Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
12 Μαΐου 2024, 10:08:50

Αποστολέας Θέμα: Ένα μόνο σύνθημα: Ελεύθερο ιατρείο στους ιατρούς του ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 172027 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Φεβρουαρίου 2012, 00:03:17
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δε θα συνεχισω αυτο το ping pong.Ομολογω πως ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ εχω αρνητικα συναισθηματα για σενα οποτε κάθε περαιτερω τοποθετηση θα μας κανει να κινουμαστε στον ιδιο φαυλο κυκλο.Μπορεις να πιστευεις για μενα ο,τι θες οπως και εγω για σενα...
+

19 Φεβρουαρίου 2012, 00:16:12
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Επειδη εχω δουλέψει και στο δημοσιο και στον ιδιωτικο τομέα.
Στην ιδια μασχάλη δεν χωράνε δυο καρπούζια. Ουτε χρονικά ούτε ιδιοσυγκρασιακά. Αργά ή γρήγορα το ένα θα συμπιεστεί εις βάρους του άλλου. Αναγκαστικά το ένα από τα δύο θα "τσαλιαστεί" που λεμε και  στο χωριο μου. Και προφανώς αυτό θα ειναι το δημόσιο όπου δεν υπάρχει ανταποδοτικότητας αμοιβής - απόδοσης και ενασχόλησης. Και θα παραμεινει η πρωινή απασχόληση πύλη εισόδου της απογευματινης και μόνο. Για όσους αμφιβαλουν ας απευθυνθούν στο ΙΚΑ της γειτονιας τους.


20 Φεβρουαρίου 2012, 15:22:58
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Αντιγράφω από μέηλ, συναδέλφου ιδιώτη πνευμονολόγου,μέλους του ΔΣ Ιατρ. συλ/γου, το οποίο έφτασε μέσω των επαφών του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.
Ολόκληρο το μέηλ και τα στοιχεί είναι στη διάθεση των συντονιστών.


"Απέναντι σε όλες τις παραπάνω πρακτικές, το Ιατρικό Σώμα θα έπρεπε να βρίσκεται συντεταγμένο και αντίθετο, αρνούμενο την συνεργασία του με ένα Σύστημα που θα το εξαθλιώσει και θα το αλλοτριώσει. Έδειξε βέβαια αντιστάσεις αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Θα έπρεπε οι γιατροί, και πρώτοι αυτοί που δέχτηκαν να συνεργαστούν κάτω από αυτές τις συνθήκες με τον ΕΟΠΥΥ, να διαφυλάξουν την ιατρική τους υπόσταση, τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την δική τους και των ασφαλισμένων τους. Το έκαναν;  Υπάρχουν πολλοί που το έκαναν. Αλλά δυστυχώς, μετά από 50 ημέρες λειτουργίας του Συστήματος, ξέρω πολλούς ασφαλισμένους οι οποίοι αφού πήγαν σε γιατρό συνεργαζόμενο με τον ΕΟΠΥΥ εξαναγκάστηκαν να πληρώσουν 10€ ή 20€ για να γράψουν μια απλή επαναλαμβανόμενη μηνιαία συνταγή φαρμάκου. Άλλοι άκουσαν από τον συνεργαζόμενο γιατρό να τους λέει ότι ο ΕΟΠΥΥ τους καλύπτει μόνο για την συνταγογράφηση και αν θέλουν και εξέταση πρέπει να πληρώσουν. Άλλοι πάλι ενώ είναι οι 11οι ή οι 12οι της ημέρας να αναγκάζονται να πληρώσουν παρανόμως. Άλλοι να ακούν τον συνεργαζόμενο γιατρό να τους εξηγεί ότι θα εξετάσει με τον ΕΟΠΥΥ τον ασφαλισμένο που κάθεται στην αναμονή δίπλα τους δωρεάν γιατί «είναι πελάτης τους» ενώ οι ίδιοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν. Δυστυχώς οι καταγγελίες αυτές είναι ακόμη μόνο προφορικές γιατί στην αντίθετη περίπτωση είναι υποχρέωση του Ιατρικού Συλλόγου να αντιμετωπίσει αμείλικτα τον συνάδελφο που μόνο συναδελφικά δεν φέρεται.  Στην «πιάτσα» δημιουργείται η γενική παραδοχή ότι «αν θέλεις να γράψεις φάρμακα πληρώνεις 10 ή 20 €». Γενικά υπάρχει μια νοσηρή περιρρέουσα κατάσταση γύρω από την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης που οι συνεργαζόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν, εφ’ όσον υπέγραψαν την αίτηση συνεργασίας με το Ταμείο. Μια νοσηρή κατάσταση η οποία δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει ο κάθε Υπουργός Υγείας ή πρόεδρος ΕΟΠΥΥ ως πολιορκητικό κριό για την εφαρμογή ακόμη σκληρότερων, περισσότερο ανάλγητων και απεχθέστερων για το Ιατρικό Σώμα μέτρων για την παροχή Υγείας."

