Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 09:18:40

Αποστολέας Θέμα: Οταν (ξανα)ξέσπασε η βία.  (Αναγνώστηκε 4451 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Απριλίου 2012, 09:22:38
Αναγνώστηκε 4451 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 31/03/2012.
Tου Πάσχου Μανδραβέλη.



Προχθές συνέβη κάτι τραγικό στην Πανεπιστημιούπολη. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά εξακολουθεί να είναι τραγικό. Ακροδεξιές ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με καδρόνια και μαχαίρια εναντίον αριστερών φοιτητών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε εξ αυτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση αυτή έγινε σε αντίποινα άλλης επίθεσης -ακροαριστερών σε ακροδεξιούς αυτή τη φορά- την προηγούμενη ημέρα. Οπως και να έχει το ζήτημα πάντως, η βία εξακολουθεί να βασιλεύει στα πανεπιστήμια, και λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων αποφασίσαμε να μην κάνουμε τίποτε γι’ αυτό.

Σε κάθε ευνομούμενο κράτος τέτοια επεισόδια τα χειρίζεται η αστυνομία. Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι «αυτό δεν γίνεται». Οπως λέει και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, «οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να νομιμοποιήσουν την αστυνομική παρουσία στις σχολές».

Πρέπει να ζούμε στη μοναδική χώρα του πλανήτη που η παρουσία των οργάνων του νόμου πρέπει να «νομιμοποιηθεί» από κάπου, σαν να μη φτάνει η νομιμοποίηση από τη Βουλή. Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: πώς υπολογίζουν τα παλικάρια του Συνασπισμού να αντιμετωπίσουν τους ακροδεξιούς συμμορίτες; Θα τους διαβάσουν τα άπαντα Γκάντι για να τους πείσουν να μη χτυπάνε και να μη μαχαιρώνουν; Ή μήπως θα ενστερνιστούν την πρόταση Καρατζαφέρη για οπλοφορία των πολιτών ώστε να αμύνονται αποτελεσματικά;

Αλλά και αυτοί που τηλεφώνησαν στην αστυνομία τι κατάλαβαν; Η ΕΛ.ΑΣ. τούς ζήτησε έγγραφη καταγγελία· και δεν έχει διευκρινιστεί αν έπρεπε να είναι χαρτοσημασμένη. Εδώ η ιδεολογική αγκύλωση συναντά τον φόβο του γραφειοκράτη. Μπορεί να σκεφθεί κανείς τι πανηγύρι θα γινόταν αν ήταν ψεύτικη η καταγγελία και η αστυνομία πατούσε τα ιερά χώματα του πανεπιστημίου; Εδώ οι αστυνομικοί δεν μπορούν να μπουν σε ΑΕΙ ούτε για να δουν μια φίλη τους (βλέπε υπόθεση Παντείου), θα έμπαιναν χωρίς έγγραφη άδεια για να πιάσουν παράνομους;

Το πρόβλημα είναι ότι θα δούμε χειρότερα. Η κουλτούρα της βίας εξαπλώνεται και, όπως γίνεται πάντα, το ένα θα φέρει το άλλο. Μία λύση υπάρχει. Μηδενική ανοχή στη βία, ανεξαρτήτως ποιος την ασκεί και ανεξαρτήτως της δικαιολογίας που αυτός παρουσιάζει. Να σταματήσουν τα μισόλογα καταδίκης της. Ουδείς πρέπει να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, ακόμη κι αν δηλώνει «αγανακτισμένος» ή «επαναστάτης» και πουθενά δεν πρέπει να υπάρχει περιοχή εκτός δικαιοδοσίας των αρμοδίων οργάνων, ακόμη κι αν αυτή είναι ΑΕΙ.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Απριλίου 2012, 11:07:13
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Μία ακόμα αθλιότητα,κατά τη γνώμη μου πάντα.
Χρησιμοποιούμε τη βία φασιστικών ομάδων για να μιλήσουμε για το ΣΥΡΙΖΑ και το άσυλο.
Την ίδια στιγμή, στην ίδια τη φασιστική βία αφιερώνεται λιγότερη από μισή αράδα.
Άλλωστε για τον αρθρογράφο η βία δεν έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά την καταδικάζουμε "από όπου και αν προέρχεται".
Εκτός βέβαια από την κρατική βία, η οποία είναι στο απυρόβλητο..
Την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ εξουσίας, εξαπολύουν τη χυδαιότερη ρατσιστική προπαγάνδα και στήνουν τους ιδεολογικούς όρους νομιμοποίησης των στρατόπεδων συγκέντρωσης.
Η ρατσιστική-φασιστική στροφή της κοινωνίας και ο ρόλος των κυρίαρχων ΜΜΕ και της "άρχουσας" τάξης ,ουδόλως απασχολεί τον αρθρογράφο. Η βία με τα συγκεκριμένα της χαρακτηριστικά και η συμβολή του σε αυτή, είναι στο απυρόβλητο. Σημασία έχει μόνο η διάσωση του πολιτικού-συστήματος εξουσίας και των εντολοδόχων του.
Η επένδυση στο μίσος το ρατσισμό και την ξενοφοβία θα πολλαπλασιάσει τα φασιστικά χτυπήματα και το "κράτος φυλακή" θα σφυρίζει κλέφτικα.
Και τα συστημικά δεκανίκια θα καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται.

3 Απριλίου 2012, 22:55:12
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθημερινή, 31/03/2012.
Tου Πάσχου Μανδραβέλη.

...... Ουδείς πρέπει να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, ακόμη κι αν δηλώνει «αγανακτισμένος» ή «επαναστάτης» και πουθενά δεν πρέπει να υπάρχει περιοχή εκτός δικαιοδοσίας των αρμοδίων οργάνων ...

Πλήν των πολιτικών και των πολιτικών τους κ. Μανδραβέλη. Το καταλάβαμε και σε ευχαριστούμε γι’ αυτό!!!
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

4 Απριλίου 2012, 16:37:26
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καθημερινή, 31/03/2012.
Tου Πάσχου Μανδραβέλη.


Δημοσιογραφος σε payroll εργολαβου.... ΑΓΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΧΑΟΣ
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

14 Ιουνίου 2012, 10:12:51
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

“Απόψε ο παράδεισος υποδέχεται τον πιο καλλιεργημένο άνθρωπο, έναν αγωνιστή φαρμακοποιό, έναν σπουδαίο φίλο. Καλό ταξίδι αγαπητέ! Σε ευχαριστούμε για ό,τι έκανες για εμάς”
Ίσως το σημείωμα που άφησε κάποιος φίλος, κάποιος γείτονας εκφράζει τα αισθήματα όσων γνώριζαν τον άτυχο 52χρονο φαρμακοποιό που έχασε τη ζωή του από τα πυρά των αδίστακτων κακοποιών που φαίνεται ότι κοστολόγησαν μια ανθρώπινη ζωή για 1.600 ευρώ.

Όλοι μιλούν για ένα επιστήμονα, έναν αγωνιστή της ζωής, αλλά και του κλάδου του, έναν καλλιεργημένο άνθρωπο με το “Α” κεφαλαίο, όπως λένε στο newsit. Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Πουκαμισά, σκόρπισε θλίψη, αλλά και οργή.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν, συνάδελφοι, αλλά και άνθρωποι που είχαν βοηθηθεί από τον επιστήμονα άφησαν λουλούδια στη σημείο της άνανδρης δολοφονίας.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως μέρα μεσημέρι ο άνθρωπος έπεσε θύμα. Οι δράστες όπως δείχνουν τα στοιχεία ήταν κάτι παραπάνω από ληστές. Ήταν ψυχροί δολοφόνοι.
Φαίνεται πως όταν αντιστάθηκε πρώτα τον πυροβόλησαν δυο φορές για τον θέσουν εκτός μάχης και ύστερα του έδωσαν και την χαριστική βολή στο κεφάλι. Ο ληστής – δολοφόνος κινήθηκε σαν μαφιόζος εκτελεστής.

Ο τρόπος που έδρασαν οδηγεί τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οι έρευνες γίνονται πόρτα πόρτα ώστε να συγκεντρωθούν όλες οι πιθανές πληροφορίες για τους κακοποιούς που όλα δείχνουν παρακολουθούσαν τον άτυχο 52χρονο.
Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη και πιθανές τηλεφωνικές επαφές που έγιναν πριν και μετά τη δολοφονία, αναζητώντας πιθανώς και άλλα άτομα που έλαβαν μέρος στη δολοφονία.
Το υλικό από δεκάδες κάμερες έχει συγκεντρωθεί και αναλύεται ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν τη διαδρομή που ακολούθησε το αυτοκίνητο των δραστών και να δουν οι αστυνομικοί την πιθανή τους κατεύθυνση.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3145 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2011, 03:05:53
από anastasios theodoridis
11 Απαντήσεις
6083 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Νοεμβρίου 2013, 08:53:52
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
2480 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Αυγούστου 2016, 18:06:02
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
3524 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Οκτωβρίου 2019, 08:04:09
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
26270 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαρτίου 2020, 13:29:10
από Argirios Argiriou