Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012

<< < (4/7) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Το πρόβλημα επιτείνεται από την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών, οι οποίοι, ενώ δεν πληρώνουν ή πληρώνουν ελάχιστες εισφορές, απολαμβάνουν πλήρους υγειονομικής ασφάλισης.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πώς γίνεται να μην πληρώνεις εισφορές και να έχεις πλήρη υγειονομική περίθαλψη;
Ο καθορισμός των ελάχιστων εισφορών για πλήρη υγειονομική ασφάλιση από ποιους έγινε; Ισχύουν διαφορετικά (χαμηλότερα) όρια για τους αλλοδαπούς;
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ βάσει ποιών εισφορών απέκτησαν πλήρη υγειονομική ασφάλιση;

Είναι πιασάρικο το θέμα με τους αλλοδαπούς ε; Πάντως στην περιοχή μου οι μόνοι εν ενεργεία ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, που επομένως πληρώνουν εισφορές, είναι αλλοδαποί.

Δ. Κουναλάκης:
Προσωπικά έχω πάψει να αγχώνομαι πλέον.... Όλα λειτουργούν βάση σχεδίου.

Αδυνατώ να καταλάβω πως η τοποθετημένη στο τιμόνι του ΔΝΤ κάνει τέτοιες δηλώσεις. Δεν την έχω για τόσο ηλίθια. Μάλλον ξέρει τι λέει και γιατί το λέει. Μήπως την βολεύει και η αντίδραση που προκαλείται;

Συνειδητοποιώ τελικά ότι το PSI ήταν ένα από τα μεγαλύτερα (τυχαία; δεν νομίζω) λάθη καθώς ουσιαστικά η μεγαλύτερη απώλεια δεν ήταν τα λεφτά των ταμείων αλλά η μελλοντική αποστροφή μικρο-επενδυτών και ομογενών μας που είχα στηριχθεί στην σιγουριά των κρατικών ομολόγων και στην ελπίδα ότι στηρίζουν την Ελλάδα. Εάν το δει κανείς ιστορικά η αναγέννηση εθνών & κρατών όπως έγινε στην Ασία, ακόμη και το ίδιο το Ισραήλ, στηρίχθηκαν στους ομογενείς τους. Εμείς;

Τελικά μένει ακόμη ένα βήμα για το μεγάλο κόλπο: Για να υπάρξουν λιγότερες αντιδράσεις πρέπει να πιστέψουμε ότι επιλέξαμε εμείς το δρόμο μας προς την οικονομική εξαγορά μας ή/και την απομόνωση μας. Αυτό θα γίνει τα επόμενα δύο χρόνια. Και έχει ξανασυμβεί πολλές φορές στο παρελθόν στην ιστορία.

Δεν βλέπω φως. Απλά όλα τα κόμματα τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα το εφαρμόσει.

Για να βγει φρέσκο χορτάρι, ο βοσκός καίει το βοσκοτόπι και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Τα υπόλοιπα είναι φιλολογική συζήτηση.

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά έχω πάψει να αγχώνομαι πλέον.... Όλα λειτουργούν βάση σχεδίου.

Αδυνατώ να καταλάβω πως η τοποθετημένη στο τιμόνι του ΔΝΤ κάνει τέτοιες δηλώσεις. Δεν την έχω για τόσο ηλίθια. Μάλλον ξέρει τι λέει και γιατί το λέει. Μήπως την βολεύει και η αντίδραση που προκαλείται;

Συνειδητοποιώ τελικά ότι το PSI ήταν ένα από τα μεγαλύτερα (τυχαία; δεν νομίζω) λάθη καθώς ουσιαστικά η μεγαλύτερη απώλεια δεν ήταν τα λεφτά των ταμείων αλλά η μελλοντική αποστροφή μικρο-επενδυτών και ομογενών μας που είχα στηριχθεί στην σιγουριά των κρατικών ομολόγων και στην ελπίδα ότι στηρίζουν την Ελλάδα. Εάν το δει κανείς ιστορικά η αναγέννηση εθνών & κρατών όπως έγινε στην Ασία, ακόμη και το ίδιο το Ισραήλ, στηρίχθηκαν στους ομογενείς τους. Εμείς;

Τελικά μένει ακόμη ένα βήμα για το μεγάλο κόλπο: Για να υπάρξουν λιγότερες αντιδράσεις πρέπει να πιστέψουμε ότι επιλέξαμε εμείς το δρόμο μας προς την οικονομική εξαγορά μας ή/και την απομόνωση μας. Αυτό θα γίνει τα επόμενα δύο χρόνια. Και έχει ξανασυμβεί πολλές φορές στο παρελθόν στην ιστορία.

Δεν βλέπω φως. Απλά όλα τα κόμματα τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα το εφαρμόσει.

Για να βγει φρέσκο χορτάρι, ο βοσκός καίει το βοσκοτόπι και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ένα συμφωνώ δεν φτάνει ούτε προσθέτει τίποτα. Απλά λιτή και, κατ'εμέ, ορθή τοποθέτηση. Κύριε Κουναλάκη, πιστεύω ότι οι μικρότερες δημοσιεύσεις σας έχουν μεγαλύτερο "βάθος".

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος..... Για να βγει φρέσκο χορτάρι, ο βοσκός καίει το βοσκοτόπι και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το καμένο χωράφι βέβαια δε βγάζει πάντα "καλό χορτάρι" εξ' ορισμού. Συχνά δε, βγάζει και τα σπαράγγια. Για όσους ξέρουν, αυτά είναι τρυφερές λιχουδιές, όταν τις συλλέξεις στην ώρα τους, αλλά άτιμα αγκάθια που σε ματώνουν, όταν δεν κορφολογηθούν και "σταχυάσουν" (οι αγριοαράχνες, για όσους τις ξέρουν).

Συναφές αυτών είναι και το "Ο αγώνας για κάτι έστω και σχετικά αβέβαιο είναι χίλιες φορές προτιμότερος από την υποτέλεια στο βέβαιο τίποτα που αντιπαρατάσσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ." που σταχυολόγησα από ένα ενδιαφέρον κείμενο στο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
που, ασχέτως του αν πιστεύουμε και υποστηρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ, αξίζει να κρατήσουμε το μήνυμα που βγαίνει “αγώνας και όχι ηττοπάθεια” που μας λανσάρουν οι έως σήμερα διαχειριστές της μοίρας μας (ή μήπως οι διαχειριστές των επιλογών των διεθνών -κακώς νοουμένων- συμφερόντων?).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος"Κρατήστε τον κόσμο μακριά από τα λογιστικά γραφεία!"

Άριστο. Αν ήμουν σχεδιαστής της προεκλογικής καμπάνιας κόμματος (εκτός ΠαΣΟΚ) θα το έκανα καταπληκτικό τηλεοπτική καμπάνια.
Αυτό κι' αν είναι φάρμακο. Με άλλα λόγια: Εμποδίστε τους να δούν χειροπιαστά, σε όλο τους το φάσμα, το τί σημαίνουν τα μέτρα που ελήφθησαν, μπάς και πιστέψουν τις εξαγγελίες σωτηρίας που τους σερβίρουμε και τους υφαρπάξουμε τους ψήφους.
Γατί, αν το δούν, ζήτω που καήκαμε!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Πάρτε μια παράταση υποβολής μέχρι τα μέσα Ιουλίου! (και κανονίστε να βγάλετε κυβέρνηση αυτή τη φορά...........)
Γι' αυτό το θέμα η υπηρεσιακή κυβέρνηση μια χαρά αποφάσισε. Τα έσοδα από τους φόρους μπορούν να περιμένουν. Για τα φάρμακα των καρκινοπαθών όμως δηλώνει αδυναμία να βρει λύση ως υπηρεσιακή!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση