Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 07:21:14

Αποστολέας Θέμα: Έρχεται η σειρά των φαρμακοβιομηχάνων  (Αναγνώστηκε 19997 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Μαρτίου 2012, 10:51:23
Αναγνώστηκε 19997 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στον ιστότοπο Διαύγεια αναρτήθηκε η απόφαση για τις αυτόματες επιστροφές από τις φαρμακευτικές εταιρίες προς τους ΦΚΑ (CLAW BACK) , επιπλέον αυτών του rebate και του κλιμακωτού επιπλέον rebate του Νόμου 4052/2012.  :-*

Διαβάστε παρακάτω την υπουργική απόφαση, που άργησε 20 και πλέον χρόνια να έρθει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  :-*

*Claw είναι η δαγκάνα του αστακού ή το νύχι του αρπακτικού.

** Αναμένεται κωλοτούμπα μετά από σφοδρές αντιδράσεις των φαρμακοβιομηχάνων που θα κάνουν λόγο για "καταστροφή", "λουκέτα" και "απώλειες θέσεων εργασίας".
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Μαρτίου 2012, 11:00:52 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Απριλίου 2012, 10:41:00
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο ισχυρός άντρας της “πράσινης” ΚΑΕ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση της οικογένειάς του να αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας είναι οριστική.

Η απόφαση να φύγουμε από τον Παναθηναϊκό είναι οριστική και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο καθώς έχουμε κουραστεί τόσα πολλά χρόνια. Είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με το μυαλό μας στην ομάδα και θα πρέπει να γίνει η αλλαγή.”
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Απριλίου 2012, 11:15:04
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο ισχυρός άντρας της “πράσινης” ΚΑΕ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση της οικογένειάς του να αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας είναι οριστική.

Η απόφαση να φύγουμε από τον Παναθηναϊκό είναι οριστική και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο καθώς έχουμε κουραστεί τόσα πολλά χρόνια. Είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με το μυαλό μας στην ομάδα και θα πρέπει να γίνει η αλλαγή.”

Μάλλον τελείωσε το "φαγοπότι" και την κάνουν όλοι σιγά σιγά. Όχι μόνο από τον Παναθηναϊκό, από την Ελλάδα γενικότερα. Και σ'άλλα με υγεία!!!

Medicus curat,
Deus sanat

26 Απριλίου 2012, 10:06:52
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Νέο όργιο αντιπληροφόρησης και απροκάλυπτο αντισημιτικό παραλήρημα από γραφικό δημοσιοκάφρο-υπηρέτη συμφερόντων. Ας φροντίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες που υπερασπίζεται να μειώσουν κι εκείνες τις τιμές τους και τα εξωφρενικά κέρδη τους που βγάζουν στην πλάτη του ΕΟΠΥΥ και του Έλληνα ασφαλισμένου αντί ν΄αγοράζουν πανάκριβους αμερικανούς μπασκετμπολίστες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την ώρα που ο μέσος Έλληνας οδηγείται κάθε μέρα και πιο κοντά στο γκρεμό, κάποιοι φαίνεται πως δεν έχουν πάρει κανένα μάθημα από τα χαστούκια που τους ρίχνει ο ελληνικός λαός.

Είναι χαρακτηριστική η «μύηση» που έλαβε χώρα, πριν από λίγες μέρες, σε μασονική στοά των Αθηνών. Εκεί όπου οργιάζει το πολιτικο-οικονομικό παρασκήνιο, συναντήθηκαν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ένας του ΠΑΣΟΚ και ένας της Ν.Δ. Αντικείμενο της συζήτησής τους; Πώς θα προωθήσουν, με κάθε τρόπο (πάνω και κάτω από το τραπέζι…) τα συμφέροντα της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας Teva, που θέλει να αλώσει την ελληνική αγορά με τα σκευάσματά της –τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα και έχουν απαγορευθεί στις ΗΠΑ- εις βάρος του Έλληνα πολίτη.

Ποια είναι, όμως, η ισραηλινή εταιρεία για τα συμφέροντα της οποίας κόπτονται τα πρωτοκλασάτα στελέχη των δύο κομμάτων;

- Η Teva ειδικεύεται στην παραγωγή πάμφθηνων φαρμάκων στα εργοστάσιά της σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ, Πουέρτο Ρίκο και Μεξικό.

- Η ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία έχει επανειλημμένως συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές να παρασκευάζει νοθευμένα φάρμακα! Μάλιστα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου Teva στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν τέτοιες που οδήγησαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration - FDA) να του βάλει λουκέτο!

- Τα φάρμακα της Teva έχουν επανειλημμένως απαγορευθεί στις ΗΠΑ, από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκου (FDA), οι εκθέσεις του οποίου είναι κόλαφος για την ισραηλινή εταιρεία, καθώς εντόπισαν στα εργοστάσιά της νοθευμένα φάρμακα, ανεπαρκείς ελέγχους, ακαθαρσίες, μαύρα σωματίδια αγνώστου προέλευσης, ακύρωση ελέγχων με αρνητικά αποτελέσματα και αντικατάστασή τους από άλλα πιο «βολικά», μελέτες επιστημονικά ανεπαρκείς, μολύνσεις και μπερδέματα κατά την παραγωγή φαρμάκων, ανεπαρκείς καθαρισμούς του εξοπλισμού κ.λπ.!

- Αυτά τα φάρμακα κόπτονται να προωθήσουν στην ελληνική αγορά οι συγκεκριμένοι πολιτικοί! Και, ήδη, τα καταφέρνουν, αφού το νέο σύστημα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πάμφθηνων σκευασμάτων της Teva! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ισραηλινοί σαρώνουν κιόλας στους διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων στα ελληνικά νοσοκομεία: στο δεύτερο διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας, η Teva μειοδότησε σε 9 από τις 23 δραστικές ουσίες!

- Που οδηγεί, όμως, η εθνικά επικίνδυνη αυτή πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που τη στηρίζουν; Αφού, πλέον, μόνο κριτήριο επιλογής φαρμάκου θα είναι η πάμφθηνη τιμή, θα ταΐζουν τον Έλληνα ασθενή υποχρεωτικά με σκευάσματα όπως είναι κατ’ εξοχήν αυτά της Teva που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, υπό αμφίβολές συνθήκες (όπως αυτές που περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα ο αμερικανικός ΕΟΦ για τα εργοστάσια της ισραηλινής εταιρείας). Τα τριτοκοσμικά φάρμακα με βάση τη δραστική ουσία, όμως, θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία του Ελληνα ασθενή, αφού άλλα δε θα παρέχουν αποτελεσματική θεραπεία και άλλα θα προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Καθώς η Teva θα μονοπωλήσει την ελληνική αγορά, θα οδηγηθεί υποχρεωτικά σε λουκέτο η υγιής ελληνική φαρμακοβιομηχανία (που παράγει ποιοτικά φάρμακα υπό αυστηρότατα standards, και –άρα- δε μπορεί να τα πουλάει στις πάμφθηνες τιμές της Teva). Περίπου 20.000 οικογένειες στις οποίες δίνει ψωμί ο κλάδος θα μείνουν στο δρόμο. Η ελληνική οικονομικά θα χάσει τόσο τα φορολογικά έσοδα από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, όσο και τους φόρους από τις αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ θα επιβαρυνθεί και με τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας. Την ίδια ώρα, εταιρείες όπως η Teva δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα… Όμως, ούτε και η περίφημη φαρμακευτική δαπάνη θα μειωθεί: Μόλις η Teva μονοπωλήσει την ελληνική αγορά, αφού ο ανταγωνισμός θα έχει οδηγηθεί σε λουκέτο, δε θα έχει λόγο να μην εκτοξεύσει τις τιμές της στα ύψη και να αγοράζουμε τα ίδια made in India φάρμακα σε τιμές πολύ ακριβότερες από αυτές που σήμερα κοστίζουν τα ποιοτικά ελληνικά σκευάσματα…

Με άλλα λόγια; Η Teva παράγει πάμφθηνα φάρμακα σε χώρες του Τρίτου κόσμου, τα οποία οι αμερικανικές αρχές βρήκαν νοθευμένα και απαγόρευσαν, όμως τα μεγαλοστελέχη ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κάνουν ό,τι μπορούν για να μονοπωλήσει η ισραηλινή εταιρεία την ελληνική αγορά, παίζοντας με την Υγεία του Έλληνα ασθενή και την ίδια την ύπαρξη της ελληνικής οικονομίας. Με το… αζημίωτο, μήπως;
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Απριλίου 2012, 10:08:57 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Μαΐου 2012, 21:38:59
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μπροστά στο δίλημμα να μείνουν ή να αποχωρήσουν από τη χώρα εξαιτίας των τραγικών δημοσιονομικών, φαίνεται ότι βρέθηκαν αρκετές ξένες φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Ποια είναι η αλήθεια για το σήμερα;

Και προ κρίσης οι ξένες εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα είχαν προειδοποιήσει τις εκάστοτε κυβερνήσεις ότι θα αποχωρούσαν από ελληνικού εδάφους σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ακόμη και προ μνημονίου τα νοσοκομεία αποπλήρωναν τις εταιρείες με καθυστέρηση ακόμη και 3 -4 ετών. Γεγονός βέβαια που και μείωνε τη ρευστότητα του κλάδου και εξέθετε του Έλληνες προέδρους στα μάτια των μητρικών εταιρειών.
 
Οι συνθήκες λόγω κρίσης δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι τα ομόλογα που δόθηκαν τόσο στις ξένες όσο και στις ελληνικές  φαρμακοβιομηχανίες κουρεύτηκαν κατά 50% με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά για τον κλάδο να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Βέβαια μπορεί η «μητρικές» εταιρείες να …γκρινιάζουν στους Έλληνες αντιπροσώπους τους αλλά όπως αναφέρουν πηγές σχεδόν καμία δε θέτει θέμα αποχώρησης από την Ελλάδα έστω και αν τα σενάρια της δραχμής …πάνε κι έρχονται.
 
Πληροφορίες από υψηλόβαθμους κύκλους των φαρμακοβιομηχανιών επεσήμαναν πρόσφατα στο iatropedia ότι μπορεί όλοι να είναι προβληματισμένοι για την κατάσταση της χώρας, αλλά για οριστική αποχώρηση δεν τίθεται θέμα.
 
Εξαίρεση πιθανώς να αποτελέσουν κάποιες μικρές εταιρείες οι οποίες ωστόσο αντιμετώπιζαν και τα προηγούμενα χρόνια προβλήματα εξαιτίας της καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλών από το ελληνικό δημόσιο.
 
Το βέβαιον είναι ότι οι επικεφαλής των κολοσσών του φαρμάκου της Ευρώπης παρακολουθούν στενά τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας προκειμένου να μπορούν να αντιδράσουν και ανάλογα.
 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Ιουλίου 2012, 22:16:10
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ωμή, απροκάλυπτη παρέμβαση φαρμακοβιομηχάνων υπέρ της εμπορικής συνταγογράφησης.
Θα επιτρέψουμε τα συμφέροντα κρατικοδίαιτων "επιχειρηματιών" να κυριαρχούν επί εκείνων του Κράτους και των Ασφαλισμένων;


Προς
Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Α. Λυκουρέντζο
Αριστοτέλους 17
ΑΘΗΝΑ

Κοινοποίηση Aρ. Πρωτ. 256
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2012

κ. Μ. Σαλμά
Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κ. Φ. Σκοπούλη

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ο στόχος της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης έχει μέχρι σήμερα εξυπηρετηθεί με αλλεπάλληλα μέτρα που έχουν απορρυθμίσει πλήρως τη φαρμακευτική αγορά και που εξωθούν πολλές επιχειρήσεις στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας στα όρια της βιωσιμότητας.

Στο πλαίσιο των επικείμενων συναντήσεων σας με τους εκπροσώπους της Τρόικας και προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων που θα οδηγούσαν σε λανθασμένες αποφάσεις, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

• Σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς από τον ΕΟΠΥΥ, η προσπάθεια μείωσης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης βρίσκεται εντός των στόχων που έχουν τεθεί για το 2012. Συγκεκριμένα, η συνολική δαπάνη των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αφαιρουμένου του ΦΠΑ και εφαρμοζομένων όλων των εκπτώσεων και αφαιρέσεων που αφορούν στα νοσοκομειακά φάρμακα και στις πραγματικές επιστροφές από τα φαρμακεία, διαμορφώνεται ως εξής:

Δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη Ιαν-12, Φεβ-12, Μαρ-12, Απρ-12

Δαπάνη ΕΟΠΥΥ και άλλων ταμείων 243.368.687, 244.387.758, 273.476.510, 247.202.797

• Λαμβάνοντας υπ’όψιν το γεγονός ότι η φαρμακευτική δαπάνη ήταν μειωμένη κατά 40% για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο, το ποσό της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης για το πρώτο εξάμηνο του 2012 δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 1.400.000.000 με στόχο το ποσό των 1.440.000.000.

Όσον αφορά στον συνυπολογισμό του ΦΠΑ στο ποσό-στόχος της φαρμακευτικής δαπάνης δεν είναι δυνατόν αυτό να συμπεριλαμβάνεται, γιατί όπως αναφέρει και η έκθεση του ΕΟΠΥΥ για το χρέος, αποτελεί και έσοδο και έξοδο του κράτους παραποιώντας τα δημόσια οικονομικά στοιχεία.

• Κατά συνέπεια, θεωρούμε αδιανόητη την εμμονή για εφαρμογή και άλλων μέτρων (π.χ. συνταγογράφηση με δραστική, Clawback κλπ.), τη στιγμή που η φαρμακευτική αγορά στο σύνολό της, βρίσκεται ήδη ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Τονίζουμε ότι οι συνέπειες των μέχρι σήμερα βίαιων παρεμβάσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ως τελικούς αποδέκτες τους Έλληνες ασθενείς (και ιδίως τους χρονίως πάσχοντες) που βρίσκονται συχνά σε απόγνωση στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν ακόμη και βασικά πλην όμως απαραίτητα φάρμακα.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μπορούμε να υπερβούμε τα φαινομενικά αδιέξοδα στο χώρο του φαρμάκου, με τρόπο τέτοιο ώστε να πετύχουμε ταυτόχρονα τη μείωση της δαπάνης στα επιθυμητά επίπεδα, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και την υγιή ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής,  Δημήτριος Δέμος, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Πρόεδρος ΠΕΦ,
Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Πρόεδρος ΠΦΣ

Σταύρος Μπελώνης, Μανώλης Κάτσαρης
Πρόεδρος ΟΣΦΕ,  Πρόεδρος ΠΣΦ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Ιουλίου 2012, 10:24:30
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Βέλη εξαπέλυσε εναντίον του Υπουργείο Υγείας ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), κατηγορώντας τους αρμόδιους φορείς πως στερούν φάρμακα από τους Έλληνες ασθενείς, καθυστερώντας να τιμολογήσουν τα νέα σκευάσματα. Μάλιστα ο πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων ερωτηθείς για το πολύχρονο «πάρτι» στην Υγεία που περιελάμβανε σπατάλες, διαφθορά και κακοδιαχείριση, υπογράμμισε με νόημα ότι «To πάρτι το διοργάνωνε η πολιτεία. Εμείς ήμασταν απλοί καλεσμένοι. Αφού κληθήκαμε, να μην παραστούμε;» *
 
Στο μεταξύ σοβαρότατες ευθύνες καταλογίζουν στο Υπουργείο Υγείας τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), για την καθυστέρηση στην τιμολόγηση νέων φαρμάκων και το συνεπακόλουθο αποκλεισμό των Ελλήνων ασθενών από τις νέες θεραπείες.
 
Η καθυστέρηση στην τιμολόγηση καινοτόμων φαρμάκων για βαρύτατες ασθένειες έχει φθάσει τους 19 μήνες και δεν είναι λίγοι οι Έλληνες ασθενείς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να τα προμηθευτούν! Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κώστας Φρουζής άφησε να εννοηθεί πως πίσω από την τακτική αυτή κρύβονται ύποπτα συμφέροντα, ενώ κάλεσε τον νέο Υπουργό Υγείας να απαντήσει μέσω των ΜΜΕ στους Έλληνες ασθενείς που ταλαιπωρούνται, γιατί καθυστερούν να φθάσουν στην ελληνική αγορά τα φάρμακα που μπορεί να τους σώσουν τη ζωή.
 
Ο ΣΦΕΕ ζητάει την άμεση πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων ασθενών, ενώ κρίνει επιτακτική την ανάγκη σωστής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, που αποδεικνύεται ανεπαρκής και ελλιπώς σχεδιασμένη, ώστε να είναι βιώσιμο το σύστημα Υγείας. Είναι ενδεικτικό πως ο Οργανισμός οφείλει στις φαρμακευτικές εταιρείες πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ και άλλο 1 δισεκατομμύριο οφείλουν τα νοσοκομεία, στρατιωτικά και του ΕΣΥ.
 
Εκτός από τα χρέη, οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιά 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και από το κούρεμα των ομολόγων, που τους είχε αναγκαστικά δώσει το κράτος, έναντι παλαιότερων οφειλών των Νοσοκομείων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις είχαν σχεδόν αποκλειστικό στόχο το φάρμακο. Το 2009 ο Δημόσιος Φαρμακευτικός Προϋπολογισμός ήταν, συνολικά 7 δις € και στο τέλος του 2012 θα πέσει στα όρια των 4 δισεκατομμύρια, ενώ το 2011, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη των Νοσοκομείων αποτέλεσε μόνο το 15% του συνολικού κόστους λειτουργίας του ΕΣΥ. «Δεν ζητούμε να εξαιρεθούμε από την προσπάθεια για εξορθολογισμό της δαπάνης. Περιμένουμε, όμως, να δούμε παρεμβάσεις και στο υπόλοιπο 85% της πίτας», σημείωσε.
 
* Θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε ο κ. Πρόεδρος αν δίνονταν (και από ποιούς) ανταλλάγματα σε κρατικούς λειτουργούς, προκειμένου η Πολιτεία να στήνει το πάρτι.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Ιουλίου 2012, 19:18:15
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η «απάντηση» της οικογένειας Μαρινόπουλου στο big deal της Specifar με την Watson
 
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού και η ελληνική εταιρεία θα προσθέσει το 13ο εργοστάσιο στο χαρτοφυλάκιό της

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να στεγνώσει το μελάνι από τη συμφωνία εξαγοράς της ελληνικής φαρμακευτικής Specifar του Τίτου Βασιλόπουλου από τον αμερικανικό κολοσσό, Watson Pharmaceuticals, έναντι 0,5 δισ. ευρώ και ένα νέο deal βρίσκεται... προ των πυλών και πάλι στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.
 
Η ΦΑΜΑΡ, η οποία ανήκει στην οικογένεια Μαρινόπουλου και την οποία διοικούν ο Πάνος Μαρινόπουλος και ο Στέφανος Μαρινόπουλος, στον τομέα των καλλυντικών ο πρώτος και στον τομέα των φαρμάκων ο δεύτερος, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εξαγορά μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας στην Ισπανία. Γεγονός, το οποίο δείχνει αφενός πως η κρίση γεννά ευκαιρίες και αφετέρου πως ο ανταγωνισμός, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, αυξάνει διαρκώς.
 
Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην «DEAL» επιτελικό στέλεχος του ομίλου Μαρινόπουλου, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στις τελικές υπογραφές, ενώ το ύψος του deal θα ανέλθει σε 70 - 80 εκατομμύρια ευρώ.
 
Τα στελέχη του ελληνικού ομίλου, εδώ και αρκετούς μήνες, είχαν πυκνώσει τα ταξίδια τους στη χώρα των Μαδριλένων, ενώ αυτές τις μέρες βρίσκονται στη Βαρκελώνη, όπου παρακολουθούν τη λειτουργία του εργοστασίου και ρυθμίζουν τις τελευταίες τυπικές εκκρεμότητες που απομένουν, για την τελική συμφωνία.
 
Η ισπανική βιομηχανία ανήκει στον όμιλο της Zanofe - Aventis, leader της αγοράς φαρμάκου στη Γαλλία και μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο. Το ισπανικό εργοστάσιο θα είναι το 13ο, που θα προσθέσει η οικογένεια Μαρινόπουλου στο χαρτοφυλάκιο της ΦΑΜΑΡ. Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου - που παράγει φάρμακα για λογαριασμό ευρωπαϊκών και αμερικανικών φαρμακευτικών οίκων - κατασκευάζει νέα βιομηχανική μονάδα στην Ορλεάνη στη Γαλλία, συνενώνοντας δύο βιομηχανικές εταιρείες, που λειτουργούν στην ίδια πόλη.
 
Στόχος της ελληνικής φαρμακευτικής, η οποία αποτελεί την έκτη από άποψη τζίρου, με τις πωλήσεις το 2010 να φτάνουν τα 350 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 16% και τα κέρδη προ φόρων να αγγίζουν τα 298.000 ευρώ, είναι να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις διεθνείς της δραστηριότητες.
 
Ο έντονα εξαγωγικός της προσανατολισμός άλλωστε, φαίνεται και από το ότι διαθέτει συνολικά 12 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ανέκαθεν αποτελούσε σταθμό για μεγάλα deals, όπως εκείνο με την Johnson & Johnson για την απόκτηση του εργοστασίου της στη Νέα Ορλεάνη.
Πτώση στην Ελλάδα
 
Ένας από τους βασικούς άξονες στο στρατηγικό πλάνο της ΦΑΜΑΡ αποτελούν οι νέες επενδύσεις εκτός συνόρων, κόντρα στην οικονομική κρίση, για να εξισορροπηθούν και ως έναν βαθμό και οι απώλειες στην ελληνική αγορά, όπου ο όγκος της και συνεπώς και οι σχετικές παραγγελίες εκ μέρους εταιρειών που καλύπτουν τη χώρα μας, έχουν μειωθεί.
 
Τα έσοδα της ελληνικής ΦΑΜΑΡ, τον περασμένο χρόνο, μειώθηκαν σε 115,66 εκατ. ευρώ από 120,41 εκατ. ευρώ το 2009, κάμψη της τάξεως του 3,9% σε ποσοστό και κατά 4,75 εκατ. ευρώ σε αξία, επιβαρυμένα και από την έκτακτη φορολογική επιβάρυνση. Μάλιστα, μειώθηκε και ο αριθμός των εργαζομένων της από 1.511 σε 1.288 άτομα.
 
Για το 2011 πάντως, η διοίκηση προβλέπει ότι ο όγκος της παραγωγής θα είναι αυξημένος, καθώς έχει αυξηθεί ο όγκος παραγγελιών από μέρους διεθνών οίκων για την παραγωγή φαρμάκων, που θα διατεθούν εκτός ελληνικών συνόρων.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Ιουλίου 2012, 19:29:14
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Bristol: 55 απολύσεις, κλείνει το τμήμα φαρμάκων στην Ελλάδα

Η κρίση έχει αγγίξει και τις ξένες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Η πολυεθνική εταιρεία Bristol Myers Squibb προχώρησε σε απολύσεις 55 εργαζομένων στην καρδιά του καλοκαιριού ενώ ταυτόχρονα κλείνει το τμήμα φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Τα φάρμακα που διακινούσαν, θα μεταβιβαστούν σε άλλες εταιρείες. Άλλη μια εταιρεία τα μαζεύει λοιπόν και φεύγει απο την ελληνική αγορά...


Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

16 Ιουλίου 2012, 19:31:05
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

tasath


ΠΕΦ: Όχι στη συνταγογράφηση με δραστική

Την απόλυτη αντίθεσή της στην εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης βάσει της δραστικής ουσίαςεκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, ενώ παράλληλα κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την αναμενόμενη εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης, τη διάλυση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και τον τεράστιο κίνδυνο στον οποίο θα εκθέσει τη Δημόσια Υγεία η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Αντίθετα με τις διαφαινόμενες προθέσεις της πολιτείας και υπό τις συνεχείς πιέσεις της Τρόικας σχετικά με την επιτακτική ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών, η συνταγογράφηση βάσει της δραστικής πρόκειται να εκτοξεύσει τη φαρμακευτική δαπάνη σε δυσβάστακτα για την ελληνική οικονομία μεγέθη μέσα από το φαινόμενο της υποκατάστασης.

Ο Έλληνας γιατρός, αρνούμενος να δεχτεί να μεταβιβάσει στον φαρμακοποιό ένα σημαντικό μέρος της ιερής ευθύνης του απέναντι στον ασθενή και να συνυπογράψει έτσι την υποβάθμιση του θεμελιώδους ρόλου του θα στραφεί σε δοκιμασμένες λύσεις. Δεν θα εμπιστευτεί τα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα που σωρηδόν θα κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αλλά θα επιλέξει ό,τι ήδη εμπιστεύεται: τη συνταγογράφηση του ακριβότερου πρωτοτύπου.

Θύμα όμως των 'δυναμικών' παρεμβάσεων της τρόικας δεν είναι μόνο η ελληνική οικονομία αλλά και η ελληνική Δημόσια Υγεία. Η εγκληματική εμμονή στη λογική του 'φθηνότερου σκευάσματος' ανοίγει τις πύλες για την αθρόα εισαγωγή φαρμάκων δευτερεύουσας ποιότητας, τα οποία παράγονται κατά κανόνα σε χώρες χαμηλού κόστους και συχνά, υπό… αδιερεύνητες συνθήκες παραγωγής και ελέγχου.

Απάντηση σε όσους επιμένουν να γυρνούν την πλάτη σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο όπως αυτόν του φαρμάκου δίνει η πρόσφατη ανάκληση από την Ε.Ε. 8 γενοσήμων που παρασκευάζονται στην Ινδία, την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη, το θέμα των πλαστών φαρμάκων βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των προβλημάτων.

Η εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης βάσει της δραστικής, με τα ανώνυμα γενόσημα που θα κατακλύσουν την αγορά, προερχόμενα από χώρες με χαμηλό κόστος παραγωγής και αμφίβολες διαδικασίες ασφάλειας και ποιότητας συνεπάγεται την κυριαρχία των ολιγοπωλίων, τον αφελληνισμό της αγοράς γενοσήμων και την εξαφάνιση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Δέμο, 'η εφαρμογή του μέτρου μετατρέπει την ευκαιρία για χαλάρωση της εξάρτησης της ελληνικής κοινωνίας από τις εισαγωγές σε μια χαμένη υπόθεση. Είναι αδύνατον να παραχθεί ποιοτικό φάρμακο με κόστος Ευρώπης και τιμές τρίτου κόσμου.

Πώς μπορεί, άραγε, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να ανταγωνιστεί τους μεγαλοεισαγωγείς γενοσήμων, οι οποίοι θα αλώσουν την αγορά λειτουργώντας με μηδενικά έξοδα παραγωγής και κόστος εργασίας της τάξης των 150 ευρώ το μήνα;

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να μας εξηγήσει τους αδιανόητους λόγους για τους οποίους παραβλέπεται η αναπτυξιακή διάσταση ενός τόσο υποσχόμενου κλάδου, με σημαντικές επενδύσεις στη χώρα, σταθερά αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα και ζωτική συνεισφορά στα κρατικά έσοδα και την εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου'.

Τέλος, η πορεία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας προς τον μαρασμό, την οποία προοιωνίζεται η πιθανή εφαρμογή του μέτρου, επιταχύνεται από τις καθυστερήσεις εξόφλησης του ελληνικού κράτους (ταμεία, νοσοκομεία), καθώς επίσης και τις τραγικές συνέπειες του κουρέματος των ομολόγων που υποχρεώθηκε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να παραλάβει έναντι συσσωρευμένων χρεών νοσοκομείων επί μια πενταετία.

ΠΕΦ

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) εκφράζει τις θέσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών της χώρας, που διατηρούν περισσότερες από 20 παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και ο κύριος όγκος παραγωγής τους αφορά σε ουσιωδώς όμοια φάρμακα (γενόσημα) με εμπορική ονομασία (branded generics) τα οποία προορίζονται για την ελληνική αγορά και εξαγωγές σε 60 χώρες στον κόσμο.

Στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας απασχολούνται 8.500 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι επιστήμονες, που ασχολούνται με την παραγωγή, τον έλεγχο, την έρευνα και την ανάπτυξη γενοσήμων ή /και νέων προϊόντων.

Ταυτόχρονα, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και εξωτερικού 'τρέχουν' δεκάδες ερευνητικά προγράμματα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

16 Ιουλίου 2012, 20:38:35
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Έλληνας γιατρός, αρνούμενος να δεχτεί να μεταβιβάσει στον φαρμακοποιό ένα σημαντικό μέρος της ιερής ευθύνης του απέναντι στον ασθενή και να συνυπογράψει έτσι την υποβάθμιση του θεμελιώδους ρόλου του θα στραφεί σε δοκιμασμένες λύσεις. Δεν θα εμπιστευτεί τα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα που σωρηδόν θα κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αλλά θα επιλέξει ό,τι ήδη εμπιστεύεται: τη συνταγογράφηση του ακριβότερου πρωτοτύπου.

Ποιός είναι αυτός που ομιλεί εξ ονόματος του Έλληνα ιατρού και λέει αυτές τις μπούρδες;

Μέχρι τώρα, κάθε λαός είχε τα δικά του ιερά τοτέμ που εξέφραζαν τα αταβιστικά θέσφατα που χαρακτήριζαν και διαφοροποιούσαν τον πολιτισμό του: Η σοφία είναι αδιαμφισβήτητη για ό,τι έχει διατυπωθεί από αρχαίους λαούς (π.χ. Σουμέριοι, Βαβυλώνιοι, Μάγιας, Αζτέκοι, Αιγύπτιοι, αρχαίοι Έλληνες) ή φυλές που όλοι ξέρουν πως ξέρουν πολλά αν και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ξέρουν (π.χ. Αβορίγινες, Ινουί, Μασάι Μάρα, Μαορί) ή θρησκείες που ηχούν εξωτικές αλλά σίγουρα σοφές (π.χ. ένας σοφός ινδός γκουρού, ένας σοφός θιβετιανός μοναχός, ένας σοφός γέροντας στο Άγιο Όρος). Τώρα αποκτήσαμε και τον "Έλληνα γιατρό" που "δεν θέλει τα γενόσημα" αλλά ταυτόχρονα επιθυμεί να συνεχίσει να συνταγογραφεί καραφασόν με το εμπορικό τους όνομα. Μπλιάχχχ...
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιουλίου 2012, 20:40:18 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Ιουλίου 2012, 21:07:18
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Από τη στιγμή που επί χρόνια "συνταγογραφούσε" μαζί με πολλούς γιατρούς, θεωρεί ότι έχει άποψη :)
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

31 Ιουλίου 2012, 22:28:59
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


ΣΦΕΕ ( Ελ φαρμακοβιομήχανοι) εναντίον claw back και εναντίον φμφ!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αντίθετος με την επιβολή του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback) εμφανίζεται ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την οποία διαμαρτύρεται για καθυστέρηση εφαρμογής των μέτρων που θα οδηγούσαν σε ισοδύναμη συμμετοχή όλων των εταίρων που μετέχουν στην αλυσίδα του φαρμάκου.

Συσχετίζει επίσης τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με τους φαρμακοποιούς στο θέμα του rebate (επιστροφή για φάρμακα που συνταγογραφήθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία) θέτοντας θέμα χρεών από τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία.

Ο ΣΦΕΕ αναφέρει χαρακτηριστικά, πως οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους φαρμακοποιούς οδηγούν σε απώλεια του rebate φαρμακείων της τάξης των 5 εκατ. ευρώ το μήνα. Και αντίστοιχα, εφόσον η καθυστέρηση αποτελεί υπαιτιότητα του κράτους οι αντίστοιχες απώλειες δεν θα πρέπει να απαιτούνται ως clawback από την βιομηχανία.

Ο ΣΦΕΕ δηλώνει αντίθετος προς την καταβολή των 152,6 εκατ. ευρώ του clawback, ζητά να προσδιοριστεί ο τρόπος υπολογισμού προς κάθε εταιρία, και σημειώνει πως τα χρέη είναι ανεξέλεγκτα, θέτοντας θέμα ομαλού εφοδιασμού της αγοράς με φάρμακα.

Η επιστολή προς τον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο έχει ως εξής:

«Mε μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ ότι η Πολιτεία πρόκειται εντός των προσεχών ημερών να στείλει στις φαρμακευτικές εταιρείες τις πράξεις για την επιβολή του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback). Επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο από το μέτρο αυτό υπολογίζει ότι θα εισπράξει 152,6 εκ. ευρώ.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε, κε Υπουργέ, για μια ακόμη φορά να σας ενημερώσουμε ότι ο ΣΦΕΕ είναι κάθετα αντίθετος με την επιβολή του εν προκειμένω μέτρου, το οποίο βρίσκεται εκτός κάθε λογικής, την οποία η Κυβέρνησή σας έχει κληθεί να υπηρετήσει.

Πιο συγκεκριμένα, τη στιγμή που το πρωταρχικό ζητούμενο είναι η διαφάνεια και η αξιοπιστία, ο τρόπος υπολογισμού της εξωνοσοκομειακής δαπάνης συνεχίζει να βρίθει λαθών και ανακριβειών (εφόσον εξακολουθεί να μην υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής υπολογισμού, ένα τελικό συμφωνημένο αποτέλεσμα, το οποίο να εξαιρεί, ως είναι λογικό, τον ΦΠΑ και τη δαπάνη για τα αμιγώς νοσοκομειακά φάρμακα).

Επιπλέον, η Πολιτεία εμμένει σε εφαρμογή οριζόντιων μέτρων, τη στιγμή που ηθελημένα ή μη έχει καθυστερήσει όλο το πρώτο εξάμηνο την υλοποίηση των ήδη νομοθετημένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων στο φάρμακο, που πρέπει να αφορούν ισομερώς όλους τους εταίρους στη διακίνηση και κατανάλωση των φαρμάκων.

Εν κατακλείδι, το μέτρο του clawback ενθαρρύνει και ωθεί την Πολιτεία, πράγμα το οποίο έγινε, να μην παίρνει τα όποια μέτρα εξορθολογισμού του φαρμακευτικού προϋπολογισμού, επειδή η βιομηχανία μας θα κληθεί να πληρώσει την ανεπάρκεια της Πολιτείας στο τέλος της ημέρας. Και γι' αυτό τον απλό λόγο είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένες να καταβάλουν clawback, του οποίου και ο υπολογισμός είναι τελείως αδιαφανής, τη στιγμή που πληθώρα θεσμοθετημένων μέτρων δεν έχουν εφαρμοστεί καθόλου ή έχει καθυστερήσει υπερβολικά η εφαρμογή τους, ήτοι:

- Μείωση στα σωστά επίπεδα των τιμών off-patent/generics
- Πληρωμή rebate φαρμακοποιών :-*
- Μείωση περιθωρίου κέρδους της εφοδιαστικής αλυσίδας στο 15% :-*
- Ποσοστά συνασφάλισης
- Πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
- Καταπολέμηση της απάτης μέσω πάταξης του φαινομένου των πλαστών συνταγών, της πλήρους μηχανοργάνωσης του συστήματος κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΦΕΕ έχει ήδη προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τη σχετική Υπουργική Απόφαση για τους εξής επιπλέον λόγους:

1) Με το μέτρο αυτό παραβιάζεται η αρχή της ισότητας διότι με αυθαίρετο τρόπο από την αλυσίδα εμπορίας των φαρμάκων επιλεκτικά το συγκεκριμένο μέτρο επιβάλλεται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

2) Τα κριτήρια επιβολής του μέτρου πάσχουν από αοριστία διότι δεν προσδιορίζουν με σαφήνεια τα ποσά που πρέπει να επιστρέψουν οι εταιρείες και ποια μεθοδολογία ακολουθείται για τον ακριβή επιμερισμό της υπέρβασης της δαπάνης στην υπόχρεο εταιρεία.

3) Οι υπόχρεες εταιρείες δεν είναι εκείνες οι οποίες συντελούν στην υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης καθόσον ο θεράπων ιατρός είναι αυτός ο οποίος συνταγογραφεί.

4) Το μέτρο αυτό είναι συμπληρωματικό και θα πρέπει να ισχύσει μόνο σε περίπτωση κατά την οποία η Πολιτεία παρά την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τη σχετική εθνική νομοθεσία και το Μνημόνιο μέτρων, διαπιστώσει υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Για να είναι ο υπολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ διαφανής, δίκαιος και αντικειμενικός θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Ο διαχωρισμός φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης είναι απαραίτητος, ώστε να σταματήσει η συστηματική και ραγδαία εντός του 2012 μετακύλιση από τα νοσοκομεία στον ΕΟΠΥΥ.

Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να αρχίσουν τα νοσοκομεία να διανέμουν επιτέλους τα νοσοκομειακά φάρμακα. Σε κάθε περίπτωση τα άλλα «νοσοκομειακά» φάρμακα που θα συνεχίσουν να υπολογίζονται στην εξωνοσοκομειακή δαπάνη θα πρέπει να πωλούνται στο εξής στην ex-factory τιμή, χωρίς τη νοσοκομειακή έκπτωση.

2. Στον υπολογισμό της δαπάνης δεν μπορεί να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ διότι αποτελεί φόρο του κράτους και άρα έσοδό του, όπως γίνεται εξάλλου σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

3. Το κόστος των νοσοκομειακών προϊόντων που διανέμει ο ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία του θα πρέπει να αφαιρείται από τη φαρμακευτική δαπάνη σύμφωνα και με τον ορισμό του ΟΟΣΑ. Ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει δικό του δίκτυο διανομής για να στηρίζει την ανεπαρκή λειτουργία των νοσοκομείων, που του επιτρέπει τη χορήγηση νοσοκομειακών προϊόντων σε αντίθεση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στην αμιγώς νοσοκομειακή δαπάνη εντάσσονται όλα τα προϊόντα του καταλόγου 3816 (ΦΕΚ 1003/Β/2012, Παράρτημα 1α ) και επίσης οι κατηγορίες: α) αυξητικοί παράγοντες και παράγοντες ερυθροποϊίας, β) ιντερφερόνες, γ) revlimid, δ) remicade και ε) φάρμακα ΙΦΕΤ βραχείας νοσηλείας.

4. Οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους φαρμακοποιούς οδηγούν σε απώλεια του rebate φαρμακείων της τάξης των €5 εκ το μήνα. Εφόσον η καθυστέρηση αποτελεί υπαιτιότητα του κράτους οι αντίστοιχες απώλειες δεν θα πρέπει να απαιτούνται ως clawback από την βιομηχανία.

Τέλος, όλα τα ανωτέρω συμβαίνουν όταν η ίδια η Πολιτεία βρίσκεται απολογούμενη για τις καταστροφικές για τις επιχειρήσεις μας καθυστερήσεις εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ και των δημοσίων νοσοκομείων, αφήνοντας κυριολεκτικά τα χρέη τους να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, χωρίς κανένα ορίζοντα επίλυσής τους.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, όσο κανείς άλλος, έχουν συνεισφέρει στη μείωση των δαπανών υγείας.

Την τριετία 2009-2012, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη θα έχει μειωθεί κατά €3 δις, δηλαδή κατά 40%. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να εφοδιάζουμε την αγορά χωρίς να έχουμε τουλάχιστον εξασφαλίσει την αποπληρωμή των όσων μας χρωστάτε.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους σας καλούμε να επανεξετάσετε το θέμα του clawback και βέβαια για λόγους διαφάνειας να μας ενημερώσετε αναλυτικά για τη μεθοδολογία στην οποία έχετε στηριχθεί για τον υπολογισμό του».
« Τελευταία τροποποίηση: 31 Ιουλίου 2012, 22:34:21 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Αυγούστου 2012, 08:07:26
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Fuentes


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Έλληνας γιατρός, αρνούμενος να δεχτεί να μεταβιβάσει στον φαρμακοποιό ένα σημαντικό μέρος της ιερής ευθύνης του απέναντι στον ασθενή και να συνυπογράψει έτσι την υποβάθμιση του θεμελιώδους ρόλου του θα στραφεί σε δοκιμασμένες λύσεις. Δεν θα εμπιστευτεί τα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα που σωρηδόν θα κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αλλά θα επιλέξει ό,τι ήδη εμπιστεύεται: τη συνταγογράφηση του ακριβότερου πρωτοτύπου.

Ποιός είναι αυτός που ομιλεί εξ ονόματος του Έλληνα ιατρού και λέει αυτές τις μπούρδες;

Επειδή μιλάω με πάρα πολλούς ιατρούς της ειδικότητας μου (Ψυχιατρική), μεγάλο μέρος των συναδέλφων θα πράξει ακριβώς αυτό. Και πολύ καλά θα κάνει... Πάνω απ' όλα ο ασθενής διακοσμητή.

1 Αυγούστου 2012, 09:51:30
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο Έλληνας γιατρός, αρνούμενος να δεχτεί να μεταβιβάσει στον φαρμακοποιό ένα σημαντικό μέρος της ιερής ευθύνης του απέναντι στον ασθενή και να συνυπογράψει έτσι την υποβάθμιση του θεμελιώδους ρόλου του θα στραφεί σε δοκιμασμένες λύσεις. Δεν θα εμπιστευτεί τα ανώνυμα γενόσημα φάρμακα που σωρηδόν θα κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αλλά θα επιλέξει ό,τι ήδη εμπιστεύεται: τη συνταγογράφηση του ακριβότερου πρωτοτύπου.

Ποιός είναι αυτός που ομιλεί εξ ονόματος του Έλληνα ιατρού και λέει αυτές τις μπούρδες;

Κι όμως: Στο δικό μου Νοσοκομείο, οι Ψυχίατροι σπεύσανε με αξιοθαύμαστη σπουδή και ομοφωνία να αλλάξουν τις ρισπεριδόνες σε γενόσημες, αμέσως όταν οι τελευταίες άρχισαν να κυκλοφορούν και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία χρήσης τους! Το σύνθημα "Πάνω απ΄όλα ο ασθενής", είναι, δυστυχώς, για πολλούς μόνο πρόσχημα!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επειδή μιλάω με πάρα πολλούς ιατρούς της ειδικότητας μου (Ψυχιατρική), μεγάλο μέρος των συναδέλφων θα πράξει ακριβώς αυτό. Και πολύ καλά θα κάνει...

MYTH BUSTED!
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Αυγούστου 2012, 10:04:58 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: