Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 15:42:05

Αποστολέας Θέμα: Άτυπη στάση πληρωμών στα νοσοκομεία, ΛΟΒΕΡΔΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ ! !  (Αναγνώστηκε 3983 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Μαρτίου 2012, 15:06:06
Αναγνώστηκε 3983 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άτυπη στάση πληρωμών στα νοσοκομεία

Οι γιατροί εννέα μεγάλων  νοσοκομείων της Αθήνας  έχουν παρατήσει τον τελευταίο μήνα τα στηθοσκόπια  και έκλεισαν στα συρτάρια των γραφείων τους τα συνταγολόγια.
Στα νοσοκομεία  της Νίκαιας , στο ΚΑΤ, στο Ασκληπιείο Βούλας , στο Δαφνί, το Λοιμωδών, στους Αγίους Αναργύρους, στο Πατησίων, στο Τζάννειο και στο Αγλαΐα Κυριακού οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες από τον περασμένο Δεκέμβριο. Με μισθούς που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ το δεκαπενθήμερο, λόγω των συσσωρευμένων κρατήσεων, αδυνατούν όπως λένε, ακόμη και τις μετακινήσεις τους να πληρώσουν.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις δεκάδες επισχέσεις εργασίας είναι πολύ πιο έντονο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου  λόγω της έξαρσης της γρίπης οι γονείς χρειάζεται να περιμένουν έως και έξι ώρες για να εξεταστούν τα παιδιά τους από τους εφημερεύοντες παιδιάτρους .   

"Το πρώτο κοινωνικό αγαθό που χτυπήθηκε από τις πολιτικές του μνημονίου είναι η υγεία. Οι περικοπές σε υλικά, αναλώσιμα, σε παροχές προς τους ασθενείς είναι τεράστιες. Οι περικοπές σε μισθούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζουν αθροιστικά το 40%. Η κυβέρνηση με την δανειακή σύμβαση προχωρά ένα βήμα παραπέρα: όχι μόνο περικόπτει κατά 80 εκατ. ευρώ το κονδύλι των εφημεριών (από 390 εκατομμύρια ευρώ το 2011 σε 310 περίπου το 2012) αλλά αλλάζει και την διαδικασία με την οποία καταβάλλονται οι εφημερίες παρεμβάλλοντας διπλό δημοσιονομικό έλεγχο. Το αποτέλεσμα είναι οι περικομμένες εφημερίες να καταβάλλονται με καθυστέρηση 4 και 5 μηνών (εάν τελικά καταβληθούν…). Με απλά λόγια σήμερα υπάρχει μια άτυπη στάση πληρωμών προς τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων. Για τους λόγους αυτούς βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας", τονίζει ο Άλκης Ψυχογιός  από το Κίνημα Νέων Γιατρών, μιλώντας στο ygeianews.gr

Πληροφορίες αναφέρουν πως για την αποπληρωμή των  εφημεριών  του Δεκεμβρίου, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως πριν το τέλος του μήνα.

Σε επίσχεση εργασίας  προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού  του Γεώργιος Γεννηματάς , του Αγία Σοφία, του Σισμανόγλειου, του Δρομοκαϊτειου και του «Αττικόν».


“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Μαΐου 2012, 09:58:53
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κι άλλο «ψαλίδισμα» στις αποδοχές τους φαίνεται ότι θα δούνε οι γιατροί και αυτό το μήνα και μάλιστα σε δεδουλευμένες εφημερίες.

Οι διοικήσεις …δε βγαίνουν σύμφωνα με τα χρήματα που έχουν προϋπολογισθεί και φυσικά δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων. Άλλωστε οι εφημερίες των νοσοκομείων έχουν ήδη υποστεί τσεκούρωμα από τις αρχές του χρόνου ενώ πλέον τα νοσοκομεία λειτουργούν στο όριο.
 
Ενδεικτική η περίπτωση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας όπου οι γιατροί ενώ εργάσθηκαν κανονικά στις εφημερίες τους για τον μήνα Μάιο, ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή και λίγο πριν τελειώσει ο μήνας, ότι μάλλον έχουν …υπερβεί το όριο των επιτρεπόμενων εφημεριών και συνεπώς δε θα πληρωθούν.
 
Οι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν πως πρόκειται για ένα έξυπνο τέχνασμα της διοίκησης ώστε να κάνουν τις εφημερίες και στο τέλος να μην πληρωθούν. Και αυτό διότι όταν είχαν προαναγγείλει από τον προηγούμενο μήνα ότι θα διέκοπταν τις πρόσθετες εφημερίες η διοίκηση τους διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να περικοπούν τα κονδύλια.
 
Ωστόσο όπως αναφέρει η Αριστερή Συσπείρωση Γιατρών του Νοσοκομείου της Νίκαιας: «Και αφού ο μήνας τελειώνει και τα προγράμματα έχουν σχεδόν εκτελεστεί, ο διοικητής του νοσοκομείου με έγγραφό του που κοινοποιήθηκε, ζητά από τους συντονιστές διευθυντές να «επανεξετάσουν και να διορθώσουν» εκ των υστέρων τα προγράμματα, γιατί αυτά … «υπερβαίνουν το 12/μόριο της εγκεκριμένης πίστωσης» (!!). Με άλλα λόγια αφ’ ενός ομολογείται πως οι πρόσθετες εφημερίες έχουν καταργηθεί και αφ’ ετέρου επιχειρείται αναδρομική περικοπή δεδουλευμένων αφού τα προγράμματα εκτελέστηκαν».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
7174 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Απριλίου 2009, 17:34:32
από Raptor
0 Απαντήσεις
6157 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2012, 16:13:32
από Gatekeeper
2 Απαντήσεις
3284 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαρτίου 2014, 09:57:33
από Gatekeeper
3 Απαντήσεις
9149 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2014, 08:24:19
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
17038 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2021, 14:15:22
από Argirios Argiriou