Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

"Goodbye, metabolic. Let's get our checkups together. Go! Go!"

(1/1)

πρώτη & καλύτερη:
Ο παρακάτω σύνδεσμος παραπέμπει σε ένα ενδιαφέρον άρθρο της Herald Tribune, που αναφέρεται σε μια διαφορετική εκδοχή αγωγής υγείας στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με νόμο, οι εταιρείες και οι τοπικές κυβερνήσεις υποχρεώνονται να μετρήσουν την περίμετρο μέσης όλων των ενηλίκων 40-74 ετών. Οι "παραβάτες" θα λάβουν διαιτητικές οδηγίες και αν δεν καταφέρουν να χάσουν βάρος θα δεχτούν περαιτέρω εκπαίδευση υγείας και φαρμακευτική αγωγή. Οι εταιρείες που δε θα συμμορφωθούν θα υποστούν οικονομικές κυρώσεις.

Ενώ οι υποστηρικτές αυτού του μέτρου πιστεύουν ότι έτσι η Ιαπωνία θα καταφέρει να μειώσει τα κόστη, οι επικριτές θεωρούν ότι η επιμονή στην περίμετρο μέσης είναι αυστηρό μέτρο και θα έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα, δηλαδή πολυφαρμακία και αύξηση του κόστους.

Σίγουρο είναι ότι οι σύγχρονοι Ιαπωνέζοι έχουν γεμίσει τα γυμναστήρια τραγουδώντας "Goodbye, metabolic. Let's get our checkups together. Go! Go! Go! Goodbye, metabolic. Don't wait till you get sick. No! No! No!". Ο όρος "μεταβολικό σύνδρομο" προτιμήθηκε ως αντικαταστάτης του όρου "παχυσαρκία".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση