Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ιατρών.

<< < (30/41) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Απριλίου 2013

Τη διαβεβαίωση ότι θα εξοφληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες έως το τέλος του μήνα, έδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να παραμένει η εκκρεμότητα με το θέμα:

'Ο εκάστοτε υπουργός Υγείας επιθυμεί να μην υπάρχουν προβλήματα στα νοσοκομεία.Έχουμε ήδη χρονοδιάγραμμα από το υπουργείο Οικονομικών και θα πληρωθούν μέχρι τέλος Απριλίου...'.

Έπλεξε, δε, το εγκώμιο των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα Υγείας:

'Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι...αξιόλογη ???, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν αμείβονται ανάλογα με την προσφορά που κάνουν. Εκπληρώνουν το καθήκον τους με προσφορά, αυταπάρνηση'.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες.

Ο υπερβολικός δανεισμός - είπε - μας έφερε εδώ. Σήμερα, έχουμε φθηνούς μισθούς στην Ελλάδα. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.

ΑΡΗΣ:
Η φθήνια όμως τρώει τον παρά. Το΄χει ακούσει αυτό ο κ. Λυκουρέντζος?

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τελικά δεν χρειάζονται λεφτά για να πληρωθούν οι εφημερίες. Χρειάζονται "μαγικές" κινήσεις!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΑΡΗΣ:
Νέες διαβεβαιώσεις ότι η εκκρεμότητα της (μη) καταβολής των δεδουλευμένων των ιατρών από εφημερίες θα επιλυθεί άμεσα, έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζος. Μάλιστα τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου 2013 τα νοσοκομεία δεν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καθυστέρηση καταβολής των εφημεριών.

Όπως είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 29 και 30 Απριλίου, θα πληρωθούν εφημερίες με αναδρομική ισχύ, ενώ επισήμανε ότι η κατάσταση έχει ήδη αρχίσει να ομαλοποιείται. Σημειώνεται ότι εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι ιατροί των δημοσίων νοσοκομείων για δεδουλευμένες εφημερίες την ίδια στιγμή που έχουν υποστεί ραγδαίες μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα.

Προβληματισμό πάντως προκάλεσε μεταξύ των βουλευτών η επισήμανση του υπουργού Υγείας ότι δεν μπορεί να γίνονται εφημερίες καθʼ υπέρβαση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και ότι πρέπει να σταματήσει η αντίληψη που θέλει την εφημερία να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για δεύτερο μισθό. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι εφημερίες εκ του νόμου είναι υποχρεωτικές, τακτικές ανά μήνα και δεν είναι επίδομα ή συμπλήρωμα του μισθού των ιατρών, ενώ έχουν υποστεί και περικοπές, όπως και ο συνολικός μισθός και τα επιδόματα που λαμβάνουν.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 25 Απριλίου, αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία που προβλέπει την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2012. Η συνολική δαπάνη που προβλέπεται είναι 109.000.000 ευρώ.

                                                                                                                                                                        Πηγή Βήμα



Τι εννοεί από 1 Ιουνίου?                                             

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι εννοεί από 1 Ιουνίου?                                             

--- Τέλος παράθεσης ---
Τρία πιθανά σενάρια (τουλάχιστο):
1) Δεν θα είμαι τότε υπουργός υγείας οπότε δεν με νοιάζει....
2) Δεν θα είμαστε κυβέρνηση οπότε δεν με νοιάζει...
3) Κάποιοα στιγμή μετά την 1η Ιουνίου του x-y-z έτους τα νοσοκομεία θα καταβάλλουν τα δεδουλευμένα. (αλλά αν θα είμαι τότε υπουργός "τρύπα μου τη μύτη").
   Έχω πολλά παρόμοια (μοιάζουν με ανάλογες δεσμεύσεις κάποιου αναπληρωματικού υπουργού που "έβαλε το χέρι του στη φωτιά" -μάλλον το έψησε πια- γιατί ο ΟΠΑΔΕΟΠΥΥΥΣ μας πλήρωσε τα επίσης δεδουλευμένα  -  tip: είναι και ορθοπαιδικός).
Να ένα--> 4) Ποιος θα θυμάται τι είπα την 1η Ιουνίου, και αν θυμούνται θα τους μπερδέψω με μια νέα βαρύγδουπη δήλωση στα ΜΜΕ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση