Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:42:08

Αποστολέας Θέμα: Εθνικά επικίνδυνη η κυβέρνηση Παπαδήμου  (Αναγνώστηκε 21835 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Ιανουαρίου 2012, 23:59:08
Αναγνώστηκε 21835 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την υπαγωγή των ομολόγων μετα το "κούρεμα" στο βρεταννικό δίκαιο, συνεχίζοντας τη διαδικασία του ξεπουλήματος της χώρας στους δανειστες της, που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και "καίγοντας" τα διαπραγματευτικά χαρτιά που μας έχουν απομείνει (νεότερες δημοσιογραφικες πληροφορίες λενε ότι ήδη αποδέχθηκε αυτή τη ρύθμιση). Διαβάστε το πώς και το γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα στα συνημμένα άρθρα της "Κυριακάτικης Δημοκρατίας" της 8/1/2012 με τίτλους "Η μεγάλη προδοσία: συμβόλαιο θανάτου με βρετανικό δίκαιο για πληρωμή του χρέους σε ευρώ (ακόμα και αν επιστρέψουμε στη δραχμή) και κατασχέσεις εξπρές ακινήτων (του Δημοσίου και των ιδιωτών) από τους δανειστές μας" και "Ο δικηγόρος που προσέλαβε η Ελλάδα (με αμοιβή 6.000.000 ευρώ) για το PSI ομολογεί ότι Παπαδήμος-Βενιζέλος "καίνε" το μοναδικό διαπραγματευτικό όπλο". Δεν τα βρήκα στην Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος της εφημερίδας, γι' αυτό επισυνάπτω φωτογραφημένα τα δύο άρθρα από την έντυπη έκδοση.
   "Ποίαν άλλην χρείαν έχομεν αποδείξεων" της καταστροφικής και ξενόδουλης πολιτικης που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και τι άλλο χρειάζεται να μάθουμε ή να πάθουμε για να αντιδράσουμε ως λαός;
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

7 Φεβρουαρίου 2012, 00:59:36
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
   Ομάδα πολιτών του νομού Λάρισας, εν όψει της ψήφισης απο το Ελληνικό κοινοβούλιο της νέας δανειακής σύμβασης, που ξεπουλάει οριστικά και αμετάκλητα τη χώρα, συλλέγει υπογραφές και απευθύνει την παρακάτω επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Λάρισας, προτρέποντας τους να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να μην υπογράψουν την επαίσχυντη και προδοτική σύμβαση. Την επισυνάπτω επίσης με την παράκληση να κάνετε το ίδιο στην περιοχή σας, μήπως τυχόν και αποτρέψουμε το επιχειρούμενο έγκλημα. Αλλάξτε βέβαια όποια λέξη ή φράση αναφέρεται στη Λάρισα, για να την προσαρμόσετε στα τοπικά δεδομένα σας. Μπορείτε βέβαια να κάνετε και όποιες άλλες αλλαγές ή προσθήκες θέλετε.
Επι τη ευκαιρία, διαπιστώστε μόνοι σας τι προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος(ο παρακείμενος σχολιασμός βοηθάει στη διάβλεψη της αποσκοπούμενης λεηλασίας):
 
   Κύριοι/κυρίες βουλευτές του Νομού Λάρισας,
Στην ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου στις 29/6/2011 κάποιοι από σας προφασίσθηκαν ότι δεν γνωρίζατε, ότι δεν είχατε ενημερωθεί, ότι δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς, κλπ, κλπ.  Στην ψηφοφορία αυτή ψηφίσατε, μεταξύ άλλων, το κεφάλαιο-Α του εφαρμοστικού νόμου που αφορά στην «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας.
Εμείς οι πολίτες του νομού Λάρισας πιστεύουμε ότι δεν συνειδητοποιήσατε τι ακριβώς ψηφίσατε γιατί αλλιώς δεν θα το ψηφίζατε ποτέ!
Χρησιμοποιώντας εναντίον μας την εντολή που σας δώσαμε για να εκπροσωπήσετε εμάς, τον λαό και τα συμφέροντα της χώρας, όσοι ψηφίσατε το μεσοπρόθεσμο, γίνατε συνένοχοι σε μια πρωτοφανή προδοσία εναντίον των συμφερόντων του λαού και της χώρας. Οι υπόλοιποι, οι «αντιμνημονιακοί», ίσως θα έπρεπε να έχετε εγκαταλείψει ήδη αυτό το πραξικοπηματικό κοινοβούλιο του μαύρου μετώπου που επιβουλεύεται την ανεξαρτησία της Ελλάδας και να στεκόσαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.
Αγαπητέ/ή βουλευτή του Νομού Λάρισας, έχεις μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξεις τα πράγματα στη χώρα μας που καταστρέφεται.
Με την νέα δανειακή σύμβαση θα ξαναέρθει στην Βουλή η παλαιά δανειακή σύμβαση την οποία είχε υπογράψει μόνον ο πρώην υπουργός οικονομικών και κατά συνέπεια δεν έχει καμία νομική ισχύ.
Θα έρθει επίσης στην Βουλή προς κύρωση από 180 βουλευτές, εκείνος ο εφαρμοστικός νόμος που δεν είχες προλάβει να διαβάσεις και ειδικά το κεφάλαιο-Α. Ο νόμος αυτός είναι αυτή την στιγμή στον αέρα γιατί δεν έχει ψηφισθεί από τα 2/3 της Βουλής των Ελλήνων.

Αγαπητέ/ή βουλευτή του Νομού Λάρισας, έχεις αρκετό χρόνο για να διαβάσεις τι ψηφίζεις και εμείς οι εκλογείς σου γνωρίζουμε ότι γνωρίζεις:
1. Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ 1-4 ψηφίζεις την εκχώρηση στους δανειστές κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού κράτους (συμπεριλαμβανομένων ακόμη και ταμειακών διαθεσίμων των υπό εκχώρηση στοιχείων) και ότι αυτό συμβαίνει πρώτη φορά παγκοσμίως σε ανεξάρτητη χώρα!
2. Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ 6 ψηφίζεις την παραίτηση του Ελληνικού δημοσίου από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τα υπό «αξιοποίηση» περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων πάνε αυτούσια στους δανειστές!
3. Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ 7 ψηφίζεις ότι ο Ελληνικός λαός με την ψήφο σου θα έχει παραιτηθεί από κάθε έσοδο των υπό «αξιοποίηση» στοιχείων και ταυτόχρονα αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την εύρυθμη λειτουργία τους!
4. Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 1, παρ 11 ψηφίζεις ότι το Ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να λάβει ούτε ευρώ σε φόρους ή εισφορές από το ταμείο «αξιοποίησης»!
5. Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 4, παρ 1 ψηφίζεις ότι η απόφαση σε ποιους θα διατεθούν τα στοιχεία λαμβάνεται από τους δανειστές. Θα μπορούν π.χ., το αεροδρόμιο Λάρισας να πουλήσουν στα Σκόπια ή στην Τουρκία!
6. Γνωρίζεις ότι στο άρθρο 9, παρ 1 δίνεις την δυνατότητα στους δανειστές να τροποποιούν τα καταστατικά των οργανισμών με μια απλή απόφαση. Δηλαδή άνετα μπορούν να αυξήσουν τα τιμολόγια ρεύματος, νερού κλπ επειδή αυτοί θα είναι πλέον οι κατακτητές-κυβερνήτες της χώρας μας!
7. Γνωρίζεις ότι στα άρθρα 11-14 ψηφίζεις την δυνατότητα των δανειστών να αλλάζουν συντελεστές δόμησης, να αλλάζουν χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν και να εκμεταλλεύονται του αιγιαλούς και τον ορυκτό πλούτο μας και επιπλέον να απαιτούν από το Ελληνικό «κράτος» να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά μας έξοδα.

Αγαπητέ/ή βουλευτή του Νομού Λάρισας,
Θέλουμε να αναλάβεις τις ευθύνες σου εκείνη την στιγμή που η ματιά της ιστορίας θα πέσει πάνω σου. Την στιγμή της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα ακούσεις το όνομά σου και θα πρέπει να πεις ένα ναι ή ένα ΟΧΙ! Εκείνη την στιγμή είμαστε σίγουροι ότι τα γόνατά σου δεν θα τρέμουν επειδή θα σε κοιτάζουν τα μάτια όλων των Λαρισαίων, όλων των Ελλήνων. Δεν θα τρέμουν γιατί γνωρίζεις ότι θα πρέπει να πεις το μεγάλο ΟΧΙ! Αυτό επιθυμούμε εμείς οι κάτοικοι του Νομού Λάρισας που σε αναδείξαμε βουλευτή του Νομού μας. Και θα το πεις αγαπητέ βουλευτή γιατί τώρα ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και απαιτούμε να αναλάβεις τις ευθύνες σου απέναντι σε μας, απέναντι στο μέλλον των Ελλήνων.





"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

8 Φεβρουαρίου 2012, 21:18:56
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το Μνημόνιο-τερατούργημα (του Μιχ. Ιγνατίου στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
   Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.

Οσοι μίλησαν τότε για εκβιασμό και καλλιέργεια φόβου στο λαό, αντιμετωπίστηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- ως γραφικοί, διότι ακούστηκαν και κατηγορίες εναντίον τους, με πιό χαρακτηριστικές ότι επεδίωκαν επιστροφή στη δραχμή ή ότι δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα, που ήταν το προσφιλές αλλά κενό σε ουσία σύνθημα του κ. Παπανδρέου. Εχουν περάσει από τότε 21 μαρτυρικοί μήνες για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες… Οχι μόνο δεν έχουν δει σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έχει αποτύχει το πολυδιαφημισμένο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που εκπόνησαν από κοινού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλείς της Τρόϊκας. Στο μεταξύ, τους 21 αυτούς μήνες, οι πολίτες της χώρας έχασαν το 30-40% και πλέον των εσόδων τους, οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ η χώρα …άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο.

Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν. Και το λάθος της μή αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Ανοιξη του 2010. Η απειλή είναι συγκεκριμένη: ‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή. Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα. Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δεν βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Μιλούν για μάχες που δίνουν για να μας σώσουν, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή πληροφορία για την ουσία των διαπραγματεύσεων. Η ενημέρωση του λαού γίνεται μέσω των διαρροών προς τους «αχόρταγους» για ειδήσεις συναδέλφους μου, οι οποίοι και τις μεταδίδουν με «πολεμικό» τρόπο ως να έρχεται το τέλος του κόσμου. Και στο μεταξύ, οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διασπορά φόβου και τρόμου, για να μην αντιδράσει ο λαός. Εχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι. Ναι μεν είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δημοσιοποιούμε επειδή η πηγή είναι κάποιος υπουργός, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αυτόκλητου «σωτήρα».

Πέστε μου αν κάνω λάθος… Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων; Τα μέτρα το λαό αφορούν. Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Ολοι αυτοί, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, «καλά θα την έχουν». Συζητούν για το μέλλον του λαού οι άνθρωποι που ευθύνονται για το δράμα του. Και είναι οι ίδιοι, που θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα-λαίλαπα, για το οποίο δεν ζήτησαν καν τη γνώμη των πολιτών, τους οποίους ήδη έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν το πρώτο πρόγραμμα… Πως θα εφαρμόσουν το δεύτερο, που είναι πιό σκληρό και εξαιρετικά δύσκολα θα υλοποιηθεί;

Ισως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον στηρίζουν, να έχουν αποδεχθεί το νέο Μνημόνιο. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά. Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου. Εάν ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον εγκατέστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιοι για το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

11 Φεβρουαρίου 2012, 20:29:53
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


«Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος»

Αγνό χάος

Η εισαγωγή φαρμάκων και πετρελαίου θα γινόταν προβληματική. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Δεν θα κάλυπτε στοιχειώδεις λειτουργίες όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Επιχειρήσεις θα έκλειναν, και αργά ή γρήγορα η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ.
 
Είναι η απάντηση του ίδιου του Λουκά Παπαδήμου στο ερώτημα «τι σημαίνει χρεοκοπία». Στην χθεσινή του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός απέφυγε τους τεχνικούς οικονομικούς όρους και μίλησε ανοικτά στους υπουργούς. Ολόκληρο το απόσπασμα για το τι σημαίνει χρεοκοπία κατά τον Λουκά Παπαδήμο έχει ως εξής:

Μόνο χάος

«Λένε ορισμένοι: από ένα τέτοιο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα, προτιμότερη θα ήταν η χρεοκοπία. Πλανώνται οικτρά όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ή δημαγωγούν επικίνδυνα. Μια άτακτη χρεοκοπία θα έριχνε τη χώρα μας σε μια καταστροφική περιπέτεια. Θα δημιουργούσε συνθήκες ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους και κοινωνικής έκρηξης. Οι δυσμενείς συνέπειες μιας άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν πολλαπλές και εξαιρετικά επώδυνες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα ύψους 5,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος.
Οι άμεσες περικοπές δαπανών στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε, στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας, θα οδηγούσαν σε πραγματική κατάρρευση μισθών και συντάξεων, καθώς μάλιστα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη η είσπραξη των φόρων.

Η εισαγωγή βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, πετρέλαιο, μηχανήματα κτλ., θα γινόταν ιδιαίτερα προβληματική, αφού η χώρα, τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχανε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό και η ρευστότητα θα συρρικνωνόταν. Επιχειρήσεις θα έκλειναν μαζικά, αδυνατώντας να αντλήσουν χρηματοδότηση.

Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στην περίπτωση μιας άτακτης χρεοκοπίας θα κατέρρεε, και η χώρα θα παρασυρόταν σε μια μακρά δίνη ύφεσης, αστάθειας, ανεργίας και εξαθλίωσης.
Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγούσαν, αργά ή γρήγορα, στην έξοδο από το ευρώ. Από χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα καταντούσε χώρα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης»
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2012, 21:53:56 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Φεβρουαρίου 2012, 23:09:12
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Ψεύτικα εκβιαστικά-τρομοκρατικά διλήμματα από Παπαδήμιο (Σε βίντεο το αποψινό του διάγγελμα!!!)

 Αναδημοσίευση από το "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Μας απογοήτευσε εντελώς ο Παπαδήμιος με το διάγγελμα που έκανε. Όλα όσα μας είπε τα είχαμε ξανακούσει από Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαμαρά. Δεν είχαν ρε γμτ καθόλου σασπένς τα τρομοκρατικά-εκβιαστικά διλήμματα που έβαλε. Μια απ’ τα ίδια. Αν δεν αυτοχειριαστούμε δεχόμενοι αδιαμαρτύρητα τον σφαγιασμό μας που προβλέπει το νέο μνημόνιο, δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο …. Την ίδια κασέτα που ακούμε απ’ το πρωί. Αν μας έλεγε ότι αν καταψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση θα έκαναν απόβαση στην γη για να μας υποδουλώσουν οι Ελίμ και οι Νεφελίμ, θα δίναμε κάποια βάση στα λεγόμενα του.
Αντί για δικό μας σχόλιο σ΄ όλες αυτές τις ηλιθιότητες που ακούμε παραθέτουμε το μαιηλ που μας έστειλε ο αναγνώστης του μπλοκ μας van stam

Αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο ΙΙ θα ανοίξει η γη και βγουν τα πτώματα των προγόνων μας να μας φάνε ζωντανούς!!!
Το μνημόνιο είναι η σωτηρία που θα κρατήσει κλειστές τις πύλες της κολάσεως *
  
Όλες οι μνημονιακές δυνάμεις δηλ. πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, στελέχη κομμάτων, δημοσιογράφοι κλπ. εκβιάζουν απροκάλυπτα με το πιο αστήριχτο ψέμα τον ελληνικό λαό.

Πείτε μου σας παρακαλώ, από πότε εισάγει το κράτος τρόφιμα, φάρμακα ή πετρέλαιο για να καταλάβω. Πείτε μου πού υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό δαπάνη για την εισαγωγή διατροφικών προϊόντων, φαρμάκου ή πετρελαίου;

Τα τρόφιμα εισάγονται από μεγαλο-εισαγωγείς, δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες (που μάλιστα κερδοσκοπούν, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο). Τα φάρμακα εισάγονται από ιδιωτικές εταιρείες και φαρμακαποθήκες, δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες. Το πετρέλαιο εισάγεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Από πότε πληρώνει το κράτος τα Ελληνικά Πετρέλαια, μια ανώνυμη δηλαδή εταιρεία; Αυτές οι εταιρείες ότι λεφτά έχουν στο ταμείο τους (ποιο ταμείο δηλ. με δανεικά τα αγοράζουν και τα μοσχοπουλάνε στην Ελλάδα), τα ίδια θα συνεχίσουν να έχουν και την επόμενη της μη ψήφισης του μνημονίου. Και όπως αγόραζαν χθες προϊόντα από το εξωτερικό για να τα εισάγουν με τον ίδιο τρόπο θα τα αγοράζουν και αύριο. Λες και υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο κόσμος να τρώει ή να παίρνει φάρμακα οπότε θα πέσουν έξω.

Μας λέει δηλαδή ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς και οι λοιποί ότι το κράτος αγοράζει προϊόντα από το εξωτερικό και μετά τα πουλάει σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες τα προωθούν στην ελληνική αγορά. Δηλαδή οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι φαρμακαποθήκες και τα διυλιστήρια αγοράζουν από το ελληνικό κράτος. Αν αυτό δεν είναι ψέμα τότε ποιο είναι;

Και το χρησιμοποιούν ώς το μοναδικό επιχείρημα σε ένα εκβιαστικό δίλημμα για να τρομάξουν το λαό να μην αντιδράσει στη ψήφιση των νέων μέτρων.

Και φυσικά δεν χάνουν την ευκαιρία τα μεγαλό-παπαγαλάκια των κεντρικών δελτίων να το αναπαράγουν με στόμφο και χωρίς την παραμικρή κριτική, όπως οφείλει να κάνει ένας δημοσιογράφος. Λοιπόν τα ψέματα τους, το ψέμα τους μάλλον, γιατί αυτό είναι το μοναδικό τους επιχείρημα πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να καταδικαστούν εκτός των άλλων για εξαπάτηση και ανήθικο εκβιασμό.

Αυτή την ύστατη στιγμή έχουν αποθρασυνθεί σε απίστευτο βαθμό προκειμένου να περάσουν τα μέτρα που τους ζητάνε.

Παρακαλώ διαδώστε όπως μπορείτε αυτή την απλή ΛΟΓΙΚΗ σκέψη, γιατί πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που θα πειστεί από το ψέμα τους χάρις την πελώρια δύναμη παραποίησης της πραγματικότητας και διαστρέβλωσης της λογικής που έχουν τα ΜΜΕ.

ΥΓ. Από το ευρώ άμα δεν θέλει το ελληνικό κράτος δεν βγαίνει που να κτυπάνε τον **λο τους κάτω οι ευρωπαίοι. Δεν υπάρχει καμία νομική ή θεσμική βάση. Αυτό για να προλάβω αυτούς που θα τρέξουν να δευτερολογήσουν ότι άμα δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα θα αναγκαστούμε να πάμε σε δραχμή οπότε οι εισαγωγές θα γίνουν πολύ ακριβές λόγω υποτίμησης. Βέβαια ακόμα και στην περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα δεν μας έχει αποδείξει κανείς με στοιχεία, επιστημονική έρευνα και ιστορικά δεδομένα ότι δεν θα μπορούμε να εισάγουμε προϊόντα σε ανεκτές τιμές. Αλλά και πάλι αυτή είναι άλλη κουβέντα. Εδώ μας λένε ότι και με το ευρώ, χωρίς μνημόνιο δεν θα υπάρχουν τρόφιμα ούτε για δείγμα.

* Γιατί είναι πιο αληθοφανές αυτό που υποστηρίζουν οι μνημονιακοί και αναπαράγουν με μεγάλους τίτλους τα ΜΜΕ;;;;; Αντιγράφω κατά λέξη από δελτίο των 8: "Αν δεν ψηφιστεί το μνημόνιο, ακόμα και με ευρώ, θα προκληθεί χάος, δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα και πετρέλαιο. Το μνημόνιο ΙΙ είναι όαση μπροστά στην καταστροφή"
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2012, 23:11:38 από Βέρρας Οδυσσέας »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

11 Φεβρουαρίου 2012, 23:49:50
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Η Μνημονιακή Αυτοκρατορία επιτίθεται...

Βενιζέλος ισοπεδώνει Λαφαζάνη: "Βγείτε και πείτε ανοιχτά και δημόσια ότι διαφωνείτε με τα μέτρα, δεν θέλετε τα λεφτά, ότι θέλετε να οδηγηθεί η χώρα στην χρεοκοπία… Η πλάκα τελείωσε. Βγείτε και πείτε τις θέσεις σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου."


Σαμαράς: "Τζάμπα επαναστάτες και τζάμπα αντιμνημονιακούς μάγκες δεν δέχομαι ούτε για υποψήφιους."


...και ταριχεύει τα όνειρα όσων έχουν συμφέρον να μας γυρίσουν στην Αλβανία της εποχής του Εμβέρ Χότζα.  :-*

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Φεβρουαρίου 2012, 23:53:38
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αναδημοσιεύουμε εδώ σε μετάφραση του "Εν Κρυπτώ", το χθεσινό άρθρο της εφημερίδας "Die Zeit", που προτείνει πλήρη διαγραφή του ελληνικού χρέους και αναπτυξιακή πολιτική. Σε αντίθεση με κάποιους δικούς μας "γερμανικότερους των Γερμανών", κάποιοι στη Γερμανία φαίνεται πως αρχίζουν να καταλαβαίνουν...

Αφήστε τους Έλληνες ήσυχους!
του Ludwig Greven

Η εντολή της ΕΕ για περικοπές οδηγεί την Ελλάδα στο γκρεμό - Αντί για βίαιες περικοπές, η χώρα χρειάζεται ένα πρόγραμμα ανάπτυξης – είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας.

Ειδήσεις από μια διαιρεμένη Ευρώπη: για πρώτη φορά η Γερμανία αυξάνει τις εξαγωγές σε ένα τρισεκατομμύριο Ευρώ. Η παραγωγή σφύζει, τα φορολογικά έσοδα αυξάνουν, η ανεργία πέφτει, το σωματείο της μεταλλουργίας ζητάει αυξήσεις 6,5% λόγω των καλών αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων. Γερμανία: το νησί των ευλογημένων.

Από την άλλη μεριά η Ελλάδα: μια χώρα σε αναταραχή, στο χείλος του γκρεμού. Η μεταβατική κυβέρνηση αποφασίζει, υπό την πίεση της τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ), ένα νέο πακέτο δραστικών περικοπών. Οι μισθοί πρέπει να πέσουν 20 ως 30%. Από το Δημόσιο θα απολυθούν 150.000 άνθρωποι ως το 2015. Η οικονομία συρρικνώνεται, ίσως φέτος η ύφεση να φτάσει και το 8%. Η χώρα βρίσκεται σταθερά μπροστά στη χρεωκοπία.

Παρ' όλα αυτά, το δεύτερο πακέτο βοήθειας της ΕΕ, ύψους 130 δις Ευρώ, καθυστερεί. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αμφιβάλλουν αν η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα εφαρμόσουν πράγματι τις εξαγγελθείσες περικοπές. Έχουν δίκιο. Επειδή οι ήδη αποφασισμένες περικοπές δε βοηθούν, και απλώς οξύνουν τα προβλήματα. Και επειδή η αντίδραση των Ελλήνων ενάντια στο πρόγραμμα φτωχοποίησης και την απαξίωση της χώρας τους είναι, εύλογα, μεγάλη.

Αυτή είναι η προοπτική μιας ενωμένης Ευρώπης; Μια γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, που μετατρέπεται πρακτικά σε προτεκτοράτο των Βρυξελλών - χωρίς ελπίδα καλυτέρευσης. Μια ήπειρος, που χωρίζεται όλο και βαθύτερα σε έναν Βορρά που ευημερεί και ένα Νότο που υποφέρει, όπου οι άνθρωποι δεν ξέρουν πια, πώς θα πληρώσουν το καθημερινό ψωμί τους. Ενώ στη Γερμανία ο κυβερνητικός συνασπισμός σκέφτεται σοβαρά να μειώσει τους φόρους, στη μέση της χειρότερης οικονομικής κρίσης εδώ και δεκαετίες.

Αλλά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν μπορούν να μας είναι αδιάφορα. Όχι μόνο επειδή ελλοχεύει μια επικίνδυνη ριζοσπαστικοποίηση και επανεθνικοποίηση της πολιτικής, όπως θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Θα έπρεπε επίσης να ανησυχούμε, επειδή αυτή η καταστροφική εξέλιξη, που προωθείται κυρίως από τη γερμανική κυβέρνηση, απειλεί το ίδιο μας το μοντέλο επιτυχίας: ο μόνος λόγος που η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται τόσο καλά, είναι ότι οι επιχειρήσεις μας κάνουν δουλειές και βγάζουν κέρδη εις βάρος των πιο αδύναμων κρατών. Επειδή εκεί οι μισθοί είναι (ακόμα) υπερβολικά υψηλοί σε σύγκριση με την πολύ χαμηλότερη παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα η εσωτερική ζήτηση μειώνεται λόγω της πίεσης των περικοπών. Ενώ εδώ στη Γερμανία οι επι χρόνια περιορισμένες αυξήσεις και οι μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας επί κυβέρνησης Σρέντερ έκαναν την οικονομία τόσο ανταγωνιστική, ώστε απειλεί να συντρίψει τις οικονομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως της ίδιας της Γαλλίας.

Αλλά ποιος θα αγοράζει στο μέλλον τα γερμανικά προϊόντα; Δε χρειαζόμαστε πια τα χρεωμένα κράτη, επειδή μας κοστίζουν μόνο χρήματα;

Όποιος σκέφτεται έτσι, παραγνωρίζει το εξής: δεν ευνοείται η Ελλάδα τα μέγιστα από το πρόγραμμα σωτηρίας, το κοινό νόμισμα και την ενιαία αγορά, αλλά η Γερμανία. Αν η Ελλάδα δήλωνε ανοιχτά στάση πληρωμών, και οι γερμανικές τράπεζες θα υποχρεώνονταν να ξεγράψουν για άλλη μια φορά δισεκατομμύρια, επιβαρύνοντας εν τέλει τον Γερμανό φορολογούμενο. Αν καταργούσαμε το Ευρώ και επανερχόταν το μάρκο, η ισοτιμία του θα ανέβαινε δραστικά. Το αποτέλεσμα, κατά τους υπολογισμούς των ειδικών, θα ήταν να ακριβύνουν τα γερμανικά προϊόντα κατά 40%. Αυτό θα ήταν το τέλος του γερμανικού αναπτυξιακού μοντέλου, που βασίζεται στις εξαγωγές.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, και όχι μόνο στην Ελλάδα, επικρατεί μια απειλητική διάθεση, που στρέφεται πρωτίστως κατά της Γερμανίας. Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, η Γερμανία αντιμετωπίζεται ξανά ως εχθρική δύναμη. Κάποιες φωνές προτείνουν ήδη ριζοσπαστικά βήματα κατά της κηδεμονίας από Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Ποιος να κατηγορήσει τους ανθρώπους αυτούς, που πιέζονται από τη δυστυχία; Γιατί να μείνουν απαθείς, την ώρα που το μετρημένο μοντέλο ευημερίας τους κατρακυλάει και οι πολιτικοί τους γίνονται εντολοδόχοι; Και αυτό, μόνο για να μην ξεγράψουν οι τράπεζες και οι σπεκουλαδόροι τα δάνειά τους, που για χρόνια τους απέδιδαν ζουμερούς τόκους, όταν τα παρείχαν στις αδύναμες χώρες.

Όχι, δεν μπορεί να είναι αυτή η Ευρώπη, στην οποία θέλουμε να ζήσουμε. Μια Ευρώπη, όπου θα αποφασίζουν οι τράπεζες και τα Hedgefounds, ποια κράτη θα επιζήσουν και ποια όχι.

Το τίμημα της μονομερούς πολιτικής περικοπών που ακολουθούν οι οικονομικοί παράγοντες και η Μέρκελ είναι η αποσύνθεση της Ευρώπης, και μια μακρόχρονη ύφεση , που κάποτε θα πλήξει και τη Γερμανία. Γιατί φυσικά δεν ζούμε σε ένα απομονωμένο νησί των ευλογημένων.

Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μια πλήρη διαγραφή χρεών και ένα πρόγραμμα ανόρθωσης αντί για συνεχή πακέτα περικοπών και δανείων. Ώστε να αποκτήσει η χώρα μια ελπίδα να σταθεί πάλι στα πόδια της σε δέκα ή είκοσι χρόνια, και να ξαναγίνει ισότιμο μέλος της Ένωσης.

Ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πακέτο ανάπτυξης δε θα κόστιζε περισσότερο. Αλλά θα έδινε στους ανθρώπους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πάλι μια προοπτική. Γι' αυτό αξίζει να αγωνιστεί κανείς, και όχι για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή κοινότητα αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα - ως παράδειγμα, ότι η Ευρώπη κατανοεί τον εαυτό της.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2012, 23:58:10 από Βέρρας Οδυσσέας »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

11 Φεβρουαρίου 2012, 23:59:57
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αναδημοσιεύουμε εδώ σε μετάφραση του "Εν Κρυπτώ", το χθεσινό άρθρο της εφημερίδας "Die Zeit", που προτείνει πλήρη διαγραφή του ελληνικού χρέους και αναπτυξιακή πολιτική. Σε αντίθεση με κάποιους δικούς μας "γερμανικότερους των Γερμανών", κάποιοι στη Γερμανία φαίνεται πως αρχίζουν να καταλαβαίνουν...

Αφήστε τους Έλληνες ήσυχους!
του Ludwig Greven


Επιτέλους μια αντιπρόταση! Μακάρι να κερδίσει έδαφος και να υλοποιηθεί! Αλλά αν ...δεν;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Φεβρουαρίου 2012, 00:13:17
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι

Τι μου θυμίζει αυτό το ύφος;Τι μου θυμίζει; ::)
Μπα, δε μπορεί! :D
Heil !!!
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Φεβρουαρίου 2012, 00:15:46 από Βέρρας Οδυσσέας »
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

12 Φεβρουαρίου 2012, 00:29:54
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Φεβρουαρίου 2012, 12:13:25
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Ψεύτικα εκβιαστικά-τρομοκρατικά διλήμματα από Παπαδήμιο (Σε βίντεο το αποψινό του διάγγελμα!!!)

 Αναδημοσίευση από το "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"
..............................................................................................


Πείτε μου σας παρακαλώ, από πότε εισάγει το κράτος τρόφιμα, φάρμακα ή πετρέλαιο για να καταλάβω. Πείτε μου πού υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό δαπάνη για την εισαγωγή διατροφικών προϊόντων, φαρμάκου ή πετρελαίου;

Τα τρόφιμα εισάγονται από μεγαλο-εισαγωγείς, δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες (που μάλιστα κερδοσκοπούν, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο). Τα φάρμακα εισάγονται από ιδιωτικές εταιρείες και φαρμακαποθήκες, δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες. Το πετρέλαιο εισάγεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Από πότε πληρώνει το κράτος τα Ελληνικά Πετρέλαια, μια ανώνυμη δηλαδή εταιρεία; Αυτές οι εταιρείες ότι λεφτά έχουν στο ταμείο τους (ποιο ταμείο δηλ. με δανεικά τα αγοράζουν και τα μοσχοπουλάνε στην Ελλάδα), τα ίδια θα συνεχίσουν να έχουν και την επόμενη της μη ψήφισης του μνημονίου. Και όπως αγόραζαν χθες προϊόντα από το εξωτερικό για να τα εισάγουν με τον ίδιο τρόπο θα τα αγοράζουν και αύριο. Λες και υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο κόσμος να τρώει ή να παίρνει φάρμακα οπότε θα πέσουν έξω.
...................................................................................
Παρακαλώ διαδώστε όπως μπορείτε αυτή την απλή ΛΟΓΙΚΗ σκέψη, γιατί πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που θα πειστεί από το ψέμα τους χάρις την πελώρια δύναμη παραποίησης της πραγματικότητας και διαστρέβλωσης της λογικής που έχουν τα ΜΜΕ.
...................................................................................
 

Είναι δυνατόν να παραθέτουν τόσο ανόητα επιχειρήματα και να τα παρουσιάζουν μάλιστα και ως λογικά; (για τους συντάκτες του άρθρου μιλάω)
Όπως λένε και οι ίδιοι, με δανεικά αγοράζουν οι εταιρίες τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα από το εξωτερικό.
Που θα βρουν τα δανεικά όταν επέλθει χρεωκοπία; Από τις χρεοκοπημένες τράπεζες;
Σε τι τιμές θα αγοράσουν (αν αγοράσουν) τα προϊόντα αυτά; (εσείς αν ήσασταν πωλητής αγαθών και ζητούσε να αγοράσει από εσάς ένα άτομο που πιθανότατα να μην μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του, θα του πουλούσατε; Το πιθανότερο όχι. Ακόμη κι αν πουλούσατε, τι τιμές και εγγυήσεις θα ζητούσατε; )
Και ναι, όταν ο κόσμος δεν έχει χρήματα, θα σταματήσει και να τρώει και να παίρνει φάρμακα.

« Τελευταία τροποποίηση: 12 Φεβρουαρίου 2012, 14:26:48 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Φεβρουαρίου 2012, 16:15:16
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Για μένα η λέξη χρεωκοπία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε εύκολα είναι και τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν.
Και στις δύο περιπτώσεις ο απλός έλληνας χαμένος θα βγει. Εγώ νομίζω ότι εάν εξαιρέσουμε κάποιους ηλίθιους και από τις δύο πλευρές, οι υπόλοιποι απλά παλεύουν για την πάρτη τους. Και οι δύο πλευρές στοιχηματίζουν εις βάρος μας. Και στις δύο εκδοχές (ψηφιστεί-δεν ψηφιστεί), από αυτούς, κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν. Εμείς θα χάσουμε σίγουρα ότι και να γίνει.
Για μένα, κανένας που λαμβάνει παχυλό μισθό ως βουλευτής δεν είναι αναμάρτητος.
Για μένα, κανένα κόμμα που έλαβε οικονομική επιχορήγηση, αυξημένη μάλιστα όταν οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, δεν είναι αναμάρτητο αντίθετα το θεωρώ αλητεία.
Για μένα, όλοι που τόσα χρόνια μέχρι σήμερα, διατηρούν τα προνόμια τους, τους υπαλλήλους στα γραφεία τους, που τρέχουν σε κάθε στιγμή είτε με δικηγόρους είτε με κομπάρσους να διατηρήσουν το άδικο για το καλό των ψηφοφόρων τους είναι ένοχοι.
Για μένα, αυτοί που θεωρούν ότι το άνομο και η τιμωρία διαγράφεται με την προκήρυξη εκλογών και το δέχονται τόσα χρόνια και συναινούν είναι μέρος του προβλήματος.

Συγνώμη αλλά δεν βλέπω φως έτσι κι αλλιώς και νομίζω ότι κανείς δεν είναι χωρίς ευθύνες από τους τριακόσιους. ΌΛΟΙ τους διαφυλάξαν χρόνια τώρα τα συμφέροντα τους.
Το τι θα ψηφίσουν τώρα, δεν με απασχολεί, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει την μοίρα όλων μας. Όποιοι δεν το έχουν καταλάβει, λυπάμαι.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

12 Φεβρουαρίου 2012, 16:22:33
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Κάποιοι οικονομολόγοι λεν γιατί δεν βάζουν στον προϋπολογισμό τα χρωστούμενα προς την Ελλάδα πχ τις γερμανικές αποζημιώσεις, ώστε να μειωθεί το χρέος και το έλλειμμα???

12 Φεβρουαρίου 2012, 16:24:47
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για μένα η λέξη χρεωκοπία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε εύκολα είναι και τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν.
Και στις δύο περιπτώσεις ο απλός έλληνας χαμένος θα βγει. Εγώ νομίζω ότι εάν εξαιρέσουμε κάποιους ηλίθιους και από τις δύο πλευρές, οι υπόλοιποι απλά παλεύουν για την πάρτη τους. Και οι δύο πλευρές στοιχηματίζουν εις βάρος μας. Και στις δύο εκδοχές (ψηφιστεί-δεν ψηφιστεί), από αυτούς, κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν. Εμείς θα χάσουμε σίγουρα ότι και να γίνει.
Για μένα, κανένας που λαμβάνει παχυλό μισθό ως βουλευτής δεν είναι αναμάρτητος.
Για μένα, κανένα κόμμα που έλαβε οικονομική επιχορήγηση, αυξημένη μάλιστα όταν οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, δεν είναι αναμάρτητο αντίθετα το θεωρώ αλητεία.
Για μένα, όλοι που τόσα χρόνια μέχρι σήμερα, διατηρούν τα προνόμια τους, τους υπαλλήλους στα γραφεία τους, που τρέχουν σε κάθε στιγμή είτε με δικηγόρους είτε με κομπάρσους να διατηρήσουν το άδικο για το καλό των ψηφοφόρων τους είναι ένοχοι.
Για μένα, αυτοί που θεωρούν ότι το άνομο και η τιμωρία διαγράφεται με την προκήρυξη εκλογών και το δέχονται τόσα χρόνια και συναινούν είναι μέρος του προβλήματος.

Συγνώμη αλλά δεν βλέπω φως έτσι κι αλλιώς και νομίζω ότι κανείς δεν είναι χωρίς ευθύνες από τους τριακόσιους. ΌΛΟΙ τους διαφυλάξαν χρόνια τώρα τα συμφέροντα τους.
Το τι θα ψηφίσουν τώρα, δεν με απασχολεί, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει την μοίρα όλων μας. Όποιοι δεν το έχουν καταλάβει, λυπάμαι.

Αυτό ακριβώς!
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

12 Φεβρουαρίου 2012, 16:46:59
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Tου Πασχου Mανδραβελη

«Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφ’ όσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο», είπε πρόσφατα ο Ρώσος πρωθυπουργός κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωραία ακούγονται όλα αυτά και μπορεί να βολεύουν τη Ρωσία, που δεν βλέπει με καλό μάτι την επέκταση και την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλά γεννάται ένα ερώτημα: η Ουγγαρία, της οποίας ουδείς «στέρησε τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα» (και οι αγορές υποτιμούν το φιορίνι μέρα-παρά μέρα), γιατί χρεοκόπησε και προσέφυγε στο ΔΝΤ; Αφού το «κλειδί» για την εξυγίανση της οικονομίας είναι το «νομισματικό κέντρο», που λέει και ο κ. Πούτιν, τότε γιατί ο πολύς κ. Βίκτορ Ορμπάν (και μέχρι πρότινος εικόνισμα των Ελλήνων αντιμνημονιακών) τρόμαξε να μαζέψει 142 εκατ. δολάρια, δίνοντας το εξωφρενικό επιτόκιο 9,96%; (Ας σημειώσουμε ότι εμείς θεωρούμε το 4% - 5% της Ε. Ε. τοκογλυφικό και προϊόν κακής διαπραγμάτευσης.) Τελικώς, μήπως το πραγματικό πρόβλημα σε μια οικονομία δεν είναι τα χαρτιά με τα οποία συναλλάσσονται οι άνθρωποι, αλλά τι πραγματικό πλούτο αυτά αντικατοπτρίζουν;

Το παλιό κοσκινάκι εκείνων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στη χώρα είναι μετά την πολυθρύλητη «ανάπτυξη», που κατ’ αυτούς έρχεται με ένα μαγικό τρόπο, όταν βρέχει λεφτά από τον ουρανό. Το καινούργιο είναι η «υποτίμηση». Και τα δύο ανήκουν στη μεγάλη του έθνους κοσμοθεωρία ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα καλό κόλπο ώστε να γίνουμε πλούσιοι χωρίς να δουλεύουμε, ότι η οικονομία μπορεί να ανορθωθεί δίνοντας συντάξεις στα πενήντα, προσλαμβάνοντας 100.000 δημοσίους υπαλλήλους, κοινωνικοποιώντας τις ζημίες των δημόσιων οργανισμών και νομοθετώντας μπαχτσίσια σε επαγγελματικές ομάδες :-*  που θα τα ξεπληρώσουν τις κάλπες.

Και ας υποθέσουμε ότι είχαμε το «όπλο της υποτίμησης» και μπορούσαμε να τυπώσουμε όσα εκατονταχίλιαρα επιθυμούσε η καρδιά μας. Τι ακριβώς θα αγόραζαν αυτά τα εκατονταχίλιαρα και πόσο θα βελτίωναν τη θέση των εργαζομένων; Με δεδομένο ότι εισάγουμε κρεατικά αξίας 1,12 δισ. ευρώ τον χρόνο, ακόμη και τα τρόφιμα θα γίνονταν ακριβότερα. Κι αυτό διότι, ακόμη κι αν οι ξένοι δέχονταν τα εκατονταχίλιαρά μας, στην τιμή του εισαγόμενου κρέατος θα έπρεπε να προσθέσουμε ένα επιπλέον κόστος συναλλαγών συν ένα κόστος ρίσκου.

Ποιος λογικός άνθρωπος θα δεχόταν το νόμισμα μιας μικρής χώρας όταν ξέρει ότι την επομένη ο υπουργός Οικονομικών αυτής της χώρας μπορεί να τυπώσει τα διπλά; Ειδικά, μάλιστα, όταν ξέρει ότι αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που η μικρή χώρα άφησε το σκληρό ευρώ: να μπορεί να το υποτιμά, να τυπώνει, δηλαδή, όσα εκατονταχίλιαρα θέλει. Δηλαδή, αν κάποιος ήθελε χαρτιά με την εικόνα του Κολοκοτρώνη, θα αγόραζε αφίσες, δεν θα δεχόταν ελληνικά εκατονταχίλιαρα. Αγνό χάος

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στην οικονομία και όσοι τις υπονοούν απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο. Οπως έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός ή κηρύσσουν διάφοροι εγχώριοι «σωτήρες». Και να μην ξεχάσουμε: πριν από λίγες μέρες, κατέρρευσε η ουγγρική κρατική αεροπορική εταιρεία Malev. Παρουσίασε το 2011 ζημίες 270 εκατ. δολαρίων. Τα δάνεια που κατάφερε να συγκεντρώσει η Ουγγαρία από τις αγορές τον Ιανουάριο, πληρώνοντας το εξωφρενικό επιτόκιο 10%, ήταν σχεδόν τα μισά: 142 εκατ. δολάρια. Αρα, τελικώς, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε; Μήπως δεν φταίει το νόμισμα;
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
8544 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Σεπτεμβρίου 2017, 18:52:57
από Denominator
5 Απαντήσεις
44032 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιανουαρίου 2022, 12:59:38
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
49050 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Δεκεμβρίου 2020, 15:36:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4677 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2021, 00:24:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2898 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Οκτωβρίου 2021, 23:37:31
από Argirios Argiriou