Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:32:34

Αποστολέας Θέμα: Και τώρα?Τι κάνουμε?  (Αναγνώστηκε 3972 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Φεβρουαρίου 2012, 23:25:40
Αναγνώστηκε 3972 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δε σας κρύβω ότι με τεράστια θλίψη και σύγχυση παρακολουθώ την πολλοστή σωτηρία μας από τους ίδιους σωτήρες.
Μετά από δύο αιματηρά χρόνια, που έχουν γονατίσει την κοινωνία, αλλά και την οικονομία, την οποία υποτίθεται ότι σώζουν, ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος έχει εξευτελιστεί και το περίφημο βαρέλι , που τον πάτο του τον έχουν βάλλει οι ίδιοι σωτήρες δέκα φορές, είναι άπατο.
Είμαι πια απόλυτα πεισμένος, ότι οι επιλογές της υπερεθνικής ελίτ που κυβερνάει τη χώρα μας, δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομία. Πρόκειται για ένα τεράστιας διάστασης κοινωνικό πείραμα. Τα συμπεράσματα που θα βγουν στην Ελλάδα θα χρησιμεύσουν σε παγκόσμια κλίμακα.
Ο κεντρικός στόχος είναι το τέλος μεταπολεμικής αστικής κοινωνίας και των παραχωρήσεων που το -άλλης μορφής “κεφάλαιο”-  είχε κάνει ως προς τον κόσμο της εργασίας, εξασφαλίζοντας στοιχειώδη κοινωνική ειρήνη, αλλά και ταξική κινητικότητα, ως θεμέλιο της κοινωνικής ειρήνης
Τα περιθώρια εξευτελισμού του πόλου της εργασίας και της καταπάτησης των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, που θα ανεχθούν οι έλληνες, θα αποτελέσει το κριτήριο για ότι επακολουθήσει στις χώρες του σκληρού καπιταλιστικού πυρήνα.
Δυστυχώς είμαστε όλοι-ανεξαρτήτως ιδεολογίας- τόσο γαντζωμένοι σε έναν τρόπο ζωής, ένα συγκεκριμένο τρόπο αναπαραγωγής των κοινωνικών σχέσεων, που κάθε αντίδραση είναι σχεδόν αδύνατη, γιατί απαιτεί την αποδοχή του θανάτου του της ζωής που ξέραμε.
Ψάχνω να βρω πιο είναι το υλικό ίχνος της “ αριστεράς” και των “αριστερών”, όλα αυτά τα χρόνια.
Ψάχνω να βρω το χνάρι της δικής μου ύπαρξης και δουλειάς και δε βρίσκω τίποτα ριζικά διαφορετικό. Προσπαθώ να φανταστώ το ρόλο μου σε μια κατεστραμμένη κοινωνία, προσπαθώ να φανταστώ τον εαυτό μου ως γιατρό σε προσπάθεια αυτοοργάνωσης των αναγκών των ανθρώπων και τρομάζω. Νιώθω παντελώς ανέτοιμος και ανήμπορος. Σε πολύ λίγο θα κληθούμε να κάνουμε ιατρικά με ελάχιστα φάρμακα διαθέσιμα και πολύ περιορισμένα μέσα. Τι θα κάνουμε? Πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται? Πως θα οργανώσουμε στοιχειώδης δομές περίθαλψης και πρόληψης? Και όλα αυτά μάλλον απλήρωτοι ή με ελεεινά χαμηλές αμοιβές.
Μακάρι να είχαμε να αντιτάξουμε σε όλα αυτά μια στέρεη κοινωνική ιατρική πρακτική , βασισμένη στην ΠΦΥ και τους βασικούς άξονες υπεράσπισης της υγείας των ανθρώπων...
Μέχρι τώρα λατρέψαμε το αγγλοσαξονικό ή αμερικανικό πρότυπο της επιστήμης. Να όμως που η νέα εποχή απαιτεί ιατρική Κούβας...
Την οποία χλευάζαμε, η την αντιμετωπίζαμε ως “φολκλόρ”, η ως αναφορά στην αριστεροσύνη μας.
Αναζητώ τα υλικά ίχνη ενός διαφορετικού τρόπου οργάνωσης των κοινωνικών σχέσεων και δε βρίσκω παρά προσωπικές στάσεις (σημαντικές), ιδεοληψίες και τσιτάτα.
Μακάρι να υπήρχε μια αθέατη- κοινωνική αριστερά ή πείτε τη όπως αλλιώς θέλετε, δεν έχει σημασία, έτοιμη να οργανώσει στοιχειώδεις παραγωγικές δομές, δομές αλληλεγγύης, οικονομικές σχέσεις χωρίς χρήματα, ένα σύστημα περίθαλψης, αλλά πάνω από όλα το καινούργιο σχολείο.
Είμαι πολύ επηρεασμένος από μια ακόμα θλιβερή συνέλευση των γιατρών ΕΣΥ στα Χανιά. Δειλοί όσο ποτέ, τσακισμένοι όσο ποτέ, ανήμποροι όσο ποτέ. Ανίκανοι να δούμε το μέλλον που έρχεται.
Φοβάμαι ότι η απώλεια του ρόλου θα μας τσακίσει πολύ χειρότερα από τον οικονομικό μαρασμό.
Και όχι μόνο εμάς, αλλά όλους τους γιατρούς.
Οι άνθρωποι θα πεθαίνουν έξω από την πόρτα μας και εμείς θα περιμένουμε στα θλιβερά ιατρεία μας, τους ελάχιστους που θα έχουν να πληρώσουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μας.
Μακάρι η καταστροφή να απελευθερώσει τα πιο δημιουργικά αντανακλαστικά μας και να μας δείξει το δρόμο , για τον καινούργιο μας ρόλο.
Δεν είμαι αισιόδοξος.
Ίσως γιατί νιώθω τρομακτικά μόνος...

13 Φεβρουαρίου 2012, 13:55:41
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Φάρμακα με το σταγονόμετρο, νοσοκομεία υπό διάλυση, γιατροί εξαντλημένοι αλλά και υπηρεσίες υγείας για λίγους και πλούσιους αναμένεται να είναι το νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί στην Υγείας μετά την ψήφιση του PSI και του μνημονίου 2.

«Έχεις λεφτά σώζεσαι, δεν έχεις πεθαίνεις», κάπως έτσι φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί η εικόνα από δω και πέρα στον τομέα της υγείας για τους κοινούς θνητούς καθώς τα νέα μέτρα θα επιβάλουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα έξοδα για τους Έλληνες ώστε να διατηρήσουν την υγεία του.

Τα φάρμακα κόβονται κατά τουλάχιστον 1 με 1,5 δις ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράζουμε περισσότερα με χρήματα από την τσέπη μας. Εκτός αυτού και οι συνταγές που θα δίνονται από τους γιατρούς θα είναι με το …σταγονόμετρο καθώς μπαίνει πλαφόν στον αριθμό των φαρμάκων που θα μπορούν να χορηγούν.  ???

Στα νοσοκομεία λιγοστεύει μέρα με την ημέρα το προσωπικό καθώς δεν αντικαθίστανται οι συνταξιοδοτήσεις και οι αποχωρήσεις. Εκτός αυτού λιγοστεύουν και οι γιατροί καθώς ελέω τρόικας παγώνουν οι προσλήψεις.

Και τα υλικά όμως θα είναι περιορισμένα στα νοσοκομεία τόσο αυτά για τις επεμβάσεις όσο και τα υλικά καθημερινής χρήσης καθώς μαχαίρι πέφτει πλέον και στις αγορές προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Φεβρουαρίου 2012, 10:22:13
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένας βιολογικός εφιάλτης, αυτό για το οποίο μιλούσαν οι προφητείες (για τους προληπτικούς), αλλά προειδοποιούσαν και όλοι όσοι γνώριζαν το τι μπορεί να προκαλέσει στον συστημικό ιστό μιας χώρας οι συνεχείς απρογραμμάτιστες και οριζόντιες μειώσεις κρατικών δαπανών σε κρίσιμους χώρους, όπως η υγεία, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα: Ένα καλοφυλαγμένο μυστικό της κυβέρνησης για ένα εξαιρετικά θανατηφόρο βακτήριο που προσβάλει κατ'αρχήν όσους έχουν ασθένεια του αίματος και έχει καταγραφεί ως ενδονοσοκομιεακή λοίμωξη, έρχεται να κτυπήσει την χώρα.

Η υπόθεση, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να το κρύψει, διέρρευσε στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, το οποίο αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι οι συνεχείς μειώσεις στις αμοιβές του προσωπικού στο χώρο της υγείας, έχουν προκαλέσει ελλειπή μέτρα καθαριότητας και υγιεινής, ενώ οι συνεχείς μείώσεις σε είδη απολύμανσης έχουν οδηγήσει αυτό τον "αόρατο εχθρό", όπως τον χαρακτηρίζει, να θερίζει ζωές μέσα στα ελληνικά νοσοκομεία. 

«Οι Έλληνες γιατροί αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό», παρουσιάζει το θέμα το δίκτυο Βloomberg. Το πρακτορείο αναφέρει ότι εντοπίστηκε ένα θανατηφόρο ενδονοσοκομειακό βακτήριο, το οποίο εξαπλώνεται στα κέντρα υγείας της Ελλάδας, οδηγώντας στον θάνατο ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες του αίματος, όπως AIDS, καρκίνο του αίματος, λευχαιμία κλπ.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι «Στο Λαϊκό Νοσοκομείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μερικές δεκάδες μέτρα από τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, το βακτήριο σκότωσε τους μισούς ασθενείς που έπασχαν από νοσήματα του αίματος"!

Όταν εντοπίστηκε, ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια να το περιορίσουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν οργανισμό εξαιρετικά ανθεκτικό στα φάρμακα, το οποίο επιβιώνει στα πάντα "Παρόλο που οι Έλληνες γιατροί δοκιμάζουν ακόμη και πολύ ισχυρές θεραπείες που μπορεί να βλάψουν τον άνθρωπο για να το εξοντώσουν"!

Πληροφορίες από το επιδημιολογικό κέντρο αναφέρουν ότι το βακτήριο μπορεί να έχει μεταφερθεί από τους Λϊβυους που κατά χιλιάδες έχουν μεταφερθεί σε συγκεκριμένες ιδιωτικές κλινικές (τον κατάλογο αυτών των ιδιωτικών κλινικών τον έχει στην διάθεσή του το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) για περίθαλψή τους μετά τον πόλεμο για τους οποίους η κυβέρνηση της Λιβύης πληρώνει αδρά.

«Πρόκειται για μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η χώρα του Ιπποκράτη, την ώρα που προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση της οικονομίας της. Το σύστημα υγείας της χώρας, βρίσκεται και αυτό σε κρίση με ελλείψεις φαρμάκων, απλήρωτους λογαριασμούς νοσοκομείων και ελλείψεις προσωπικού να συνθέτουν το σκηνικό» τονίζει το δίκτυο.

Η αγωνία πλέον είναι μήπως το βακτήριο ξεφύγει από τα όρια των νοσοκομείων και εξαπλωθεί εκτός των νοσοκομειακών χώρων και ιδιωτικών κλινικών και προκαλέσει μια τεράστια επιδημία, αφού εκτός των άλλων μεταλάσσεται και εξαιρετικά γρήγορα, οπότε μπορεί να αρχίσει να πλήττει και ομάδες πληθυσμού με άλλες ασθένειες ή και υγιείς. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι κρατήθηκε "επτασφράγιστο" μυστικό από την κυβέρνηση, η οποία μαζί με την τρόϊκα είναι υπεύθυνοι για την τραγική εξέλιξη της κατάστασης...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Φεβρουαρίου 2012, 15:00:07
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

carlita



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

14 Φεβρουαρίου 2012, 15:32:18
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

timex


Μόνο αυτό μας έλειπε τώρα!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2012 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2017, 19:09:55
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
14286 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2017, 10:40:11
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
3321 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαρτίου 2018, 22:12:38
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
4358 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2018, 00:10:02
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4515 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Νοεμβρίου 2019, 09:02:11
από Argirios Argiriou