Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:25:23

Αποστολέας Θέμα: Εθνικά επικίνδυνη η κυβέρνηση Παπαδήμου  (Αναγνώστηκε 21837 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Μαρτίου 2012, 10:52:44
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μια οπτικοποιημένη παράσταση των δαπανών του Ελ κράτους. Κάθε κυκλάκι, ακόμη και το πιο μικρό, αντιπροσωπεύει μια δαπάνη - απλά μετακινείστε τον κέρσορα επάνω στο κυκλάκι για να τη δείτε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαρτίου 2012, 10:57:47 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Μαρτίου 2012, 16:18:45
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μνημονιακό Υπερκτήνος απειλεί τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία που δεν δέχονται να συμμετέχουν στο PSI. Mόνο βία και χάος.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Μαρτίου 2012, 16:22:38 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Μαρτίου 2012, 23:53:06
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
  Για τους αφελείς που αναστέναξαν με ανακούφιση επειδή η Ελλάδα σώθηκε (!) με την ψήφιση του μνημονίου, αναδημοσιεύω το παρακάτω Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος με την αγόρευση της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Ξυπνήστε Ελληνες.


7 Μαρ 2012
Η αποκάλυψη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από την κ. Παναρίτη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αξίζει να ακούσετε μια από τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει σχεδόν τα πάντα τα τελευταία 2,5 χρόνια. Δείτε στο video που ακολουθεί το ξέσπασμα της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ για το Αγγλικό δίκαιο...Η Ομιλία της Βουλευτού Επικρατείας στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.. Ή θα χρεοκοπήσουμε τώρα ή σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα..

Επιβεβαιώνει ότι το 2ο μνημόνιο είναι στην ουσία μια υποθήκη, μια έγγραφη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει τους δανειστές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.
Θέλουν γκαραντί τους πλούτους της πατρίδας, και θέλω έγγραφη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της χώρας μου ότι δεν θα ξεπουληθούμε...
Σχόλιο: Ακόμη και η πρώην υπάλληλος της παγκόσμιας τράπεζας και προσωπική επιλογή του ΓΑΠ για το επικρατείας επιβεβαιώνει ότι το 2ο μνημόνιο είναι στην ουσία μια υποθήκη, μια έγγραφη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει τους δανειστές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.
Τον Ιούνιο που όπως προβλέπει το μνημόνιο νέα μέτρα, που δε θα μπορέσουν φυσικά να γίνουν δεκτά, η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση και οι δανειστές θα διεκδικήσουν τη δημόσια περιουσία.
Δεν ξέρω..αυτη το ψήφισε τελικα η όχι;
Πολύ καθυστερημένα, αλλά τα έχουν φτύσει στο ΠΑΣΟΚ !!!!!!
Δείτε το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

12 Μαρτίου 2012, 00:58:53
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Έχω την αίσθηση πως οι εκλογες δεν θα είναι δημοκρατικό λιντσάρισμα που πολλοί "διαφημίζουν" μα θα μετατραπούν σε δημοκρατική "εκτέλεση".
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

13 Μαρτίου 2012, 19:20:37
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω την αίσθηση πως οι εκλογες δεν θα είναι δημοκρατικό λιντσάρισμα που πολλοί "διαφημίζουν" μα θα μετατραπούν σε δημοκρατική "εκτέλεση".
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
FTD: Σε τριτοκοσμικό επίπεδο η Ελλάδα!
«Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο» είναι ο τίτλος αποκλειστικού... 
   
 

άρθρου της γερμανικής έκδοσης των Financial Times που δημοσιεύεται σήμερα.



Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το έγκυρο Οικονομικό Ινστιτούτο IFO, για να τονίσει ότι «το 2012 χώρες όπως το Περού και το Βιετνάμ θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω».



«Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ» επισημαίνει ο ερευνητής του IFO Στέφεν Έλστνερ. Η εφημερίδα αποδίδει την δραματική πτώση του πλούτου στην κρίση χρέους.



«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει και σημειώνει ότι «η Ελλάδα βρισκόταν το 2009 στην 35η θέση, την πέρασαν το 2010 η Ελβετία, η Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ το 2011 έπεσε στην 40ή θέση, κάτω πλέον και από την Ουκρανία και την Σιγκαπούρη».



«Πρόκειται για τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά, κρίση δυτικής χώρας» τονίζει ο Μπάρι Αϊχενγκριν, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ
 
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

13 Μαρτίου 2012, 21:38:33
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


E...ναι. Το Περού, το Βιετ-Ναμ και το Μπάγκλα Ντες, δεν έχουν "φίλους" και "συνεταίρους" τύπου ...Γερμανίας.

Μήπως η Γερμανική οικονομία βλέπει στις χώρες αυτές ...νέες επενδυτικές ευκαιρίες τύπου Μίζενς;
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Μαρτίου 2012, 21:40:39 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Μαρτίου 2012, 22:38:57
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Απόβαση Σιδηρόφρακτων Μνημονιακών Τευτόνων Ιπποτών στο Υπουργείο Υγείας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Τεχνογνωσία δια χειρός… Μέρκελ για το ελληνικό σύστημα Υγείας αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα με ..κουμπάρο τον Ράιχενμπαχ!  Τι θα γίνει και τι θα πάρει ο Λοβέρδος από την καγκελάριο;
 
Εδώ και καιρό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επιδίωκε να πάρει από τους Γερμανούς την τεχνογνωσία αλλά και τον τρόπο εφαρμογής των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) δηλαδή το σύστημα με το οποίο τιμολογούν οι γερμανοί τη νοσηλεία των ασθενών στα νοσοκομεία τους.
 
Ωστόσο οι αρμόδιες γερμανικές αρχές είχαν αρνηθεί την παραχώρηση αυτή υποστηρίζοντας ότι αποτελεί έργο δεκαετίας που δεν μπορεί να παραχωρηθεί δωρεάν.
 
Τελικώς μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της ΕΕ για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και τη συνάντησή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού υπουργείου Υγείας.
 
Τι θα δώσουν οι γερμανοί στους έλληνες με το μνημόνιο αυτό;
Τεχνογνωσία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα ΚΕΝ αλλά και συμβουλές για το πειθαρχικό σύστημα που ισχύει στα δικά τους ασφαλιστικά Ταμεία. Σημείο μάλλον χρήσιμο για εμάς μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο ΙΚΑ με τους υπαλλήλους που πλούτιζαν με χρήματα των ασφαλισμένων.



88
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Μαρτίου 2012, 01:47:00
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Παρακληση προς το Μανωλη Γλεζο:ευχαριστουμε για τις υπηρεσιες σας καποτε αλλα εκεινη τη σημαια με το σβαστικα που κατεβασατε μπορειτε να την ξαναβαλετε στη θεση της?
Οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας....θελουν το καλο μας...(ρε τι μου θυμιζει,ρε τι μου θυμιζει...)
+

23 Μαρτίου 2012, 22:39:37
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Μαρτίου 2012, 00:41:51
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


πολύ καλό κείμενο από τους 'ελληνοφρένεια"

Βραβείο σεναρίου. [23-03-2012]
 
(το κείμενο διαβάζεται με μια ανάσα)

Τα συνεργεία του Δήμου, μαζεύουν τα νεράντζια, από όλες τις νεραντζιές, πέριξ του Συντάγματος, για να μην τα πετάξει ο κόσμος στους επισήμους, την Κυριακή. Αυτοί οι επίσημοι, είναι εκπρόσωποι του κόσμου, σχεδόν όλοι εκλεγμένοι από τον ίδιο τον κόσμο, τον οποίο κόσμο σώζουν συνεχώς, οι επίσημοι. Τον σώζουν χωρίς να τον ρωτάνε αν θέλει σώσιμο ή αν θέλει αυτό το σώσιμο. Το έσωσαν μια φορά, το καλοκαίρι του 2010, με το πρώτο μνημόνιο, μια τρείς  μήνες μετά με το πρώτο μεσοπρόθεσμο και από τότε τον έσωσαν, άλλες τρείς τέσσερις φορές, με ισάριθμα μεσοπρόθεσμα. Πάντα χωρίς να τον ρωτάνε, για το εκάστοτε σώσιμο. Τελευταία φορά τον έσωσαν, πριν περίπου ένα μήνα με το δεύτερο μνημόνιο. Και πάλι χωρίς να τον ρωτήσουν. Το βασικό επιχείρημα όλων αυτών των επισήμων σε κάθε σώσιμο, είναι  ότι πρέπει, για να μην χρεοκοπήσουμε να πεινάσουμε. Και όταν τους ρωτάς με ποιο τρόπο δεν θα χρεοκοπήσουμε, σου απαντάνε: Πεινώντας. Αυτά τα προτείνει το ΠΑΣΟΚ, τώρα, γιατί πριν βγει νικητής πρότεινε τα ακριβώς αντίθετα. Επίσης τα προτείνει, τώρα και η Νέα Δημοκρατία, η οποία πρότεινε τα ακριβώς αντίθετα, ακόμη και όταν το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τα αντίθετα από αυτά που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία. Τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ πρότεινε, αρχικά και η Ντόρα, τα οποία ήταν αντίθετα από αυτά που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία και γι αυτό την διέγραψε. Τώρα όμως που η Νέα Δημοκρατία προτείνει τα ίδια με αυτά που προτείνει και το ΠΑΣΟΚ, δεν ξαναπήρε την Ντόρα πίσω, αλλά διέγραψε και όσους, διαφώνησαν με αυτά που προτείνει τώρα, που ήταν αντίθετα με αυτά που πρότεινε στην αρχή. Επίσης αυτά όλα δεν τα προτείνει το ΛΑΟΣ, ενώ τα πρότεινε πριν δύο χρόνια, με θέρμη και με Άδωνη. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ λέει, ότι έσωσε και σώζει τη χώρα, φτάνοντας την ανεργία σε νούμερα άνω του ενός εκατομμυρίου, ενώ οι ηγέτες του δηλώνουν ότι αν ήταν στη θέση των ανέργων θα διαδήλωναν στους δρόμους, αλλά καλεί όμως τον κόσμο, να μην διαδηλώνει και να είναι ψύχραιμος και να δείξει την αντίθεσή του μόνο στην κάλπη, όταν και όποτε γίνουν εκλογές. Οι οποίες εκλογές, θα γίνουν για να ξανακάνει κυβέρνηση ο Λουκάς Παπαδήμος, με την στήριξη των δύο συνέταιρων, ίσως και κάποιου τρίτου κολαούζου, από τους πολλούς πρόθυμους που θα υπάρξουν, για να στηρίξουν μια κατά κοινή εκτίμηση αποτυχημένη συνταγή που ενώ εφαρμόστηκε για να μην οδηγήσει στην καταστροφή την ελληνική κοινωνία, κατάφερε να οδηγήσει στην καταστροφή την ελληνική κοινωνία, εφαρμόζοντας μια συνταγή ίδια με αυτή που εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης που οδηγούνται επίσης στην καταστροφή, όπως η Πορτογαλία, η οποία δηλώνει ότι δεν θα γίνει Ελλάδα, ενώ έχει αρχίσει να γίνεται. Αυτήν την συνταγή την παρουσιάζουν ως μονόδρομο για την αποφυγή της εξαθλίωσης, ενώ οδηγεί μόνο στην εξαθλίωση, την παρουσιάζουν ως σωτηρία ενώ δεν σώζει και τον λαό αλλά και αυτόν που την εφαρμόζει, τις κυβερνήσεις δηλαδή και οδηγεί στην καταστροφή, ανεξαρτήτως του ποιοι την υποστηρίζουν και σε ποια χώρα την εφαρμόζουν και πως την εφαρμόζουν. Σώζουν όμως τις ξένες τράπεζες, οι οποίες στην εποχή της χασούρας, μας καλούν να βάλουμε πλάτη ενώ στην εποχή των κερδών τα έπαιρναν πίσω από την πλάτη. Και μέσα σε όλα αυτά, ένας Βενιζέλος, διαδέχεται έναν Παπανδρέου, όχι στο κελί της φυλακής αλλά στο τιμόνι του κόμματος, όπως λίγο πριν ένας Παπανδρέου διαδέχτηκε έναν Καραμανλή, όχι στο κελί της φυλακής, αλλά στο τιμόνι της χώρας. Έγινε δηλαδή ότι γίνεται τα τελευταία 100 χρόνια.
Και θέλετε να μου πείτε, ότι όλα αυτά είναι πραγματικά και λογικά;

ΥΓ1: Θα ήθελα να ήξερα ποιος είναι αυτός που γράφει το σενάριο στην επιθεώρηση που λέγεται Ελλάδα.
ΥΓ2: Θα ήθελα να τον ήξερα για να τον συγχαρώ που είχε το εύρημα, να μαζέψουν τα νεράντζια από τις νεραντζιές του κέντρου…

Θύμιος Κ.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

24 Μαρτίου 2012, 01:36:50
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Να υποθέσω πως θα έχουν εγκαταστησει και αντιαεροπορικές συστοιχιες για ενδεχόμενη "επίθεση " από τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια (γνωστά ως drones του λαού).  ;D

« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαρτίου 2012, 01:38:50 από Predator »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

25 Μαρτίου 2012, 13:56:51
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!  ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!

Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών         24-3-12
 
Από την περασμένη Τετάρτη πάρα πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι αρκετών άλλων οργανισμών του δημοσίου άρχισαν να ανακαλύπτουν ΑΝΑΥΔΟΙ (κυριολεκτικά …) πως έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ το 70% των χρημάτων ΕΝΤΟΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ! Οι λογαριασμοί αυτοί ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ – ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους «έμπαιναν» επιχορηγήσεις και «έβγαιναν» αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών. Η ληστεία αυτή έγινε ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ, και μάλιστα καμία ενημέρωση δεν έγινε ΟΥΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ !

Την μέρα που «έκλεινε» το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΟΥΣ με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών !  Οι «ομολογιούχοι» αυτοί έτσι ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ, ενώ ταυτόχρονα ΛΗΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ από νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς τελείως απαραίτητα για την στοιχειώδη διατήρηση της λειτουργίας τους !

1)      Τώρα τι θα γίνει με τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια κκ Προβόπουλε, Βενιζέλο, Σαχινίδη, Παπαδήμο, Σαμαρά κλπ «γκάνγκστερς» ; Τι θα γίνει με τους καρκινοπαθείς στο Ογκολογικό «Αγ. Ανάργυροι» ; Τι θα γίνει με τους ασθενείς στο Κρατικό Νίκαιας ; Τι θα γίνει στο ΕΜΠ και στο Πάντειο ; Γιατί κ. Προβόπουλε δεν αγοράσατε ομόλογα «στο παρά πέντε» ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟ των 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο (!!!), που τον μειώσατε … «εθελοντικά» στα 4 εκατομμύρια (!!!) - για τέτοιο δούλεμα μιλάμε … και που συνεχίζετε να τον τσεπώνετε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ από το υστέρημα του ελληνικού λαού ;

2)      Αυτή ήταν η … «εθελοντική συμμετοχή» στο PSI ; Να ληστευτούν τελευταία στιγμή νοσοκομεία, ΑΕΙ κλπ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΝ για να αγοραστούν ομόλογα ; Και μετά βγαίνατε χωρίς ντροπή ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ για 90% συμμετοχή ; Από ποιούς ;

3)      Αφού εν πάση περιπτώσει το «μάρμαρο» το πλήρωσε ΟΛΟΚΛΗΡΟ (όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα) ο ελληνικός λαός, γιατί συνεχίζεται το ΠΑΡΑΜΥΘΙ πως «τι να κάνουμε, τα αντιλαϊκά μέτρα τα απαιτούν οι δανειστές μας, ενώ εμείς δεν τα θέλουμε». Ποιοι δανειστές σας ; Τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο … Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ; Όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί που ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΤΕ μέσα στη νύχτα (κυριολεκτικά) ;
4)      Για να’ χουμε καλό ρώτημα, να μας εξηγήσετε ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΟΜΟΛΟΓΑ εκείνο το μοιραίο βράδυ και τους γλιτώσατε από το «κούρεμα» με τα πολύτιμα χρήματα των νοσοκομείων … Ήταν ξένες τράπεζες ; ήταν ελληνικές τράπεζες ; Ποιοι ήταν αυτοί στους οποίους ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ την τελευταία στιγμή ; Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ;
 
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ) ΕΥΘΥΝΕΣ … ΟΣΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !

--
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών
                         
                              Α.Ρ.Σ.Ι

25 Μαρτίου 2012, 23:21:04
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  (25-3-2012)

Η μια μετά την άλλη οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας ανακαλύπτουν εμβρόντητες ότι οι καταθέσεις που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδας για πληρωμή υλικών και εξόφληση προμηθευτών μετετράπησαν αυθαίρετα πριν μία εβδομάδα σε ομόλογα και στη συνέχεια υπέστησαν την περικοπή του PSI, η οποία ουσιαστικά συνιστά κατάσχεση των καταθέσεών τους.
Η κατάσχεση ανέρχεται στο 70% των καταθέσεων των Νοσοκομείων, τα οποία οδηγούνται πλέον σε ολοσχερή οικονομική ασφυξία. Ταυτόχρονα οι επιταγές που εκδόθηκαν από τα Νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα σφραγίζονται ως ακάλυπτες, πράγμα που πρόκειται να γενικευτεί το επόμενο διάστημα.
Εντέλει η κυβέρνηση Παπαδήμου ακολουθεί την ίδια πρακτική με τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τα οποία το 1941, εκτός από την επίταξη της περιουσίας των ελλήνων, κατέσχεσαν και μετέφεραν στη Γερμανία και τον χρυσό που φυλάσσονταν στο Θησαυροφυλάκιο του Ελληνικού Κράτους.
Όσες Διοικήσεις Νοσοκομείων διατηρούν έστω και ψήγματα αξιοπρέπειας οφείλουν να στραφούν άμεσα κατά της κυβέρνησης, διεκδικώντας την περιουσία που τους κατασχέθηκε με βάναυσο τρόπο και στερεί τα Νοσοκομεία από πολύτιμους πόρους για την περίθαλψη των πολιτών.

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

26 Μαρτίου 2012, 11:12:48
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Αβέβαιο το μέλλον των δημόσιων νοσοκομείων, μετά το «κούρεμα» κατά 70% των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας εξαιτίας του PSI.

Δυσεύρετα θα είναι το επόμενο διάστημα τα αναλώσιμα αλλά και τα υπόλοιπα υλικά των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς τα αποθεματικά τους- χρήματα που προορίζονταν για αγορές και εξόφληση προμηθευτών- μειώθηκαν κατά 70%, αφού υπέστησαν κούρεμα.
Τα χρήματα κουρεύτηκαν ενώ βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδας και είχαν μετατραπεί σε ομόλογα.
 
Άναυδοι διοικητές νοσοκομείων, αλλά και πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων οργανισμών, ανακάλυψαν τη μείωση των αποθεματικών τους, χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση, ούτε καν εκ των υστέρων.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 4 εκατομμύρια ευρώ που είχε διαθέσιμα για τη λειτουργία του, έμεινε με 1 εκατομμύριο.
 
Ήδη, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία κάνει λόγο για «κατάσχεση των χρημάτων των νοσοκομείων», επιταγές που εκδόθηκαν από τα Νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα σφραγίζονται ως ακάλυπτες.
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν υγειονομικοί, τα χρήματα από τους λογαριασμούς των νοσοκομείων χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα για την αγορά ομολόγων, τα οποία υπέστησαν, εν συνεχεία, το κούρεμα του PSI.
 
Πάντως ήδη πολλοί διοικητές βρίσκονται σε απόγνωση δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή μετρητά δε διαθέτει η κυβέρνηση ενώ η λειτουργία των νοσοκομείων είναι ήδη προβληματική από τις επισχέσεις που κάνουν γιατροί και εργαζόμενοι λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και εφημεριών.
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

28 Μαρτίου 2012, 15:17:18
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω την αίσθηση πως οι εκλογες δεν θα είναι δημοκρατικό λιντσάρισμα που πολλοί "διαφημίζουν" μα θα μετατραπούν σε δημοκρατική "εκτέλεση".
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Wall Street J: «βλέπει» σκηνές χάους στην Ελλάδα
Εξισώνει τις εκλογές με «λαϊκή εξέγερση εναντίον του πολιτικού κατεστημένου»
Σκηνικό επαπειλούμενου χάους περιγράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε εκτενές άρθρο της για τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Τα σημάδια της οικονομικής κατάρρευσης είναι έκδηλα στο κέντρο της Αθήνας όπου ένας αυξανόμενος αριθμός αστέγων βρίσκει κατάλυμα έξω από κλειστά μαγαζιά. Τα κτήρια μαρτυρούν τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν προηγηθεί, πωλητήρια καλύπτουν τις κατεστραμμένες όψεις κτηρίων σε άλλοτε ακμάζουσες περιοχές» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα κόμματα που κυριαρχούσαν μέχρι και τις τελευταίες εκλογές του 2009 φαίνεται να χάνουν τη μισή εκλογική τους δύναμη και ο κόσμος στρέφεται όλο και πιο μαζικά στα πολιτικά άκρα της δεξιάς και της αριστεράς, σημειώνουν οι αρθογράφοι.

«Οι επικείμενες εκλογές θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τους Έλληνες να επιλέξουν αυτούς που θα τους κυβερνήσουν από τότε που ξεκίνησε η κρίση καθώς έκτοτε η Ελλάδα κυβερνήθηκε και από τον μη εκλεγμένο τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμο» αναφέρει το άρθρο.

Σε άλλο σημείο γίνεται ανφορά στις επιστολές που έχουν υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμευόμενοι προς τους Ευρωπαίους ότι θα συνεχίσουν τα μέτρα λιτότητας. «Οι εκλογές προβάλλουν ως μια λαϊκή εξέγερση εναντίον του πολιτικού κατεστημένου το οποίο έχει υποστηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως το τίμημα της οικονομικής στήριξης από την Ευρώπη και το ΔΝΤ» σημειώνει η WSJ.

Αναφορά γίνεται επίσης και στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν «σε μια κλειδαμπαρωμένη πόλη από χιλιάδες αστυνομικούς ώστε να αποτραπούν επεισόδια από διαδηλωτές» αλλά και στη διακοπή της παρέλασης στο Ηράκλειο. Παρά την αντίδραση του κόσμου στη λιτότητα «πολλοί λίγοι βλέπουν διέξοδο εκτός του ευρώ» όμως την ίδια στιγμή «περισσότεροι από το 60% θεωρούν ότι η χώρα οδεύει προς χρεοκοπία παρά το δεύτερο πακέτο διάσωσης».

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
15 Απαντήσεις
8544 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Σεπτεμβρίου 2017, 18:52:57
από Denominator
5 Απαντήσεις
44032 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιανουαρίου 2022, 12:59:38
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
49054 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Δεκεμβρίου 2020, 15:36:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4677 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2021, 00:24:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2898 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Οκτωβρίου 2021, 23:37:31
από Argirios Argiriou