Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

ΜΗΣΥΦΑ στα super market

<< < (17/69) > >>

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
και το θεωρεις σωστο???????????

εσυ δεν φωναζες για τους φμφ προ μηνων ?  τωρα τα αλλαξες?

ο Σκλαβενιτης ξερει πιο πολλα????????????

ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ

γιατι η κοπελιτσα στο μπακαλακι δεν γνωριζει τι εστι συνδρομο δισουλφιραμης πχ

EzeΤΡΟΛ:
για μη συ φα μιλαμε λεμε

οι φμφ το εχουν ξεχειλωσει ολα τα χρονια και δινουν οτι να ναι χωρισ συνταγη - αυτο ειναι που φωναζο

ο σκλαβενιτησ μπορει να παρει υπαλληλο φαρμακοποιο, κατι που δεν αρεσει στους φμφ αλλα δινει θεσεις εργασιασ σε νεοθσ πτυχιουχουσ φχφ

Denominator:
Να κάνω εγώ ένα ρητορικό ερώτημα:
Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να προμηθευθεί στην Ελλάδα του σήμερα ένα ΣΥΦΑ;
Η απάντηση καθορίζει και την ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τα ΜΥΣΥΦΑ (Μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα), τα οποία ο Νόμος επιτρέπει ο οποιοσδήποτε να προμηθεύεται κατά βούληση.

Υ.Γ. Αν θέλαμε πράγματι οι γιατροί να μπορούν να παρέμβουν στο θέμα των ΜΥΣΥΦΑ, λόγω ευαισθησίας που απορρέει από το ιατρικό λειτούργημα, θα έπρεπε είχαν το δικαίωμα να εκδόσουν ηλεκτρονική συνταγή και για τα φάρμακα αυτά, ώστε να καταχωρούνται στο ιστορικό του ασθενή, με 100% συμμετοχή.

EzeΤΡΟΛ:
Φάρμακα στο πρίσμα της υγείας και της οικονομίας

Της 'Ελενας Φυντανίδου (tovima.gr)

Τις προάλλες επισκέφθηκα ένα φαρμακείο στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να αγοράσω παυσίπονα. Ο πονοκέφαλος ήταν έντονος. Ζήτησα από τη φαρμακοποιό σκεύασμα σε μορφή αναβραζόντων δισκίων επειδή έχουν πιο γρήγορη δράση. Η φαρμακοποιός μού τα έδωσε λέγοντάς μου ότι θα πρέπει να πιω πολύ νερό. «Αν μπορείς να πιεις μαζί με μία ταμπλέτα ακόμη και... ένα λίτρο νερό καλό, θα σου κάνει» μου τόνισε. Την κοίταξα απορημένη. «Υπάρχει κίνδυνος να μείνουν ουσίες στους νεφρούς  ???  ???  ???. Γι' αυτό καλό είναι να πίνουμε πολύ νερό» μου εξήγησε.

(Για όποιον αντέχει, η συνέχεια του άρθρου, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα κάνω εγώ ένα ρητορικό ερώτημα:
Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να προμηθευθεί στην Ελλάδα του σήμερα ένα ΣΥΦΑ;
Η απάντηση καθορίζει και την ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τα ΜΥΣΥΦΑ (Μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα), τα οποία ο Νόμος επιτρέπει ο οποιοσδήποτε να προμηθεύεται κατά βούληση.

Υ.Γ. Αν θέλαμε πράγματι οι γιατροί να μπορούν να παρέμβουν στο θέμα των ΜΥΣΥΦΑ, λόγω ευαισθησίας που απορρέει από το ιατρικό λειτούργημα, θα έπρεπε είχαν το δικαίωμα να εκδόσουν ηλεκτρονική συνταγή και για τα φάρμακα αυτά, ώστε να καταχωρούνται στο ιστορικό του ασθενή, με 100% αποζημίωση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κάθε ιατρική συνταγή και παραπομπή να καταχωρείται, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας. Στην ηλεκτρονική φόρμα να αναγράφεται ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ συνταγογράφος ιατρός, με την ιατρική του ΙΔΙΟΤΗΤΑ και όχι με την ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ (όπως στις ελεύθερες συνταγές, καθώς ο Νόμος ορίζει, όπου όλοι οι ΙΑΤΡΟΙ μπορούν να συνταγογραφήσουν τα πάντα, λαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη). Η "ειδικότητα" να αναγράφεται μόνο στις περιπτώσεις συνταγών στις οποίες εμπλέκονται, για αποζημίωση, οι ασφαλιστικοί φορείς. Επιπλέον να αναγράφεται, προς άμεση διασταύρωση, ο αριθμός του παραστατικού που ο ιατρός εξέδωσε!!!

Κανένα φάρμακο χωρίς συνταγή και καμία συνταγή χωρίς παραστατικό.

Απλή πρόταση με άμεσα και θεμιτά αποτελέσματα. Μήπως, όμως, και εμείς "μεριμνούμε και τυρβάζουμε περί πολλά, ενός δέ έστι χρεία;"  

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση