Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:07:34

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρά των Π.Ι  (Αναγνώστηκε 43208 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Δεκεμβρίου 2011, 11:47:05
Αναγνώστηκε 43208 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Με την ένταξη του ΟΓΑ στον ΕΟΠΥΥ, ο ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από το εκτεταμένο δίκτυο ιδιωτών ιατρών.
Ως εκ τούτου πόλλα ΠΙ πλέον είναι περιττα...

Νομίζω πως είναι λογικό να αναμένουμε μαζικό λούκέτο σε πόλλα ΠΙ,  τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά ως κέντρα συνταγογράφησης (προσφιλή έκφραση των ΦμΦ).
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

20 Δεκεμβρίου 2011, 12:13:20
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Σωστό. Μαζί με αυτά θα κλείσουν και τα "συνεργαζόμενα" φαρμακεία.
Η αρχή του τέλους για τα χωριά;
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

20 Δεκεμβρίου 2011, 12:17:51
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η αρχή του τέλους για τα χωριά;

Το τέλος για τα χωριά ξεκίνησε όταν έκλεισαν τα μονοθέσια δημοτικά,καταργηση κοινοτήτων, τώρα απλά ολοκληρώνεται το σχέδιο Μαρκεζίνη περι Αγροτουπόλεων.....(και εξαφάνιση των χωριών)
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Δεκεμβρίου 2011, 12:42:51 από Predator »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Ιανουαρίου 2012, 11:14:50
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι πολικές θερμοκρασίες και τα άδεια ταμεία του Δήμου Φλώρινας ανάγκασαν τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κάτω Κλεινών να... ζητήσει από μισό ευρώ από τους συγχωριανούς του, προκειμένου να πάρει πετρέλαιο για το αγροτικό ιατρείο της περιοχής και να γίνεται η ιατρική εξέταση υπό... φυσιολογικές συνθήκες και όχι συνθήκες ψύχους.

Αναλυτικότερα, τους -20 βαθμούς Κελσίου έχει «αγγίξει» ο υδράργυρος στις Κάτω Κλείνες και ενώ το χιόνι δεν λιώνει εδώ και δύο εβδομάδες, πάνω από τετρακόσιοι άνθρωποι εξυπηρετούνται στο παγωμένο αγροτικό ιατρείο που λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα.

Τα καύσιμα τελείωσαν και το θέμα απασχόλησε την κοινότητα και τους κατοίκους. Έπειτα από πρόταση ορισμένων από αυτούς, ο πρόεδρος της κοινότητας έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει την ελάχιστη συμβολή του τοπικού πληθυσμού, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Τα έξοδα δεν είναι πολλά για να ζεσταθεί ο χώρος, καθώς ο αγροτικός γιατρός έρχεται μία φορά την εβδομάδα και χρειάζονται μόνο 5-6 ευρώ για να ζεσταθεί λίγο το ιατρείο. Το κρύο όμως είναι τσουχτερό και, επειδή ο δήμος δεν μπορούσε να μας εξυπηρετήσει, καθώς δεν έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμες πιστώσεις, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο» αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μιχάλης Ευθυμιάδης.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Μαρτίου 2012, 16:11:22
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΣΚΟΠΟΣ
A plan for the reorganisation and restructuring is prepared for the short and medium term with a view to reducing existing
inefficiencies, utilising economies of scale and scope, and improving quality of care for patients. The aim is to reduce
hospital costs by at least 10 percent in 2011 and by an additional 5 percent in 2012 in addition to the previous year. This is to
be achieved through:
- increasing the mobility of healthcare staff (including doctors) within and across health facilities and health regions. [Q4-
2011]
- adjusting public hospital provision within and between hospitals within the same district and health region; [Q4-2011]
- revising the activity of small hospitals towards specialisation in areas such as rehabilitation, cancer treatment or terminal
care where relevant; [Q4-2011]
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Partially observed.
Hospital operational expenditure was reduced by 13.4 percent
since 2009 (7.2 percen reduction in 2011 compared to 2010).
Hospital administrations have been merged (82 rather than 131
hospital boards) but not necessarily the hospitals within each
administration. The number of hospital beds has been reduced.
Some facilities have been closed or transformed. No progress
regarding mobility of staff.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

13 Μαρτίου 2012, 18:17:47
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ο καθένας πια βγαίνει και λέει ό,τι θέλει. Αγνό χάος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Μαρτίου 2012

Μείζον θέμα φαρμακευτικής κάλυψης κοινωνικά ευαίσθητου πληθυσμού της χώρας, προκαλούν οι πρόσφατες ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.

Με απόφαση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, τα φαρμακεία θα εκτελούν μόνον ηλεκτρονικές συνταγές. Για τις χειρόγραφες, ο γιατρός θα επιβαρύνεται με πρόστιμο ενός ευρώ.

Με δεδομένο ότι τα αγροτικά ή τα περιφερειακά ιατρεία της χώρας δεν διαθέτουν υπολογιστή ή ευρυζωνική σύνδεση, καθίσταται σαφές ότι ηλικιωμένοι, αγρότες, ακόμη και τουρίστες θα μένουν χωρίς φαρμακευτική συνταγή σε περίπτωση ανάγκης.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας, κάνοντας λόγο για κατάργηση - στην ουσία - των αγροτικών ιατρείων από το υπουργείο Υγείας, με την απόφαση να επιβάλλει πρόστιμο στον ιατρό για κάθε χειρόγραφη συνταγή που συνταγογραφεί στον ασθενή:

"Με δεδομένο ότι κανένα αγροτικό ιατρείο δε διαθέτει μηχανοργάνωση για ηλεκτρονική συνταγογράφηση (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο, εκτυπωτή και τα σχετικά αναλώσιμα), πολλά μάλιστα δεν διαθέτουν καν τηλέφωνο, είναι αναμενόμενο και ήδη συμβαίνει, κανένας ιατρός να μη δέχεται να συνταγογραφεί φάρμακα χειρόγραφα στους ασφαλισμένους και να χρεώνεται με 1 ευρώ πρόστιμο για κάθε συνταγή.

Κατάργηση

Ως εκ τούτου, τα αγροτικά ιατρεία προφανώς καταργούνται με όλες τις συνέπειες που αυτό επιφέρει στη Δημόσια Υγεία.

Διερωτώμεθα εάν ο κατήφορος της Υγείας έχει τέλος και εάν ο νομοθέτης (υπουργείο Υγείας) έχει συναίσθηση των ευθυνών του για τις αποφάσεις που λαμβάνει.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε περιοχές της επαρχίας καθώς και σε τουριστικές περιοχές, νησιά κ.λπ. το αγροτικό ιατρείο αποτελεί πολλές φορές αποκλειστικό σημείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τόσο για τους ασθενείς και τους συνταξιούχους όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι υποδομές για ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα έπρεπε να προηγηθούν των αποφάσεων (σωστών κατά τα άλλα) για υποχρεωτική και καθολική εφαρμογή της σε όλους τους ιατρούς που συνταγογραφούν για τα ασφαλιστικά Ταμεία".

Ούτε χειρόγραφες

Να μη συνταγογραφούν ούτε χειρόγραφα σε αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία, καλεί τα μέλη του το Κίνημα Νέων Γιατρών. Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, επισημαίνει τα εξής:

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Υπουργείο Υγείας, για άλλη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου, περιλαμβάνει στο νομοσχέδιο και τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών ιατρείων (αγροτικούς και γενικούς). Όταν στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων δεν υπάρχει υποδομή για ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Άμεσο επακόλουθο των παραπάνω είναι ότι οι γιατροί να υποχρεωθούν να πληρώνουν πρόστιμα έως και 2.000 ευρώ τον μήνα (όσος είναι περίπου ο μέσος όρος συνταγών που γράφει ένας αγροτικός τον μήνα) για να κάνουν τη δουλειά τους (εκτός και αν χρεωθούν οι ίδιοι τα έξοδα αγοράς Laptop, εκτυπωτή και σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω εταιριών κινητής τηλεφωνίας).

Επί της ουσίας οι αγροτικοί γίνονται οι πρώτοι εργαζόμενοι οι οποίοι θα πληρώνουν για να δουλεύουν, δεδομένης της μισθολογικής απολαβής των 780 ευρώ καθαρά το μήνα την οποία λαμβάνουν καθαρά με το ενιαίο μισθολόγιο, για να καλύπτουν τις ανάγκες ακόμα και του πιο απομακρυσμένου χωριού στην Ελλάδα.

Με βάση το απαράδεκτο αυτό γεγονός είμαστε υποχρεωμένοι σαν Κίνημα νέων γιατρών να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους των περιφερειακών ιατρείων και κέντρων υγείας να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
Να παραδώσουν άμεσα τα συνταγολόγια τους από Δευτέρα 12/03 και να αρνηθούν εγγράφως για τους προαναφερόμενους λόγους την χειρόγραφη συνταγογράφηση.
Να παρευρίσκονται στον χώρο εργασίας τους (στο ιατρείο ή στο Κέντρο Υγείας) και να παρέχουν υπηρεσίες περίθαλψης σε όσους ασθενείς επιθυμούν να εξεταστούν. Σε περίπτωση όπου χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής να συνταγογραφούν σε λευκά χαρτιά.
Να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους, για αναστολή της συνταγογράφησης, γραπτά στους διοικητές των νοσοκομείων και να ζήτήσουν γραπτή δέσμευση ότι κανένας ιατρός δε θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο επειδή έκανε την δουλειά του.
Να απαιτήσουν από τους ιατρικούς Συλλόγους να κινηθούν νομικά για την απόφαση αυτή.
Οι Νέοι Γιατροί ζητούν, επίσης, την κάλυψη της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση μη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου.

Καλούν τον κόσμο της επαρχίας να κινητοποιηθεί μαζί τους ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Δ.Κ.
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μαρτίου 2012, 18:34:16 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Μαρτίου 2012, 18:42:19
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν πειραζει @Διακοσμητη
...τετοιες ανακοινωσεις ειναι μάλλον προς οφελος μας ενω πιθανα ο μονος που εχει να ανησυχει  ειναι ΑΥΤΟΣ που ενδεχομενως (αρχιζω όμως και το πιστευω όλο και πιο πολυ τελευταια) να μην εχει την ψυχικη διαυγεια -ισορροπια ώστε να νιωθει ανησυχια.
+

13 Μαρτίου 2012, 19:23:46
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο καθένας πια βγαίνει και λέει ό,τι θέλει. Αγνό χάος
Η Ελλάδα μόλις εφηύρε ένα νέο πολίτευμα: Αλληγορική Δημοκρατία.
Συμπυκνωμένο χάος.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

15 Ιανουαρίου 2013, 13:39:00
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Συγχωνεύσεις και στην πρωτοβάθμια

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συγχωνεύσεις μονάδων και στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Η ένταξη των δομών του ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ, έχει προκαλέσει ένα σημαντικό περίσσευμα δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Πολλές από αυτές δεν διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό ή διαθέτουν πολύ περισσότερους απ΄ όσους απαιτούνται.

Ένα πολυϊατρείο του ΙΚΑ μπορεί να λειτουργεί σε απόσταση 200 μέτρων από ένα Κέντρο Υγείας και να διαθέτει παθολόγους ή καρδιολόγους, τους οποίους δεν έχει το Κέντρο Υγείας.

Ενδέχεται, επίσης, να διαθέτει άριστο απεικονιστικό ή εργαστηριακό εξοπλισμό, τον οποίο δεν διαθέτει το Κέντρο Υγείας.

Σε πολλές περιπτώσεις, δαπανώνται μεγάλα ποσά για ενοίκια, όταν σε πολύ μικρή απόσταση λειτουργεί άλλη δημόσια μονάδα, σε ιδιόκτητο κτίριο.

Η χώρα μας διαθέτει περίπου 2.000 δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και Πολυϊατρεία), οι οποίες θα μπορούσαν – υπό προϋποθέσεις – να μειωθούν στις 1.000, χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και χωρίς να χάσει κανείς τη δουλειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει παραλάβει μία έκθεση – καταγραφής της σημερινής κατάστασης, με απώτερο στόχο να υπάρξουν συγχωνεύσεις.

Οι συνεργάτες του υπουργού εκτιμούν ότι η συγχώνευση μπορεί να γίνει εύκολα, με την προϋπόθεση ότι θα ‘εκπαιδευτούν’ οι πολίτες στο να εξυπηρετούνται από τις νέες δομές.

Στοιχεία

Οι συντάκτες της έκθεσης παραθέτουν ενδεικτικά στοιχεία από διάφορους νομούς της χώρας. Στο νομό Ιωαννίνων – σημειώνουν – λειτουργούν δύο νοσοκομεία, δύο μονάδες του ΕΟΠΥΥ και έξι Κέντρα Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει στην περιοχή δύο μισθωμένα και ένα ιδιόκτητο κτίριο: Το ένα από τα μισθωμένα κτίρια έχει εμβαδόν 442 τετραγωνικών μέτρων (οδός Πυρσινέλλα 4).

Κοστίζει στον Οργανισμό 4.500 ευρώ το μήνα και είναι κτίριο όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες της ΥΠΑΔ, του ΤΥΔΚΥ και του ΟΑΕΕ, που σήμερα ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ.

Σε κοντινή απόσταση – στην οδό Παύλου Μελά 34 – υπάρχει ένα τεράστιο κτίριο, εμβαδού 4.015,5 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο είναι ιδιόκτητο (Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας).

Μία τρίτη μονάδα λειτουργεί στο Μέτσοβο, σε κτίριο 183 τετραγωνικών, το οποίο κοστίζει μηνιαίως 1.882,85 ευρώ.

Το επιχείρημα των συγχωνεύσεων ενισχύεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής. Το σύνολο των χρονίως πασχόντων είναι 55.332 άτομα, ενώ ο συνολικός πληθυσμός είναι πάνω από 161.000 άτομα.

Ανάλογες περιπτώσεις εντοπίζονται σε ολόκληρη τη χώρα και η συγχώνευσή τους εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει μεγάλο οικονομικό και λειτουργικό όφελος.

Οι μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης διαθέτουν, επίσης, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, το οποίο μπορεί να προσφέρει καλύτερα σε μικρότερο αριθμό μονάδων.

Οι συνεργάτες του υπουργού Υγείας εξέτασαν τις εν λόγω περιοχές, όπου λειτουργούν 55 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Στα Κέντρα Υγείας, απασχολούνται 2.071 γιατροί, 2.317 νοσηλευτές, 920 διοικητικοί υπάλληλοι, 143 άτομα επιστημονικό μη ιατρικό προσωπικό, 531 άτομα παραϊατρικό προσωπικό, 399 άτομα τεχνικό προσωπικό και 511 λοιπό προσωπικό.

Αξιόλογος αριθμός ατόμων (3.172) απασχολείται και στα Περιφερειακά Ιατρεία: 683 ‘αγροτικοί γιατροί, 824 γενικοί γιατροί – επιμελητές β’ , 125 νοσηλευτές και 33 μαίες.

Πανσπερμία

Στην Ελλάδα, παρατηρείται πανσπερμία δομών εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.

Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία, πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ ή των δήμων, συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο – για τα διεθνή δεδομένα – μωσαϊκό.

Η κατάσταση άλλαξε – διοικητικά τουλάχιστον – με τη σύσταση του ΕΟΠΥΥ, στον οποίον εντάχθηκαν (από τον Ιανουάριο του 2012) όλες οι δομές που διέθεταν τα Ταμεία που τον απαρτίζουν (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ. ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ).

Στην πράξη, το ‘χάος’ εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς οι παλαιές μονάδες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά με νέα πινακίδα (ΕΟΠΥΥ).

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι ότι στη χώρα μας λειτουργούν σήμερα 200 Κέντρα Υγείας, περισσότερα από 1.400 περιφερειακά ιατρεία και 40 πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία.

Λειτουργούν, επίσης, τα 300 πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ, τα οποία ονομάζονται πλέον πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας διαθέτουν και ορισμένοι δήμοι. Πρόκειται κυρίως για κλινικές ή μονάδες πρόνοιας.

Στη Γαλλία, η πρωτοβάθμια παρέχεται από αυτοαπασχολούμενους ιατρούς, οδοντιάτρους, βοηθητικό ιατρικό προσωπικό και σε μικρότερο βαθμό στα νοσοκομεία. Στη Γερμανία, παρέχεται από επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών και των οδοντιάτρων.

Στη Δανία, παρέχεται από δημοτικές υπηρεσίες Υγείας και από αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες υγείας.

Στην Ισπανία, έχει δημόσιο χαρακτήρα ως προς τη χρηματοδότηση και τη λήψη των αποφάσεων και στην Ιταλία παρέχεται από γενικούς ιατρούς και παιδίατρους, οι οποίοι είναι ανεξάρτητα συμβαλλόμενοι με το ΕΣΥ.

Πηγή: Ιατρονέτ
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

15 Ιανουαρίου 2013, 23:33:34
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αυτοί που νοικιάζουν σε ΝΠΔΔ άχρηστα κτίρια με υπέρογκα ενοίκια δεν θα το αφήσουν να συμβεί. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιες ενοικιάσεις είναι πάντα υπό την αιγίδα τοπικών βολευτών.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

16 Ιανουαρίου 2013, 00:25:27
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Το πρόβλημα είναι ότι τώρα το κράτος στέρεψε, και άρχισε να φεσώνει ακόμη και τα πρώην χαϊδεμένα του παιδιά - όπως συμβαίνει και με κάποιους άλλους γνωστούς μας...  ;)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Ιανουαρίου 2013, 00:51:48
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

timex


Μάλλον ετσι εξηγειται η μεγαλη σφαγη...

29 Ιανουαρίου 2013, 18:38:21
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Έρχονται μαζικές μετακινήσεις προσωπικού στο ΕΣΥ! Που θα μεταφερθούν εργαζόμενοι

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 

Μεταφορά εργαζομένων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να καλύπτονται οι ανάγκες ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας. Τι σχεδιάζει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος
 
 

Εργαζόμενοι από μικρότερα νοσοκομεία αναμένεται να μεταφερθούν άμεσα σε μεγαλύτερα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό. Χαρακτηριστικό δείγμα το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα από όπου ήδη εργαζόμενοι μεταφέρθηκα στο “Αττικόν”. Δείγμα των  προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στο Σκαι.
 
Όπως είπε: “Είμαστε στο να πάρουμε αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.  Για παράδειγμα το Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα με 22% πληρότητα δεν μπορεί να διατηρεί την αυτοτέλειά του και δίπλα το ΑΤΤΙΚΟΝ να υστερεί σε ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη έχουμε μετακινήσει εκεί νοσηλευτές από το Αγία Βαρβάρα στο ΑΤΤΙΚΟΝ και θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια”.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει λεπτομερώς ένα προς ένα όλα τα νοσοκομεία ώστε να ξεκινήσει σταδιακά το ...ανακάτεμα της τράπουλας. Άλλωστε όπως συμπλήρωσε ο Αν.Λυκουρέντζος: “Και ανάλογες τέτοιες ενέργειες θα επακολουθήσουν λαμβανομένων υπόψη των πολυϊατρείων του ΙΚΑ, των κέντρων υγείας, νοσοκομειακών μονάδων οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αποστολή τους”.
 
Βασικό κριτήριο θα αποτελέσει η πληρότητα μιας υγειονομικής μονάδες για τη μετακίνηση προσωπικού αλλά και η απόδοσή της γενικότερα στο σύστημα.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

21 Ιουνίου 2013, 19:38:59
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
μετά από σχετική οδηγία της Task Force Greece, για την άμεση ενοποίηση όλων των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της χώρας, χωρίς την διοικητική «ομπρέλλα» του ΕΣΥ και χωρίς το ιατρικό έργο να αποτελεί αρμοδιότητα και ευθύνη του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προετοιμάζει την ενοποίηση υπό έναν νέο, ενιαίο φορέα για τα 200 Κέντρα Υγείας της χώρας, τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό του Οργανισμού και τις 169 υγειονομικές μονάδες και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ από τον Οργανισμό θα αφαιρεθεί το ιατρικό έργο, προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να αποτελέσει, πρώτον, ένα επιτελικό, στρατηγικού ρόλου διοικητικό κέντρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, αλλά ίσως και των δημοσίων νοσοκομείων, και, δεύτερον, τον μοναδικό φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται το σύνολο των πληρωμών προς όλους τους παρόχους του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

25 Ιουνίου 2013, 15:48:46
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

kakalos



Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
6211 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2016, 13:37:48
από Ορθοπαιδικός
7 Απαντήσεις
4699 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Νοεμβρίου 2015, 16:06:07
από Gatekeeper
5 Απαντήσεις
5501 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2018, 12:38:12
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
25950 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Σεπτεμβρίου 2019, 10:58:11
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
20154 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2022, 23:47:18
από GirousisN