Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 15:49:55

Αποστολέας Θέμα: Αποχώρηση μετά από άρνηση για άδεια  (Αναγνώστηκε 114731 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Ιουλίου 2008, 16:07:07
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ευχαριστώ αλλά η πρότασή όλων των προλαλησάντων είναι να σκύψουμε καρτερικά το κεφάλι;

Ανήσυχε, νομίζω ότι θα πρέπει να σκύψεις καρτερικά το κεφάλι, όπως κατα τη γνώμη σου θα πρέπει να το σκύψει ο αγροτικός ιατρός όταν είναι να κάνει τη διακομιδή όπως άφησες να εννοηθεί σε άλλο σου ποστ.
Πάντως ,αν και βαρέθηκα να διαβάσω τα σεντόνια που έγραψες,να σου κάνω μια ερώτηση;
Μήπως ζητάς άδεια συχνά,σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι ,γι'αυτό και δεν σου δίνουν τις άδειες;

Γιατί μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ζήτησες άδεια γιατί "κινδύνευε" το παιδί σου και ο διευθυντής στο αρνήθηκε.

Ή μήπως έγινε ότι με τον λύκο και τα πρόβατα;

Λέω εγώ τώρα.... :-\

20 Ιουλίου 2008, 07:23:44
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

AnisihosGP


O αγροτικός αγαπητέ είναι περαστικός και μάλιστα βοηθός θάπρεπε να ξέρεις, και δε συγκρίνεται με έναν μόνιμο Ιατρό, ενώ οπωσδήποτε σε μία διακομιδή το τμήμα θα έπρεπε να καταλαβαίνεις δεν μπορεί να μείνει πίσω καλυμμένο με τον αγροτικό και να λείπει ο ειδικός. Απορώ με τη συσχέτιση που μπορείς να κάνεις. Είναι δύο εντελώς άσχετα πράγματα.

Όσο για το παραμύθι με το λύκο μπορεί και νάναι έτσι έχεις δίκιο. Ίσως εγώ να ζητάω συχνά τις περισσότερες από τους άλλους νόμιμες άδειες μου.

Αλλά μπράβο αφού μιλάς χωρίς κάν να έχεις διαβάσει όπως ομολογείς. Από θάρρος έχεις
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Ιουλίου 2008, 07:37:57 από AnisihosGP »

21 Ιουλίου 2008, 02:18:19
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

timex


Τι σχέση 'εχει το περαστικός με τις διακομιδές;
Επίσης , όταν εφημερεύουν δυο αγροτικοί και ο ένας πηγαίνει διακομιδή, πως τότε γίνεται μένει πίσω αγροτικός και καλύπτεται μια χαρά το ΚΥ;
Ξέρεις...κάποιες περιοχές δεν έχουν τόσους γενικούς ώστε όλες οι εφημερίες να γίνονται με γενικούς.

Να σου πω για τη συσχέτιση που έκανα...
Εσύ θέλεις ο αγροτικός ή κατα τα λεγόμενά σου βοηθός ιατρού(εμένα πάντως η άδειά μου λέει ιατρός και όχι βοηθός ιατρού αλλά τεσπα,πάω παρακάτω) να σκύψει το κεφάλι στον γενικό και να πάει τη διακομιδή, δεν θα σκύψεις όμως εσυ το κεφάλι, όταν κάποιος γενικός με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας σου πει να πας διακομιδή.

Δεν νομίζεις ότι έχουν κάποια σχέση τα πιο πάνω που έγραψα;

Πάντως στο δικό μας ΚΥ , μια φορά μπήκαν δυο γενικοί μαζί, καθαρά απο λάθος, και όλοι μας παρακαλούσαμε να τύχει διακομιδή για να δούμε ποιος από τους δύο θα την πήγαινε.Ήταν τυχεροί όμως και δεν κουνήθηκε φύλλο.Φυσικά δεν ξαναμπήκαν ποτέ δυο γενικοί μαζί!!

Α! Να σου κάνω μια ερώτηση καθαρά απο περιέργεια.

Είναι πρωί και είναι στο ΚΥ: ένας αγροτικός, ένας γενικός ιατρός επιμελητής Β΄ με 5 χρόνια προϋπηρεσίας ,εσύ- γενικός ιατρός επιμελητής Β με 3 χρόνια προϋπηρεσίας(υποθετικά μιλάω) και ένας γενικός ιατρός επιμελητής Α.
Ο επιμελητής Α σου λέει να πας τη διακομιδή.
Τι κάνεις τότε;

Θάρρος είχα πάντα και ελπίζω να συνεχίσω να το έχω.
Η αλήθεια είναι ότι διάβασα μόνο τα πρώτα σου ποστς που ήταν  μικρά. Απο τα υπόλοιπα διάβασα επιλεκτικά κάποιες παραγράφους.
Τεσπα.

21 Ιουλίου 2008, 15:08:54
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

AnisihosGP


Παράθεση
Τι σχέση 'εχει το περαστικός με τις διακομιδές;
Έχει πολύ σημασία για τις διακομιδές αλλά και για όλα. Γιατί αν κάπου αισθάνεσαι (χωρίς να μπορείς να είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ) αδικημένος, τότε κάνεις υπομονή αφού πρόκειται σύντομα αυτό να ξεπεραστεί έτσι και αλλιώς και λες ας πάει στην ευχή γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να μου συμβεί αν αντιδράς ή έχεις άδικο.

Στο παράδειγμα που με ρώτησες, όπως είδες μόνος σου με έβαλες επί τριετία ΕπιμΒ όταν σκάει η διακομιδή. Άρα βλέπεις τη διαφορά. Ένας μόνιμος μπορεί όλα τα χρόνια να μείνει το παιδί για όλες τις δουλειές αφού θα παραμείνει ίσως για πάντα ο νεότερος; Φυσικά όχι. Άρα κάποια στιγμή θα επαναστατήσει και θα ζητήσει ισότητα. Το πότε θα είναι αυτό (με το που θα πάει ή μόλις περάσει κάποιο α διάστημα) είναι άλλο ευαγγέλιο. Αρκεί σε κάθε περίπτωση να μιλάμε για τον ίδιο βαθμό. Αν πρόκειται για επιμ Α΄και Β΄προσωπικά εγώ σέβομαι τους ανωτέρους μου και ίσως και για πολλά ή όλα τα χρόνια να δεχόμουν να χώνομαι περισσότερο (λέω ίσως γιατί εξαρτάται από αντοχές μου που δεν έχω δοκιμάσει).  Δεν νομίζω όμως ότι ακόμα και σε ισόβαθμο, θα σήκωνα κεφάλι την πρώτη εβδομάδα ή τον πρώτο μήνα η ίσως τα πρώτα έτη.
 
Άρα εγώ δεν είπα ότι δεν θα σκύψω κεφάλι ποτέ. Απλώς σε καμμία περίπτωση δεν θα σκύβω κεφάλι μονίμως. Και στη δική μου περίπτωση αλλά κυρίως της συζύγου η βαλίτσα πάει μακριά. Να το ξεκαθαρίσουμε και στο περιστατικό αν τελικά διαβάσεις πρόκειται για 4 μόνιμους διαιτολόγους εκ των οποίων εκεί η σύζυγός μου θα είναι για πάντα νεότερη. Συμπτωματικά (αυτό έχει ίσως και καθόλου σημασία αλλά το αναφέρω) οι δύο παλαιότερες (κάποτε συμφοιτήτριες) που διατηρούν και μεταξύ τους πολυ καλές σχέσεις δεν έχουν καν πτυχίο Διαιτολογίας αλλά οικιακής οικονομίας που με ένα χρόνο εξομοίωση εξίσωσαν με αυτό της συζύγου. Μόλις πέρσι η προισταμένη (μία εκ των δύο) έκανε ένα μεταπτυχιακό και από τότε πραγματικά δε παίζεται. Μετά από δυόμιση ενεργά  χρόνια (πέντε συνολικά) δεν θέλουμε κοροιδία,επιλεκτική εφαρμογή νόμων, και συνωμοσίες εις βάρος μας. Δεν το αντέχουμε αυτό εσαεί και θα το πολεμήσουμε όσο χρειαστεί.  Όι αγροτικοί που ανέφερες είναι στο περιστατικό μου κάτι παραπάνω από φοιτητές που στο Διαιτολογικό οι διαιτολόγοι εκπαιδεύουν. ΜΠορεί σε γνώσεις νάχουν και περισσότερες από τους δασκάλους αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Η Ιατρική ευθύνη που είναι το βασικότερο σημείο της Ιατρικής δουλειάς για να επανερχόμαστε στα Ιατρικά βαραίνει πάντα τους ειδικούς και μη το ξεχνάς. Μη μπερδεύεσαι και μπερδεύεις εντελώς διαφορετικές καταστάσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Ιουλίου 2008, 15:31:06 από AnisihosGP »

21 Ιουλίου 2008, 19:37:32
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

timex


Κοίτα... όταν δεν μου αρέσει κάτι,προσπαθώ να το αλλάξω.
Όταν δεν μπορώ, σηκώνομαι και φεύγω.
Δεν ξέρω τι γίνεται στη δουλειά της γυναίκας σου αλλά σαν γενικός μπορείς να παραιτηθείς και να πάρεις άλλο ιατρείο που το κλιμα θα είναι καλύτερο. Επειδή όμως ο κόσμος είναι μικρός ,η φήμη σου σε ακολουθεί. Αυτό το έμαθα πρόσφατα, γιατί θα μας έρθει ένας γενικός, ο οποιος έχει αλλάξει 5-6 θέσεις σε διάφορους νομούς ,γιατί τσακώνεται όπου και αν πάει.

Όταν νιώθω ότι είμαι το παιδί για όλες τις δουλειές ,κάνω υπομονή μέχρι κάποιο σημείο και μετά φεύγω.
Σκέψου κάτι όμως, τα 2 χρόνια λιγότερης προϋπηρεσίας στην αρχή μπορεί να σε κάνουν το παιδί για όλες τις δουλειές.Αυτό βέβαια μέχρι να έρθει ο επιμελητής Β με ένα χρόνο προϋπηρεσίας ,τον οποίο θα "χώσεις" εσύ να κάνει τις διακομιδές.
Και μη μου πεις δεν θα τον χώσεις,γιατί όλα όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα δείχνουν το αντίθετο.

Το ότι εξομοιώθηκε το πτυχίο της γυναίκας σου με των υπολοιπών δε μου λέει κάτι.
Το ίδιο γίνεται και στην ιατρική.Δίνεις κατατακτήριες(ξέρουμε όλοι πως περνας αυτές τις εξετάσεις) ,και απο ΤΕΙ αισθητικής περνάς ιατρική.Κάνεις 4 χρόνια και είσαι γιατρός.Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους συναδέλφους που  κατατακτήριες,αντιθέτως τους θαυμάζω γιατί με υπομονή και επιμονή κατάφεραν και πέτυχαν τον στόχο τους.

Το ίδιο έγινε και με τους "μόνιμους" αγροτικούς που έγιναν γενικοί μέσα σε μια νύχτα...

Συνήθως δεν μπερδε'υομαι αλλά εσύ μας έχεις μπερδέψει όλους με τα αρχικά υποθετικά περιστατικά σου.
Τεσπα.
Τελειώνοντας , θα πω κάτι που το μαθαίνω σιγά σιγά.
Αυτό είναι το ελληνικό κράτος και έτσι λειτουργεί.
Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να πας σε άλλο.
Γιατί δε γίνεται όπου μας συμφέρει να τα υπομένουν όλα οι υφιστάμενοι και όπου εμείς είμαστε οι υφιστάμενοι να θέλουμε να γίνουμε προϊστάμενοι...

21 Ιουλίου 2008, 19:56:14
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

AnisihosGP



21 Ιουλίου 2008, 22:23:02
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Μερικές παρατηρήσεις:
1.   Δεν μπαίνω συχνά στο φορουμ, αλλά σήμερα είδα ότι το έχετε περάσει το θέμα από ψιλό κόσκινο.
2.    Ο ανήσυχος δεν το δήλωσε, αλλά δεν είναι «πρωτοεμφανιζόμενος στο φόρουμ». Για κάποιους δικούς του λόγους το αποκρύπτει και είναι δικαίωμά του.
3.   Ορισμένες φορές κάποιοι πήγαν στα όρια των επιτρεπτών σε τούτο το φόρουμ (σας το επισήμανε και ο κ. Κουναλάκης). Παρακαλώ αυτοσυγκράτηση.
4.   Δεν θα τοποθετηθώ γιατί γνωρίζω την περίπτωση και ο ανήσυχος ξέρει από πρώτο χέρι το σκεπτικό μου στην περίπτωση αυτή (όχι δεν το ξέρω επειδή είμαι ο δ/ντης που αρνήθηκε, αλλά γιατί έχουμε μιλήσει).
5.   Προτείνω όμως να οδηγήσουμε τη συζήτηση στην ετιμολογία της λέξης «κανονική» άδεια.
Ίσως, μέσα από αυτό, βρούμε πολλές απαντήσεις στο περιγραφέν πρόβλημα και σχηματίσουμε μία εικόνα πιο προσγειωμένη για το τι είναι, γιατί προβλέφτηκε και πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε η «κανονική άδεια»
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2680 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Σεπτεμβρίου 2010, 15:10:06
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
7722 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιανουαρίου 2011, 21:16:59
από Αγωνιστική Παρέμβαση
22 Απαντήσεις
16826 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Ιουνίου 2013, 20:52:22
από anasm
0 Απαντήσεις
2782 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2014, 20:25:20
από NewGP
1 Απαντήσεις
3708 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Απριλίου 2021, 01:15:02
από Argirios Argiriou