20 Φεβρουαρίου 2012, 16:48:13
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αντιγράφω από μέηλ, συναδέλφου ιδιώτη πνευμονολόγου,μέλους του ΔΣ Ιατρ. συλ/γου, το οποίο έφτασε μέσω των επαφών του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.
Ολόκληρο το μέηλ και τα στοιχεί είναι στη διάθεση των συντονιστών.


"Απέναντι σε όλες τις παραπάνω πρακτικές, το Ιατρικό Σώμα θα έπρεπε να βρίσκεται συντεταγμένο και αντίθετο, αρνούμενο την συνεργασία του με ένα Σύστημα που θα το εξαθλιώσει και θα το αλλοτριώσει. Έδειξε βέβαια αντιστάσεις αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Θα έπρεπε οι γιατροί, και πρώτοι αυτοί που δέχτηκαν να συνεργαστούν κάτω από αυτές τις συνθήκες με τον ΕΟΠΥΥ, να διαφυλάξουν την ιατρική τους υπόσταση, τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την δική τους και των ασφαλισμένων τους. Το έκαναν;  Υπάρχουν πολλοί που το έκαναν. Αλλά δυστυχώς, μετά από 50 ημέρες λειτουργίας του Συστήματος, ξέρω πολλούς ασφαλισμένους οι οποίοι αφού πήγαν σε γιατρό συνεργαζόμενο με τον ΕΟΠΥΥ εξαναγκάστηκαν να πληρώσουν 10€ ή 20€ για να γράψουν μια απλή επαναλαμβανόμενη μηνιαία συνταγή φαρμάκου. Άλλοι άκουσαν από τον συνεργαζόμενο γιατρό να τους λέει ότι ο ΕΟΠΥΥ τους καλύπτει μόνο για την συνταγογράφηση και αν θέλουν και εξέταση πρέπει να πληρώσουν. Άλλοι πάλι ενώ είναι οι 11οι ή οι 12οι της ημέρας να αναγκάζονται να πληρώσουν παρανόμως. Άλλοι να ακούν τον συνεργαζόμενο γιατρό να τους εξηγεί ότι θα εξετάσει με τον ΕΟΠΥΥ τον ασφαλισμένο που κάθεται στην αναμονή δίπλα τους δωρεάν γιατί «είναι πελάτης τους» ενώ οι ίδιοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν. Δυστυχώς οι καταγγελίες αυτές είναι ακόμη μόνο προφορικές γιατί στην αντίθετη περίπτωση είναι υποχρέωση του Ιατρικού Συλλόγου να αντιμετωπίσει αμείλικτα τον συνάδελφο που μόνο συναδελφικά δεν φέρεται.  Στην «πιάτσα» δημιουργείται η γενική παραδοχή ότι «αν θέλεις να γράψεις φάρμακα πληρώνεις 10 ή 20 €». Γενικά υπάρχει μια νοσηρή περιρρέουσα κατάσταση γύρω από την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης που οι συνεργαζόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν, εφ’ όσον υπέγραψαν την αίτηση συνεργασίας με το Ταμείο. Μια νοσηρή κατάσταση η οποία δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει ο κάθε Υπουργός Υγείας ή πρόεδρος ΕΟΠΥΥ ως πολιορκητικό κριό για την εφαρμογή ακόμη σκληρότερων, περισσότερο ανάλγητων και απεχθέστερων για το Ιατρικό Σώμα μέτρων για την παροχή Υγείας."
Eπιτρέψτε μου λοιπόν να πώ κι εγώ δυο λόγια καθώς η τροποποίηση του τίτλου αγγίζει κι εμένα.
Χωρίς να το παίρνω προσωπικά (γνώμες λέμε, άλλωστε), μπορώ να ξεκινήσω με το ότι συμφωνώ με την κατάσταση που περιγράφει ο συνάδελφος. Θα μπορούσα να πώ κι άλλα, αλλά ήδη έχω δείξει κάκιστη διαγωγή στον Ι.Σ. Ξάνθης σε σχέση με το ευφυές σχέδιο του ΕΟΠΥΥ οπότε καλύτερα να τα καταπιώ προς χάριν της δημοκρατίας και της πολυφωνίας.
Αυτό όμως που σίγουρα πρέπει να τονίσω είναι ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει ως ιατρικό σώμα, αλλά και ως άτομα, να ξανασκεφτούμε τι σήμαινε αυτή η κακοστημένη, άκομψη, εσπευσμένη, άπειρη κ.λ.π. (θα μπορούσα να γράφω τουλάχιστο τρεις γραμμές επιθετικούς προσδιορισμούς) απόπειρα του κομματοκρατούμενου και συμφεροντοκίνητου Π.Ι.Σ. να προβάλει αντίσταση σε αυτό που ζούμε.
Ποτέ δεν είναι αργά. Έτσι κι αλλιώς τώρα έχουμε αρκετά βιώματα για να μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας - μεγάλα παιδιά είμαστε άλλωστε. Και επιχειρήματα του τύπου "μα θα μου κόψει ο Λοβέρδος τη συνταγογράφηση" προσωπικά μου ακούγονται σαν το "μαμά ο Κωστάκης μου πήρε το γλειφιτζούρι μου". Επίσης επιχειρήματα του τύπου "συμπονάω τους συμπολίτες μου και γι' αυτό θέλω να συνεισφέρω στη δωρεάν υγεία" είναι αστεία καθώς όλοι ξέρουμε ότι χωρίς γιατρούς (που έχουν εξασφαλίσει τα στοιχειώδη) καμία υγεία δεν υπάρχει - και πολύ φυσικότερο δωρεάν. Αν λοιπόν θέλει κάποιος πέρα από το πολύπαθο ΕΣΥ να δραστηριοποιηθεί σε κοινωνικές δράσεις, πιστεύω ότι έχει όλο το ελεύθερο να το κάνει. Και ακόμη καλύτερα, αν δε θέλει να φαίνεται, ας κάνει έργο εν κρυπτώ.
Τέλος, σχετικά με τα ιατρεία του ΕΣΥ. Για μιαν ακόμη φορά θα πώ ότι το καλύτερο είναι να ξεχωρίσουν κράτος (ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ) και ιδιώτες (χωρίς συμβάσεις, μόνο με ελεύθερη συνταγογράφηση). Αν όμως δεν μπορεί να γίνει, λόγω ανικανότητας του κράτους, πρέπει να δοθούν ίσες ευκαιρίες στους συναδέλφους - δηλαδή όλοι να μπορούν να υπηρετήσουν σε διττό ρόλο. Το ποιος θα είναι αυτός, σε ποιο θεσμικό πλαίσιο θα κινείται και πώς θα φορολογείται, ας το ψάξουν οι "σοφοί".
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2012, 16:51:04 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Φεβρουαρίου 2012, 16:58:14
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...το καλύτερο είναι να ξεχωρίσουν κράτος (ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ) και ιδιώτες (χωρίς συμβάσεις, μόνο με ελεύθερη συνταγογράφηση).

1.000.000 "συμφωνώ" !!!
Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.


« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2012, 18:30:15 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

16 Μαρτίου 2012, 15:29:01
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η αγορά ΔΕΝ είναι ελεύθερη όσο ιδιώτες ιατροί είναι αποκλεισμένοι από το ΕΣΥ και οι ΕΣΥτες είναι εγλωβισμένοι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΕΣΥ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γιατροί με “μπλοκάκι” στο ΕΣΥ!
Αλλάζουν σταδιακά οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία καθώς πλέον οι διοικητές μπορούν να προσλαμβάνουν και γιατρούς ...part time με μπλοκάκι. 
 
 

Μια νέα διάταξη που ψηφίστηκε δίνει τη δυνατότητα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα Κέντρα Υγείας αλλά και σε άλλες δημόσιες μονάδες να προσλαμβάνουν γιατρούς με καθεστώς  δελτίου παροχής υπηρεσιών.
Γίνεται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση που ψηφίστηκε αλλάζει πλήρως το δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων αφού πια θα μπορούν να προσλαμβάνουν για τις ανάγκες τους ιδιώτες γιατρούς.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι η ρύθμιση προωθήθηκε προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις γιατρών αλλά δεν καλύπτονται οι θέσεις επειδή δεν προσέρχονται γιατροί
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

16 Μαρτίου 2012, 18:25:05
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

timex


και γιατι να προσελθουν με μπλοκακι αφου δεν προσερχονται μεσω προκηρυξεων;

16 Μαρτίου 2012, 18:47:01
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και γιατι να προσελθουν με μπλοκακι αφου δεν προσερχονται μεσω προκηρυξεων;

Για να διατηρούν παράλληλα και το ιδιωτικό.  ::)
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Μαρτίου 2012, 19:16:02
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και γιατι να προσελθουν με μπλοκακι αφου δεν προσερχονται μεσω προκηρυξεων;
Και πως θα πληρωθούν---> Λεφτά υπάρχουν?
Να ετοιμαζόμαστε για άλλο ένα φέσι εκτός των ΟΠΑΔ-ΙΚΑ-ΤΥΔΚΥ-ΤΣΑΥ-ΕΟΠΥΥ (και άλλα που ξέχασα). Μόνο δεκτό με "λεφτά"  πληρωτέα επί τη εμφανίσει της αποδείξεως....
Φευ, θα φτάσω να πω ότι έχει δίκιο ο Predator που φωνάζει για ελεύθερο ιατρείο στο ΕΣΥ...
Πάντως δεν θα γίνει σύντομα. Μόνο όταν κλείσει και ξεπουλήσει τα νοσοκομεία...

14 Απριλίου 2012, 20:45:33
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ίσως να μην είναι στην κατάλληλη ενότητα.
Αν οι διαχειριστές νομίζουν ότι "ταιριάζει" κάπου αλλού, ας το μεταφέρουν.

Ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ προτείνει η τρόικα
Αλλαγή του συστήματος αμοιβών των γιατρών και νομιμοποίηση για το «φακελάκι»

Ριζικές αλλαγές στην οργάνωση του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα με προτάσεις για ένταξη όλων των πολιτών στοην ΕΟΠΥΥ, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλαγή του συστήματος αμοιβών των γιατρών, ώστε να νομιμοποιηθεί το «φακελάκι» και να περιοριστούν οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία, υποδεικνύει η τρόικα στην κυβέρνηση, στην έκθεση της «τεχνικής βοήθειας για την υγειονομική περίθαλψη», με την επωνυμία Σχέδιο Carone.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στην έκθεση σημειώνεται: «Με δεδομένες τη διαφθορά και τη δυσκολία εξεύρεσης υγειονομικού εξοπλισμού, καθώς και την ανάγκη να ελεγχθούν οι δαπάνες, είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία (μεταξύ κυβέρνησης, φαρμακευτικών εταιρειών, γιατρών, φαρμακείων, χονδρεμπόρων και των οργανώσεων των ασθενών) σε έναν κώδικα καλής συμπεριφοράς (κανόνων και προτύπων) όσον αφορά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ όλων των μερών».

Ουσιαστικά η τρόικα εισηγείται να υπάρξει ένας συμβιβασμός συμφερόντων μεταξύ όλων των κρίκων της αλυσίδας της Υγείας (χωρίς να κοπούν οι αμοιβές και τα δώρα των γιατρών). Προτείνει, δε, στην κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από τη Σουηδία, η οποία έχει πρόσφατα θεσμοθετήσει έναν τέτοιο κώδικα.

Ειδικότερα, για να μειωθούν οι λίστες αναμονής ειδικά στα χειρουργία, προτείνεται να επανεξεταστεί το σύστημα αμοιβής των γιατρών και να ενσωματωθεί σε αυτήν η συμμετοχή του ιδιώτη (φακελάκι) προκειμένου να νομιμοποιηθεί η συναλλαγή και εν τέλει να φορολογείται και ο γιατρός για το σύνολο των εισοδημάτων του.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

14 Απριλίου 2012, 22:16:44
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλλαγή του συστήματος αμοιβών των γιατρών και νομιμοποίηση για το «φακελάκι»
... αλλαγή του συστήματος αμοιβών των γιατρών, ώστε να νομιμοποιηθεί το «φακελάκι» και να περιοριστούν οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία, υποδεικνύει η τρόικα στην κυβέρνηση, στην έκθεση της «τεχνικής βοήθειας για την υγειονομική περίθαλψη», με την επωνυμία Σχέδιο Carone.
...
Ειδικότερα, για να μειωθούν οι λίστες αναμονής ειδικά στα χειρουργία, προτείνεται να επανεξεταστεί το σύστημα αμοιβής των γιατρών και να ενσωματωθεί σε αυτήν η συμμετοχή του ιδιώτη (φακελάκι) προκειμένου να νομιμοποιηθεί η συναλλαγή και εν τέλει να φορολογείται και ο γιατρός για το σύνολο των εισοδημάτων του.
Όπερ μεθερμηνευόμενον αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τη δωρεάν δημόσια υγεία, ας νοιμοποιήσουμε τουλάχιστον τα μαύρα για να πάρουμε κι από κει ό,τι μπορούμε... ο κόσμος που θα ήθελε την εναλλακτική λύση του δωρεάν δημόσιου χειρουργείου πρέπει να πάει στις πατρίδες των τροϊκανών...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Απριλίου 2012, 22:53:01
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Και πώς θα γίνεται το "νταραβέρι" με το "νόμιμο" φακελάκι;

Παράθεση
Ουσιαστικά η τρόικα εισηγείται να υπάρξει ένας συμβιβασμός συμφερόντων μεταξύ όλων των κρίκων της αλυσίδας της Υγείας (χωρίς να κοπούν οι αμοιβές και τα δώρα των γιατρών). Προτείνει, δε, στην κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από τη Σουηδία, η οποία έχει πρόσφατα θεσμοθετήσει έναν τέτοιο κώδικα.

Ο Αργύρης μπορεί να μας δώσει καμιά πληροφορία;

15 Απριλίου 2012, 10:07:19
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και πώς θα γίνεται το "νταραβέρι" με το "νόμιμο" φακελάκι;

Παράθεση
Ουσιαστικά η τρόικα εισηγείται να υπάρξει ένας συμβιβασμός συμφερόντων μεταξύ όλων των κρίκων της αλυσίδας της Υγείας (χωρίς να κοπούν οι αμοιβές και τα δώρα των γιατρών). Προτείνει, δε, στην κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από τη Σουηδία, η οποία έχει πρόσφατα θεσμοθετήσει έναν τέτοιο κώδικα.

Ο Αργύρης μπορεί να μας δώσει καμιά πληροφορία;

Πρώτη φορά το ακούω Διαμαντή. Καταρχήν τι υπονοούν; Ότι στην Σουηδία οι ασθενείς δίνουν φακελάκια; Στα 16 χρόνια που έζησα στην Σουηδία δεν έτυχε ποτέ να δω, ούτε και να ακούσω ότι κάποιος ασθενής έδωσε φακελάκι σε γιατρό. Μερικές φορές μπορεί να έφερναν ένα μπουκάλι κρασί ή ένα κουτί σοκολατάκια στον Ιατρό τους, ή μια τούρτα στο προσωπικό του τμήματος στο οποίο νοσηλεύτηκαν αλλά μέχρι εκεί.

Πρόσφατα όμως, σα να πήρε το μάτι μου σε μια Σουηδική εφημερίδα στο διαδίκτυο που έγραφε κάτι για τα δώρα που επιτρέπεται να δεχτεί ένας πολιτικός, δηλαδή μέχρι ποια τιμή θεωρείται ότι είναι δώρο και από ποια τιμή και πάνω θεωρείται ότι είναι δωροδοκία και πρέπει να το αρνηθεί. Ίσως να εννοούν αυτό.

Καλό Πάσχα σε όλους και από μένα.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Απριλίου 2012, 00:26:26 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Απριλίου 2012, 18:10:40
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒ4Ω8Θ-ΠΥΤ
Άνοιξε και επισήμως ο δρόμος για την πρόσληψη γιατρών στο ΕΣΥ με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όπως επίσης και τα κέντρα υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μπορούν από 7 Μαΐου, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν ιδίους διαθέσιμους πόρους, να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η οποία φέρει και το χαρακτηρισμού τους επείγοντος, η παροχή υπηρεσιών των παραπάνω προσώπων πρέπει να γίνεται με εισήγηση της κατά περίπτωση υπάρχουσας επιστημονικής επιτροπής για το ιατρικό προσωπικό και το λοιπό επιστημονικό προσωπικό της ιατρικής υπηρεσίας, της Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του επιστημονικά υπεύθυνου του κέντρου υγείας, έγκριση του Δ.Σ. του νοσοκομείου και τελική έγκριση από τον Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας.
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ..........

Ένα μόνο σύνθημα: Ελεύθερο ιατρείο στους ιατρούς του ΕΣΥ
 


“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

26 Απριλίου 2012, 18:56:44
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς
Γιατί το περιορίζει μόνο σ' αυτές τις ειδικότητες;

Παράθεση
και με την προϋπόθεση ότι έχουν ιδίους διαθέσιμους πόρους
όπως κουρεμένα ομόλογα;

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
9981 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Δεκεμβρίου 2011, 23:45:11
από Denominator
22 Απαντήσεις
12315 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαΐου 2016, 15:36:33
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
2737 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Νοεμβρίου 2013, 08:43:41
από Denominator
1 Απαντήσεις
65345 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2019, 21:18:41
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
28176 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2020, 13:06:19
από timex