Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 21:15:39

Αποστολέας Θέμα: Κρίση και Απόγνωση-Αυτοκτονίες  (Αναγνώστηκε 15064 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Απριλίου 2012, 13:05:17
Αναγνώστηκε 15064 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

- Εμβρόντητοι οι περαστικοί άκουσαν έναν πυροβολισμό και είδαν τον Δ.Χ. συνταξιούχο φαρμακοποιό* να σωριάζεται
- 'Επεσε νεκρός μπροστά στο παρτέρι δίπλα στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ
- Τι λένε στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες
- Ως άνθρωπο αξιοπρεπή και ευγενικό τον περιγράφουν οι γείτονές του στο Newsit
- "Ηταν μέλος του φαρμακευτικού συλλόγου έως το 1994 όταν πούλησε το φαρμακείο την κρατική άδεια ιδρύσεως φαρμακείου του. "Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί", λέει στο Newsit ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

* Χμ, για ποιό λόγο άραγε να πουλήσει (!) το φαρμακείο "του" (δλδ την κρατική άδεια ιδρύσεως φαρμακείου) σε ηλικία 59 ετών μόνο; Κι έπειτα, η σύνταξη του φμφ στη σημερινή Ελλάδα δεν είναι και τόσο άσχημη, ειδικά αν συγκριθεί με τις συντάξεις άλλων κλάδων...
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Απριλίου 2012, 14:45:06 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Απριλίου 2012, 15:00:05
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Άγριο κράξιμο στον Λούρυ που ...έσπευσε να καπηλευθεί το θλιβερό συμβάν!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί", λέει στο Newsit ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4/04/2012
 
Tέρμα στη ζωή του επέλεξε να δώσει σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ένας 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός, πιθανότατα απελπισμένος από την οικονομική του κατάσταση.

Η αυτοκτονία του έγινε αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους γνωστούς εμποράκους της μιζέριας με τον Πρόεδρο του...

...Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να σπάει κάθε ρεκόρ γελοιότητας.

O Kώστας Λουράντος δήλωσε στo Νewsit.gr :

"Τον θυμάμαι ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο με πολλή ευγένεια και με πολύ τακτ. Θεωρώ ότι λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν θα επέτρεπε να ζήσει υπο συνθήκες διαφορετικές από αυτές που πίστευε, τον οδηγησε σε αυτή την πράξη που όχι μόνο με θλίβει αλλά με εντυπωσιάζει αρνητικά. Δεν έχει σημασία ποιός είναι αυτός που το έκανε αλλά το γιατί το έκανε. Δεν έχει κανείς το διακαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που τραβάει το πιστόλι. Ουσιαστικά ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν και θα σας πω και κάτι ακόμα. Μια συνάδελφός μου όπως μου είπε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, πήγε να αυτοκτονήσει και το αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή."

Μπορεί μεν ο αυτόχειρας να πούλησε το φαρμακείο του το 1994 αλλά 18 χρόνια μετά ο αρχισυνδικαλιστής της συντεχνίας των φαρμακοποιών εμφανίζεται σίγουρος ότι υπάρχουν "ηθικοί αυτουργοί", χωρίς βέβαια να τους κατονομάζει.

Πόση άλλη υποκρισία αντέχουμε;

* Διαβάστε και τα σχόλια... ο Κ.Λ. έχει δύο ( !! ) φαρμακεία;  :o



« Τελευταία τροποποίηση: 4 Απριλίου 2012, 15:41:22 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Απριλίου 2012, 19:55:26
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Από το σημείωμα του αυτόχειρα:



Επειδή η πιπίλα με τον Σ/γο Γ. Τσολάκογλου αργεί να λιώσει, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο εν λόγω Σ/γος διακρίθηκε ως ήρωας πολέμου στο Αλβανικό Μέτωπο πολεμώντας στην πρώτη γραμμή του μετώπου και δεν οδηγήθηκε σε συνθηκολόγηση παρά μόνο όταν όλα είχαν χαθεί και οποιαδήποτε περαιτέρω αντίσταση στον εισβολέα θα σήμαινε αναίτια σφαγή/μάταιη αιματοχυσία Ελλήνων και δήωση Ελληνικών χωριών και πόλεων από τον κατακτητή.
Για την μετέπειτα πολιτεία του στη διάρκεια της Κατοχής (γερμανοτσολιάδες vs σταλινοτσολιάδες) καλύτερα να μιλήσουν πιο ειδικοί.

Ανάλογο (δυσεξήγητο) ψυχολογικό φαινόμενο συνταύτισης με τον εχθρό ενός ήρωα πολέμου αποτελούν και οι περιπτώσεις του Γάλλου Στρατάρχη Πεταίν (επικεφαλής της δοσίλογης Γαλλίας του Vichy), τα εγκώμια του Ν. Πλαστήρα προς τον δικτάτορα Μπ. Μουσσολίνι κ.α., ακόμη και του Θεμιστοκλή που ζήτησε άσυλο στην αυλή του Πέρση Βασιλιά στην αρχαιότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2012, 09:28:29 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Απριλίου 2012, 23:33:04
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επειδή η πιπίλα με τον Σ/γο Γ. Τσολάκογλου αργεί να λιώσει, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο εν λόγω Σ/γος διακρίθηκε ως ήρωας πολέμου στο Αλβανικό Μέτωπο πολεμώντας στην πρώτη γραμμή του μετώπου και δεν οδηγήθηκε σε συνθηκολόγηση παρά μόνο όταν όλα είχαν χαθεί και οποιαδήποτε περαιτέρω αντίσταση στον εισβολέα θα σήμαινε αναίτια σφαγή/μάταιη αιματοχυσία Ελλήνων και δήωση Ελληνικών χωριών και πόλεων από τον κατακτητή.
Για την μετέπειτα πολιτεία του στη διάρκεια της Κατοχής (γερμανοτσολιάδες vs σταλινοτσολιάδες) καλύτερα να μιλήσουν πιο ειδικοί..

Παράθεση από: wikipedia
Έτσι, στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, κατάργησε πραξικοπηματικά τον διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, ανέλαβε ο ίδιος διοικητής της Στρατιάς και υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής με τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ (Σεπ) Ντήτριχ (Josef "Sepp" Dietrich), στο Βοτονόσι του Μετσόβου. Ο αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, σε τηλεγράφημά του προς το Τμήμα Στρατιάς Ηπείρου, κατήγγειλε την πρωτοβουλία του Τσολάκογλου ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της πατρίδας, διέταξε την αντικατάσταση του Τσολάκογλου και αγώνα «μέχρι εσχάτου ορίου δυνατοτήτων». Ήταν όμως ήδη αργά.

Την επόμενη ημέρα (21 Απριλίου) στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, «υπό το κράτος βίας», υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. Εκ μέρους των Γερμανών, το πρωτόκολλο της παράδοσης συνυπέγραψε ο αρχηγός των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στρατηγός φον Γκράιφφενμπεργκ (von Greinffenberg).

Στις 23 Απριλίου, ο Τσολάκογλου αναγκάσθηκε να υπογράψει στην Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο με τον Γερμανό στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ (Alfred Jodl) και τον Ιταλό στρατηγό Αλμπέρτο Φερρέρο (Alberto Ferrero), για να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών.

τις 30 Απριλίου του 1941 και ώρα 11 το πρωί ο Τσολάκογλου, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, με το επιχείρημα ότι είχε ήδη ορκίσει εθνική κυβέρνηση[2], ορκίσθηκε από μόνος του (- διορίστηκε) στα Παλαιά Ανάκτορα, (σημερινή Βουλή), παρουσία των ανωτάτων διοικητών των δυνάμεων κατοχής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1942. Οι Βρεταννοί έσπευσαν να τον καταγγείλουν ως Έλληνα Κουΐσλιγκ (The Times, 30/04/1941)[3]. Την ίδια ημέρα που ανακήρυξε την αβασίλευτη Ελληνική Πολιτεία, εκπρόσωποι των δύο πολιτικών παρατάξεων (Βενιζελικοί, Λαϊκό Κόμμα), αναγνώρισαν την κυβέρνησή του ως «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» (Ελεύθερον Βήμα, 08/05/1941).[4] Κατά την πρωθυπουργία του, προσπάθησε να διατηρήσει τη δραχμή ως κατοχικό νόμισμα, πλην όμως η δέσμευσή του από τις Αρχές κατοχής είχε σαν συνέπεια τη συνεχή υποτίμηση, που οδήγησε σε ραγδαίες αυξήσεις τιμών και πείνα, ενώ η χρυσή λίρα τότε αποθησαυριζόταν. Για την κατάσταση εκείνη οι Γερμανοί επέρριψαν ακέραιη την ευθύνη στους Ιταλούς που δεν έπραξαν τίποτε, κατά αρμοδιότητα που διατηρούσαν, για να προλάβουν αυτή την οικονομική εξέλιξη, αν και εισήγαγαν στη συνέχεια τη λεγόμενη "μεσογειακή δραχμή".
Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο δια της Συντακτικής Πράξεως με αριθμό 6/1945 συσταθέν Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.


Συχνά οι Εφιάλτες βρίσκουν τον Αθηνάδη τους. Ένας συνταξιούχος, με τα προβλήματα και τις αρρώστιες του, έβαλε τέρμα στη ζωή του. Το ότι είναι λάθος, από κάθε άποψη, δεν αμφισβητείται από κανένα.
Δεν μπορώ να κλείνω συνεχώς τα μάτια και τα αυτιά μου σε αυτά που γίνονται τριγύρω. Ούτε για τους μπαχαλάκηδες είναι επιχείρημα, ούτε για τους νεοφιλελεύθερους δημοσιογράφους ευκαιρία για λαϊκισμό. Είναι κατάντια για τα περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά.
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

5 Απριλίου 2012, 09:55:09
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


χα..χα αυτο κι αν ειναι ..ο lover  διορισε τον ηθοποιο ΘΑΝΟ ΚΑΛΗΩΡΑ διοικητη νοσοκομειου.........ΕΛΕΟΣ

5 Απριλίου 2012, 10:24:23
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
χα..χα αυτο κι αν ειναι ..ο lover  διορισε τον ηθοποιο ΘΑΝΟ ΚΑΛΗΩΡΑ διοικητη νοσοκομειου.........ΕΛΕΟΣ

Θα μπορούσες και συ Γιώργο να γίνεις διοικητής νοσοκομείου, αλλά όπως φαίνεται δεν είσαι καλός ΗΘΟΠΟΙΟΣ.  ???
Θα ψάξω να βρω κανένα μεταπτυχιακό στην Δραματική Σχολή και θα σ'ενημερώσω. Να είσαι σε αναμονή...  :D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Medicus curat,
Deus sanat

5 Απριλίου 2012, 12:46:55
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Έτσι, σωστά.
Στο θέατρο χρειάζονται θεατρίνοι.
Πραγματικοί και όχι ιμιτασιόν.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

5 Απριλίου 2012, 15:39:12
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
1.Μα ηθοποιος σημαινει...φως!!
Να δειτε οικονομια στο λογαριασμο ΔΕΗ στο εν λογω νοσοκομειο απο δω και περα....

2.Οταν οι Πολιτικοι εδω και χρονια ειναι  Ηθοποιοι (πολυ κακοι κατα γενικη ομολογια) γιατι και οι Ηθοποιοι να μη γινουν μικροι πολιτικοι?(πχ διοικητες)

3.Οταν θες κατι να βαλτωσει βαλε μια επιτροπη (ή ενα ηθοποιο) να ασχοληθει μαζι του ;D

+

5 Απριλίου 2012, 16:11:06
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
πούλησε το φαρμακείο την κρατική άδεια ιδρύσεως φαρμακείου του.

...Μια άδεια που του χορηγήθηκε δωράκι από τη Χούντα, στο ζοφερό 1972, όταν όσοι δεν διέθεταν το κατάλληλο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων βρίσκονταν εξόριστοι ως αθεοαναρχομιασματοεαμοβουλγαροκουμμουνιστοληστοσυμμορίται στη Μακρόνησο, τη Γυάρο, τον Άη-Στράτη ή δεχόντουσαν τις περιποιήσεις των οργάνων του Ιωαννίδη στα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ. Και όταν, βέβαια, ο ΠΑΟ, έφτανε "πανάξια" στο Wembley "θριαμβεύοντας" με 3-0 στον ημιτελικό επί του Ερ. Αστέρα, όχι πολύ μακριά από το φαρμακείο του αυτόχειρα.

Την άδεια αυτή σύμφωνα με τον Λουράντο και τα σχετικά αρχεία, πούλησε μαύρα και αφορολόγητα το 1994 (αφού δεν υπάρχει τρόπος η αγοραπωλησία να γίνει νόμιμα) με τη γνωστή μέθοδο της Συστέγασης Για Ένα Φεγγάρι  (από 26/4 ως ... 3/6 του 1994) με κάποιον απελπισμένο φχφ που έδινε όσα-όσα προκειμένου ν΄αποκτήσει την πολυπόθητη χουντο-άδεια και να δει κι εκείνος θεού πρόσωπο.

Δυστυχώς, καμιά φορά οι αλήθειες επανέρχονται σαν boomerang εκεί που δεν τις περιμένουμε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Απριλίου 2012, 23:49:48 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Απριλίου 2012, 18:00:54
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
πούλησε το φαρμακείο την κρατική άδεια ιδρύσεως φαρμακείου του.

...Μια άδεια που του χορηγήθηκε δωράκι από τη Χούντα, στο ζοφερό 1972, όταν όσοι δεν διέθεταν το κατάλληλο πιστοποιητικό φρονημάτων βρίσκονταν εξόριστοι ως αθεοαναρχομιασματοεαμοβουλγαροκουμμουνιστοληστοσυμμορίται στη Μακρόνησο, τη Γυάρο, τον Άη-Στράτη ή δεχόντουσαν τις περιποιήσεις των οργάνων του Ιωαννίδη στα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ. Και όταν, βέβαια, ο ΠΑΟ, έφτανε "πανάξια" στο Wembley "θριαμβεύοντας" με 4-1 στον ημιτελικό επί του Ερ. Αστέρα, όχι πολύ μακριά από το φαρμακείο του αυτόχειρα.

Την άδεια αυτή σύμφωνα με τον Λουράντο και τα σχετικά αρχεία πούλησε μαύρα και αφορολόγητα το 1994 (αφού δεν υπάρχει τρόπος η αγοραπωλησία να γίνει νόμιμα) με τη γνωστή μέθοδο της Συστέγασης Για Ένα Φεγγάρι  (από 26-4 ως ... 3-7 του 1994) με κάποιον απελπισμένο φχφ που έδινε όσα-όσα προκειμένου ν΄αποκτήσει την πολυπόθητη χουντο-άδεια και να δει κι εκείνος θεού πρόσωπο.

Δυστυχώς, καμιά φορά οι αλήθειες επανέρχονται σαν boomerang εκεί που δεν τις περιμένουμε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καλησπέρα @διακομιστή. Το κείμενό σου οφείλω να ομολογήσω ότι "πατάει" σε γερά επιχειρήματα και, πιθανόν, αγγίζει την πραγματική εικόνα της προσωπικότητας του αυτόχειρα.

Υπάρχει όμως κάτι, πιστεύω, που δεν μπορούμε ν'αγνοήσουμε. Ας υποθέσουμε ότι όλα όσα τεκμηριωμένα περιγράφεις αντιστοιχούν 100% στο παρελθόν του αυτόχειρα. Τότε μιλάμε για ένα άτομο που, με τον τρόπο του, ανήκει σε όλους αυτούς που "βασάνιζαν" συμπολίτες τους όχι μόνο στη Μακρόνησο, τη Γυάρο και τον Άη-Στράτη, αλλά και οπουδήποτε αλλού δρούσαν μέσω των μη ηθικών και αναξιοκρατικών πράξεών τους. Οι υπόλοιποι, πλην "αυτών", πολίτες της κοινωνίας μας(μαζί και εσύ) προσπαθούν επί πολλά έτη να σταματήσουν αυτή την εκμετάλλευση και την αδικία, προτείνοντας μία κοινωνία πιο αξιοκρατική όπου η Παιδεία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σωστά;

Κατά την γνώμη μου, λοιπόν, το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει από ανθρώπους σαν και εσένα(δεν το λέω ειρωνικά) που θεωρώ ότι έχεις ιδεολογικά φρονήματα που στηρίζονται σε ηθικές αρχές. Και ποιο είναι αυτό το πρώτο βήμα; Το να λησμονήσεις το παρελθόν και να βοηθήσεις στο χτίσιμο του μέλλοντος. Η κοινωνία χρειάζεται άτομα σαν εσένα. Έχεις οξύ νου και γρήγορη αντίληψη, συνδυασμένα με αξιοκρατική ιδεολογία.

Τι θέλω να πω; Θα πρότεινα να παραμείνεις ως έχεις και να μην γίνεις και συ ένας "βασανιστής" ή "εκδικητής" των όσων θεωρείς ενόχους. Γιατί έτσι χάνεις το δίκιο σου. Και επιπλέον κινδυνεύεις να γίνεις και συ όμοιος με αυτούς που κατηγορείς. Δεν νομίζω ότι αγαπάς την εκδίκηση, ούτε τον βασανισμό των όσων έχουν διαπράξει εγκλήματα.

Ας τον αφήσουμε, λοιπόν, τον αυτόχειρα να κοιμηθεί εν ειρήνη και ας ασχοληθούμε με τους ζωντανούς και πρωτίστως με τους εαυτούς μας και την δεξιά μας χείρα(αριστερή για τους αριστερόχειρες) που τόσα χρόνια και με όλες τις κυβερνήσεις ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ τις "χρυσές συνταγές".

Και δεν πιστεύω να διαφωνήσεις στο ότι όλων μας οι υπογραφές λειτούργησαν ως έμμεσες συνεργασίες με τους εχθρούς της χώρας μας και του Έθνους μας γενικότερα.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες για να διαβάσεις την άποψή μου.        
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Απριλίου 2012, 18:12:43 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

5 Απριλίου 2012, 18:27:55
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

carlita


«Αυτοκτονική» πορεία: Ένας στους 6 Έλληνες με σημαντική ψυχοπαθολογία

"Περί τους 1720 ανθρώπους καταγράφηκαν ως πρωταγωνιστές σε περιστατικά αυτοκτονίας στην Ελλάδα από την αρχή του 2009 έως το τέλος του 2011. Οι σχετικοί δείκτες εμφανίζουν αυξητική τάση, όσο επιδεινώνονται οι οικονομικές συνθήκες. Άμεση σύνδεση της ανεργίας με τη ροπή προς αυτοκτονία καταδεικνύουν τα ευρήματα ερευνών. «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πρωτοφανούς φαινομένου για την ελληνική κοινωνία», εκτιμά ο επιστημονικός διευθυντής  Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) Στέλιος Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας τους παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον."

Κάθε αύξηση 1% στην ανεργία, επιφέρει αύξηση 0,8% στις αυτοκτονίες (ηλικίας κάτω των 65 ετών) και αύξηση 0,8% στις ανθρωποκτονίες. (Stuckler et al., 2009)

Ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών οι οποίες εκτελέστηκαν ή επιχειρήθηκαν στην Ελλάδα αυξήθηκαν το 2010 κατά 27,6% σε σύγκριση με το 2009: 622 από 507 (στοιχεία ΕΛ.ΑΣ). Οι κλήσεις στη μία εθνική γραμμή βοήθειας για την αυτοκτονία σημειώνουν αύξηση η οποία αγγίζει το 70%. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο, το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχει χρέη, οι άνεργοι αποτελούν την πιο ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα και οι συνταξιούχοι αποτελούν με τη σειρά τους «παράπλευρη απώλεια» της οικονομικής κρίσης.

Φτώχεια και κατάθλιψη

«Τη στιγμή κατά την οποία ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός αποδομείται, η επισφάλεια και η ανασφάλεια ‘σημαδεύουν’ ψυχικά και κοινωνικά με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη ελπίδας για το μέλλον, η προσωπική ευαλωτότητα συναντά όλη αυτή την τεράστια οικονομική κρίση, και την ίδια ώρα μειώνονται οι ειδικές δράσεις υπέρ των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης ευρύτερα, είναι επόμενος ο πολλαπλασιασμός αντίστοιχων φαινομένων. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός πρωτοφανούς φαινομένου για την ελληνική κοινωνία», δηλώνει ο κ. Στυλιανίδης.

Το ποσοστό αυτοκτονιών έχει αυξηθεί από 2,8 ανά 100.000 πληθυσμού το 2008 σε 5,2 το 2010 (Giotakos, Karabelas, Kafkas, 2011). Η πιο πρόσφατη εθνική επιδημιολογική έρευνα δείχνει υψηλή θετική συσχέτιση ανάμεσα στην εκδήλωση επιθυμίας θανάτου και την ανεργία, αλλά και την εμφάνιση σοβαρής ψυχοπαθολογίας και ανεργίας (Mavreas et al., 2010). Ένας στους 6 Έλληνες ηλικίας 18-70 έχει αναπτύξει κλινικά σημαντική ψυχοπαθολογία και ένας στους 12 (600.000) σοβαρή ψυχοπαθολογία. Το 75% του πληθυσμού που εμφανίζει κάποιου είδους ψυχοπαθολογία δεν λαμβάνει θεραπεία για το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει. 

«Δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνεργοι ή όλοι οι άστεγοι αυτοκτονούν, αλλά η οικονομική κρίση και η έλλειψη προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον ενεργοποιεί το έλλειμμα ανθεκτικότητας του καθένα και ενεργοποιεί και αυτοκαταστροφικούς μηχανισμούς σαν μοιραίο μέσο επίλυσης αυτής της αντίφασης», τονίζει ο επιστημονικός διευθυντής της ΕΠΑΨΥ. Ο ίδιος διαισθάνεται ότι η πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. για την ανάδειξη της κατάθλιψης ως της πρώτης αιτίας νόσου και επιβάρυνσης ανά την υφήλιο το 2020, θα επισπευστεί στο 2015 υπό την ώθηση της «χειμαζόμενης Ευρώπης».

Η ΕΠΑΨΥ χρησιμοποιεί ως αφετηρία την εκτίμηση ότι περισσότερο από 30% του πληθυσμού ζει σε καθεστώς ανέχειας, για να επισημάνει πως οι ευάλωτες ομάδες εκφράζουν μια ιδιαίτερη μορφή αποσύνδεσης (desaffiliation sociale) από τον κοινωνικό δεσμό, καθώς σημειώνεται μία συλλογική απώλεια βασικών χαρακτηριστικών τα οποία αγγίζουν ολόκληρα κομμάτια κοινωνικών τάξεων (έλλειψη κερδών, στέγασης, ιατρικής φροντίδας, εκπαίδευσης, έλλειψη/απώλεια δύναμης ή/και σεβασμού - R.Castel). Τα κοινωνικά και ψυχικά προβλήματα εμφανίζονται μεγαλύτερα σε χώρες με μεγάλες ανισότητες εισοδημάτων, όπως είναι η Ελλάδα.

Εκτεταμένη «κοινωνική οδύνη»

Η συναισθηματική κατάσταση η οποία μπορεί να ωθήσει ακόμη και στην αυτοκτονία δεν συνιστά απαραίτητα φαινόμενο «κλινικής κατάθλιψης». Η επιστημονική κοινότητα παρατηρεί ένα εκτεταμένο φαινόμενο «κοινωνικής οδύνης», το οποίο αποτελεί ένα μείγμα «χαμηλής αυτοεκτίμησης, ναρκισσιστικής ευαλωτότητας, μείωσης της ανθεκτικότητας και ουσιαστικά πολύ μεγάλης αδυναμίας του ατόμου να επεξεργαστεί ψυχικά νέους μηχανισμούς άμυνας για να επιβιώσει απέναντι σε αυτή την ακραία κρίση».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στυλιανίδης στέκεται στην ανάγκη να δημιουργηθούν νέα δίκτυα αλληλεγγύης, νέες συνέργειες και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας: «Αν καταρρεύσει πλήρως το κράτος πρόνοιας και η επιβίωση εξαρτάται από το συσσίτιο ή από τη φιλανθρωπία της εκκλησίας, δεν μπορεί να υπάρχει ψυχιατρική – ψυχοθεραπευτική παρέμβαση. Η απόλυτη φτώχεια, στην ουσία, ακυρώνει οποιαδήποτε θέληση ή σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζεται ένα μίνιμουμ επίπεδο διαβίωσης».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο περικοπών οι δομές υποστήριξης της ψυχικής υγείας στερήθηκαν πόρους ύψους 36,8 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο εκτιμάται ότι πλήττει τη λειτουργία του συστήματος που λειτουργεί με ευθύνη των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και πως πρακτικά συνεπάγεται την επιστροφή στα ψυχιατρεία -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- 1500 ψυχικά πασχόντων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

5 Απριλίου 2012, 18:37:31
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Μάλιστα...
Με συνοπτικές διαδικασίες και με υποθέσεις, στο ανάθεμα ο αυτόχειρας.
Γιατί ανήκε ,δεν ανήκει πια,στην αντιπαθή κατηγορία των πρώην φμφ.
Ενώ αν ανήκε στη συμπαθή κατηγορία των συνεργατών των ναζί, αν ήταν ο ήρωας Τσολάκογλου, απλώς θα τον έκρινε η ιστορία...
Πολύ μα πολύ μονόπαντα γέρνει η βάρκα...

6 Απριλίου 2012, 01:04:25
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Προτιμώ να βλέπω τον αυτόχειρα σαν ένα ακόμη θύμα μιας μάχης οικονομικών, πολιτικών, κομματικών, συνολικά νοσηρών συμφερόντων, της οποίας θύματα (με άλλοτε άλλους τρόπους) και είμαστε όλοι μας. Δεν θα του αρνηθώ το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, ωστόσο τον θεωρώ περισσότερο ένα μαχητή των ιδεών του και όχι τον απλό άνθρωπο που έφτασε σε απόγνωση και έγινε αυτόχειρας.

Για μένα ακόμη και στην κατοχή υπήρχαν άνθρωποι που πάλεψαν και δεν το έβαλαν κάτω, προσφέροντας, είτε στην απελευθέρωση είτε στην βοήθεια προς το συνάδελφο. Η αυτοκτονία, ακόμη και για ανθρώπους του πνεύματος, είναι για μένα, εγωιστική και καταστροφική πράξη που δεν συμβάλει προς το γενικό καλό όλων όσων συνεχίζουν να παλεύουν.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Απριλίου 2012, 01:16:04
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η αυτοκτονία, ακόμη και για ανθρώπους του πνεύματος, είναι για μένα, εγωιστική και καταστροφική πράξη που δεν συμβάλει προς το γενικό καλό όλων όσων συνεχίζουν να παλεύουν.
Έτσι είναι, αν και έχω την αίσθηση ότι κατά περίπτωση μπορούν να υπάρξουν ελαφρυντικά...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

6 Απριλίου 2012, 11:44:26
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πολύ μα πολύ μονόπαντα γέρνει η βάρκα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (on-news.gr)

"Τι είδους άνθρωποι ( ; ) είναι αυτοί στην ηγετική ομάδα του μΠΑτΣΟΚ, τόσο της προηγούμενης όσο και της νυν ηγεσίας"; Αυτό διερωτάται η χώρα, μετά και την νέα δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, για την αυτοκτονία του 77χρονου πρώην φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς τον... εγκαλεί (!) γιατί η φαρμακαυτική δαπάνη από τα 4 δισ. εκτοξεύθηκε στα 9 δισ. ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια και περίπου του αποδίδει ευθύνες!

Και επειδή ο 77χρονος μάλλον δεν θα του απαντήσει, να του πούμε εμείς του υφυπουργού Εσωτερικών ότι ο περήφανος γέροντας, είχε επιστρέψει στο Δημόσιο πουλήσει το φαρμακείο του κρατική άδεια ιδρύσεως φαρμακείου από το 1994! Άρα μάλλον δεν θα ήξερε πως η φαρμακευτική δαπάνη εκτινάχθηκε εκεί που εκτινάχθηκε.

Γιατί όμως ο υφυπουργός Εσωτερικών δεν ρωτά τόσους και τόσους συναδέλφους του υπουργούς και βουλευτές γιατρούς και φαρμακοποιούς που γνωρίζουν άριστα τα εγκλήματα των φαρμακευτικών εταιρειών;

Έτσι λοιπόν μετά τις ανήκουστες δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη (αυτός ο άνθρωπος για κάποιο λόγο που δεν μας αφορά θέλει μονίμως να εξευτελίζεται), έρχεται δεύτερος στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου ο Πάρις Κουκουλόπουλος και κάνει δηλώσεις που αν μη τι άλλο το μοναδικό όφελος που έχουν είναι να αποκαλύπτουν λίγες εβδομάδες προ των εκλογών στο εκλογικό σώμα την πολιτική ποιότητα αυτώψν που έχουν το θράσος να ζητούν και πάλι την ψήφο του, αντί να πάνε να κλειστούν σε κανένα μοναστήρι και να ζητούν συγγνώμη απότο Θεό και την Ελλάδα για το κακό που έχουν κάνει.

Δήλωσε σχετικά λοιπόν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ “Μιλά (σ.σ. ο αυτόχειρας!) στο όνομα πολλών, γιατί προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια! Εάν ο ίδιος άνθρωπος είχε άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες φαρμάκου έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια”…

Και μετά επειδή κόντευαν να πέσουν και οι προβολείς στο στούντιο από τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων είπε το άλλο περίφημο: “Δεν ήρθα σε εκπομπή ψυχανάλυσης (!) ήρθα να κινητοποιηθώ”…

Δηλαδή, για να καταλάβουμε κι εμείς, "αν o αυτόχειρας είχε άλλη προσέγγιση", τι θα έκανε κ.Κουκουλόπουλε; Θα σας φώτιζε ο συνταξιούχος για το πώς τα λαμόγια και οι απατεώνες σε φαρμακευτικές και σε κρατικά νοσοκομεία έκλεβαν το δημόσιο; Δεν το ξέρετε; Το σκέφθηκε καλά αυτό που είπε;

Δηλαδή, υπονοεί, αν καταλάβαμε καλά, ότι ως μέλος του συστήματος φαρμάκου έχει ευθύνη και ήταν και στο κόλπο για την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης. Έλεος κύριοι...

Και βέβαια χθες έγινε εκείνη η πρώτη φοβερή δήλωση Μπεγλίτη για την αυτοκτονία όπου η στελεχάρα (και πρώην υπουργός Άμυνας, τρομάρα του...) είπε τα εξής περίφημα: "Το αν είχε χρέη ή δεν είχε είχε χρέη, το αν τα έφαγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος, σεβασμός σ' αυτές τις περιπτώσεις...".

Κύριε Βενιζέλο, εμποδίστε τους ανθρώπους σας από το να λερώνουν τη μνήμη των νεκρών. Θα προσφέρετε τουλάχιστον αυτή την υπηρεσία στο τόπο...

« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2012, 12:01:29 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3636 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαρτίου 2009, 01:10:24
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
1902 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2017, 19:56:14
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
1956 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Σεπτεμβρίου 2018, 00:07:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4416 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιανουαρίου 2020, 11:37:25
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
31366 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Οκτωβρίου 2020, 17:02:37
από Argirios Argiriou