Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 12:35:09

Αποστολέας Θέμα: Συντονιστές εκπαίδευσης στην Ειδικότητα  (Αναγνώστηκε 61428 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Ιουνίου 2008, 18:02:31
Αναγνώστηκε 61428 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Οι συντονιστές εκπαίδευσης στην ειδικότητα ανακοινώνονται σε ΦΕΚ καθ' ότι ξέρω. Τώρα τελευταία διάβασα και το τίτλο ''Επίκουρος συντονιστής''
Εχει αλλάξει κάτι; Οχι τίποτ' άλλο, για τη σοβαρότητα μας.
(Το ερώτημα απευθύνεται στο κ. Μιχάλη ή σε μέλη με την ιστορία του Κολοκοτρώνη στο χώρο)

26 Ιουνίου 2008, 19:52:22
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Με την ευκαιρία του θέματος που ξεκίνησε ο Μάνος, να αναφέρω κι εγώ σχετικό ερώτημα που έθεσα με προσωπικό μήνυμα στον κ. Μιχάλη.
Σε περίπτωση νοσοκομείου με νεοσυσταθείσες θέσεις ειδίκευσης γενικής ιατρικής, ποια είναι η νόμιμη διαδικασία για την υπόδειξη και την ανάδειξη συντονιστή και αναπληρωτή συντονιστή για τους ειδικευόμενους; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις;
Γιατί στο νοσοκομείο μας, που εμπίπτει στην παραπάνω περίπτωση, σε κάποιους διευθυντές έχουν αρχίσει να τους τρέχουν τα σάλια...

27 Ιουνίου 2008, 00:11:36
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι συντονιστές εκπαίδευσης στην ειδικότητα ανακοινώνονται σε ΦΕΚ καθ' ότι ξέρω. Τώρα τελευταία διάβασα και το τίτλο ''Επίκουρος συντονιστής''
Εχει αλλάξει κάτι; Οχι τίποτ' άλλο, για τη σοβαρότητα μας.
(Το ερώτημα απευθύνεται στο κ. Μιχάλη ή σε μέλη με την ιστορία του Κολοκοτρώνη στο χώρο)

Δεν γνωρίζω να προβλέπεται επίσημα τέτοια θέση.
Αν και απέχω πολύ σε ιστορία από τον Κολοκοτρώνη, ο τίτλος είναι ταυτόσημος με την ιστορική φράση:
"Κουβάλα τον προτζέκτορα, αν θέλεις μια θέση λέκτορα" (όπως είχε γραφεί στο παλαιό φόρουμ της Ένωσης από ιστορικό στέλεχος του χώρου)
Μπορείς να το πεις και έτσι:
"Τα πέλαγα(=ιατρική γνώση) μου είναι άγνωστα, αν θέλεις διευθυντιλίκι, κάνε τον καπετάνιο(-επίκουρος) στο καϊκι(-ειδικευόμενοι)"

Δεν ξέρω που πέτυχες τον τίτλο αυτό και κάθε υπαρκτή ομοιότης με πρόσωπα ή πραγματικές καταστάσεις είναι σύμπτωση. Μην παρεξηγηθώ και με κανένα στο τέλος...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Ιουνίου 2008, 13:22:20
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Τον Συντονιστή Περιφερείας ("Γενικός Συντονιστής στην Αττική -Θεσ/νίκη και απλά "Συντονιστής" στις άλλες) τον ορίζει το ΚΕΣΥ με τις διαδικασίες που προβλέφτηκαν στην 8η απόφαση της 185ης Πλομ. ΚΕΣΥ/2003. Οι πρώτοι ορίστηκαν το ίδιο έτος με την 23η απόφαση της 188ης απόφ. Ολομέλειας ΚΕΣΥ.
Σε κάθε νοσοκομείο ορίζεται Αναπληρωτής. Τον αναπληρωτή τον ορίζει ο Συντονιστής Περιφερείας και υπό κάποιες προϋποθέσεις.
Όλοι προβλέπεται με μεγάλη σαφίνεια πώς ορίζονται.
(το αν θα είναι Δ/ντης ή επιμελητής Α' είναι ασαφές επίτηδες για να μπορεί να μπεί και επιμελητής, όπως έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις).
Προβλέπεται ακόμη και ο "Βοηθός Συντονιστή" που ορίζεται από τους επιμελητές του ΕΣΥ και τους ορίζει ο Συντονιστής για να επικουρούν το συντονιστικό έργο για ορισμένες ημέρες ή δράσεις.

Τις αποφάσεις ΚΕΣΥ τις διαβίβασα πρόσφατα σε συμμετέχοντα στο φόρουμ συνάδελφο τον οποίο παρακαλώ αν μπορεί να τις ανεβάσει.

Υ.Γ.: Πάντως δεν θα προτιμούσα να παραλληλίζομαι με τον Κολοκοτρώνη γιατί 1ον: Έχω ορισμένες επιφυλάξεις για τα κίνητρα πολλών επιφανών στην ιστορία αυτής της χώρας και 2ον: Δεν θα ήμουν ικανοποιημένος με τον εγκλεισμό μου σε καμία ¨Ακροναυπλιά" (όπως έγινε με τον Κολοκοτρώνη) ως "αναγνώριση" όσων προσέφερα.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2008, 00:02:26 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

27 Ιουνίου 2008, 15:47:41
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ευχαριστούμε τον καπετάν Μιχάλη για την, μια ακόμη φορά, άμεση απάντηση και βοήθειά του.
Βλέπετε "ο παλιός είναι αλλιώς".
Επισυνάπτω τα έγγραφα που μου απέστειλε
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Δεκεμβρίου 2009, 15:47:48 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

27 Ιουνίου 2008, 15:49:42
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Και μια και το έφερε η κουβέντα τι θα λέγατε να να ανοίγαμε ένα νέο θέμα για την εκπαίδευση στην ειδικότητα; Σε θεωρία και σε πράξη;

28 Ιουνίου 2008, 01:45:24
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν κατάλαβα καλά κ. Μιχάλη.
Οι αποφάσεις που ανέβασε ο Διαμαντής είναι αυτές που λέτε ότι στείλατε;
Ούτε "Βοηθός συντονιστή" προβλέπεται, ούτε "Επίκουρος συντονιστής" σε αυτά τα κείμενα.
Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ ότι μπορεί να υφίσταται και γνωρίζω μέχρι σήμερα, αλλά χωρίς να είναι και αυτό θεσμική θέση, είναι οι οριζόμενοι από τον συντονιστή περιφέρειας "υπεύθυνοι εκπαίδευσης για τους γενικούς ιατρούς σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου ή τα κέντρα υγείας".

Υφίσταται κάτι άλλο θεσμικά και μου έχει διαφύγει;
Και έχει σημασία να επιμένω για το "θεσμικά" καθώς τέτοιοι βαρύγδουποι τίτλοι χωρίς θεσμική κατοχύρωση μόνο σε βιογραφικά για ΣΚΕΙΟΠΝΙ μπορούν να διανθίσουν τον εμφανιζόμενο και φυσικά είναι παράνομοι.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουνίου 2008, 01:49:27 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Ιουνίου 2008, 11:27:53
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Η δική μου άποψη είναι ότι οι κεντρικοί συντονιστές εξυπηρετούν τον έλεγχο της εκπαίδευσης - και ότι ωφέλη αυτή συναπάγεται - από την ΕΛΕΓΕΙΑ. ΜΙα επιστημονική - κατά το καταστατικό της οργάνωση -  με σχεδόν ισόβιο πρόεδρο (ζωή νάχει!) και γενικά συμμετέχοντες στο Δ.Σ. από σχεδόν τα ίδια άτομα επίι σειρά ετών. Προσφάτως απ' ότι κατάλαβα προσπάθησε  - και τελικά χειράαγώγησε και την ΕΝΩΣΗ.
Από την ΕΛΕΓΕΙΑ έχω ξεκόψει εδώ και αρκετά χρόνια - μου ζήτησαν την παραίτηση μου από την επιτροπή ειδικότητας, από την οποία παραιτηθηκα με επιστολή μου στο Υπουργείο και όχι στην ΕΛΕΓΕΙΑ όπως ζητούσαν, και στην ΕΝΩΣΗ δεν ήμουν ποτέ μέλος - πίστευα λανθασμένα ότι ελεγχόταν και αυτή από την ΕΛΕΓΕΙΑ.

Πριν από δύο - τρία χρόνια υπέπεσε στην αντίληψη μου χαρτί που υπογραφόταν από τους συντελεστές του συντονισμού στην Δυτ. Ελλάδα που ουσιαστικά εξεβίαζαν του ειδικευόμενους να συμμετάσουν σε συνέδριο που χρηματοδοτούσαν φαρμακευτικές εταιρείες. Στά συνέδρια αυτά που δεν έχουν καμμία εκπαιδευτική αξία βρίσκουν αφορμή οι εταιρίες και προωθουν με δικούς τους ομιλητές τα προίόντα τους σε συγκεντρωμένο ακροατήριο.
Δυστυχώς η αρετή του ωχαδερφισμού θριάμβευσε και ουδείς των ειδικευομένων έστειλε τους υπεύθυνους στον εισαγγελέα.

Στα πλαίσια αυτού του κεντρικού ελέγχου εντάσσεται και η μοναδική εξεταστική επιτροπή που εδρεύει την Αθήνα. Μοναδική και πρωτότυπη αφού δεν υπάρχει κατι ανάλογο στις λοιπές ειδικότητες.

Η λύση στον συντονισμό θα επέλθει κατά την γνώμη με την ίδρυση τμημάτων Γεν. Ιατρικής στα Νοσοκομεία. Όχι βέβαια στα κάθε είδους απίθανα μικρά νοσοκομεία που ισχυρίζονατι ότι παρέχουν εκπαίδευση αλλά στα στα νοσοκομεία που διαθέτουν όλα τα αντικείμενα εκπαίδευσης. Ετσι δεν θα αναγκαζεται ο ειδικευόμενος να γίνεται περιπλανώμενος ιουδαίος.
Τα τμήματα αυτα μπορουν επιπλέον να συντονίζουν και το εργο της ΠΦ που ούτως ή άλλως προσφε΄ρουν τα νοσοκομεία.


30 Ιουνίου 2008, 14:39:17
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Συμβαίνουν τέτοια πράγματα ?? Πέφτω από τα σύννεφα  :o :o
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Ιουνίου 2008, 18:43:09 από πρώτη & καλύτερη »

7 Ιουλίου 2008, 23:57:18
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητέ Δημήτρη

Στην 8η απόφαση της 185ης Ολομ. ΚΕΣΥ/2003 που επισύναψε ο Αδαμάντιος, στο τέλος της σελίδας 3, υπάρχει η παράγραφος
"Ο Συντονιστής για την εκπλήρωση του έργου του μεταβαίνει και λειτουργεί σε χώρους που διατίθενται από την Περιφέρεια (ΠεΣΥ), ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες. Στο έργο του αυτό συνεπικουρείται από γιατρούς ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής που υπηρετούν στην αντίστοιχη Περιφέρεια (ΠεΣΥ). Οι γιατροί αυτοί προσέρχονται μετά από πρόσκληση του Συντονιστή έως δύο φορές την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τους Γενικούς Συντονιστές (όπου προβλέπονται) και ο χώρος διατίθεται από το ΠεΣΥ στο οποίο υπάγεται ο Γενικός Συντονιστής."
Πλην λοιπόν των υπευθύνων εκπαίδευσης κατά Τμήμα, προβλέπονται και "βοηθοί" ή "επικουρούντες" ιατροί ΕΣΥ. Σε αυτούς αναφερόμουν.

Όσο για τα σχόλια του σεβαστού συναδέλφου κ. Μάρκου, εν πολλοίς συμμερίζομαι τους προβληματισμούς του για το συντονισμό, αλλά για το ποιος χειραγωγεί και ποιος χειραφετείται, νομίζω ότι όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Ιουλίου 2008, 08:08:38
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Έχετε δίκιο, δεν το είχα δει. Και πάλι όμως δεν το ορίζει σαν θεσμική θέση ή τίτλος και μάλιστα δεν προβλέπεται ουκ καν συγκεκριμένο έργο για τους "επίκουρους" ή "βοηθούς" εκτός ίσως αν κρίνω από την περίεργη διατύπωση, προβλέπεται αυτό του "σωφέρ", του "γραμματέα" ή ίσως και άλλα. Δείτε πως είναι η διατύπωση:
"Ο Συντονιστής για την εκπλήρωση του έργου του μεταβαίνει και λειτουργεί σε χώρους που διατίθενται από την Περιφέρεια (ΠεΣΥ), ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες"
--> "Στο έργο του αυτό(την μετάβαση και λειτουργία;) συνεπικουρείται από γιατρούς ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής που υπηρετούν στην αντίστοιχη Περιφέρεια (ΠεΣΥ)."
-->"Οι γιατροί αυτοί προσέρχονται μετά από πρόσκληση του Συντονιστή έως δύο φορές την εβδομάδα."
Με τόσο πληθωρική χρήση τους σε μη κλινικό αντικείμενο, μήπως πρέπει να αφαιρείται από το κλινικό έργο τους;;;;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

18 Σεπτεμβρίου 2008, 21:38:12
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Fadomas


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
…. στην ΕΝΩΣΗ δεν ήμουν ποτέ μέλος - πίστευα λανθασμένα ότι ελεγχόταν και αυτή από την ΕΛΕΓΕΙΑ.
……….
Πριν από δύο - τρία χρόνια υπέπεσε στην αντίληψη μου χαρτί που υπογραφόταν από τους συντελεστές του συντονισμού στην Δυτ. Ελλάδα που ουσιαστικά εξεβίαζαν του ειδικευόμενους

1ον: Η αυτοκριτική όχι μόνο δεν είναι ντροπή και ελάττωμα αδυνάτων, αλλά είναι τιμή και έργο ισχυρών και συγκροτημένων προσωπικοτήτων. Πόσο φάν είμαστε όλοι μας αυτού το σπόρ?

2ον: Είναι αλήθεια ότι στην Δ. Ελλάδα συμβαίνουν κακά πράγματα, όπως η εσπευσμένη αντικατάσταση του Αν. Συντονιστή στο ένα νοσοκομείο της Πάτρας? Όπως η σχεδόν πλήρης ρήξη αυτού με τους ειδικευόμενους? Όπως –εν τέλει- η παραίτηση του Συντονιστή της Περιφερείας?

Κάποτε πρέπει να μάθουμε να τα συζητάμε όλα, όχι στο «καφενείο» αλλά στη δημόσια διαβούλευση, στα όργανα, στους θεσμικούς φορείς και να απαιτούμε –θέσεις –τεκμηρίωση -στάσεις –αποφάσεις –σύστημα.

Γιατί με τέτοιες συνθήκες σημαντικός αριθμός ειδικευομένων θα συνεχίσει να «εκπαιδεύεται» όσο, όπου και όπως νομίζει –αυτοί ή κάποιοι συντονιστές που το πόστο το διεκδίκησαν με ιδιοτελή κίνητρα ή η ικανότητά τους και επιστημ0ονικότητά τους δεν έχει τη δυνατότητα να αρθεί στο ύψος των απαιτήσεων ενός τέτοιου έργου.
Φως, περισσότερο φώς

26 Σεπτεμβρίου 2008, 20:14:35
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Fadomas


Επισυνάπτω ένα έγγραφο που σκιαγραφεί το ότι όντως «κάτι γίνεται» κάτω απ’ τα’ αυλάκι.
Πρόκειται για «Αίτημα Παραίτησης» Συντονιστή Δ. Ελλάδας Dr. Ν. Ραζή
Τα σχόλια και συμπεράσματα δικά σας.

Επί τη ευκαιρία αποσπώ δύο μικρά κομμάτια από γραφόμενα προς τον κ. Ραζή από έναν πρώην Αν. Συντονιστή (Παθολόγος που αντικαταστάθηκε) και που μου έκαναν εντύπωση και έχουν να κάνουν με το θέμα (δεν το δημοσιεύω όλο γιατί είναι «προσωπική επιστολή» και βρέθηκε στα χέρια μου, αλλά δεν έλαβα κάποια άδεια για δημοσιοποίησή της).
1. «Η Γ.Ι. κ. Ραζή, δεν έχει ανάγκη εξωτερικούς εχθρούς γιατί αυτοί βρίσκονται στα σπλάχνα της. Καιροσκόποι και αβέλτεροι ελλοχεύουν.»
2. «… αν μου επιτρέπετε, μία συναδελφική παραίνεση. Διαβάστε, όποτε έχετε χρόνο, την ιστορία του Ιουλίου Καίσαρα και του Βρούτου.»
Φως, περισσότερο φώς

6 Οκτωβρίου 2008, 01:39:09
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

sakis907


     Όσοι δουλεύουν είναι και αυτοί που κάνουν λάθη. Ένα απλό τυπογραφικό λάθος ευθύνεται για το έγγραφο του Συντονισμού της Δυτικής Ελλάδας στο οποίο αναφέρεται ο κ. Μάρκου (περί φαρμακευτικών εταιρειών κ.λπ.) και τίποτα άλλο το μεμπτό δεν είχε συμβεί (το γνωρίζει το θέμα καλά και ο κ. Μιχάλης). Εξάλλου, ας μην παριστάνουμε τους έκπληκτους "ανακαλύποτοντας" ότι οι κάποιας έκτασης εκπαιδευτικές ημερίδες στην Ελλάδα πραγματοποιούνται μόνο με χορηγίες εταιρειών!
     Δυστυχώς, αυτοί που δούλευαν (και έκαναν κάποτε αυτό το συγκεκριμένο, ΕΝΑ λάθος) βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να σφετερίζοντα άλλοι (όχι ένας και δύο, αλλά αρκετοί...) τους καρπούς της δουλειάς τους, να χαρακτηρίζονται "τσιράκια" του ενός και του άλλου... σφετεριστή (!!!) και να απογοητεύονται γιατί το "στοίχημα" του Συντονισμού στην περιοχή τους χανόταν μέρα με την ημέρα. Έτσι είδαν και απόειδαν, εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια και έφυγαν μακριά εδώ και 2 περίπου χρόνια... Οι ειδικευόμενοι της Δυτικής Ελλάδας την περίοδο περίπου 2005-06 ασφαλώς καταλαβαίνουν σε ποιον αναφέρομαι και μπορούν να τοποθετηθούν, αν θέλουν.
     Ακόμα πιο δυστυχώς, παρέμειναν οι σφετεριστές να... αλληλοσφετερίζονται!!! Και ιδού τώρα τα αποτελέσματα: παραιτήσεις και "παραιτήσεις"! Γιατί ποιος πιστεύει πραγματικά ότι ο κ. Ραζής θα απομακρυνθεί (ή ότι θέλει πραγματικά να παραιτηθεί); Άλλοι ίσως εμπλεκόμενοι στο Συντονισμό της Δυτικής Ελλάδας θέλουν και θα το κάνουν πραγματικά - ο κ. Ραζής όμως αποκλείεται! Το αποτέλεσμα: προφανώς το έργο του Συντονισμού μπορεί να πάρει και αρνητικό πρόσημο!!! Να ξεπεράσει δηλαδή (προς τα κάτω) το περίπου μηδέν που έχει φτάσει σήμερα.
     Κλείνοντας, θα προσθέσω μια συμβουλή στους τωρινούς ειδικευόμενους της περιοχής, θεωρώντας ότι ως ένας από αυτούς μέχρι αρκετά πρόσφατα, νομιμοποιούμαι: μην περιμένετε από κανένα φιλόδοξο συντονιστή ("γενικό", "σκέτο", "αναπληρωτή" ή "επίκουρο") να σας οδηγήσει. Ούτε και να εξαργυρώνετε την ανεπάρκεια, τον καιροσκοπισμό ή και τη φαιδρότητα κάποιων από αυτούς ως δήθεν δικαιολογία για το ότι "πέρασα από το τάδε τμήμα και δεν έκανα όυτε μία εφημερία". Αγωνιστείτε μόνοι σας για την κατάκτηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, σε όποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας βρίσκεστε, και μην υποτιμάτε καμμία ευκαιρία. Το εκπαιδευτικό rotation είναι σαθρό, αλλά είναι το μόνο όπλο στα χέρια σας. Και οι μόνοι πραγματικοί, άξιοι και ανιδιοτελείς σύμμαχοί σας είναι οι συνάδελφοί σας ειδικευόμενοι ΓΓ, εφόσον δεν ξεχνούν ότι ο σκοπός της ειδικότητας είναι η εκπαίδευση και όλα τα άλλα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Την εκπαίδευση λοιπόν να διεκδικείτε, γιατί σύντομα θα σας χρειαστεί στη δουλειά σας ως Ειδικοί Γ/ΟΙ και θα είναι πολύ δύσκολο να την βρείτε αλλού.
     Αυτά και συγγνώμη για την ανωνυμία.

6 Οκτωβρίου 2008, 08:35:49
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Αγαπητέ Φίλε,
δέχομαι ως καλόπιστος άνθρωπος το τυπογραφικό λάθος στο οποίο αναφέρεσαι.
Τα υπόλοιπα επιβεβαιώνουν "εκ των εσω" τις πληροφορίες που έχουν οι "απ' έξω".
Διαφωνώ με το θέμα των ημερίδων απο τις Φαρμ. Εταιρίες. Εκτός πια αν έχουμε ανάγκη το πλαστικό φαγητό που σερβίρεται.
Μπορούμε και μόνοι μας να διοργάνωσουμε ημερίδες. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν έμπειροι συνάδελφοι που θα θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
71319 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Μαΐου 2010, 19:07:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4309 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Δεκεμβρίου 2011, 01:57:12
από Drfeelgood
2 Απαντήσεις
3846 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαΐου 2012, 22:08:53
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
5035 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Φεβρουαρίου 2013, 00:58:13
από Drfeelgood
4 Απαντήσεις
6578 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουλίου 2016, 12:45:18
από thepap