Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ιατρών.
Harper:
Εμενα πραγματικα το παραπανω δε μου φαινεται παραλογο.Με την αποδοχη βεβαια πως η κριση ειναι υπαρκτη και οχι μια καλοστημενη ΑΠΑΤΗ
Από την άλλη να υπαρχουν εγγυησεις πως και οι ειδικοι πρωτης γραμμης θα εφημερευουν γιατι πολλες φορες βλεπουμε παθολογικες ή καρδιολογικες -ακομη και τα ΤΕΠ τους-να τα κρατανε ειδικευομενοι και οι επιμελητες να ειναι εξαφανιζολ...
Δε διαφωνω λοιπον με ενισχυση στις εφημεριες εκει που πραγματικα χρειαζεται αλλα οχι οι ειδικοι πρωτης γραμμης να "παρουν" τις εφημεριες των δευτερης γραμμης και να μην πατανε ποτε.Μπορει το υπουργειο να κανει κατι για να το διασφαλισει αυτο?
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Εντός των προσεχών ημερών, θα καταβληθούν οι συμπληρωματικές πιστώσεις για την αποπληρωμή των εφημεριών των ιατρών, του β' τριμήνου του 2012. Αυτό αποφασίστηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, για την επίσπευση των διαδικασιών οι οποίες εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους, ώστε να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών πριν από τις 15 Αυγούστου 2012.
Από την πλευρά τους, οι γιατροί κάνουν λόγο για μειωμένες πιστώσεις για τις εφημερίες και προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις. «Η περικοπή προγραμμάτων εφημέρευσης συνιστά επικίνδυνη διαδικασία, η οποία μετά βεβαιότητας θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.
Υφυπ. Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη: "Δεν είναι δυνατό να δίνουμε λεφτά στους φμφ και ταυτόχρονα να αφήνουμε απλήρωτες τις εφημερίες των ιατρών."
anagnostou1:
Μπορει καποιος να μου πει ποσο τελικα ειναι ο συντελεστης πληρωμης εφημεριων 0,0052 η` 0,0048?
ioannis thessaloniki:
Με βάση τους κανόνες της Ελληνικής γλώσσας, β 3μηνο, σημαίνει ΑΠΡΙΛΙΟΣ, ΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΝΙΟΣ. Μου φαίνεται εντελώς σουρρεαλιστικό το σενάριο να πληρωθούν όλα αυτά μέχρι τις 15 Αυγούστου!!!
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
«Η συμμετοχή των ιατρών του ΕΣΥ, των μελών ΔΕΠ, τμημάτων ιατρικής και όλων των γιατρών που με οποιαδήποτε σχέση προσφέρουν υπηρεσία στα νοσοκομεία στο πρόγραμμα εφημεριών, είναι υποχρεωτική για όλους τους βαθμούς και βαθμίδες, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες» δήλωσε η νομική υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Σημείωσε όμως , ότι οι ιατροί υποχρεούνται να ασκούν μόνο ιατρικές πράξεις που εμπίπτουν στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους και συνακόλουθα δεν θα πρέπει να καλούνται να εφημερεύουν σε τμήματα άλλα από το τμήμα τους.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση