Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 20:10:04

Αποστολέας Θέμα: Με ποιά σειρά κάνει μια επαγγελματίας καθαρίστρια την καθαριότητα του Ιατρείου;  (Αναγνώστηκε 18313 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Ιανουαρίου 2012, 07:48:34
Αναγνώστηκε 18313 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το ιατρείο δεν είναι μόνο Ιατρική επιστήμη. Είναι και πρακτικά πράγματα όπως η καθαριότητα του χώρου. Η καθαρίστρια του Ιατρείου μου, θα κάνει εγχείρηση το γόνατό της και δεν πρέπει να εργαστεί για δύο μήνες. Σήμερα ήταν η τελευταία φορά που ήρθε πριν την εγχείρηση και κάθισα σε όλη την διάρκεια που δούλευε για μου δείξει με συστηματικό τρόπο τι κάνει για να καθαρίσει το Ιατρείο. Φιλοδοξώ να την αντικαταστήσω εγώ όσο καιρό θα λείπει και να μην προσλάβω αντικαταστάτρια:

Ξεκινά με το να ποτίσει τα λουλούδια.

Παίρνει ότι υπάρχει στο πάτωμα για να μπορέσει μετά να το σκουπίσει.

Τινάζει τα χαλάκια που στεγνώνουμε τα πόδια μας όταν περνάμε την πόρτα.

Σκουπίζει τα μπαλκόνια για να μην φέρει μετά χώματα και σκόνες μέσα στο Ιατρείο.

Βάζει γάντια μιας χρήσης.

Μαζεύει τις σακκούλες από τους κάδους αχρήστων και βάζει καινούριες. Τις γεμάτες τις βάζει μέσα σε μια μεγάλη σακκούλα (την οποία την έχει βάλει από την προηγούμενη φορά μέσα σε έναν από τους κάδους). Αυτή την μεγάλη σακκούλα που έχει μέσα τις άλλες γεμάτες την αφήνει έξω από την εξώπορτα, ώστε να μην πιάνει χώρο στο πάτωμα που θα σκουπιστεί.

Σκουπίζει με την ηλεκτρική σκούπα όλο το σπίτι.

Ψεκάζει με Viakal Plus τους νιπτήρες των μπάνιων και την μπανιέρα και μετά τα τρίβει με ένα σφουγγάρι και τα ξεπλένει, με το τηλέφωνο του μπάνιου για την μπανιέρα, και με μια πλαστική λεκανίτσα για τα άλλα.

Ρίχνει μερικά καπακάκια παχύρευστης χλωρίνης Klinex στην λεκάνη της τουαλέτας, που την καθαρίζει με την βούρτσα της τουαλέτας, και ρίχνει και κανένα καπακάκι παχύρευστης χλωρίνης στην πλαστική λεκανίτσα την γεμίζει μετά με νερό και με αυτή τη σαπουνάδα σαπουνίζει με ένα άλλο σφουγγαράκι (λίγο σκισμένο, για να ξεχωρίζει από το προηγούμενο) το εξωτερικό μέρος της λεκάνης της τουαλέτας και στα δύο καμπινέ.

Μετά ξεσκονίζει. Το ξεσκόνισμα το κάνει μετά το σκούπισμα γιατί το σκούπισμα με ηλεκτρική σηκώνει έτσι και αλλιώς σκόνη. Ξεσκονίζει με φτερό Swiffer τις πολύπλοκες και μη επίπεδες επιφάνειες (π.χ. το κομπιούτερ, τον εκτυπωτή και τα βιβλία), και με Wettex βρεμμένο με νερό τις επίπεδες μεγάλες επιφάνειες. Αυτές τις επίπεδες, μεγάλες επιφάνειες, μια φορά το δεκαπενθήμερο ή όταν βλέπει δακτυλιές, τις περνάει και με σπρέι Overlay για έπιπλα. Την τηλεόραση κανονικά την κάνει με άλλο ειδικό σπρέι.

Μετά κάνει μπαλκόνια. Παίρνει με ένα Wettex τα πόμολα των μπαλκονιών. Μετά ρίχνει με το λάστιχο νερό στα μπαλκόνια και ρίχνει και λίγα καπάκια παχύρευστης χλωρίνης και τρίβει λίγο τα πλακάκια με μια σκούπα. Πιθανώς να χρειαστεί και ειδικό ξύστη για να ξύσει τις κουτσουλιές. Τέλος ξεπλένει τα πλακάκια με νερό από το λάστιχο.

Μετά συνεχίζει με το να γυαλίσει τα τζάμια (αυτό το κάνει μετά τα μπαλκόνια γιατί όταν πλένει τα μπαλκόνια πιτσιλιούντε τα τζάμια). Τα τζάμια τα γυαλίζει με ειδικό υγρό τζαμιών Endless που το ρίχνει με ένα ψεκαστηράκι πάνω στο τζάμι και μετά γυαλίζει τα τζάμια με λίγο χαρτί κουζίνας ή ακόμη καλύτερα με χαρτί εφημερίδας.

Τέλος σφουγγαρίζει το σπίτι με νερό που ρίχνουμε μέσα και λίγο υγρό Sweep ή χλωρίνη.

(καλά τα έγραψα στο forum, να δούμε πως θα τα καταφέρω και στην πράξη...)
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιανουαρίου 2012, 07:59:01 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Ιανουαρίου 2012, 10:35:31
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

patousaki


Καλά τα πάει η κυρία και δεν έχω διάθεση να την υπονομεύσω αλλά ...εγώ φαντάζομαι, ότι όλες οι "άξιες γυναίκες" (π.χ. οι γιαγιάδες / μαμάδες μας κ.λπ.) καθαρίζουν άψογα χωρίς να είναι και καλά "επαγγελματίες"!

Και επειδή έχω και μια διαστροφή παραπάνω, ειδικά όταν μιλάμε για χώρους που θα πρέπει όχι μόνο να φαίνονται αλλά και να είναι πραγματικά καθαροί, θα παραθέσω τις απορίες/παρατηρήσεις χωρίς να θέλω να φανώ σκωπτική. Ειλικρινά, προβληματίζομαι και λέω...

Πόσα ζευγάρια γαντάκια αλλάζει κατά τη διάρκεια του έργου της?
 
Διότι, όπως αντιλαμβάνεσαι εγείρονται και άλλα θέματα καθαριότητας που δεν επισημαίνονται όπως...

...πλύσιμο σε πόμολα από πόρτες.

Πώς γίνεται και με ποιά σειρά?
Θέλω να πω, ΟΚ η ίδια φοράει τα γαντάκια της, αλλά τα όσα έχει πιάσει καθαρίζοντας τα αφήνει ωραιότατα στα ωραία σου πόμολα τα οποία και εσύ θα τα πιάσεις αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ανοίξει πόρτα!
Και ενώ εσύ θα πλύνεις τα χεράκια σου πριν και μετά την εξέταση θα εχεις την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι καθαρά ΑΛΛΑ θα πας να ανοίξεις την πόρτα και τσουπ! Πάρε να γουστάρεις λίγο αποικισμό από τουαλέτα!

Επιπλέον, θέμα πρακτικό... Αφού ξεκινάει (και πολύ σωστά) από μπαλκόνια, γιατί δεν τα πλένει από την αρχή, αλλά ξαναγυρνάει?

Πού αδειάζει το νερό της σφουγγαρίστρας? Στην ήδη καθαρή λεκάνη της τουαλέτας?
(συνήθως η πρακτική του καθαρίσματος συνιστά "sweeping" με την έννοια την εξής... ξεκινάω από όπου εξυπηρετεί και καταλήγω στον χώρο που θα καθαριστεί τελευταίος. Δεν χρησιμοποιώ δλδ χώρους που έχουν καθαριστεί).

Οι καναπέδες/καρέκλες/καθίσματα δεν καθαρίζονται? Τόσοι άνθρωποι κάθονται καθημερινά!
Αν είναι δέρμα/τεχνόδερμα δεν τα περνάς με κάτι τύπου Dettol ή Topine (κάτι που πλασσάρεται ως αντισηπτικό/αντιβακτηριδιακό δλδ)
Αν είναι με ύφασμα, δεν θέλουν μια σκούπα ή ιδανικά ατμοκαθαριστή?

Τέλος... τί φυτά έχεις? Τα ξεσκονίζει ποτέ? Διότι και το φυσικό φυτό τη μαζεύει τη σκονίτσα του και απαιτεί έναν κάποιο καλλωπισμό με (τον όπως κατάλαβες λατρεμένο μου) ατμοκαθαριστή!

Και επειδή εκτίθεμαι και θα με περάσουν για ψυχοπαθή-ψυχωσική-μανιακή-υποχόνδρια ενώ δεν είμαι... σταματάω ρωτώντας. Η απορία μου είναι πιο πρακτική και έχω προβληματιστεί πριν ακόμη ανοίξω επίσημα το ιατρείο. Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν έβλεπα γραμμένο το παραπάνω, ίσως να ντρεπόμουν να ρωτήσω...

Τον κίτρινο κάδο (βελόνες, σύριγγες εμβολίων) με τα επικίνδυνα & μολυσματικά υλικά ...τί στην ευχή τον κάνουμε? Πού τον πηγαίνουμε? ???

(Μη με παρεξηγήσεις! Δεν θέλω να φανώ ...κλασική wikipedia-γυναίκα!!! Σκέψου ότι αυτά που γράφω, είναι προϊόν μιας σύντομης ανάγνωσης, χωρίς προβληματισμό! Αν το κουράσω περισσότερο, θα δεις τί σημαίνει να είσαι γιατρός/μαμά/κόρη "άξιας  γυναίκας" χωρίς να είναι "επαγγελματίας!)
Politicians & diapers both need to be changed & for the same reasοn!Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

31 Ιανουαρίου 2012, 12:50:26
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και ενώ εσύ θα πλύνεις τα χεράκια σου πριν και μετά την εξέταση θα εχεις την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι καθαρά ΑΛΛΑ θα πας να ανοίξεις την πόρτα και τσουπ! Πάρε να γουστάρεις λίγο αποικισμό από τουαλέτα!
Πού αδειάζει το νερό της σφουγγαρίστρας? Στην ήδη καθαρή λεκάνη της τουαλέτας?
Και επειδή εκτίθεμαι και θα με περάσουν για ψυχοπαθή-ψυχωσική-μανιακή-υποχόνδρια ενώ δεν είμαι...
Τον κίτρινο κάδο (βελόνες, σύριγγες εμβολίων) με τα επικίνδυνα & μολυσματικά υλικά ...τί στην ευχή τον κάνουμε? Πού τον πηγαίνουμε? ???
Νομίζω πως το ""ψυχοπαθή-ψυχωσική-μανιακή-υποχόνδρια""  είναι το πρώτο που σκέφτηκα... Ίσως λόγω φύλου μου φαίνονται υπερβολικά αυτά. Σίγουρα πάντως δεν έχω βάλει ταμπέλα που να απαγορεύω τους ασθενείς να ακουμπούν τα πόμολα...
Τέλος πάντων, το θέμα με τους κίτρινους κάδους έχει ενδιαφέρον. Μερικοί καταλήγουν (ΚΑΚΙΣΤΑ) στα σκουπίδια... Γνωστός μου οδοντίατρος τους έχει αποθηκεύσει (έχει καμιά δεκαριά...). Εγω προσωπικά όταν γεμίζει (βλέπε καθε 1-2 έτη) τον δίνω σε συνάδερφο μικροβιολόγο που έχει σύμβαση με εταιρία αποκομιδής και (υποτίθεται) καταστροφής. Το πιο σωστό είναι να κάνεις σύμβαση με τέτοια εταιρεία (αλλά για ενα κάδο το χρόνο μάλλον υπερβολικό). Ή αν έχεις γνωστό σε κάποια κλινική ή νοσοκομείο να τους δίνεις εκεί για καταστροφή. Πάντως στη Λάρισα η νομαρχία το είχε ψάξει πριν 3-4 χρόνια μετά απο καταγγελίες (περνούσαν και ρωτούσαν τι κάνουμε τα βιολογικά απόβλητα) και τα περισσότερα εργαστήρια έκαναν συμβάσεις για αποκομιδή-καταστροφή.

31 Ιανουαρίου 2012, 13:52:12
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

patousaki


Επιτέλους, μια απάντηση στο θέμα των κάδων. Το πιστεύετε ότι σχεδόν κανείς δεν έχει μια απάντηση?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νομίζω πως το ""ψυχοπαθή-ψυχωσική-μανιακή-υποχόνδρια""  είναι το πρώτο που σκέφτηκα... Ίσως λόγω φύλου μου φαίνονται υπερβολικά αυτά. Σίγουρα πάντως δεν έχω βάλει ταμπέλα που να απαγορεύω τους ασθενείς να ακουμπούν τα πόμολα...


...χμμ! Είχα την εντύπωση ότι δεν είναι θέμα φύλου η αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής.

Αυτό ένας γιατρός, χειρουργικής πρωτίστως ειδικότητας, φαντάζομαι το ξέρει.

Και επειδή μάλλον δεν έγινα αντιληπτή, δεν είπα ότι ο κάθε ασθενής θα πρέπει να είναι προϊόν μετάλλαξης τύπου X-men και να περνάει από τοίχους (και συνεπώς να μην αγγίζει πόμολα), αλλά εξηγώ ότι όταν η κυρία που κάνει καθαριότητα, έχει καθαρίσει την τουαλέτα και μετά -προσέχοντας τον εαυτό της- με το γάντι της κλείσει την πόρτα, πιάσει ξεσκονόπανο, κ.ο.κ. έχει διασπείρει τα της τουαλέτας παντού!

Politicians & diapers both need to be changed & for the same reasοn!Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
25799 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Σεπτεμβρίου 2008, 23:20:39
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
2 Απαντήσεις
11925 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιανουαρίου 2011, 08:24:11
από laertis
1 Απαντήσεις
3059 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Σεπτεμβρίου 2010, 23:40:12
από EzeΤΡΟΛ
4 Απαντήσεις
5144 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Νοεμβρίου 2012, 01:40:28
από Denominator
0 Απαντήσεις
3200 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2021, 22:53:15
από Argirios Argiriou