Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Έρχεται η σειρά των φαρμακοβιομηχάνων

<< < (4/9) > >>

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος[- Πληρωμή rebate φαρμακοποιών :-*
- Μείωση περιθωρίου κέρδους της εφοδιαστικής αλυσίδας στο 15% :-*

--- Τέλος παράθεσης ---

Εκεί στο ΣΦΕΕ δεν είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι:
- Το rebate ισχύει κανονικότατα εδώ και 1.5 χρόνο (ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ), παρά τα χρέη των επιμέρους ταμείων (π.χ. ΟΠΑΔ).
- Το ποσοστό κέρδους είναι ήδη στο 15%.

Στο μόνο που έχουν απόλυτο δίκιο είναι στην εξόφληση των χρεών του κράτους (όπως όλοι). Αλλά το claw back πρέπει να εφαρμοστεί και μάλιστα να γίνει με αυτόματο τρόπο, όπως στα τιμολόγια των φαρμακείων.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνολικά 60 εκατ. δολάρια θα πληρώσει η Pfizer στο πλαίσιο διακανονισμού με το υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για κατηγορίες δωροδοκίας σε δύο από τις διεθνείς της μονάδες καθώς σε μια θυγατρική που απέκτησε μαζί με την εξαγορά της Wyeth το 2009.

Οι μονάδες της φαρμακοβιομηχανίας αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου για την καταπολέμηση των πρακτικών διαφθοράς στην αλλοδαπή (Foreign Corrupt Practices Act), ο οποίος απαγορεύει στις επιχειρήσεις να δωροδωκούν ξένα στελέχη για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, σε συνδυασμό με ισχυρισμούς για παράνομες πληρωμές προς κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βουλγαρίας, της Κροατίας, του Καζακστάν και της Ρωσίας.

Πηγή:www.capital.gr

Argirios Argiriou:
Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Συμψηφισμός οφειλών με φαρμακευτικές εταιρείες:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Tο δρόμο που χάραξε η Roche ακολουθεί και η Novartis:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
της Β. Κουρλιμπίνη

Άμεση συνάντηση απευθείας με τον πρωθυπουργό ζητά ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και προειδοποιεί πως αν οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν λάβουν χρήματα μέσα στους επόμενους 2 μήνες, τότε είναι πολύ πιθανόν κάποιες από αυτές να οδηγηθούν σε οικονομική κατάρρευση και συνεπώς σε αποχώρηση από το ελληνικό έδαφος.

Όπως επισημαίνει ο ΣΦΕΕ, ασθενείς και επιχειρηματίες έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο αντοχής και επιβίωσης. Στο ψήφισμα που κατέληξε ομόφωνα η γενική συνέλευση του συνδέσμου κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αναφέρεται ότι: «το κράτος οφείλει στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις 1,8 δισ. ευρώ :o. Τελευταία φορά που καταβλήθηκαν ουσιαστικά χρήματα στην φαρμακοβιομηχανία, ήταν το 2006».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, είναι στρατηγικό λάθος να υπολογίζεται το φάρμακο αποκλειστικά ως δαπάνη και όχι σαν φορέας ανάπτυξης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση