Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:30:31

Ψηφοφορία

Πρέπει να έχει συμμετοχή ο ασφαλισμένος στις ιατρικές υπηρεσίες ΠΦΥ;

Όχι
Ναι, όταν εξετάζεται ιδιωτικά
Ναι, σε κάθε περίπτωση

Αποστολέας Θέμα: Ο ΕΟΠΥΥ σε αριθμούς.  (Αναγνώστηκε 409232 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Αυγούστου 2019, 18:24:36
Απάντηση #420
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
06/08/2019
Της Νικολέτας Ντάμπου.


Αποφασιστικός , απαιτητικός αλλά και πολύ προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την χθεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στον ΕΟΠΠΥ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του healthweb.gr

Τον κ. Κικίλια συνόδευσε η κ. Θεανώ Καρποδίνη , υψηλόβαθμο στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , η οποία παρευρέθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του οργανισμού με τους διευθυντές όλων των τμημάτων στους οποίους ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή για την ακριβή καταγραφή  και ενημέρωση .
 
Να σημειώσουμε, ότι η κ. Θεανώ Καρποδίνη, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος , μετά και από την έκδοση του ΦΕΚ της παραίτησης του αντιπροέδρου του οργανισμού Τάκη Γεωργακόπουλου στις 30/7/2019.

Αξίζει να τονίσουμε, ότι ο κ. Κικίλιας κατά την χθεσινή του επίσκεψη στον ΕΟΠΠΥ ήταν πολύ προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό και απαίτησε να του δοθούν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε τμήμα καθώς και για το έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα ζήτησε καταγραφή της οικονομικής κατάστασης του οργανισμού . Να υπογραμμίσουμε ότι στα 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, όσα είναι, δηλαδή, περίπου τα αποθεματικά του Οργανισμού, παρά το γεγονός ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ είχαν περιοριστεί στα 133 εκατ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία για την πορεία και την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου που έδωσε την Δευτέρα 5 Αυγούστου στην δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αξιοσημείωτη ήταν η δήλωση του Υπουργού Υγείας μπαίνοντας στο ΕΟΠΥΥ ότι «Ο ΕΟΠΥΥ  πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος και, το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετεί τον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό», σημείωσε .

Να σημειώσουμε , ότι ο ΕΟΠΥΥ πράγματι δεν έχει εκδώσει και δεν μπορεί να εκδώσει ισολογισμό αφού  δεν είναι καταγεγραμμένα τα περιουσιακά του στοιχεία και αυτό διότι το 2011 που έγινε η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων για την δημιουργία του οργανισμού , δεν παραδόθηκε , γραπτώς, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων.
  :o
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Αυγούστου 2019, 18:26:09 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Σεπτεμβρίου 2019, 22:48:48
Απάντηση #421
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
10/09/2019

Σε αστρονομικό ποσό ανέρχεται το κόστος της ετήσιας δημόσιας δαπάνης για την ασφαλιστική κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων για το ελληνικό κράτος. Η παραδοχή αυτή έγινε από τον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό.

Ο κ. Ξανθός πριν από λίγο μέσα στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε ότι το ποσό για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ το χρόνο και όπως είπε επιβαρύνει τη δημόσια εξωνοσοκομειακή ιατροφαρμακευτική δαπάνη, δηλαδή την φαρμακευτική δαπάνη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Να σημειώσουμε ότι το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα μεγάλο διότι πρέπει να αναλογιστούμε ότι είναι 1,5 φορά πιο πάνω από το μηνιαίο κόστος που δαπανά ο οργανισμός για την εξόφληση των φαρμακοποιών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Οκτωβρίου 2019, 20:31:39
Απάντηση #422
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 18/10/2019
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ.


Παρά το θετικό πρόσημο που βάζουν δίπλα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και περιλαμβάνει ρυθμίσεις όπως ο αντικαπνιστικός νόμος, παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας συνεχίζουν να ανησυχούν για την εξέλιξη της υπέρβασης του προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, αρκετοί μιλούν για αύξηση της υπέρβασης της τάξεως του 28% το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ετσι, ενώ κατά το περυσινό οκτάμηνο (Ιανουάριος - Αύγουστος) η υπέρβαση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ έφθασε περίπου τα 377 εκατ. ευρώ και κατέληξε να αγγίζει συνολικά το 2018 τα 572 εκατ. ευρώ, φέτος η υπέρβαση για το ίδιο διάστημα ανήλθε στα 481 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, εκπρόσωποι του κλάδου αναμένουν πως το 2019 η υπέρβαση της δαπάνης θα κυμανθεί μεταξύ 730-760 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα κληθεί να επιστρέψει στο κράτος η φαρμακοβιομηχανία μέσω clawback. Σύμφωνα με τα σημειώματα που έλαβαν οι εταιρείες, το πρώτο εξάμηνο, το clawback ανήλθε στα 360 εκατ. ευρώ, ενώ εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν ότι το διάστημα Απριλίου - Ιουλίου η δαπάνη παρουσιάζει εικόνα πλήρους εκτροχιασμού. Υπενθυμίζεται πως το όριο της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ, ο λεγόμενος «κλειστός προϋπολογισμός», ορίζεται στο 1,945 δισ. ευρώ. Οποιαδήποτε υπέρβαση, όμως, αυτού του ορίου μετακυλίεται στις ίδιες τις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες από το 2012 επιστρέφουν αυτό το ποσό της υπέρβασης στο κράτος. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη δαπάνη των νοσοκομείων, γεγονός που φέτος μπορεί να ανεβάσει το συνολικό clawback σε ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ.

Εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν ότι η διάταξη του νομοσχεδίου σχετικά με τον συμψηφισμό του clawback με τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κλινικές δοκιμές, οι παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και η αναβάθμιση υπηρεσιών ή γραμμών παραγωγής, βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι ένα πρώτο βήμα για την ανακούφισή τους από το βάρος του clawback. Ωστόσο, επιμένουν πως η δυνατότητα συμψηφισμού των παραπάνω μέχρι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ –όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ– είναι μια μικρή σταγόνα μπροστά στον ωκεανό των επιστροφών που θα κληθούν να πληρώσουν τη φετινή χρονιά. Εκτιμούν μάλιστα ότι το όφελος από τη ρύθμιση αυτή θα αποτυπωθεί μέσα στο 2020, ενώ αναμένουν την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και Υγείας, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα ισχύσει η διάταξη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Οκτωβρίου 2019, 20:33:55 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Οκτωβρίου 2019, 13:34:00
Απάντηση #423
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
24-10-2019

Για χιλιάδες λουκέτα στην αγορά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης το επόμενο διάστημα, αν δεν υπάρξει "γενναία" αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε εργαστηριακές εξετάσεις και πράξεις, προειδοποιούν επιχειρηματίες του χώρου, έχοντας ήδη στη διάθεσή τους τα επίσημα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου για την εξέλιξη των δαπανών σε βασικές κατηγορίες, όπως είναι οι εξετάσεις βιολογικών υλικών, οι ακτινογραφίες, οι μαστογραφίες, οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας, τα υπερηχογραφήματα, τα σπινθηρογραφήματα και η απεικονιστική μέθοδος PET/CT.

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις στελεχών από το χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, από τα 380 εκατ. που είναι το κλειστό όριο του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στο σύνολο του έτους οι δαπάνες αναμένεται να φτάσουν τα 620 εκατ. ευρώ, που σημαίνει πως η ιδιωτική αγορά θα επιβαρυνθεί φέτος με 240 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, υπό τη μορφή αναγκαστικών επιστροφών και εκπτώσεων (clawback και rebate αντίστοιχα).

Μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο
Όπως αναφέρει στο Capital.gr ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Ελευθερίου, η αγορά βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση και μόνο μια αύξηση του προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να εξομαλύνει την κατάσταση. Όπως εξηγεί, ενώ έχουν μπει "κόφτες" και πρωτόκολλα, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι ανεδαφικός και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.

Ενίσχυση από το υπουργείο Υγείας
Εντωμεταξύ το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να ενισχύσει τον προϋπολογισμό των ιδιωτικών φορέων πρωτοβάθμιας φροντίδας και να προβεί σε ρύθμιση, με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο, των παλαιών οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Με επιστολή που απέστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο υπουργός Υγείας εκφράζει την πλήρη κατανόησή του στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους.

Αυτό που περιμένουν τώρα οι φορείς, όπως τονίζει ο κ. Ελευθερίου, είναι να δουν πόσο θα αυξηθεί η δαπάνη για τις εξετάσεις, πότε, αλλά και πως θα βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Ο ίδιος πάντως χαιρετίζει την απόφαση για ενίσχυση του προϋπολογισμού και από την ιατρική κοινότητα θεωρείται ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι τα εργαστήρια και οι διαγνωστικές μονάδες είχαν προχωρήσει σε αναστολή της εκτέλεσης εξετάσεων. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κέντρων, ο κλάδος καταγράφει ζημίες που κυμαίνονται από 20% έως 70%.

Βίκυ Κουρλιμπίνη
Vicky.kourlibini@capital.gr

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Οκτωβρίου 2019, 13:35:36 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Νοεμβρίου 2019, 13:55:38
Απάντηση #424
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Χρήσιμη εικόνα αν και βάλανε λάθος τίτλο. Δηλαδή όσοι ιδιώτες Γ.Ι. δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, δεν είναι Οικογενειακοί Ιατροί;

« Τελευταία τροποποίηση: 9 Νοεμβρίου 2019, 13:59:02 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Νοεμβρίου 2019, 09:16:45
Απάντηση #425
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
15/11/2019

''Εάν με κάποιο μαγικό τρόπο θα μπορούσαμε κάθε εταιρία να μειώσουμε κατά 25% τις πωλήσεις μας ταυτόχρονα , θα κερδίζαμε περισσότερο το λέω καθαρά οικονομικά αυτό , είναι πραγματικά οξύμωρο αλλά δεν παύει αν είναι η πραγματικότητα '', είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της Hμερίδας «Clawback και Φαρμακευτική Δαπάνη» που πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΦ και ΣΑΦΕΕ.

Παράλληλα τόνισε ότι το σύστημα Υγείας είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης .Η υπερβολική συνταγογράφηση δεν συμφέρει τις φαρμακοβιομηχανίες για πολλούς και διάφορους λογούς , τόνισε μεταξύ άλλων , ο κ. Παπαδημητρίου.

Αναλυτικότερα, είπε «Ο μηχανισμός αυτόματων επιστροφών (clawback) αυξάνει χρόνο με το χρόνο ανεξέλεγκτα, δοκιμάζοντας τα όρια αντοχής των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Ενδεικτικά, για το 2019 θα αγγίξει το ποσό των 1,2 δις ευρώ!! Ενώ τα rebates είναι επιπλέον και θα ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ. Ένα σημαντικό ποσοστό από το clawback αυτό είναι προκλητό από διαχρονικές πολιτικές ή απραξία του υπουργείου υγείας: αδράνεια στη διαπραγμάτευση των νεότερων φαρμάκων, καθυστέρηση ανατιμολόγησης, καθυστέρηση διαγωνισμών, έλλειψη μέτρων και ελέγχων στη συνταγογράφηση, άστοχες παρεμβάσεις στην αποζημίωση που δημιουργούν κόστος χωρίς κανένα όφελος (π.χ. ασφαλιστική τιμή γενοσήμων), χορήγηση απαλλαγών σε διαφόρων ειδών κοινωνικές ομάδες, χορήγηση πρόσβασης στο υγειονομικό σύστημα στους πάντες χωρίς να είναι δικαιούχοι, αδυναμία διεκδίκησης φαρμακευτικής δαπάνης από δικαιούχους άλλων χωρών, καμπάνιες ευαισθητοποίησης του πληθυσμού χωρίς προσθήκη πόρων στη δαπάνη, αύξηση ΦΠΑ σε μερίδα φαρμάκων στο 13% και πολλά άλλα.

Αντί η πολιτεία να επικεντρώνει την προσπάθειά της στην συγκράτηση του μεγέθους του clawback, βάζει ως προτεραιότητα την ανακατανομή του, δηλαδή το ποιος θα επιστρέψει πόσα και όχι το πως όλοι μαζί θα κληθούν να επιστρέψουν λιγότερα. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει κατ’ ελάχιστον, εδώ και τώρα, είναι πως το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω πρακτικών θα έπρεπε να μετρηθεί και να προστεθεί το ίσο του στη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Νοεμβρίου 2019, 22:42:27
Απάντηση #426
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
11-11-2019
Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή


Εγκρίθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Υγείας ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Η έγκριση για τον ΕΟΠΥΥ αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» την Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019. Το ποσό αφορά δαπάνες περασμένων μηνών. Πρόκειται για τακτική επιχορήγηση, όπως προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του έτους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανάρτηση στη Διαύγεια:
Την έγκριση επιχορήγησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με το ποσό των είκοσι πέντε εκατομμυρίων ευρώ (25.000.000,00 €). Επιχορήγηση από τις πιστώσεις που αναλήφθηκαν με την ανωτέρω (9) σχετική απόφαση σε βάρος του E.Φ. 1015-201, Λογαριασμός 2310505001 του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας, οικ. έτους 2019. Τε την έκδοση ισόποσου χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομά του, με Α.Φ.Μ. 997478553 και κατάθεση του ποσού στον λογαριασμό IBAN GR 18 0100 0240 0000 0002 6180 516, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ανωτέρω ποσό, αφορά στην τακτική επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, οικονομικού έτους 2019, σύμφωνα με τα ανωτέρω (3), (8) και (9) σχετικά.

Ομάδα εργασίας
Να σημειωθεί πως την περασμένη Παρασκευή ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας εργασίας με στόχο τη μείωση ή και την εξάλειψη του clawback, την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη συνταγογράφηση, αλλά και των προστίμων προς τους γιατρούς.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας ορίζονται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Ι. Κωτσιόπουλος και η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Θ. Καρποδίνη.

Θα συμμετέχουν επίσης στελέχη του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ καθώς και μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Νοεμβρίου 2019, 08:15:58
Απάντηση #427
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22/11/2019
Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης

Προϋπολογισμός 2020: Μείωση 3% στις δαπάνες νοσοκομείων - Συν 100 εκατ. ευρώ στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Δεκεμβρίου 2019, 16:38:13
Απάντηση #428
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Κατά τα άλλα λεφτά δεν έχουν. Μόνο να γνωρίζουν ένα πράγμα: Είναι πολύ επικίνδυνο να κακοπληρώνεις την κινητήριο δύναμη ενός Συστήματος Υγείας, τον Ιατρό. Θα βρει τους τρόπους να τα πάρει από αλλού και αυτό δεν είναι για καλό της κοινωνίας.

Υπολογίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει τους τελευταίους 15 μήνες περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ για την ηπατίτιδα C (για όλους τους συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ δίνουν συνολικά 100 εκατομμ ευρώ / έτος).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Δεκεμβρίου 2019, 09:58:46 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Δεκεμβρίου 2019, 18:59:20
Απάντηση #429
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατά τα άλλα λεφτά δεν έχουν. Μόνο να γνωρίζουν ένα πράγμα: Είναι πολύ επικίνδυνο να κακοπληρώνεις την κινητήριο δύναμη ενός Συστήματος Υγείας, τον Ιατρό. Θα βρει τους τρόπους να τα πάρει από αλλού και αυτό δεν είναι για καλό της κοινωνίας.

Υπολογίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει τους τελευταίους 15 μήνες περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ για την ηπατίτιδα C (για όλους τους συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ δίνουν συνολικά 100 εκατομμ ευρώ / έτος).

Ειναι σκληρό και άδικο να συγκρίνει κανείς το κόστος θεραπείας μιας δυνητικά θανατηφόρου αλλά ιάσιμης νόσου με τις ιατρικές αμοιβές.

31 Δεκεμβρίου 2019, 19:32:44
Απάντηση #430
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατά τα άλλα λεφτά δεν έχουν. Μόνο να γνωρίζουν ένα πράγμα: Είναι πολύ επικίνδυνο να κακοπληρώνεις την κινητήριο δύναμη ενός Συστήματος Υγείας, τον Ιατρό. Θα βρει τους τρόπους να τα πάρει από αλλού και αυτό δεν είναι για καλό της κοινωνίας.

Υπολογίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει τους τελευταίους 15 μήνες περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ για την ηπατίτιδα C (για όλους τους συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ δίνουν συνολικά 100 εκατομμ ευρώ / έτος).

Ειναι σκληρό και άδικο να συγκρίνει κανείς το κόστος θεραπείας μιας δυνητικά θανατηφόρου αλλά ιάσιμης νόσου με τις ιατρικές αμοιβές.
Για αυτό σύντομα δεν θα έχει γιατρούς. Μόνο θεραπείες.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

31 Δεκεμβρίου 2019, 22:11:19
Απάντηση #431
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για αυτό σύντομα δεν θα έχει γιατρούς. Μόνο θεραπείες.

Τέλειο !
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Δεκεμβρίου 2019, 22:25:17
Απάντηση #432
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ειναι σκληρό και άδικο να συγκρίνει κανείς το κόστος θεραπείας μιας δυνητικά θανατηφόρου αλλά ιάσιμης νόσου με τις ιατρικές αμοιβές.

Πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε σε αυτή την χώρα ότι τα λεφτά που μπορεί να δώσει το Κράτος για τον Τομέα της Υγείας είναι ένας πεπερασμένος αριθμός και ότι πρέπει αναγκαστικά να μπούνε προτεραιότητες.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Ιανουαρίου 2020, 02:33:07
Απάντηση #433
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ειναι σκληρό και άδικο να συγκρίνει κανείς το κόστος θεραπείας μιας δυνητικά θανατηφόρου αλλά ιάσιμης νόσου με τις ιατρικές αμοιβές.

Πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε σε αυτή την χώρα ότι τα λεφτά που μπορεί να δώσει το Κράτος για τον Τομέα της Υγείας είναι ένας πεπερασμένος αριθμός και ότι πρέπει αναγκαστικά να μπούνε προτεραιότητες.

Και για μένα είναι ενοχλητικό το ιδιαίτερα υψηλό κόστος της θεραπείας για την ηπατίτιδα C.
Τι θα πρότεινες όμως στην πράξη Αργύρη;
Να μη θεραπεύεται η ηπατίτιδα C;
Να χορηγείται θεραπεία μόνο σε μη χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών;
Να χορηγείται θεραπεία σε περιορισμένο αριθμό ασθενών ανάλογα με κριτήρια (π.χ. ηλικία);
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Ιανουαρίου 2020, 03:45:04
Απάντηση #434
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ενδιαφέρουσα συζήτηση.... Ας αλλάξουμε την ερώτηση:
Τι θα δίνατε: Ένα νεφρό μεταμόσχευση σε ένα νεφροπαθή σε αιμοκάθαρση ή μια θεραπεία ηπατίτιδας C; Παρόμοιο κόστος έχουν.

Και να προλάβω την διαπίστωση: Αν υπήρχε μήνυμα προς το γιατρό και άμεση ηλεκτρονική καταχώρηση υποψήφιου δότη στην Ηλ. Συνταγογράφηση, θα το θέλαμε; Θα είχαμε περισσότερους νεφρούς προς μεταμόσχευση; Και να δεις που δεν το έχει σκεφτεί κανείς ακόμη.... Κοίτα να δεις.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
29 Απαντήσεις
111531 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Σεπτεμβρίου 2022, 12:55:07
από glabu
3 Απαντήσεις
7303 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Απριλίου 2013, 12:58:01
από ΑΡΗΣ
308 Απαντήσεις
327850 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Απριλίου 2022, 09:32:24
από iceman
0 Απαντήσεις
3122 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιουλίου 2017, 11:09:46
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4066 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Οκτωβρίου 2018, 00:04:38
από Argirios Argiriou