Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές

Σχετικά με την ισοτιμία υπογραφής

(1/3) > >>

Πατρωνάκης Μάνος:
Προς τον                      Αθήνα, 11 Ιουλίου 2008
Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης         Αρ. Πρωτ. : 1713
κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο
Αριστοτέλους 17 – 19
101 87  Αθήνα

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 Όπως γνωρίζετε, μετά την ψήφιση του Νόμου 3418/2005 – πάγιο διαχρονικό αίτημα όλων μας – με τον οποίο θεσπίστηκε η ισοτιμία υπογραφής των Νοσοκομειακών
και των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών, δυστυχώς υπήρχε μια εξαίρεση, η οποία προέβλεπε ότι «ειδικότερες ρυθμίσεις εξακολουθούν να ισχύουν».
 Ευτυχώς, με το Νόμο 3627/2007 απαλείφεται αυτή η παράγραφος – εξαίρεση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον δυνατότητες ανισοτιμίας της υπογραφής
Νοσοκομειακών και Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών.
 Παρά ταύτα, ακόμα και σήμερα, κύριε Υπουργέ, οι Επιτροπές των Ασφαλιστικών Ταμείων (π.χ. Ι.Κ.Α., Ο.Γ.Α., κ.λ.π.) και οι διάφορες υπηρεσίες (π.χ. Πρόνοιας),
συνεχίζουν – καταστρατηγώντας τον υφιστάμενο Νόμο – να ζητούν από τους ασφαλισμένους τους Ιατρική Γνωμάτευση, από Νοσοκομειακό Ιατρό !!!
 Γι’ αυτό το λόγο, θα σας παρακαλούσαμε θερμώς, κύριε Υπουργέ, όπως στείλετε μια Εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες που εποπτεύονται από εσάς και να ζητάτε την
εφαρμογή των δύο Νόμων που προβλέπουν την ισοτιμία υπογραφής, ώστε να σταματήσουν επιτέλους να ζητούν από τους πολίτες γνωμάτευση Νοσοκομείου.
 Είμεθα βέβαιοι ότι δεν γνωρίζετε την υφισταμένη εκκρεμότητα.
 Διατελούμε με ιδιαίτερη τιμή,
 Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

                Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας
  Δρ. Εμμανουήλ Γ. Καλοκαιρινός                                     Δρ. Σταμάτιος Ι. Πίνης

D-Michalis:
Γιατί το στέλνει μόνο στον Υπ. Υγείας και του ζητά να στείλει εγκύκλιο στα Ταμεία που εποπτεύονται από αυτόν? Πόσο τις εκατό των Ταμείων εποπτεύει και πόσο τις εκατό των ασφαλισμένων καλύπτουν τα εποπτευόμενα από το Υπ. Υγείας Ταμεία? Αν δεν το ξέρετε, αναζητήστε το. Είναι για γέλια.

Ν.ΔΗΜΟΥ:
Εχει κανείς την διαταξη αυτή να την ανεβάσει στο forum?

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

sakis907:
Το κειμενάκι αυτό μπορεί να μπαίνει με μικρά γράμματα στο κάτω μέρος κάθε εντύπου πιστοποιητικού ή γνωμάτευσης από ιδιώτη ιατρό:

"Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν.3418/2005, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 6 του Ν.3627/2007: «τα ιατρικά πιστοποιητικά και γνωματεύσεις έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς»."

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση