Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ιατρών.

<< < (7/41) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν ξέρω αν έχει νόημα η συζήτηση πλέον μετά την είδηση για την κατάργηση του πακέτου με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Ξέρω το νόμο που απαγορεύει τη μετατροπή ενεργών εφημεριών σε ετοιμότητας.
Τι σημαίνει μετατροπή όμως;
-Έχω εκδώσει ένα πρόγραμμα που σε έχω ενεργές εφημερίες κι έρχομαι και τις μετατρέπω σε ετοιμότητας. Αυτό είναι μετατροπή.
-Έχω ένα πρόγραμμα που από τη στιγμή που εκδόθηκε σε έχω μόνο εφημερίες ετοιμότητας. Που είναι η μετατροπή;

Υπολογίζω ότι 7 ενεργές και 4 ετοιμότητας αντιστοιχούν σε μηνιαία αποζημίωση π.χ. 2000 ευρώ.
Αυτά τα 2000 ευρώ αντιστοιχούν σε 20 εφημερίες ετοιμότητας.
Εγώ ως διοικητής βγάζω ένα πρόγραμμα που σε έχω από την αρχή 20 εφημερίες ετοιμότητας. Είμαι σύννομος αφού δεν ξεπερνάω την μηνιαία αποζημίωση που θέτει ο νόμος;

flone:
Η τροπολογία καταργεί μόνο την περίπτωση Β (τρόπος καταβολής αποζημίωσης εφημεριών) οπότε και αμφισβητείται πλέον ο χρόνος κατά τον οποίο ο εργοδότης (=Νοσοκομείο) «καθίσταται υπερήμερος» (βλ. επισχέσεις).

Δεν αλλάζει την περίπτωση Α («πλαφόν») ούτε τη Γ («πρόσθετες εφημερίες»).

Σχετικά με την Α, ο 3984, εκτός από τη μη αναφορά σε Σάββατα και Κυριακές, άλλαξε τη διατύπωση του 3868 από «που αντιστοιχεί» (= επίδομα) σε «που δεν υπερβαίνει» (= μπορεί και καμία εφημερία).
Ο 3984 δεν κάνει αναφορά στις «πρόσθετες» γιατί δεν τροποποιεί τη σχετική περίπτωση Γ του 3868.
Σχετικά με τα Σάββατα και τις Κυριακές, θα ερωτηθεί φαντάζομαι ο κ. Υπουργός (Παιδείας) αν το «καθημερινές» είναι επιθετικός προσδιορισμός μόνο στο «εφημερίες ετοιμότητας» ή και στο «ενεργές εφημερίες» εφόσον συνδέονται με το συμπλεκτικό «και».

Κατά τα λοιπά, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Μάνος παραπάνω.
Από Απρίλιο οι μόνες εφημερίες που θα πληρώνονται μέσω ΥΔΕ είναι αυτές που «συμφωνούν» με το 3984 (όλες οι άλλες πάνε στις «πρόσθετες»). Αν κάνεις 15 ετοιμότητας, πληρώνεσαι τις 2 (Β΄ Ζώνη) από ΥΔΕ και οι άλλες πάνε στις «πρόσθετες». Αυτό είναι το σκεπτικό της επιτρόπου, από όσο μπόρεσα να καταλάβω.

Για όσους έχουν προσβάσεις, υπάρχει έγγραφο (από ΥΥΚΑ?) προς τα νοσοκομεία για ενταλματοποίηση μέσω ΥΔΕ των εφημεριών ειδικευομένων (όλες ενεργές) και των ενεργών εφημεριών επιμελητών. Ο λαθραναγνώστης δεν πρόλαβε να συγκρατήσει παραπάνω στοιχεία.

Η απαγόρευση «μετατροπής» με βάση το σχετικό εδάφιο του 3754 μου φαίνεται αστεία, αλλά θα θέλαμε περισσότερες λεπτομέρειες, Μάνο, για την περίπτωση της Σητείας που αναφέρεις.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Παραθέτω το εξώδικο παρακάτω. Κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2011.

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξέρω αν έχει νόημα η συζήτηση πλέον μετά την είδηση για την κατάργηση του πακέτου με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Ξέρω το νόμο που απαγορεύει τη μετατροπή ενεργών εφημεριών σε ετοιμότητας.
Τι σημαίνει μετατροπή όμως;
-Έχω εκδώσει ένα πρόγραμμα που σε έχω ενεργές εφημερίες κι έρχομαι και τις μετατρέπω σε ετοιμότητας. Αυτό είναι μετατροπή.
-Έχω ένα πρόγραμμα που από τη στιγμή που εκδόθηκε σε έχω μόνο εφημερίες ετοιμότητας. Που είναι η μετατροπή;

Υπολογίζω ότι 7 ενεργές και 4 ετοιμότητας αντιστοιχούν σε μηνιαία αποζημίωση π.χ. 2000 ευρώ.
Αυτά τα 2000 ευρώ αντιστοιχούν σε 20 εφημερίες ετοιμότητας.
Εγώ ως διοικητής βγάζω ένα πρόγραμμα που σε έχω από την αρχή 20 εφημερίες ετοιμότητας. Είμαι σύννομος αφού δεν ξεπερνάω την μηνιαία αποζημίωση που θέτει ο νόμος;

--- Τέλος παράθεσης ---

Μετατροπή είναι ο νόμος να λέει 5 ενεργές και 2 ετοιμότητας και στο πρόγραμμα εφημεριών να φαίνονται 15 ετοιμότητας.(συνδυασμός των νόμων 3984/2011 και 3754/2009)

ΑΡΗΣ:
Γιατί ο νόμος αναφέρει την μέτρηση σε 5 ενεργές και 2 ετοιμότητας και όχι σε 20 ετοιμότητας που θα ήταν και σύνομη η μετατροπή τους σε ενεργές?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση