Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:50:48

Αποστολέας Θέμα: Έξι χιλιάδες γιατροί βρήκαν εργασία στη Γερμανία  (Αναγνώστηκε 4244 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Μαΐου 2012, 02:50:04
Αναγνώστηκε 4244 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Το 2007 ήταν μόνο 1.500

Η Ελλάδα αιμοδοτεί γενναία τα τελευταία χρόνια με ιατρικό δυναμικό τη Γερμανία, αφού η αποχώρηση επιστημόνων από τη χώρα μας εκτινάχθηκε, ως απότοκο φαινόμενο της κρίσης.

Το 2007 εργάζονταν στη Γερμανία 1.500 έλληνες γιατροί, σήμερα υπάρχουν 6.000. Μάλιστα, γραφεία αναζήτησης που συνεργάζονται με γερμανικά θεραπευτήρια, εξασφαλίζουν για κάθε πρόσληψη προμήθεια χιλιάδων ευρώ.

Πολλοί, ωστόσο, αντιμετωπίζουν εκεί είτε συνθήκες των κατώτερες των προσδοκιών είτε ασφυκτικούς εργασιακούς όρους, αντιμετωπίζοντας το δίλημμα: Γερμανία ή επιστροφή στην πατρίδα;

«Θέλω να μείνω άνθρωπος»
Ένας νεαρός γιατρός, με αρκετά καλή γνώση γερμανικών, ο οποίος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της ειδικότητάς του στην καρδιολογία σε γερμανικό πανεπιστήμιο είχε πει: «Θέλω να μείνω άνθρωπος. Πώς μπορώ να το καταφέρω, όταν περνώ όλη τη ζωή μου στο νοσοκομείο και δεν έχω χρόνο ούτε καν να ξεκουραστώ. Δεν έχω χρόνο να διαβάσω ούτε ένα λογοτεχνικό βιβλίο, πόσω μάλλον να βελτιώσω τα γερμανικά. Απλώς δεν μπορώ να τα καταφέρω». Μετά δώδεκα μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

28 Μαΐου 2012, 11:54:00
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απόφοιτοι ιατρικής, νοσηλεύτριες αλλά και γιατροί με πολύχρονη εμπειρία κατέκλυσαν την αίθουσα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για να δώσουν συνέντευξη

Κύμα μεταναστών με... λευκή ποδιά δημιουργούν η οικονομική κρίση, το «πάγωμα» των προσλήψεων στα νοσοκομεία και η υπερπληθώρα νέων ανέργων γιατρών και νοσηλευτών στην Ελλάδα.

Εκπρόσωποι γερμανικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων που βρέθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν προλάβαιναν να δέχονται αιτήσεις από νέους κυρίως επιστήμονες, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα ξενοδοχείου που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Η ημερίδα, που διοργάνωσαν ο ΟΑΕΔ με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES Ελλάδος και Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στην πόλη τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ εκδηλώσεις έχουν διοργανωθεί στην Αθήνα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τη συμμετοχή να είναι κάθε φορά και μεγαλύτερη.

Χωρίς εργασία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, σε σύνολο 9.000 γιατρών μελών του Συλλόγου σχεδόν το 30% ή είναι άνεργοι (900 άτομα) ή εργάζονται ήδη στο εξωτερικό (1.800 άτομα).

«Ενώ πριν από πέντε χρόνια έφευγαν στο εξωτερικό κυρίως νέοι γιατροί που ήθελαν να κάνουν ειδικότητα, τώρα φεύγουν γιατροί μεγαλύτερης ηλικίας, για βιοποριστικούς λόγους», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τη φύση των κλινικών τους, την εξειδίκευσή τους σε συγκεκριμένες ειδικότητες, τις κενές θέσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρουν για εργασία και απόκτηση ειδικότητας.

Σε προσωπικές συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες, παρείχαν επιπλέον πληροφορίες για τις προσφερόμενες αποδοχές (σ.σ. κυμαίνονται από 2.200 ευρώ μηνιαίως «καθαρά» για ειδικευόμενους έως 4.000 ευρώ για ειδικευμένους γιατρούς αφορολόγητα) αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τις περιοχές όπου βρίσκονται (κυρίως σε περιφερειακές, μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις), για το κόστος ζωής κλπ.

Προϋπόθεση είναι η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας (επίπεδο Β2). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας υπάρχουν 2.000 κενές θέσεις για ειδικότητα, με προοπτική να αυξηθούν περαιτέρω.

Ο Πολύκαρπος Ψώχιας και ο Θανάσης Αρσενόπουλος, φίλοι και απόφοιτοι ιατρικής, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη Γερμανία προκειμένου να ειδικευτούν ο πρώτος στην καρδιολογία και ο δεύτερος στην πνευμονολογία.

«Εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα. Μπορεί να περιμένεις και τρία χρόνια για ειδικότητα, ενώ οι προοπτικές για τη συνέχεια είναι θολές», είπε στο «Εθνος» ο Π. Ψώχιας. Οι ίδιοι προχωρούν βήμα βήμα και δεν σκέφτονται προς το παρόν την πιθανότητα να φύγουν για πάντα στο εξωτερικό. «Πάμε κατ' αρχάς για την ειδικότητα και βλέπουμε. Μπορεί μετά να φτιάξουν τα πράγματα», είπε ο Θ. Αρσενόπουλος, που «ξεσκονίζει» τα γερμανικά του για να ανταποκριθεί.

Η περίπτωση ενός γιατρού του ΚΑΤ που έμεινε άνεργος
Χειρουργός άλλαξε τη ζωή του σε γερμανική κλινική


Η Δέσποινα Ζαμπατέλη από την Ελευθερούπολη Καβάλας είναι νοσηλεύτρια και εργάζεται στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου της. Είναι δύο μήνες απλήρωτη και η σύμβασή της λήγει στο τέλος Ιουνίου. Παρόλο που δεν μιλάει γερμανικά, είναι αποφασισμένη να κάνει ταχύρρυθμα ιδιαίτερα μαθήματα για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εργαστεί στη Γερμανία. «Θέλω να μείνω εδώ και να το παλέψω, αλλά δεν γίνεται. Ακούμε από παντού περί επιστροφής στη δραχμή και ζοφερού μέλλοντος. Είμαι 26 χρονών και αν δεν έμενα με τους γονείς μου δεν θα είχα να φάω. Δεν μπορώ να φάω τα καλύτερά μου χρόνια έτσι», είπε στο «Εθνος».

Εμπειρία 4 μηνών
Ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στην εκδήλωση ήταν ο αγγειοχειρουργός Σωτήρης Γούλας, ο οποίος μέσω ανάλογης διαδικασίας που έγινε τον Νοέμβριο του 2011 έχει ήδη μεταναστεύσει στη Γερμανία και εργάζεται από τον Φεβρουάριο σε κλινική της πόλης Bod Dibung. Περιστοιχίστηκε από δεκάδες ενδιαφερόμενους που του ζητούσαν να τους περιγράψει την εμπειρία.

«Εργαζόμουν ως επιμελητής στο ΚΑΤ έως το 2011. Μετά έμεινα άνεργος γιατί έληξε η σύμβαση και πάγωσαν οι προσλήψεις», μας είπε. Είναι ευχαριστημένος από την αμοιβή, αλλά κυρίως τις εργασιακές συνθήκες και ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκεί και τη σύζυγό του που προς το παρόν έμεινε πίσω. «Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στην αντιμετώπιση. Σε βλέπουν ως έναν συνεργάτη που έχουν επενδύσει σε αυτόν και τον υποστηρίζουν, με σεβασμό και αξιοπρέπεια», τόνισε.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3609 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2012, 09:46:19
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
3973 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Δεκεμβρίου 2012, 17:11:11
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
59944 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιουνίου 2015, 20:24:37
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
7069 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Οκτωβρίου 2015, 21:52:41
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
23697 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2022, 08:45:52
από Argirios Argiriou