Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 09:54:57

Αποστολέας Θέμα: Γερμανία: Ο ένας στους τέσσερις μισθωτούς είναι χαμηλόμισθος (<9,5 E μικτά/ώρα).  (Αναγνώστηκε 4284 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Μαρτίου 2012, 08:39:13
Αναγνώστηκε 4284 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΑΥΓΗ, 15/03/2012.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις μισθωτούς στη Γερμανία (ποσοστό 23,1% ή 7,84 εκατομμύρια άνθρωποι) ελάμβαναν το 2010 χαμηλό μισθό, μικρότερο από 9,15 ευρώ μικτά ανά ώρα, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Έρευνας της Εργασίας του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσεν. Οι συγγραφείς της μελέτης υπογραμμίζουν πάντως ότι το ποσοστό των χαμηλόμισθων έχει μειωθεί από το 2007, όταν είχε φτάσει το 24,2%. Τα 9,15 ευρώ ορίζουν τον "χαμηλό" μισθό, δηλαδή αυτόν που είναι μικρότερος από τα δύο τρίτα του μέσου μισθού στη χώρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ", τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο εργαζόμενοι έπαιρναν ακόμη και λιγότερα από 5 ευρώ μικτά την ώρα. Επρόκειτο κυρίως για γυναίκες, άτομα που κατοικούν στην πρώην Ανατολική Γερμανία και υποαπασχολούμενους σε εργασίες που επιδοτούνται από το κράτος με σκοπό να συμπληρώσουν τα προνοιακά επιδόματά τους ή να επιστρέψουν στην εργασία, αν ήταν μακροχρόνια άνεργοι. Μολονότι η πρώην Ανατολική Γερμανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια πιο δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, εδώ και πολλά χρόνια, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται, φαινόμενα φτωχοποίησης και αβεβαιότητας παρατηρούνται κατά βάση στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Γενικά, οι μισθοί στη χώρα ορίζονται ανά τομέα δραστηριότητας, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και συνδικάτων. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για τους τομείς με ισχυρές συνδικαλιστικές οργανώσεις, γιατί στους υπόλοιπους, ιδίως στις υπηρεσίες, το μεροκάματο εξαρτάται από την καλή θέληση του εργοδότη, καθώς δεν υπάρχει ενιαίος κατώτερος μισθός. Η μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα βεβαιώνει ότι η δημιουργία ενός ενιαίου κατώτερου μισθού, ύψους 8,50 ευρώ ανά ώρα, θα οδηγούσε σε αύξηση του εισοδήματος του 25% των ατόμων που σήμερα δηλώνουν ότι λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς.

Πάντως τα γερμανικά συνδικάτα προβάλλουν έντονες διεκδικήσεις τα δύο τελευταία χρόνια και διαπραγματεύτηκαν αξιοσημείωτες αυξήσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Πέρσι το κόστος της ωριαίας εργασίας στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 3,2% (πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα στην τελευταία 15ετία), όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα επίσημη στατιστική μελέτη. Εκπρόσωπος του υπουργείου Απασχόλησης δήλωσε σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ μελετά την εισαγωγή ενιαίου κατώτερου μισθού, που θα πρέπει πάντως να οριστεί κατόπιν διαπραγματεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους. Διευκρίνισε πάντως ότι το σύστημα που θα εφαρμοστεί θα πρέπει να είναι τέτοιο που "να διατηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Μαρτίου 2012, 10:44:47
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πολλά σχόλια για την επιστολή του υπολοχαγού από τον Έβρο.Και αρκετά απ΄ αυτά “επιθετικά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θα σταθούμε στην άποψη που προκύπτει από κάποια και σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός,ο υπαξιωματικός,τα στελέχη των ΕΔ οφείλουν να υπομένουν τα πάντα ,προτάσσοντας πάνω απ΄ όλα το καθήκον προς τη πατρίδα. Αυτό είναι αυτονόητο και μη διαπραγματεύσιμο.

Όμως στρατιωτικός δεν σημαίνει …ασκητής. Δεν εκπαιδεύτηκαν οι στρατιωτικοί στην επιβίωση της διαβίωσης με μισθό …αντίδωρο και τιμές Βρυξελλών,αλλά σε άλλου είδους επιβίωση εν καιρώ πολέμου…

Το να αναφέρει κάποιος στρατιωτικός το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη καθημερινή άσκηση της εργασίας τους, το να επισημάνει τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει αυτός και η οικογένειά του,δεν είναι ούτε πράξη …αντίστασης,ούτε πολύ περισσότερο θέτει σε αμφισβήτηση τη πατριωτική του συνείδηση και την βεβαιότητα ότι αν κληθεί θα πράξει το καθήκον του ,ακόμη και αν είναι απλήρωτος.

Και επίσης σε αρκετά σχόλια είναι εμφανής η άγνοια για τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε μάχιμες και δύσκολες υπηρεσίες. Όχι δεν υπηρετούν όλοι οι στρατιωτικοί στο Χολαργό,όπως πιθανόν να νομίζουν κάποιοι.

Συνεπώς είναι θεμιτό τα προβλήματα των στρατιωτικών να γίνονται γνωστά. Μήπως -λέμε τώρα- κάποιος κινητοποιηθεί και λύσει έστω κάποια απ΄ αυτά.

Μην ξεχνάμε,ότι οι στρατιωτικοί είναι ΚΑΙ εργαζόμενοι. Και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν υποστεί πολλά...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
45156 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Απριλίου 2008, 00:19:52
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
6527 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Απριλίου 2012, 20:36:28
από medicus
2 Απαντήσεις
3585 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαΐου 2018, 08:31:33
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
36607 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2023, 15:36:56
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11125 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Μαρτίου 2023, 23:47:27
από Argirios Argiriou