Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-

<< < (29/29)

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ''ξερό'' όχι το είπα γιατί έρχονται πάρα πολλοί με συνταγές για αντιγραφή από οξέα περιστατικά,και από ιδιώτες και από το νοσοκομείο.Ποτέ δεν αρνήθηκα συνταγή σε χρόνια περιστατικά.Στο ιατρείο δεν ήρθαν οι ασθενείς αλλά τρίτο μέλος της οικογένειας.Το ταμείο ήταν ικα.Αλλά απο ό,τι καταλαβαίνω από τις απαντήσεις σας μάλλον δεν λειτούργησα σωστά.Το περιεχόμενο της καταγγελίας δεν μου κοινοποιήθηκε ,και η κλήση μου έγινε με mail.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ πάντως τους λέγω ξερό ΟΧΙ για πολλούς και διάφορους  λόγους  (για όσους γνωρίζουν την περιοχή ξέρουν τα περιθώρια που υπάρχουν για συνεννόηση με τους ιδιώτες ) και τους παραπέμπω στον ιατρό που τους τα σύστησε, μιας και είναι δίπλα και όχι κάποια χιλιόμετρα μακριά. Εξαιρώ μόνο  σε ειδικές περιπτώσεις (πχ όταν είναι από νοσοκομείο κ.α)  Έχω και ανακοίνωση έξω από το ιατρείο ότι έκτακτη αγωγή από άλλον ιατρό δεν συνταγογραφώ.  Όσο το να ζητήσω να εξεταστούν από εμένα, τις περισσότερες φορές έρχεται άλλο άτομο ή έρχεται ο ασθενής να τα γράψει αφού τα έχει χρησιμοποιήσει,  οπότε για ποια εξέταση μιλάμε. Όσο για το εάν είσαι υποχρεωμένος να αντιγράψεις, τα έχουμε κουβεντιάσει στο παρελθόν. Περί συνταγογραφίας ισχύει το Π.Δ 121/2008 άρθρο 2  «Ο ιατρός υποχρεούται να συνταγογραφεί αφού εξετάσει τον ασθενή και μόνο για νόσημα τις ειδικότητάς του». Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρείται παράτυπη συνταγογραφία με διοικητικές και λοιπές κυρώσεις.
Από την άλλη  υπάρχει και το το άρθρο 8 του  Ν. 3457/2006 που μιλάει για τις περιπτώσεις στις οποίες ειδικός μπορεί (δύναται και όχι υποχρεούται) να αντιγράφει αγωγή άλλου ειδικού.


--- Τέλος παράθεσης ---

Είμαι ιδιώτης Γενικός Ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και εξακολουθώ να έχω και εγώ προβλήματα με ασθενείς που θέλουν απλώς να ξεπλύνουν φάρμακα ή εξετάσεις. Για τον λόγο αυτό έβαλα στον χώρο αναμονής, μια Α4 σελίδα την οποία έχω εκτυπώσει και πλαστικοποιήσει εις διπλούν (μία σελίδα δηλαδή για καθένα από τα δύο τραπεζάκια της αίθουσας αναμονής) και στην οποία γράφω με ευανάγνωστα γράμματα:

Προσοχή.

Ο Ιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να αντιγράφει φάρμακα ή παραπεμπτικά άλλων Ιατρών.

“Ο συνταγογράφος ιατρός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ορθή και σύννομη συνταγογράφηση.”
Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 121 / 03.09.2008. Άρθρο 1ε)

Από τότε που έβαλα αυτές τις ταμπελίτσες παρατήρησα διαφορά στην συμπεριφορά των ασθενών προς το καλύτερο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ακόμη ένας νόμος που στηρίζει τα παραπάνω.
Από πρόσφατο σημείο του διακομιστή σε άλλο σημείο του φόρουμ:

Από σήμερα, επειδή το κακό έχει παραγίνει, την πόρτα του ιατρείου κοσμεί η παρακάτω ανακοίνωση:


Δεν χορηγούνται συνταγές ή παραπεμπτικά
κατά παραγγελία άλλων ιατρών

Κάθε ιατρός υποχρεούται να εκδίδει ο ίδιος τα παραπεμπτικά και τις συνταγές του και όχι να στέλνει τους ασφαλισμένους σε άλλο ιατρό.

Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ 14540 28/03/2012


Έχει ανοίξει πολύ κοντά ένα μικροβιολογικό εργαστήριο* και έρχονται σωρηδόν δασκαλεμένοι οι ασφαλισμένοι να απαιτήσουν "όλες τις εξετάσεις που ...δικαιούνται" (!!), είτε έχουν ένδειξη είτε όχι, προκειμένου να "δούν πού βρίσκονται". Ε, όχι!

*ΥΓ: Καλά, νομίζει κανείς ότι κάνοντας τώρα μπίζνες με τον ΕΟΠΥΥ, θα βγει κερδισμένος;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση