Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:16:39

Αποστολέας Θέμα: Πως χορηγούμε το Ultra-levure σε βρέφη ή παιδιά;  (Αναγνώστηκε 54481 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Απριλίου 2012, 08:26:10
Αναγνώστηκε 54481 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Οι συγχορήγηση προβιοτικών με αντιβίωση ελαττώνει τον κίνδυνο εντερικών διαταραχών από την αντιβίωση (1).

Το μόνο προβιοτικό το οποίο δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση είναι το Ultra-levure.

Πως όμως μπορούμε να χορηγήσουμε Ultra-levure σε βρέφη ή σε παιδιά;

Συμβουλές του Παιδίατρου Βαγγέλη Αργυρίου  ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ):

Η δοσολογία για παιδιά άνω των 6 μηνών είναι η ίδια όπως για ενήλικες.

Δηλαδή αν πρόκειται για την μορφή
ULTRA LEVURE GELULES LYOPH  x 20  (Λιανική τιμή 2,56 €) τότε η δοσολογία είναι 2 x 3.

Αν πρόκειται για την μορφή
Caps.  ULTRA-LEVURE CAPS 250MG/CAP BTx10     ( Λιανική τιμή 3,31 € ) η δοσολογία είναι 1 x 1.

Και αν πρόκειται για Sachets  ULTRA-LEVURE PD.OR.SUS.250MG/SACHET BTx10  (Λιανική τιμή 3,36 € ) η δοσολογία είναι επίσης  1 x 1.

Το Ultra-levure το δίνουμε κατά προτίμηση με το πρωινό ξύπνημα ή περίπου 15 λεπτά προ του κυρίου γεύματος.

Για τα παιδιά, επειδή δεν μπορούν να καταπιούν κάψουλες μπορούμε να ανοίξουμε τις κάψουλες του Ultra-levure στην μέση και να ανακατέψουμε το περιεχόμενό τους σε λίγο νερό, σε λίγο χυμό, σε γιαούρτι, στο γάλα (π.χ. μέσα στο μπιμπερό) ή ακόμη και να τους δώσουμε το περιεχόμενο της κάψουλας σκέτο (έχει καλή γεύση). Αν ανακατεύσουμε το περιεχόμενο της κάψουλας, να προσέξουμε ώστε το υγρό ή το φαγητό που θα το ανακατέψουμε να μην είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο γιατί τότε μπορεί να καταστραφεί η δραστικότητα το φαρμάκου. Με τον ίδιο τρόπο, ως άνω, ανακατεύουμε την σκόνη του Ultra-levure σε περίπτωση που το αγοράσουμε σε μορφή σκόνης σε φακελίδιο (sachets).



1) Probiotics in prevention of antibiotic associated diarrhoea: meta-analysis.
    Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

2) Περισσότερες πληροφορίες για το Ultra-levure:
    Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3) Πότε αποζημιώνεται το Ultra-levure από τον ΕΟΠΥΥ;
    Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2012, 14:38:05 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Απριλίου 2012, 14:10:02
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το φύλλο οδηγιών για τις Caps. Ultralevure 50 mg/caps  :

1. ULTRA-LEVURE® Κάψουλες 50 mg/cap        

1.2 Σύνθεση: Δραστική ουσία: Σακχαρομύκητες boulardii  σε λυόφιλο κατάσταοη. Saccharomyces boulardii, Lyophilized.   Έκδοχα: Magnesium Stearate, Sucrose, Lactose Monohydrate     . Κάψουλα: Gelatine, Titanium dioxide (E171), Water purified, Sulfur dioxide (λιγότερο από Ι στα 1000).

1.3  Φαρμακοτεχνική μορφή: Κάψουλες

1.4 Περιεκτικότητα σε δραστική ουσία: Κάθε κάψουλα περιέχει 50 mg ζώντων κυττάρων ζύμης, λυοφιλοποιημένων, που αντιστοιχούν σε 1 δισεκατομμύριο ζώντων σακχαρομυκήτων Boulardii σε λυόφιλο κατάσταση.

1.5 Περιγραφή-Συσκευασία: Γυάλινο φιαλίδιο με πώμα από πολυαιθυλένιο που περιέχει 20 κάψουλες λευκού χρώματος.

1.6  Φαρμακοθεραττευτική κατηγορία: Αντιδιαρροϊκό βιολογικής προέλευσης.

1.7   Υπεύθυνος κυκλοφορίας: Ν.ΠΕΤΣΙΑΒΑΣΑ.Ε. Αγ.Αναργύρων 21 ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ 145 64 Κ.ΚΗΦΙΣΙΑ Τηλ. 6202301 Δικαιούχος σήματος BIOCODEX, CENTILLY, ΓΑΛΛΙΑ

1.8   Παρασκευαστής: BIOCODEX, BEAUVAIS, ΓΑΛΛΙΑ

2      ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

2.1   Γενικές Πληροφορίες: To ULTRA-LEVURE® είναι ένα σκεύασμα ζυμομυκήτων, σε λυοφιλοποιημενη μορφή, ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Είναι αντιδιαρροϊκό βιολογικής προέλευσης. Σε ζώα οι φαρμακολογικές μελέτες δείχνουν: μικροβιακό ανταγωνισμό:  in vitro  και in vivo αναστολή της ανάπτυξης διαφόρων παθογόνων μικροοργανισμών: βακτηρίων, Candida albicans κλπ. προαγωγή  των   μη   εξειδικευμένων   μηχανισμών   άμυνας   κατά  των  λοιμώξεων:   διέγερση   των ανοσοποιητικών διεργασιών. Σύνθεση βιταμινών του συμπλέγματος Β: βιταμίνης Β1, βιταμίνης Β2, παντοθενικού οξέος, βιταμίνης Β6, νικοτινικού οξέος.

Καθώς οι σακχαρομύκητες boulardii είναι ζύμη και όχι βακτήρια, παρουσιάζουν γενετική και φυσική αντοχή έναντι των αντιβιοτικών και των σουλφοναμιδίων. Η μελέτη της διέλευσης μέσω του εντέρου, μετά από εφάπαξ από του στόματος χορήγηση, δείχνει πως αυτή επιτυγχάνεται δια της παραμονής των σακχαρομυκήτων boulardii σε ζώσα μορφή καθ'όλο το μήκος της γαστρεντερικής οδού.

Έτσι φαίνεται πως οι σακχαρομύκητες boulardii είναι ανθεκτικοί έναντι των γαστρικών, ηπατικών, παγκρεατικών και εντερικών εκκρίσεων. Δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί εμφύτευση της ζύμης στον εντερικό αυλό ή πολλαπλασιασμός. Δεν εισέρχεται επίσης στην κυκλοφορία του αίματος μετά από συνεχή χορήγηση. Στα κόπρανα πασχόντων στους οποίους χορηγείται το προϊόν, ανιχνεύονται με συνήθεις εργαστηριακές τεχνικές, ζώντα κύτταρα σακχαρομυκήτων boulardii.

2.2 Ενδείξεις: Προφύλαξη και θεραπεία των εκ του εντέρου ανεπιθύμητων ενεργειών των αντιβιοτικών.Συμπληρωματική αγωγή σε οξείες διάρροιες.

2.3 Αντενδείξεις: Το φάρμακο αυτό δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με αλλεργία (υπερευαισθησία) σε κάποια από τα συστατικά του ή σε ασθενείς με κεντρικό ενδοφλέβιο καθετήρα.

2.4 Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση:

2.4.1    Εφόσσν αποτελείται από ζώντα κύτταρα δεν πρέπει να αναμιγνύεται με ζεστά (θερμοκρασίας > 50° C), παγωμένα ή αλκοολούχα ποτά ή φαγητά. Δεν πρέπει να χορηγείται με αντιμυκητιασικά φάρμακα. Σε νοσοκομειακή χρήση, αν ανοίγονται οι κάψουλες συνιστάται να γίνεται αυτό με χρήση γαντιών και μακριά από το περιβάλλον ασθενών που φέρουν κεντρικό ενδοφλέβιο καθετήρα, ακόμη και αν αυτοί δεν είναι σε θεραπεία με ULTRA-LEVURE®. Εχουν αναφερθεί μερικές περιπτώσεις εισόδου ζώντων κυττάρων ζύμης στο αίμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την εμπύρετη κατάσταση του ασθενούς και τις θετικές ενδείξεις Saccharomyces σε καλλιέργειες αίματος.

Όλες οι περιπτώσεις είχαν ικανοποιητική κατάληξη μετά από χορήγηση αντιμυκητιασικής θεραπείας και όπου ήταν απαραίτητο, αφαίρεση του καθετήρα.

Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας για τις παρακάτω περιπτώσεις:

οε περίπτωση μη βελτίωσης της κατάστασης μετά από 2 ημέρες θεραπείας

σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού, εμετού

σε περίπτωση εμφάνισης αίματος ή βλέννας στα κόπρανα

σε περίπτωση έντονης δίψας και αίσθησης ξηρότητας στη γλώσσα. Τα συμπτώματα αυτά δείχνουν πιθανή αφυδάτωση του οργανισμού που οφείλεται στην σημαντική απώλεια υγρών λόγω της διάρροιας. Ο γιατρός σας επομένως θα πρέπει να εκτιμήσει την ανάγκη να σας χορηγήσει κάποιο σκεύασμα επανυδάτωσης από του στόματος ή ενδοφλέβιο.

Ειδικές προφυλάξεις κατά τη νοσηση:

Είναι αναγκαίο να συμπληρώνετε την θεραπεία με: Επανυδάτωση, πίνοντας άφθονες ποσότητες αλμυρών ή γλυκών υγρών, ώστε να αντισταθμίσουν την απώλεια υγρών λόγω της διάρροιας (η μέση ημερήσια απαιτούμενη ποσότητα νερού σε έναν ενήλικα είναι 2 λίτρα). πρόσληψη τoοφής κατά τη διάρκεια της διάρροιας, με εξαίρεση ορισμένους τύπους τροφών και ιδιαίτερα ωμές σαλάτες, φρούτα, πράσινα λαχανικά, πικάντικα φαγητά και παγωμένες τροφές ή ποτά, κατά προτίμηση ψητά κρέατα και ρύζι.

Δεν απαιτούνται ειδικές προφυλάξεις γιά τη χρήση από ηλικιωμένα άτομα.

Μπορεί να χορηγηθεί κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Δεν απαιτούνται ειδικές προφυλάξεις για τη χρήση σε παιδιά.

Ουδεμία επίδραση έχει στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων.

· Λόγω της ύπαρξης σακχαρόζης (sucrose) στα έκδοχα, το φάρμακο αυτό αντενδείκνυται σε ασθενείς που πάσχουν από μη ανεκτικότητα στην φρουκτόζη, σύνδρομο κακής απορρόφησης της γλυκόζης και γαλακτόζης ή ανεπάρκεια σακχαράσης -μαλτάσης.

•           Λόγω της ύπαρξης λακτόζης στα έκδοχα, το φάρμακο αυτό αντενδείκνεται σε ασθενείς που πάσχουν από συγγενή γαλακτοζαιμία, κακή απορρόφηση γλυκόζης και γαλακτόζης ή ανεπάρκεια λακτάσης.

2.5  Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες: Δεν πρέπει να χορηγείται συγχρόνως με αλκοολούχα ποτά ή αντιμυκητιασικά φάρμακα, καθόσον αποτελείται από ζώντα κύτταρα ζυμομυκήτων.

2.6 Δοσολογία: Ενήλικες και παιδιά: 3-6 κάψουλες την ημέρα. Χρήση: Οι κάψουλες λαμβάνονται από του στόματος. Προκειμένου για χορήγηση σε παιδιά, οι κάψουλες δυνατόν να ανοιχθούν και το περιεχόμενο να αναμιχθεί με το γάλα (μπιμπερόν) ή με την τροφή.

Οι κάψουλες ULTRA-LEVURE καλό είναι να λαμβάνονται κατά το πρωινό ξύπνημα, ή ένα τέταρτο της ώρας πριν από τα γεύματα.

2.7 Υπερδοσολογία: Λόγω της φύσης του προϊόντος, δεν αναφέρεται περίπτωση υπερδοσολογίας.

2.8 Ανεπιθύμητες ενέργειες: Δεν αναφέρονται.

2.9 Τι πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής στην περίπτωση που παρέλειψε να πάρει κάποια δόση: Η δόση που έχει παραλειφθεί μπορεί να αναπληρωθεί ανά πάσα στιγμή.

2.10      Ημερομηνία λήξης του προϊόντος: Η ημερομηνία λήξης του προϊόντος αναγράφεται στην εξωτερική  και εσωτερική συσκευασία. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή έχει παρέλθει μην το χρησιμοποιήσετε.

2.11      Ιδιαίτερες προφυλάξεις για τη φύλαξη του προϊόντος: Το προϊόν φυλάσσεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις.

2.12      Ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης του φύλλου οδηγιών: 12-12-2007.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
12 Απαντήσεις
10893 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Απριλίου 2010, 12:30:04
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
7650 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2013, 20:37:45
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
2595 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιουνίου 2013, 16:41:49
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
4424 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιανουαρίου 2016, 12:45:35
από Clemence
10 Απαντήσεις
52694 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουλίου 2022, 17:46:01
από Argirios Argiriou