται στο ΠΕΔΥ και στο ΔΕΔΥ. Τα δύο τελευταία αποτελούν υποσυστήματα του ΕΣΥ και όχι φορείς. Η σύγχιση των εννοιών  γίνεται επειδή η αναφορά στο ΠΕΔΥ συνέπεσε χρονικά με την κατάργηση των πρωτοβάθμιων ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, οπότε από πολλούς θεωρήθηκε ότι το ΠΕΔΥ είναι μετεξέλιξή τους, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση και των κέντρων υγείας.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

11 Σεπτεμβρίου 2014, 20:34:51
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρησω αλλά δεν υπάρχει πλέον Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά Ενιαίο Σύστημα Υγειας .
Στα ΠΕΔΥ ΔΕΔΥ θα συμπεριλαμβάνονται και ιδιωτικές δομές .
Το κράτος θα αντιμετωπίζει όλες τις δομές με τον ίδιο τροπο.
Game is over για το ΕΣΥ όπως το ξέραμε !!!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
6318 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2016, 13:37:48
από Ορθοπαιδικός
7 Απαντήσεις
4741 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Νοεμβρίου 2015, 16:06:07
από Gatekeeper
5 Απαντήσεις
5549 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2018, 12:38:12
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
26021 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 10:58:11
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
21479 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2022, 23:47:18
από GirousisN