Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

ΜΗΣΥΦΑ στα super market

<< < (12/69) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο μόνο αξιοσημείωτο είναι ότι οι δανειστές μας συμφώνησαν ότι στα σούπερ μάρκετ δε θα πρέπει να πωλούνται σκευάσματα που μπορεί να έχουν παρενέργειες.

--- Τέλος παράθεσης ---
Ακόμη και φαινομενικά αθώα σκευάσματα (παραφάρμακα) μπορούν να έχουν σημαντικές αντενδείξεις και παρενέργειες.
Αυτό φυσικά ισχύει και για τον καπνό και το αλκοόλ, ακόμη και τις εθιστικές τροφές που κυκλοφορούν ελεύθερα με μία μικρή επισήμανση, στην καλύτερη περίπτωση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Και φυσικά, και η χλωρίνη KLINEX που υπάρχει σε κάθε μπακάλικο έχει επίσης σημαντικές παρενέργειες, αν την καταπιεί κανείς.

--- Τέλος παράθεσης ---
Ω, ναι! Και τα μανταλάκια μπορεί να σκαλώσουν στο λαιμό.

Denominator:
Αντιπαρέρχομαι τα χιουμοριστικά σχόλια με τη χλωρίνη και τα μανταλάκια για να μπω στην ουσία του θέματος με ένα τυχαίο παράδειγμα που βρήκα στο γραφείο μου (συνημμένη εικόνα).
Πρόκειται για την μπροστά όψη ενός απλού μπλοκ της Boehringer Ing. που αναγράφει το σλόγκαν "Buscopan! Στον κοιλιακό πόνο είναι το παν!". Το ίδιο σλόγκαν αναφέρεται και σε κάθε σελίδα του απλού μπλοκ.
Η Boehringer καλά κάνει και διαφημίζει το Buscopan με όποιο τρόπο θεωρεί δόκιμο (το οποίο έχει ακριβύνει αρκετά τώρα που έγινε ΜΗΣΥΦΑ).
Όλοι μας όμως γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι το σλόγκαν αυτό σε δημόσια θέα.
Η υοσκίνη δεν ενδείκνυται ούτε σε κωλικό νεφρού, ούτε σε άλγος κοιλιακών μυών, ούτε βέβαια σε περιπτώσεις ενδοκοιλιακών φλεγμονών με υπόνοια οξείας κοιλίας, περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να αποπροσανατολίσει τον κλινικό και να καθυστερήσει τη διάγνωση.
Η τοποθέτηση μου δεν αφορά τα σούπερ-μάρκετ ή τους φμφ ή τους οποιουσδήποτε θέλουν να έχουν ένα μπακάλικο με διάφορα δυνητικά επικίνδυνα πράγματα, για τα οποία στο κάτω-κάτω έχουμε νοημοσύνη και εμπειρία σχετικά με το πώς τα χρησιμοποιούμε.
Ένα φάρμακο, όμως, έχει ιατρικές ενδείξεις (και αντενδείξεις) και η επιστημονική κοινότητα πρέπει να το προστατεύει ως αγαθό που απευθύνεται στην υγεία.
Το τι χαρακτηρίζεται ΜΗΣΥΦΑ και τι όχι απαιτεί μεγάλη προσοχή και για κανένα λόγο δε θα πρέπει να παιχθεί το παιχνίδι των οποιωνδήποτε εμπόρων στην αλυσίδα των συναλλαγών.

Ορθοπαιδικός:
Τελικά είστε υπέρ ή κατά των ΜΗΣΥΦΑ στα SM (μαζί με σοκολάτες, χλωρίνες και μανταλάκια); Εγώ δηλώνω την επιφυλακτικότητα μου και μάλλον περισσότερο την άρνηση μου γιατί θα συνοδευτει και απο απελευθέρωση των τιμών (μνημονιακή υποχρέωση...).

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελικά είστε υπέρ ή κατά των ΜΗΣΥΦΑ στα SM (μαζί με σοκολάτες, χλωρίνες και μανταλάκια); Εγώ δηλώνω την επιφυλακτικότητα μου και μάλλον περισσότερο την άρνηση μου γιατί θα συνοδευτει και απο απελευθέρωση των τιμών (μνημονιακή υποχρέωση...).

--- Τέλος παράθεσης ---
Όλα τα μη συνταγογραφούμενα δεν είναι το ίδιο.
Πρέπει να διαχωριστούν τα φάρμακα από τα συμπληρώματα.
Τα φάρμακα πρέπει να συνεχίσουν να διατίθενται υπό διατίμηση και υπό έλεγχο.

tasath:
Επειδή ο κόσμος καταλαβαίνει μέχρι "Τα ΜΗΣΥΦΑ στα SM, να σπάσει η συντεχνία των φαρμακοποιών", θα δει από πρώτο χέρι τι θα γίνει.
η απελευθέρωση των σημείων πώλησης είναι το κόλπο για την άρση της διατίμησης.

Τώρα, για το αν θα υπάρχει κάποιος έλεγχος στη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ στα SM, έστω και υπό τη μορφή συμβουλής, ας προσλάβουν φαρμακοποιούς η βοηθούς για το σκοπό αυτό.
Εδώ βέβαια δεν βρίσκεις υπάλληλο για να ρωτήσεις πιο απλά πράγματα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση