ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Ρύθμιση Sintrom.

<< < (7/9) > >>

Argirios Argiriou:
Το μέλλον;

N Engl J Med. 2013 Dec 12;369(24):2294-303. doi: 10.1056/NEJMoa1311386. Epub 2013 Nov 19.

A randomized trial of genotype-guided dosing of warfarin.

Pirmohamed M, Burnside G, Eriksson N, Jorgensen AL, Toh CH, Nicholson T, Kesteven P, Christersson C, Wahlström B, Stafberg C, Zhang JE, Leathart JB, Kohnke H, Maitland-van der Zee AH, Williamson PR, Daly AK, Avery P, Kamali F, Wadelius M; EU-PACT Group.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

DOCTOR:
Καλησπέρα,έχει παρακαλώ κανείς υπόψη του εάν έχει κάτι αλλάξει κατα την έναρξη θεραπείας με σιντρομ-με τι δόση ξεκινάμε και εάν συγχορηγούμε ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους και σε τι δόση?Διαβάζω ότι γίνεται και χωρίς αλληλοεπικάλυψη-bridging?!Ευχαριστώ.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα,έχει παρακαλώ κανείς υπόψη του εάν έχει κάτι αλλάξει κατα την έναρξη θεραπείας με σιντρομ-με τι δόση ξεκινάμε και εάν συγχορηγούμε ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους και σε τι δόση?Διαβάζω ότι γίνεται και χωρίς αλληλοεπικάλυψη-bridging?!Ευχαριστώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Ρίξτε μια ματιά εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και εδώ:  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το θέμα το οποίο ξεκινήσατε θα συγχωνευτεί σε λίγο με παλαιότερο σχετικό thread.

DOCTOR:
Ασθενής υπό sintrom με βιολογική προσθετική βαλβίδα αορτικής προ μηνός και κολπική μαρμαρυγή κάνει inr και για κάποιο λόγο βρίσκεται χαμηλό Π.χ. 1,5 χωρις να έχει διακόψει τοsintrom θα κάνει και ΗΧΜΒ και σε τι δοςη και θα πάρει και sintrom?εχετε υπόψη σας κάποιο άρθρο που να κατατοπίζει επιςημα σε αυτό ευχαριστω!

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό την καρδιολογική κλινική του Ασκληπιείου Βούλας, ένα χρήσιμο έγγραφο για το Sintrom. Πολλές φορές το τυπώνω και το δίνω στους ασθενείς.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γενικά οι παραπάνω οδηγίες του Ασκληπιείου Βούλας με βρίσκουν σύμφωνο αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις σε κάποια πράγματα που γράφονται σε αυτές τις οδηγίες:

Καταρχήν το Σιντρόμ δεν είναι βαρφαρίνη όπως γράφει στην σελίδα δύο. Είναι ασενοκουμαρόλη.

Επίσης από την εμπειρία μου: Η φράση «Ποτέ δεν πρέπει να καθυστερείτε να κάνετε αυτή την εξέταση πάνω από ένα μήνα.» είναι αφοριστική και υπερβολική. Σε καλά ρυθμισμένους ασθενείς που τους ξέρω χρόνια στο Ιατρείο μου συμβαίνει να κοιτώ το INR και κάθε 2 ή 3 μήνες χωρίς πρόβλημα.

Τέλος η φράση “Δεν πρέπει να τρώτε μεγάλες ποσότητες από πράσινα λαχανικά” είναι κατά την γνώμη μου λανθασμένη. Αυτό που έμαθα στην Σουηδία είναι: «Μην κάνετε μεγάλες αλλαγές από μέρα σε μέρα στην ποσότητα και στο είδος των πράσινων λαχανικών που τρώτε.» Δείτε και σχετική δημοσίευση του Καρδιολόγου Μανώλη Ζαχαριάδη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση