Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-

<< < (26/29) > >>

Denominator:
Σε μία ιδεατή ΠΦΥ, είτε δημόσια, είτε ιδιωτική, ο κάθε ασθενής έχει τον οικογενειακό του γιατρό, ο οποίος γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό τηρώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε αρχείο. Μετά από κάθε επίσκεψη το αρχείο συμπληρώνεται/αναπροσαρμόζεται και ο ασθενής λαμβάνει έντυπες οδηγίες (συνταγές/παραπεμπτικά εξετάσεων) από τον ιατρό. Επίσης όλοι οι ιατροί που εμπλέκονται με έναν ασθενή επικοινωνούν μεταξύ τους (για παραπομπή ή κοινοποίηση πορίσματος εξέτασης) με ιατρικά σημειώματα.
Στην Ελλάδα οι παρεκκλίσεις από το πιο πάνω μοντέλο είναι πολλές, άλλες δικαιολογημένες και άλλες όχι. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλοι μας, όπου κι αν υπηρετούμε, με όποιες συνθήκες κι αν εργαζόμαστε, μπορούμε να εργαζόμαστε ώστε φεύγοντας να έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό. Αυτό το λέω ως σκέψη περισσότερο προς τους συναδέλφους που αμφιταλαντεύονται για το ρόλο τους αλλά και για το πώς θα τον στηρίξουν στην πράξη.

kdiwavvou:

δεν ξερρω ......
βασικα η προσεγγιση των συναδελφων, ολο το απογευμα, με ανεβασε αρκετα μπορω να πω

υπαρχει ομως ενα  `αλλά`
ο λογος δημοσιευσης του τοπικ,  δεν θα ελεγα πως ειναι η ηθικη συμπαρασταση στο προσωπο μου αν και τη δεχομαι ως πολυτιμο χαιρετισμο.

αναζητω την τοποθετηση των `κρυφων` χρηστων του φορουμ και των ανθρωπων της  Ενωσης. βλεπετε, χρονιαρες μερες δεν  μπορω να απευθυνθω σε ανθρωπους που με εκπαιδευσαν και συμμετεχουν ενεργα στα της Ελεγειας αλλα και εαν  το καμω απο Πεμπτη πρωτα ο Θεος, δεν νοιωθω οτι θα επιτυχω κατι

Βλεπετε, λεκτικα μου διατυπωθηκε [ σημερα το πρωι ] απο τον διοικητικο διευθυντη του ΚΥ,  πως βρισκομαι  υπο κριση απο ιδιο, πως αν δε μου αρεσει να σηκωθω να φυγω απο το ΚΥ [ βρισκομαι εδω 1 1/2 μηνα ], πως δεν εχω καμια δουλεια να ασχολουμαι με το να εξεταζω χρονιως ασθενεις που βρισκονται υπο ρυθμιση απο τον Ιατρο τους, να μην τολμησω και αλλαξω φαρμακα και  πως η δουλεια μου ειναι να καμω συνταγογραφηση και να μην καμουν παραπονα οι κατοικοι της περιοχης για το προσωπο μου, πως αν δεν λογικευτω ενδεχομενως να λαβει εγγραφη διαμαρτυρια απο  κατοικους της περιοχης προς  τη διευθυνση του ΚΥ αλλα και προς  τη διευθυνση του νοσοκομειου ευθυνης της περιοχης

επισης ερωτηθηκα για το εαν εχω ευχερεια στις φλεβοπαρακεντησεις και στην τοποθετηση ουροκαθετηρων, διοτι απο την ερχομενη εβδομαδα δεν θα υπαρχει νοσηλευτρια στο ΚΥ τις πρωινες ωρες και μου ετονισθη πως θα αξιολογηθω και για αυτες μου τι δεξιοτητες

δεν μπηκα στη διαδικασια να αναφερω πως προκειται για ιατρικες πραξεις [ πραγματι ] αλλα αυθορμητα αποφανθηκα πως 4 χρονια αυτα πανω κατω εκαμνα, τωρα αν απο τον αυγουστο 2012 που τελειωσα την ειδικοτητα μεχρι το νοεμβρη τα ξεχασα, τι να σας πω, θα δειξει

και επειδη μεχρι την Πεμπτη οι δυσμενεις αναφορες θα εχουν δρομολογηθει  εκπεμπω Σ.Ο.Σ

και επειδη δεν γνωριζω και πολλα απο διοικηση, παρακαλω οπως  μου υποδειχθει ο τροπος να συνταξω λιτα και περιεκτικα τα ως ανω

τις τελευταιες 5 εργασιμες υπηρχε υψηλη προσελευση κοινου για συνταγογραφηση και εντονες διμαρτυριες εναντιον μου διοτι :

α. απο 8.30 εως 14.00 εξυπηρετησα μονο 30 - 35 συνταγες κατα μεσον ορο
β. μετα τις 14.00 σταματησα να διεκπεραιωνω [ συνηθιζεται η συναδελφος γενικη ιατρος να καθεται μεχρι τις 17.00 και να συνταγογραφει ειτε να προσερχεται αργα το βραδυ στο ΚΥ που δεν πεφτει το συστημα ]
γ. δεν δεχθηκα να κρατησω βιβλιαρια των 25 ατομων που ειχαν παρει νουμερο [ περιπου  5χ1 βιβλιαριο, 10χ2 βιβλιαρια, 10χ3 βιβλιαρια ] για να εχω ετοιμες τις συνταγες την επομενη ημερα [ προφανως με υπερωρια ειτε συνταγογραφωντας απο το σπιτι μου ] ενω στο επταωρο ειχαι ηδη  συνταξει 30 τουλαχιστο συνταγες, χωρις βοηθεια νοσηλευτριας και αποκλειστικα με δραστικη ουσια

Xouzouris:
Aγαπητε συνάδελφε αντιλαμβανομαι πληρως οτι "οποιος ειναι εξω απ'το χορο, πολλα τραγουδια ξέρει" και ως εκ τουτου η σταση που θα τηρησεις εξαρταται αποκλειστικα απο την δικη σου προσωπικη εκτίμηση των συνθηκων και οχι απο αυτα που θα γραψω εγω ή οποιοσδηποτε αλλος.

Παρ'ολα αυτα, θα παραθεσω την αποψη μου επι του θεματος (ακολουθει σεντονι, ειμαι σε εφημερια, δεν εχω δουλεια κι εχω κέφια).

Κατ'αρχην, οπως ειπωθηκε και παραπάνω, δεν ειναι ολα τα περιστατικα ιδια.

Ετσι, το περιστατικο που χρειαζεται την συνταγογραφηση ας πούμε χαριν συντομίας life-saving φαρμάκων των οποιων απαιτειται η συνεχης και αδιαλειπτη λήψη ανεξαρτητα απο την επισκεψη στον θεραποντα ειδικό (η οποια μπορει για λογους ανεξαρτητους απο την βουληση του ασθενους να ειναι ετεροχρονισμένη λ.χ. λογω ραντεβου που επαναπρογραμματιστηκαν στα πλαισια απεργιακων κινητοποιήσεων) θα λαβει αυτο που χρειάζεται οποτε το χρειαζεται. Τετοιο περιστατικο μπορει να ειναι ο καρκινοπαθης, ο πασχων απο πολλαπλη σκλυρηνση κ.ο.κ.

Την ιδια αντιπετωπιση θα έχει και ο ασθενης που εχει λαβει αγωγή απο αλλου για καποιο οξυ συμβάν.

Αντιθετως, η πλειοψηφια των χρονιων περιστατικών που λαμβανουν αγωγη για υπερταση, διαβητη, δυσλιπιδαιμιες κλπ και ειδικα εαν παρακολοθουνται απο ιδιωτη συναδελφο θα πρεπει:

- ειτε να παραπεμπονται σε αυτον για την συνταγογράφηση τους,
- ειτε να εξεταζονται από αυτον και να προσκομιζουν εγγραφη γνωματευση για την συνιστωμενη αγωγή ανα 3-4-6 μηνες αναλογως του περιστατικού
- ειτε να εξεταζονται απο εσενα και να λαμβανουν την αγωγη που προτείνεις.

Οι λογοι για τα παραπανω ειναι πολλαπλοί:

- οι παθησεις εξελισσονται και μαζι τους πρεπει να τροποποιουνται και η φαρμακευτικες αγωγες γι'αυτες. Πολυς κοσμος εχει την αισθηση οτι επειδη μια φορα καποιος εδωσε ενα φαρμακο, αυτο γραφτηκε στην πετρα σαν τις δεκα εντολες και δεν πρεπει να αλλαξει ποτε και για κανενα λογο. Ετσι, θα δεις (αν δεν εχεις δει ήδη) κοσμο να παιρνει διπλή αντιαιμοπεταλιακη αγωγή 5-6 χρονια μετα την PCI, vastarel χρονια και ζαμανια μετα απο εναν ιλιγγο ή μια εμβοη παρ'οτι εν τω μεταξυ εχει εκλειψει η ιδια η ένδειξη του φαρμάκου γι'αυτο κ.ο.κ. Προσωπικα, έχω δει ασθενη να παιρνει για 8 μηνες Ciproxin επειδη καποιος (εν προκειμενω η γραμματέας που εγραφε τις συνταγες στο ΙΚΑ γιατι ο χρονος του γιατρου δεν έφτανε) εκανε συνεχη τυφλη αντιγραφη της αγωγης του προηγουμενου μηνα, και άλλον να "καιγεται" με ολοσωμη αξονικη καθε χρονο για ενα σεμινωμα που ειχε αφαιρεθει (και ιαθεί) 18 χρονια πριν.

- δεν εισαι γραμματεας κανενος, εισαι ενας εκπαιδευμενος ειδικος ιατρός και εχεις καθε δικαιωμα να διατηρεις την επιστημονικα τεκμηριωμενη σου αποψη μεχρι εκει που αισθανεσαι ανετα να την έχεις ή μεχρι εκει οπου σε καλυπτουν οι διεθνεις κατευθυντηριες οδηγίες και η evidence-based ιατρική, και καθε δικαιωμα να μην προβαινεις σε τυφλη συνταγογραφηση αγωγων ή εξετασεων για τις οποιες καταλαβαινεις λιγα ή τιποτα ή σε βρισκουν αντιθετο. Θυμησου οτι η υπογραφη στις συνταγες και τα παραπεμπτικα ειναι η δικη σου.

- καποιοι ασθενεις εχουν την ψευδαισθηση οτι τους παρακολουθεί καποιος επειδη τους βλέπει στην χαση και στην φεξη. Τυπικο παραδειγμα οι διαβητικοί:
"ξέρετε, δεν παμε καλα, πρεπει να ξαναδουμε λιγο την αγωγη σας και το διαιτολογιο σας"
"γιατρε, εμενα με παρακολουθουν για το ζαχαρο στο Χ κεντρο"
"μάλιστα. ποτε σας ειδαν τελευταια φορα;"
"ε, εχω να παω κανα χρονο τωρα αλλα εκει αυτα μου ειχαν πει να παίρνω".  ;D

- καποιοι ασθενεις εχουν την ψευδαισθηση οτι οι συνεχεις εξετασεις με καποιο μυστηριο μηχανισμο προστατευουν την υγεια τους. Τυπικό παραδειγμα η χοληστερίνη, κάποιοι 85χρονοι οι οποιοι δεν ειχαν ποτε τους δυσλιπιδαιμια επιμενουν να την μετρανε δυο φορες τον χρονο οσο κι αν τους εξηγεις οτι δεν εχει κανενα νόημα μιας που και να αναπτυξουν δυσλιπιδαιμια σε αυτη την ηλικια περισσοτερο θα κινδυνευαν απο την αγωγη γι'αυτην παρα απο την ιδια την νόσο, αλλοι νεωτεροι εχουν την εμμονη της χοληστερινης "μηπως παθουν καρδια" αλλα προσερχομενοι στο ιατρειο ακουμπανε στο γραφειο δυο πακετα Marlboro, μυριζουν σαν τασακι παρακμιακου μπουζουξιδικου και εχουν μια μπάκα που δυσκολευονται να φτασουν το τιμονι του αυτοκινητου. Απο την αλλη βεβαια, αν τους πεις να κανουν καμια κολονοσκόπηση (που θα πιασει και τοπο) σε κοιτανε περιεργα και αρχιζουν τις υπεκφυγές.

Επιπλεον, προσωπικα κανω συνταγογραφηση δι'αντιπροσωπου μονον κατ'εξαιρεση και για ασθενη που εχω εξετάσει στο προφατο παρελθον.

Ολα τα παραπανω προϋποθετουν οτι εχεις ορεξη να κανεις Ιατρική και οτι "νιωθεις" να την κανεις στο μετρο των δυνατοτητων και της εμπειριας σου, ενω ειναι σαφες οτι ο ευκολος δρόμος ειναι να κανεις αυτο που σου λένε.

Εχω βεβαια την αισθηση οτι, εαν δεν προλαβαινεις να κανεις τις συνταγογραφησεις σου στο χρονικο πλαισιο του ωραριου σου, δεν θα προλαβαινεις πολυ περισσοτερο να κανεις "πραγματικη" Ιατρικη με ολον αυτον τον φορτο που περιγραφεις... θα μου πεις πιθανοτατα οτι μπορει τον χρονο μου να τον χαλαλισω για να κανω αυτο που μου αρεσει αλλα οχι για να κανω αγγαρειες και μαλλον θα εχεις δικιο...

Εχε παντα υπ'οψιν οτι υπαρχει και η μεσοβεζικη λυση που συνοψίζεται στο "ο καθενας εχει την ΠΦΥ που του αξίζει": εσυ κανεις το καθηκον σου και εξηγεις σε αυτον που εχεις μπροστα σου πως πρεπει να ειναι και τι εισαι διατεθειμενος να κανεις γι'αυτον και προκειμενου να παρακολουθειται οσο το δυνατον καλυτερα και τακτικότερα.
Ασχολεισαι κανονικα με οσους δειχνουν εμπιστοσυνη και ενδιαφερον και απλα διεκπεραιωνεις τους υπολοιπους, ελπιζοντας οτι σε βαθος χρονου οι δευτεροι θα δουν ποσο καλυτερα ειναι οι πρώτοι. Κι αν δεν το δουν, κακο του κεφαλιου τους.

Τώρα, οσον αφορα τον διοικητή που λες, θα προτεινα (ειτε αυτος ειτε οποιος πολιτης εχει παραπονα) να υποβαλλει τις οποιες ενστάσεις του γραπτώς και, εαν τυχον πανω σε καποιο ΤΙΑ (πολυ θα ηθελα να δω γραπτό παραπονο του τυπου "ο γιατρος μας εχει την απαιτηση να μας εξεταζει"!!!) το έπραττε θα φροντιζα να προωθηθουν στον οικειο Ιατρικο Συλλογο, στο συνδικαλιστικο μου οργανο, την διοικηση του Νοσοκομείου κ.ο.κ., οπου βεβαια ηδη θα ειχε προηγηθει απο μερους μου γραπτη ενημερωση για την κατασταση που επικρατεί.

Επειδη οι ανθρωποι στις θεσεις αυτες τεινουν να γινουν πολυ "μπάσταρδοι" προκειμενου να επιτυχουν αυτο που θέλουν, ειδικα με Συλλογο και συνδικαλιστικο οργανο θα επιδιωκα να ειχα μια συνάντηση το συντομοτερο προκειμενου να πληροφορηθω για προσωπα, πραγματα και διαδικασίες, δικαιωματα, υποχρεώσεις και παγιδες.

Ο,τι και να κανεις τελικα, Καλο κουραγιο, καλη δυναμη και καλη σταδιοδρομια εύχομαι.

Argirios Argiriou:

Το θέμα συγχωνεύτηκε με το "Συνταγογράφηση στο Π.Ι."

kdiwavvou:
ως εγγραφο δεν θα ηταν φρονιμο να αποσταλλει το παρακατω, [ ως συνεχεια στο τοπικ περι ευρυθμου  λειτουργιας τακτικου ιατρειου ]  αλλα το επισυναπτω

σκεφτομαι να αποσταλλει κατι του τυπου :  ` παρακαλω οπως με ενημερωσατε με σχετικα με το συνολο των αρμοδιοτητων και των υποχρεωσεων μου στα πλαισια λειτουργιας τακτικου ιατρειου στο ΚΥ `

____________________________________________________________________________________________________________________

~__ - __ - __
                                                                                                                                 Αριθμ Πρωτ. :
ΙΩΑΝΝΟΥ Δ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ – ΚΥ ~– ΑΜ ΤΣΑΥ 1119842
ΠΡΟΣ:
Αποδέκτες Πίνακα Διανομής

Θέμα       :   Σχετικά με την  εύρυθμο λειτουργία Τακτικού Ιατρείου

Έχοντας υπόψη  :
Α.   Την προφορική σας υπόδειξη,  κατά την επίσκεψή σας στο ΚΥ ~ την Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012,  για μη ορθή εκτέλεση των καθηκόντων μου,  μετά από προφορική υποβολή παραπόνων χρηστών υπηρεσιών υγείας ότι δεν διεκπεραιώνω επαρκώς την υπηρεσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Β.   Ότι είμαι πρωτοδιορισμένος και ενδεχομένως δεν είμαι επαρκώς ενημερωμένος σχετικά με τις αρχές που διέπουν την λειτουργία  πρωινού τακτικού ιατρείου
Γ.   Κανείς  ιατρός δεν μπορεί να επιβάλλει στον χρήστη υπηρεσιών υγείας φάρμακα ή εξετάσεις που ο ίδιος ο χρήστης δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει. Για το αντίθετο, δηλαδή αν ο χρήστης μπορεί να επιβάλλει στον ιατρό την αναγραφή φαρμάκων ή εξετάσεων παρά τη θέλησή του τελευταίου, πρέπει να εξετάζεται  η  κάθε περίπτωση χωριστά, λαμβάνοντας άλλοτε άλλη απόφαση χωρίς εκ προοιμίου δογματισμούς ή αγκυλώσεις

Παρακαλώ όπως με ενημερώσατε σχετικά με τα κάτωθι ζητήματα :
1ον.   Κρίνετε πως για την αναγραφή εξετάσεων και φαρμάκων ο ειδικευμένος  ιατρός  Γενικής Ιατρικής,  πρέπει να συμφωνεί, αλλιώς να μην  προχωρά στην διαδικασία ή θα πρέπει να εξυπηρετεί το κοινό χωρίς να διερευνά το προφίλ του κάθε χρονίως πάσχοντα;  
2ον.   Κρίνετε πως κύριο και μοναδικό μου έργο ως Ιατρού πρωινού τακτικού ιατρείου στο ΚΥ ~ θα πρέπει να είναι η ηλεκτρονική  συνταγογράφηση;  Η τήρηση  όλων  των  απαραίτητων  στοιχείων σε προσωπικό αρχείο  από τον Ιατρό του ΚΥ αποτελεί υπηρεσιακή διαδικασία ή προσωπικό του ζήτημα το οποίο δεν θα πρέπει να επιβραδύνει την υπηρεσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης;  
3ον.   Η πλειοψηφία των χρόνιων παθήσεων και ειδικά εαν παρακολοθούνται απο ιδιώτη συνάδελφο θα πρέπει:

-    να παραπέμπονται σε αυτόν για την συνταγογράφηση τους; Αναλυτικά σε ποιες περιπτώσεις; Αν όχι γιατί και βάσει ποιων διατάξεων;
-    να εξεταζονται από αυτόν και να προσκομίζουν έγγραφη γνωμάτευση για την συνιστώμενη αγωγή ανα 3-4-6 μηνες αναλογως του περιστατικού;
-    να εξεταζονται απο Ιατρό του ΚΥ και να λαμβανουν την αγωγή που προτείνει ο Γενικός Ιατρός; Μήπως ο Ιατρός του ΚΥ δεν έχει κανένα ρόλο στη ρύθμιση της θεραπευτικής προσέγγισης;

-    Ως Διοικητικός Διευθυντής του ΚΥ ~ και ως Γενικός Ιατρός, κρίνετε το χρονικό όριο ισχύος της έγγραφης γνωμάτευσης  για κάθε μια από τις κάτωθι παθήσεις θα πρέπει να είναι το ένα έτος,  διάστημα άνω του έτους ή σύμφωνα με τις υποδείξεις των ελληνικών και διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για κάθε πάθηση; Παρακαλώ όπως μου παραθέσετε το χρονικό όριο ισχύος που κρίνεται ως ορθό για τις κάτωθι παθήσεις :
   Υπέρταση σε μονοθεραπεία – Υπέρταση σε διπλή θεραπεία – Υπέρταση σε τριπλή θεραπεία – Δυσλιπιδαιμία  – ΣΔ ΙΙ σε μονοθεραπεία με δισκία – ΣΔ ΙΙ σε διπλή ή τριπλή αγωγή με δισκία – ΣΔ ΙΙ σε αγωγή με δισκία και ινσουλίνη – Μεταβολικό σύνδρομο – Στεφανιαία Νόσος – ΚΑ σταδίου Ι – ΚΑ σταδίου ΙΙ – ΚΑ σταδίου ΙΙΙ ή ΙV – προσθετική βαλβίδα – βαλβιδοπάθειες – υπερπλασία προστάτου – ΧΑΠ – κρίσεις Ε – άννοια – κατάθλιψη – διπολική διαταραχή – ψυχωτικό σύνδρομο – οστεοπόρωση – Νόσος Πάρκινσον – Μυασθένεια

-    Ως Διοικητικός Διευθυντής του ΚΥ ~ κρίνετε περιττό  όλοι οι ιατροί που εμπλέκονται με έναν ασθενή να επικοινωνούν μεταξύ τους (για παραπομπή ή κοινοποίηση πορίσματος εξέτασης) με ιατρικά σημειώματα και διαπροσωπικά; Εάν όχι αυτό θα πρέπει να γίνεται σε ωράριο εκτός λειτουργίας του πρωινού ιατρείου;
4ον.   Σε βιβλιάρια ασθενών που συνταγογραφώ δια αντιπροσώπου, θεωρείται πως είναι  λανθασμένη τακτική  να συνταγογραφήσω ναι μεν αλλά να ενημερώσω  προφορικά τον συγγενή που προσήλθε αλλά και γραπτώς  τον απώντα χρονίως πάσχοντα πως θα πρέπει να έχω προσωπική  επαφή  με τον κάθε χρήστη υπηρεσιών υγείας για τον οποίο συνταγογραφώ, τουλάχιστο μια φορά ανά τετράμηνο; Εάν ναι, τι προτείνετε ;
5ον.   Όταν προσέρχονται ασθενείς για εξέταση, όχι στην υποδοχή  επειγόντων,  αλλά στα πλαίσια του ετήσιου προσυμπτωματικού ελέγχου, θα πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους για να εξυπηρετηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ή προηγούνται;
5ον.    Εάν κάποιες ημέρες του εκάστοτε μήνα, λόγου υπεράριθμου προσέλευσης του κοινού για συνταγογράφηση παραμελήσω το κλινικό μου έργο και ασχοληθώ αποκλειστικά με την συνταγογράφηση, ποιος αριθμός κρίνετε πως είναι ικανοποιητικός να διεκπεραιώσω; Εικοσιπέντε βιβλιάρια; Περισσότερα; Μετά το πέρας του ωραρίου μου είμαι υποχρεωμένος να  παραμείνω στο χώρο εργασίας ή να κρατήσω τα βιβλιάρια ή να να συνταγογραφήσω από το σπίτι μου εάν θα έχω συνταγογραφήσει τουλάχιστο 45 συνταγές αλλά δεν έχω εξυπηρετήσει το σύνολο των 25 βιβλιαρίων; Κρίνετε πως θα πρέπει να συνταγογραφώ με εμπορική ονομασία και όχι με δραστική ουσία ώστε να επιτυγχάνεται ταχύτερη διεκπεραίωση;  Εάν συνταγογραφήσω με δραστική ουσία κρίνετε πως είμαι υποχρεομένος να φωτογραφίζω το σκεύασμα που επιθυμεί ο χρήστης υπηρεσιών υγείας προσδιορίζοντας τον αριθμό τεμαχίων ανά εμβαλάιο [ κάτι το οποιο ενδεχομένως να έκαμνα εως τώρα από καλή θέληση ] ώστε να μη δέχεσθε παράπονα από τα φαρμακεία της περιοχής και από το κοινό ή να λειτουργήσω με βάση τις υποδείξεις των υπουργικών αποφάσεων και των αρχών δεοντολογίας του ιατρικού κλάδου; Θα ήθελα να είσαστε σαφής στην απάντησή σας
6ον.   Τελικά θα πρέπει να αναγνωρίσω την επαγγελματική μου υπευθνότητα απέναντι στην κοινότητα την οποία υπηρετώ και να δώσω βάση  στην πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή πρόληψη ή να συμμορφωθώ στις υποδείξεις σας και να επικεντρωθώ στην εξυπηρέτηση των χρηστών υπηρεσιών υγείας που επιζητούν αποκλειστικά και μόνο συνταγογράφηση, φοβούμενος την δυσμνενή μου κρίση από πλευράς σας;
7ον.   Επειδή προφανώς έχω λανθασμένη αντίληψη για το εύρος της ειδικότητάς μου, μπορείτε να μου υποδείξετε τους αλγόρυθμους και την μεθοδολογία που χρησιμοποιείτε ώστε να διαχειρίζεσθε τους δικούς σας ασθενείς με χρόνιες παθήσεις;

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ [ προφορικως οριζμενος ]
ΔΙΟΙΚΗΣΗ Γ.Ν ΒΟΛΟΥ ``~``
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ~
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων