Γενικά > Νομικά θέματα

Ποιά φάρμακα επιτρέπεται να συνταγογραφεί η κάθε ειδικότητα;

<< < (2/9) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα...ειμαι γενικος χειρουργος κ ιδιωτευω...ειμαι πιστοποιημενος αλλα οχι συμβεβλημενος ΕΟΠΠΥ...συνταγογραφω σε ασθενεις σε ενα χωριο που ειμαι αυτα που παιρνουν γενικα...δηλαδη κανω ελαναληψη συνταγογραφησης μηνος η τριμηνη χωρις προβλημα απο το συστημα το ηλεκτρονικο...επιτρέπεται τελικα η οχι η επαναληψη συνταγογραφησης φαρμακων εκτος ειδικοτητας μου;;;Προσοχη αναφερομαι σε επαναληψη συνταγογραφησης οχι διαγνωση κ συνταγογραφηση αλλης ειδικοτητας...

--- Τέλος παράθεσης ---

Επίσημη απάντηση δεν πρόκειται να πάρεις γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις, για πολιτικούς, κατ' εμέ,  λόγους δεν τολμούν να βγάλουν ένα σχετικό ΦΕΚ ούτε φυσικά και ηλεκτρονικά φίλτρα, που να περιορίζουν την συνταγογράφηση ανά ειδικότητα.

Προσωπικά νομίζω ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σε αφήσει να γράφεις όποιας ειδικότητας φάρμακα θέλεις αρκεί να κρατάς το μέσο κόστος της συνταγογράφησης σου χαμηλό (τουτέστιν όταν βλέπεις ακριβά φάρμακα που έχει ξεκινήσει άλλος Ιατρός, πες στον ασθενή ότι δεν σε αφήνουν λόγω ειδικότητας να τα γράψεις και ο Ιατρός που ξεκίνησε την θεραπεία ας κάνει εξάμηνες αν θέλει. Πολλές φορές πάντως, σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν κραυγαλέα φθηνότερες και εξίσου καλές εναλλακτικές... και ίσως έχει νόημα να το αναφέρεις αυτό στον Ασθενή ).

Επίσης προσπάθησε να γράφεις γενόσημα και κατά προτίμηση συσκευασίες των 30 δισκίων που διχοτομούνται.

Δες και εδώ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ώπα! Να και οι χειρουργοί να διεκδικούν μερίδιο στην πίτα του διαβήτη! (αστειεύομαι συνάδελφε)
Αν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπάρχει παλαιότερη συνταγή από κάποιον ανάλογης ειδικότητας θα σου συνέστηνα να την επικαλείσαι ως γνωμάτευση στα σχόλια της δικής σου συνταγής π.χ. σε φάρμακα του διαβήτη "συνταγογράφηση-γνωμάτευση από τον κο τάδε ενδοκρινολόγο-παθολόγο-γενικό γιατρό" την τάδε ημερομηνία. Είναι κάπως χρονοβόρα η αναζήτηση στο ιστορικό αλλά αξίζει τον κόπο.
Αν δεν υπάρχει συνταγή ή/και γνωμάτευση αλλά η αγωγή είναι στο στυλ "μου το έδωσε κάποτε ένας γιατρός αλλά δεν θυμάμαι ποιος ή ο τάδε γιατρός πριν χρόνια ή τηλεφωνικά" κλπ ή αν προηγούμενες συνταγογραφήσεις έχουν γίνει από ανειδίκευτους π.χ. αγροτικούς τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα. Εξαρτάται σε ποιων τα χωράφια "μπαίνεις" και τι μέρος από τη "σοδειά" παίρνεις......

schumifer:
Προσωπική μου άποψη,
είσαι ιατρός και γνωρίζεις τι θα πει ιατρική ευθύνη. Πρέπει να έχεις το δικαίωμα να συνταγογραφείς τα πάντα, και η ιατρική σου συνείδηση να είναι το μόνο που σε εμποδίζει να γράψεις φάρμακα στον ασθενή (πχ, αυτό το φάρμακο δεν ξέρω τι κάνει, δεν ταιριάζει στα συμπτώματα, είναι πολύ έξω από τα χωράφια μου, θέλει τακτική παρακολούθηση που δεν μπορώ να κάνω κλπ)

Chris77:
Δεν μπαινω σε κανενα ταψι με πιτα...ειμαστε ολοι ιατροι...έπειτα ουτε αλλαζω καποιο φαρμακο ουτε δοσολογια...επαναληψη συνταγης γιατι ουτε τον ειδικο αλλων ειδικοτητων κανω ουτε τον ξερολα...οι κατοικοι για να πανε στο κεντρο υγειας το κοντινοτερο κανουν 30χλμ αλλος γιατρος δεν υπαρχει κοντα κ ερχονται κ τους εξυπηρετω.Ρωτησα απλα γιατι δεν εχω ορεξη νσ μουρθει κανα φιρμανι απο το κωλοκρατος που εχουμε...παντως σας ευχαριστω...ησασταν κατατοπιστικοι κ άμεσοι.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα...ειμαι γενικος χειρουργος κ ιδιωτευω...ειμαι πιστοποιημενος αλλα οχι συμβεβλημενος ΕΟΠΠΥ...συνταγογραφω σε ασθενεις σε ενα χωριο που ειμαι αυτα που παιρνουν γενικα...δηλαδη κανω ελαναληψη συνταγογραφησης μηνος η τριμηνη χωρις προβλημα απο το συστημα το ηλεκτρονικο...επιτρέπεται τελικα η οχι η επαναληψη συνταγογραφησης φαρμακων εκτος ειδικοτητας μου;;;Προσοχη αναφερομαι σε επαναληψη συνταγογραφησης οχι διαγνωση κ συνταγογραφηση αλλης ειδικοτητας...

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι είναι ακόμη σε ισχύ ένας νόμος από την εποχή του Κώστα Καραμανλή που έλεγε ότι παρουσία γνωμάτευσης γιατρού ειδικότητας για ένα φάρμακο, κάθε ειδικότητα μπορεί να συνταγογραφήσει ΜΟΝΗ συνταγή με αναφορά στην γνωμάτευση. Και σε μια πρόσφατη καμπάνα σε γενικό ιατρό από την ΚΜΕΣ, οι κούφοι ελεγκτές έλεγαν ότι έπρεπε να επισυνάπτεται φωτοτυπία της γνωμάτευσης. Αυτά βέβαια φτιάχτηκαν πριν την Ηλ. Συνταγογράφηση και μην περιμένεις ότι και τα μυαλά κάποιων θα είναι κοντά στην πραγματικότητα.
Την ίδια στιγμή εάν χρησιμοποιήσεις μόνο το πτυχίο σου σαν αγροτικός, γράφεις τα πάντα και δεν σου ζητήσει και κανείς ρέστα. Γιατί σε αυτή τη χώρα, υπό την αγωνία ότι πρέπει να φαίνονται άσπρες μπλούζες, όλα επιτρέπονται και όπως το έλεγε και ο σοφός υπουργός μας "το κρατικό σύστημα μετρά και θα μεριμνήσει υπέρ του"
Στην πράξη τώρα, όπως έλεγε και ο Αργύρης παραπάνω, εάν δεν μπεις στο μάτι τους δεν θα ασχοληθούνε και εάν ασχοληθούν μπορείς να απαντήσεις ότι κάνεις την μοναδική ασπρη μπλούζα σε μια απομονωμένη περιοχή. Συνήθως αυτό πιάνει. Αλλά μην θέλεις και σιγουριές σε αυτή τη χώρα

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση