Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
ΜΗΣΥΦΑ στα super market
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ γνωστή αυτή αλυσίδα SM είχε πέρσι τζίρο 1.5 δις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θέλω να προτιμώ τους Έλληνες παραγωγούς και μαγαζάτορες, αλλά να με βοηθούν και αυτοί.
Δλδ να μη βλέπω τη ντομάτα στο μανάβικο της γειτονιάς σε τιμή τριπλάσια από αυτή στην οποία μου την προσφέρει η ξενόφερτη, Γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα.
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ γνωστή αυτή αλυσίδα SM είχε πέρσι τζίρο 1.5 δις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θέλω να προτιμώ τους Έλληνες παραγωγούς και μαγαζάτορες, αλλά να με βοηθούν και αυτοί.
Δλδ να μη βλέπω τη ντομάτα στο μανάβικο της γειτονιάς σε τιμή τριπλάσια από αυτή στην οποία μου την προσφέρει η ξενόφερτη, Γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τη Lidl η το τζίρο της. Αν και δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου εκεί.
Αλλά κάποιες πρακτικές νόμιμης φορο-αποφυγής με χαλάνε, ειδικά από ξενόφερτους. Αλλά εδώ οι Γερμανοί έγιναν "μανούλες" στην προώθηση των προϊόντων τους σε πολλούς τομείς, στα SM θα κόλλαγαν;
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος
Από Βασίλη Βενιζέλο
Στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι έχει περάσει το σύνολο της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με την TROICA για εκείνα τα θέματα του υπουργείου Υγείας στα οποία έχει διαπιστωθεί εμπλοκή. Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.
Έτσι, δεν θα είναι οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκείνοι οι οποίοι θα διαπραγματευθούν με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της TROICA για την τύχη της διάθεσης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), θέμα στο οποίο οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν καταφέρει να συνεννοηθούν απολύτως. Η σχετική διαπραγμάτευση θα διενεργηθεί από τον ίδιον τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου η τελική συμφωνία με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της TROICA να μην δώσει αφορμές για διαφοροποιήσεις εντός της κυβέρνησης, αλλά και προκειμένου αυτή η συμφωνία* να συνδεθεί απολύτως με τα προαπαιτούμενα για πιθανή διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους της χώρας.
* Το deal που θέλει να κλείσει ο Πρωθυπουργός είναι: "Εγώ σας δίνω τα ΜΗΣΥΦΑ, εσείς διαγράψτε χρέος."
EzeΤΡΟΛ:
Ο Πρωθυπουργός όποτε θέλει λέει ΟΧΙ στο Μνημόνιο!
Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικά χρειάστηκε οι δύο υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για να συμφωνήσουν πως πρέπει να τηρήσουν κοινή γραμμή στην τρόικα για το θέμα της πώλησης ή όχι των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στα σούπερ μάρκετ
Δε θα ανοίξει τελικά η αγορά φαρμάκων χωρίς συνταγή και στα σούπερ μάρκετ καθώς το βράδυ της Κυριακής σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου επικράτησε τελικώς η άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δεν επιθυμούσε να πωλούνται ασπιρίνες, depon και άλλα απλά και καθημερινά σκευάσματα σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε αντίθεση με τον συνάδελφο του υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος πίστευε ότι έπρεπε να διατίθενται ώστε να ανοίξει η αγορά, να έρθει ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές.
Μετά από πολλές διαφωνίες και κόντρες Γεωργιάδη –Χατζηδάκη για το θέμα, χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ώστε οι δύο άνδρες να εμφανιστούν με κοινή γραμμή στην τρόικα την οποία θα συναντήσουν για την υπόθεση σήμερα αργά το απόγευμα.
Βέβαια μπορεί να κυριάρχησε η θέση Άδωνι, το ζήτημα όμως τώρα είναι πως θα πεισθούν και οι δανειστές μας που επιμένουν πως τα ΜΗΣΥΦΑ πρέπει να βρεθούν και μάλιστα άμεσα στα ράφια των σούπερ μάρκετ με το επιχείρημα ότι θα μειωθούν οι τιμές.
Πάντως αν οι τροικανοί δεν πεισθούν και εμμείνουν στις απόψεις τους, σύντομα θα πρέπει να προωθηθεί η αλλαγή, γεγονός όμως που δε θα αρέσει καθόλου στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας. Άλλωστε για τον κλάδο η πώληση φαρμάκων σε αλυσίδες σουπερ μάρκετ είναι casus belli ενώ έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προχωρήσουν ακόμη και σε πολυήμερες απεργίες δηλαδή σε κλείσιμο των φαρμακείων.
Κάτι που σε καμία περίπτωση δε θέλει η κυβέρνηση έχοντας μάλιστα ανοικτό και το μέτωπο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
tasath:
Από τα φαρμακεία θα διατίθενται τα ΜΗΣΥΦΑ
Εγγραφή ή Είσοδος
Υπέρ των φαρμακοποιών η εξέλιξη για τα φάρμακα μεταξύ Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη
Με τις προτάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, για τα ΜΗΣΥΦΑ, συμφώνησε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που συζητήθηκε η στρατηγική ενόψει της συνάντησης με την Τρόικα.
Μπορεί ο Κωστής Χατζηδάκης να λέει ότι έπρεπε να διατίθενται εκτός φαρμακειών τα ΜΗΣΥΦΑ, ώστε να ανοίξει η αγορά, να έρθει ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές, ωστόσο η αναλυτική συζήτηση με επιχειρήματα των δυο πλευρών, που κράτησε για μια ώρα, έγειρε υπέρ των φαρμακοποιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συμφώνησε με το σκεπτικό ότι υπάρχουν πολλά φαρμακεία σε όλη τη χώρα, άρα δεν υπάρχει λόγος να πάνε τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ. Σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό ότι τα ΜΗΣΥΦΑ είναι ακριβότερα στη χώρα μας κατά 27,6%, από την αντίστοιχη εμπειρία στο εξωτερικό, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η τιμή τους καθορίζεται από το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.
Στη σύσκεψη έπεσε στο τραπέζι και η άποψη ότι τα σούπερ μάρκετ είναι πολλές ώρες ανοικτά, όμως υπερίσχυσε το γεγονός ότι φαρμακείο μπορεί να βρει ένας πολίτης - ασφαλισμένος και σε αργίες και τη νύχτα, σε αντίθεση με ένα σούπερ μάρκετ.
Επικράτησε η λογική η αντιπερισπασμός;
Δεν μπορεί οι εταιρείες να δέχθηκαν αμαχητί τη μη απελευθέρωση των τιμών...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση