ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο
Δραστική ουσία: Η ώρα της αλήθειας
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςTo e-syntagografisi δεν υποστηρίζει την συνταγογράφηση δραστικής ουσίας ,για καμία κατηγορία.
Είναι Σάββατο και υποτίθεται ότι απο Δευτέρα θα γίνεται συνταγογράφηση - σε ελάχιστο αριθμό έστω -δραστικών ουσιών.
Ο @διακοσμητής ,και ίσως πολλοί άλλοι ακόμα είναι έτοιμη και αποφασισμένοι...:
--- Παράθεση ---Εγώ πάντως από Δευτέρα περνάω ΟΛΕΣ τις πραζόλες σε ομεπραζόλη (με δραστική) και ας τα βρίσκουν ο ασφαλισμένος με τον φμφ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν την Δευτέρα μπορείς να συνταγογραφήσεις ηλεκτρονικά την ομεπραζόλη θα μιλάμε για ΘΑΥΜΑ !
Γιατί ,με την εμπειρία απο το e-diagnosis,ακόμα και ο Θεός θα δυσκολευόταν να έχει το σύστημα έτοιμο στην ώρα του :D
--- Τέλος παράθεσης ---
Πρόβλεψη: Τη Δευτέρα το e-syntagografisi θα είναι εκτός λειτουργίας.
ΑΡΗΣ:
Από τα 16 σκευάσματα κεφπροζίλης 500mg, τα 6 ειναι σε συσκευασία των 8 δισκίων, τα 9 σε συσκευασία των 12 δισκίων και μόνο ένα σε συσκευασία των 16 δισκίων.
Τα πρώτα 6 σκευάσματα των 8 δισκίων κοστίζουν 11,76 ευρώ (1,96 ευρώ/δισκίο).
Από τα 9 σκευάσματα των 12 δισκίων, τα 8 κοστίζουν 13,27 ευρώ (1,11 ευρώ/δισκίο) και ένα μόνο που είναι το Procef κοστίζει 14,75 ευρώ (1,23 ευρώ/δισκίο). Πρωτότυπο δηλαδή που είναι φθηνότερο από γενόσημα/αντίγραφα. Υπάρχει επίσης ένα σκεύασμα κεφπροζίλης 500mg με 16 δισκία που κοστίζει 16,10 ευρώ (1 ευρώ/δισκίο).
Ένα μόνο φάρμακο δηλαδή είναι το φθηνότερο αυτής της κατηγορίας. Τι εννοεί το υπουργείο?
Ότι πρέπει να συνταγογραφείται αυτό το ένα και μόνο σκεύασμα? Ποιας εταιρείας είναι αυτό?
Εγώ από Δευτέρα θα πρέπει να έχω και κομπιουτεράκι να υπολογίζω την τιμή μονάδας (δισκίου) καθώς άλλα σκευάσματα έχουν 8, άλλα 12 και άλλα 16 δισκία?
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό τα 16 σκευάσματα κεφπροζίλης 500mg, τα 6 ειναι σε συσκευασία των 8 δισκίων, τα 9 σε συσκευασία των 12 δισκίων και μόνο ένα σε συσκευασία των 16 δισκίων.
Τα πρώτα 6 σκευάσματα των 8 δισκίων κοστίζουν 11,76 ευρώ (1,96 ευρώ/δισκίο).
Από τα 9 σκευάσματα των 12 δισκίων, τα 8 κοστίζουν 13,27 ευρώ (1,11 ευρώ/δισκίο) και ένα μόνο που είναι το Procef κοστίζει 14,75 ευρώ (1,23 ευρώ/δισκίο). Πρωτότυπο δηλαδή που είναι φθηνότερο από γενόσημα/αντίγραφα. Υπάρχει επίσης ένα σκεύασμα κεφπροζίλης 500mg με 16 δισκία που κοστίζει 16,10 ευρώ (1 ευρώ/δισκίο).
Ένα μόνο φάρμακο δηλαδή είναι το φθηνότερο αυτής της κατηγορίας. Τι εννοεί το υπουργείο?
Ότι πρέπει να συνταγογραφείται αυτό το ένα και μόνο σκεύασμα? Ποιας εταιρείας είναι αυτό?
Εγώ από Δευτέρα θα πρέπει να έχω και κομπιουτεράκι να υπολογίζω την τιμή μονάδας (δισκίου) καθώς άλλα σκευάσματα έχουν 8, άλλα 12 και άλλα 16 δισκία?
--- Τέλος παράθεσης ---
Συνάδελφε, κανένα κομπιουτεράκι δεν θα χρειαστείς.
Εσύ θα βάζεις δραστική ουσία, μορφή, περιεκτικότητα, δοσολογία και διάρκεια θεραπείας.
Τα υπόλοιπα (κομπιουτεράκι, ψαλιδάκι -οσονούπω σέσουλα; - και κουτάκι) είναι δουλειά άλλων πλέον!
ΑΡΗΣ:
Δεν καταλάβατε τις απορίες μου.
Κι αν εγώ είμαι ο άλλος? Ο φαρμακοποιός?
Ποιό από τα 8 φθηνότερα σκευάσματα κεφπροζίλης θα χορηγήσω?
Αυτό που έχω στο φαρμακείο μου?
Γιατί έχω αυτό και όχι κάποιο άλλο?
Δεν διαβάσατε όλα μου τα μηνύματα.
ΑΡΗΣ:
CEFUROXIME AXETIL 500mg
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΣΚΙΩΝ ΤΙΜΗ ΚΥΤΙΟΥ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ
2 8 8,83 1,10
1 8 9,81 1,23
1 14 10,70 0,76
8 14 11,9 0,85
Όλη η δουλειά γίνεται για μια εταιρεία.
Πλοήγηση