Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ερχεται η σειρά των Π.Ι

<< < (12/20) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛέτε ο Σύριζα να τα καταφέρει; Θα ήταν καλό για τη χώρα και το λαό της, αλλά δυστυχώς δεν έχω πειστεί από τα λεγόμενα των στελεχών του, που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση. Βεβαίως, υπάρχουν πολλά σημεία που μπορεί να παρέμβει π.χ. άντληση εσόδων από τη λίστα του αίσχους (aka Lagarde), δήμευση περιουσιών και φυλάκιση πολιτικών και μη προσώπων που αποδεδειγμένα έβλαψαν το δημόσιο ταμείο (π.χ. θαλασσοδάνεια Φιλιππίδη) αλλά και άλλα πιο πρακτικά ζητήματα.

Εδώ ο κ. Γιακουμάτος τώρα λέει ότι η τιμή του γάλακτος δεν μπορεί να μειωθεί γιατί τα περιθώρια κέρδους των παραγωγών και της γαλακτοβιομηχανίας έχουν συμπιεστεί όσο δεν πάει και οι αλυσίδες των σούπερ-μάρκετ καρκινοβατούν και πρέπει κι αυτές να ενισχυθούν (από τον καταναλωτή).

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είπα ότι θα τα καταφέρει. Αντιθέτως εσείς είπατε ότι δεν θα τα καταφέρει. Αφού μπορείτε να μας προφυλάξετε με τις προφητικές σας ικανότητες, που είσασταν πριν αναλάβουν την εξουσία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να μας διαφωτίσετε με το χάρισμά σας?

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν διαβάσετε με λιγότερο εριστική διάθεση αυτά που έγραψα, ίσως δείτε κι εσείς ότι απλά πρόκειται για μια απαισιόδοξη διαίσθηση που έχω, ότι (θα) πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο μέχρι τα πάντα (ΕΣΥ, ΠΕΔΥ, ΕΟΠΥΥ, φαρμακεία κ.λπ) να διαλυθούν πλήρως. Τα υπόλοιπα που αναφέρατε (περί χαρίσματος κ.λπ) είναι ανάξια απαντήσεως, όπως και η προσπάθειά σας να με εμφανίσετε σαν απολογητή του Νουδουσόκ. Προσθέτω κι εγώ την καλημέρα μου.

ΑΡΗΣ:
Η απαισιόδοξη διάθεσή σας μάλλον σας έδωσε το δικαίωμα να βγάζετε συμπεράσματα για τη δική μου διάθεση. Το τι ερμηνεύει η διάθεσή σας, είναι δικό σας πρόβλημα. Καληνύχτα σας λοιπόν.

Denominator:
Η δυνατότητα του να σώσει ή να καταστρέψει κάποιος την Ελλάδα δεν είναι αποκλειστική. Ο νοών νοείτω.

ΑΡΗΣ:
Η δυνατότητα καταστροφής ναι, η χρονικά επιλεκτική δυνατότητα πρόβλεψης καταστροφών όμως, καταδικάζεται, γιατί δημιουργεί εντυπώσεις. Αυτήν κατέκρινα.

Δημήτρης Μακρέας:
Ας εστιαστούμε επομένως στο (κοινό) ζήτημα της  ΠΦΥ.
Αν το πρόβλημα ήταν διοικητικής φύσεως (θυμίζω το αποτυχημένο αυτοδοιίκητο των ΚΥ της κρήτης) , ο -σωστός- διοικητικός διαχωρισμός ,πιθανώς να ήταν λύση.
Το πρόβλημα όμως, είναι βαθύ ,δομικό, πρόβλημα κουλτούρας του ιατρικού κόσμου, με πρώτους τους γενικούς γιατρούς, πρόβλημα στόχευσης και σχεδιασμού από την πολιτική ηγεσία, πρόβλημα ανίδεων περί την ΠΦΥ που σχεδιάζουν για αυτήν. Πρόβλημα αντίληψης και συνηθειών των χρηστών της ΠΦΥ.
Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο πρόβλημα είναι απώλεια κάθε οράματος , κάθε συζήτησης για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας, από τη μεριά των επαγγελματιών υγείας. Το μόνο που διακρίνω είναι άγχος για το πλασάρισμα στη νέα αγορά που διαμορφώνεται και έναν εντελώς ατομικίστικο και ιδιωτικό έως ιδιοτελή τρόπο αντιμετώπισης ενός κοινωνικού ζητήματος. Βεβαίως και υπάρχουν διακριτές και ιδιαίτερα συγκροτημένες στάσεις ανθρώπων.
Πιστεύω ότι χάνεται το ίδιο το περιεχόμενο μέσα στο οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ένα πραγματικό σύστημα ΠΦΥ.
Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει να εφαρμόσει ένα σύστημα ΠΦΥ προσανατολισμένο στις κοινωνικές ανάγκες, με εξασφάλιση της αξιοπρέπειας χρηστών και εργαζόμενων, απλούστατα γιατί δεν υπάρχουν οι επιστήμονες που μπορούν να το στηρίξουν. Ακόμα και αν έχει τις καλύτερες των προθέσεων.
Εκτός και βάλει το μαχαίρι πολύ βαθιά στο κόκαλο και αποφασίσει να αφήσει πίσω του την παλιά γενιά γιατρών και να επενδύσει στους επιστήμονες που έχουν φυγει ή φεύγουν.
Αυτό όμως θα ξεσηκώσει τη συντεχνία.
 Απαιτεί συνθήκες ωρίμανσης των αιτημάτων της κοινωνίας που μάλλον δεν υπάρχουν...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση