Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 11:16:18

Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ  (Αναγνώστηκε 24966 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Ιουνίου 2012, 17:14:31
Αναγνώστηκε 24966 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεδομενου οτι απο 1/7/12 (βαση επίσημου εγγραφου)θα υπαρχει προστιμο (1 ευρω) για χειρογραφες συνταγες γνωριζει κανεις συναδελφος αν πάμε για νεα αναβολη του προστιμου-ανοχη των χειρογραφων συνταγων ή θα επιβληθει το μετρο?

Υποψιν πως σε πολλα περιφερειακα ιατρεια ακομη δεν υπαρχει ηλεκτρονικη συνταγογραφηση (παρα τα πολλαπλα εγγραφα και εκκλησεις που εχουν γινει ).
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Ιουνίου 2012, 17:21:11 από jack »
+

26 Ιουνίου 2012, 18:32:28
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


χα χα ενω η ηλεκτρονικη δουλευει τζαμι

τι αγχος....................

26 Ιουνίου 2012, 18:37:18
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
χα χα ενω η ηλεκτρονικη δουλευει τζαμι

τι αγχος....................
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

26 Ιουνίου 2012, 18:51:26
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


τι θελει να πει ο ποιητης???????????οεοοοο

μηπως δεν μας αρεσει η αργκο καθοτι μεγαλογιατραρες??????????

ας χαλαρωσουμε......

26 Ιουνίου 2012, 19:08:45
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Έχω τη βεβαιότητα ότι μέχρι το βράδι της 30ης Ιουνίου (ώρα 23:59), θα ΄χει προκύψει απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ με την οποία θα μετατίθεται χρονικά η έναρξη της επιβολής του προστίμου.
Εγώ έχω internet, αλλά πάσχω σε χαρτί (βλέπετε η κατά τα άλλα "ηλεκτρονική" συνταγογράφησή α λα Ελληνικά, απαιτεί ατελείωτες κόλλες Α4 και την καταστροφή ορισμένων τετραγωνικών χιλιομέτρων δάσους του Αμαζονίου, χώρια οι αντιοικολογικοί τόνοι χλωρίνης που απαιτούνται για τη λεύκανση του χαρτοπολτού ή το αντιοικολογικό τόνερ που καταναλώνει ο εκτυπωτής.)

Σε ότι αφορά την άλλη μεγάλη "αλλαγή" στη συνταγογράφηση, την καθολική εφαρμογή της δραστικής ουσίας που ο Εφαρμοστικός Νόμος 4052 προβλέπει από 1/6, αν και επίσημα δεν έχει ανακληθεί από καμιά απόφαση, εντούτοις στην πράξη ο Νόμος απλά δεν εφαρμόζεται.

Στον ίδιο Νόμο (4052) προβλέπεται ότι από 1/6 ο φμφ μετατρέπει σε ηλεκτρονική τη χειρόγραφη συνταγή του ιατρού, όμως μαντέψτε: Ούτε αυτό εφαρμόζεται!
Επομένως, γιατί να εφαρμοστεί η επιβολή του προστίμου στον ιατρό;
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουνίου 2012, 15:20:39 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

26 Ιουνίου 2012, 19:26:17
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
χα χα ενω η ηλεκτρονικη δουλευει τζαμι

τι αγχος....................

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

μηπως δεν μας αρεσει η αργκο καθοτι μεγαλογιατραρες?????????? Ας χαλαρωσουμε......

Άλλο η αργκό, άλλο η έλλειψη τονισμού, ειδικά σε λέξεις που μπορεί να σημαίνουν περισσότερα πράγματα από ένα.
Άλλο λοιπόν η αργκό που είναι μία υπάρχουσα παραλλαγή γλώσσας και άλλο ο σφαγιασμός γλώσσας ή τα ατάκτως ερριμμένα φθέγματα
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

30 Ιουνίου 2012, 20:20:33
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

papadnefeli


Τι κανουμε απο Δευτερα επομενως;
Στα δικά μου χωρια δεν θα υπάρξει σύντομα η δυνατοτητα για ηλεκτρονικη συνταγογράφηση καθως δεν υπάρχει γραμμή internet και σε κάποια δεν πιάνουν και τα στικάκια (ούτε τα κινητα τηλέφωνα) καλές ταχυτητες (εως καθόλου)

30 Ιουνίου 2012, 23:28:25
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι κανουμε απο Δευτερα επομενως;
Στα δικά μου χωρια δεν θα υπάρξει σύντομα η δυνατοτητα για ηλεκτρονικη συνταγογράφηση καθως δεν υπάρχει γραμμή internet και σε κάποια δεν πιάνουν και τα στικάκια (ούτε τα κινητα τηλέφωνα) καλές ταχυτητες (εως καθόλου)
Εφόσον η έκδοση χειρόγραφης συνταγής θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα, η μη έκδοση προφανώς είναι απόλυτα σύννομη. Μη με ρωτήσετε για τον κοινωνικό αντίκτυπο της εφαρομγής του πνεύματος του νομοθέτη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Ιουλίου 2012, 02:09:46
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Σχετικά με το πρόστιμο του 1 ευρώ στις χειρόγραφες συνταγές

Παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες που διέθετε ο υπηρεσιακό υπουργός Υγείας κ. Κίττας πήρε την πρωτοβουλία και μετέθεσε το επαίσχυντο μέτρο του προστίμου του 1 ευρώ από την 1η Ιουνίου στην 1η Ιουλίου, ώστε να επιλύσει οριστικά το ζήτημα η κυβέρνηση που θα προέκυπτε από τις τελευταίες εκλογές.

Αμέσως μετά την συγκρότηση κυβέρνησης τόσο ο ΠΙΣ όσο και η ΟΕΝΓΕ εξέφρασαν στο νέο υπουργό Υγείας την προτροπή να παγώσει αρχικά και στη συνέχεια να καταργήσει με νομοθετική ρύθμιση την επιβολή προστίμου, η οποία όχι μόνο δεν πρόκειται να αποδώσει τίποτα, αλλά κινδυνεύει να στερήσει τους ασφαλισμένους από τα φάρμακά τους τη στιγμή που πήραν μιάν ανάσα από την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος είχε την Τετάρτη και προφορική επικοινωνία με τον υπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου.

Αναμένουμε λοιπόν Δευτέρα πρωί να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση.


Δημήτρης Βαρνάβας   
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

3 Ιουλίου 2012, 15:19:33
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Για το πρόστιμο του ενός ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή είμαι βέβαιος πως δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση ή έστω ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας έως ότου απομακρυνθεί η ΤΡΟΪΚΑ από την οδό Αριστοτέλους (τέλος της εβδομάδας).
Με την απομάκρυνσή τους βάζω στοίχημα πως θα βγει απόφαση που θα αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου έως την εγκατάσταση της απαραίτητης ηλεκτρονικής υποδομής στα Π.Ι. και Κ.Υ.
Η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/7/2012 για να καλύψει όσους "καλούς" συναδέλφους εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

3 Ιουλίου 2012, 20:29:04
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ανακοίνωση του ΠΦΣ για το πρόστιμο του ενός ευρώ.

Ιούλιος 3, 2012

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 4052/2012, άρθρο 21 παρ. 4 και της υπ’ αριθμ. ΔΥΓ3(α)/οικ. ΓΥ 148 (ΦΕΚ 545Α) απόφασης του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζεται ότι «στην περίπτωση που οι γιατροί, για τεχνικούς λόγους επάρκειας του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, συνταγογραφούν με χειρόγραφο σύστημα και για χρονικό διάστημα μέχρι την 1Η Ιουνίου, και προκειμένου οι ΦΚΑ να αποζημιώνουν τα φάρμακα, το φαρμακείο στο οποίο θα εκτελείται η χειρόγραφη συνταγή είναι υποχρεωμένο να την καταχωρεί ηλεκτρονικά αναφέροντας υποχρεωτικά γιατρό και ασθενή. Κάθε καταχώριση χρεώνεται με ένα ευρώ και πιστώνεται κάθε μήνα στο λογαριασμό του φαρμακείου από το σύστημα ως διαχειριστική αμοιβή του φαρμακοποιού ενώ συγχρόνως αφαιρείται από τη μισθοδοσία ή τις κατά σύμβαση απαιτήσεις του γιατρού από το σύστημα αντίστοιχα».


Εν συνεχεία με την (β) σχετική Υπουργική Απόφαση η έναρξη της εφαρμογής της παρούσας διάταξης μετατέθηκε από την 1η Ιουνίου, στην 1η Ιουλίου 2012 λόγω «της ανάγκης ολοκλήρωσης της προμήθειας και της δικτύωσης των Μονάδων Υγείας και της επί δεκαπενθημέρου μη λειτουργίας του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) για λόγους λειτουργικής αναβάθμισης.

Σήμερα,

α. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η προμήθεια και η δικτύωση των Μονάδων Υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περιφερειακά ιατρεία που είναι σε όλες τις περιφέρειες της Χώρας δεν διαθέτουν υπολογιστές ή κατάλληλες γραμμές internet
β. Η λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ ΑΕ παραμένει προβληματική με αποτέλεσμα να καθιστά πολύ συχνά αδύνατη την πρόσβαση των γιατρών ή των φαρμακοποιών.
γ. Πέραν δε τούτων είναι σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα που λειτουργεί δοκιμαστικά σε 50 φαρμακεία υπό την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ και του ΚΜΕΣ (Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών) και με τη συνεργασία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των ιδιωτικών εταιρειών μηχανογράφησης φαρμακείων.

Το πρόγραμμα αυτό συνίσταται στην αυτόματη μετατροπή της χειρόγραφης συνταγής σε ηλεκτρονική κατά την στιγμή της εκτέλεσης της στο φαρμακείο.
Το πλεονέκτημά του, είναι ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο ο φαρμακοποιός δεν υποκαθιστά σε καμιά φάση της εργασίας του τον γιατρό, δεν απαιτείται η πραγματοποίηση πρόσθετων μηχανογραφικών εργασιών εκ μέρους του και σπατάλη χρόνου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνουμε να μετακινηθεί κατά ένα τρίμηνο η ημερομηνία έναρξης του μέτρου, ώστε στο χρονικό αυτό διάστημα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ευρισκόμενες σε εξέλιξη διαδικασίες για την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου.

Μέχρι τότε ισχύει ο απλός κανόνας:

Η συνταγή που εκδίδεται ηλεκτρονικά από τον ιατρό εκτελείται ηλεκτρονικά και η χειρόγραφη χειρόγραφα. Ούτως ή άλλως όλες οι συνταγές, ψηφιοποιούνται και εκκαθαρίζονται από την ΚΜΕΣ του ΕΟΠΥΥ.

Πιστεύουμε ότι είναι γνωστές οι απόψεις μας και οι ανάλογες πρωτοβουλίες που κατά καιρούς έχουμε αναλάβει προς την κατεύθυνση της πλήρους μηχανογράφησης όλου του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης.
Στην ίδια λογική εντάσσεται και η παρούσα πρότασή μας με την οποία αποφεύγονται βιασύνες και προχειρότητες του παρελθόντος που τελικά ζημιώνουν τον τελικό στόχο.

Είμαστε στην διάθεσή σας ώστε συμβάλλοντας με την εμπειρία του τελικού χρήστη και διαχειριστή του συστήματος, να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Ιουλίου 2012, 20:17:48
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


  
Οπως πάντα ο Βουδούρης έχει γρηγορη λύση σε όλα (4-7-2012):
Δεν δουλεύει το σύστημα ιδού η λύση

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιουλίου 2012, 20:19:53 από mandreou »

4 Ιουλίου 2012, 20:35:36
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Οπως πάντα ο Βουδούρης έχει γρηγορη λύση σε όλα (4-7-2012):
Δεν δουλεύει το σύστημα ιδού η λύση

.www.eopyy.gov.gr/Article/DisplayArticle?id=201accb1-c7b2-40ae-ae9a-fdccb2cb6e6e

Χμ, θα γράφουμε χειρόγραφα και θα βάζουμε σφραγίδα που θα αναγράφει ότι "Το σύστημα είναι εκτός λειτουργίας", ε;  :laugh:

Προσωπικά, δεν πρόκειται να πάω να βγάλω τέτοια σφραγίδα: Θα γράφω χειρόγραφα τα αρχικά "ΤΣΕΕΛ" !!  :D
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Ιουλίου 2012, 20:49:17 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Ιουλίου 2012, 22:00:44
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το έγγραφο απευθύνεται στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ κλπ). Αποκρύπτει βέβαια ότι πολλές μονάδες δεν έχουν συνδεθεί ακόμη.
Στο ΕΣΥ δεν υφίστανται ανάλογα προβλήματα στο σύστημα. Και όλες ο μονάδες είναι συνδεδεμένες.

4 Ιουλίου 2012, 23:16:48
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

carlita


Τελικα οσοι συναδελφοι δεν εχετε ηλεκτρονικα μεσα τι κανετε; Στην περιοχη μου αλλοι γραφουν με ημερομηνια ιουνιου ,αλλοι κανονικα και αλλοι καθολου
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
6397 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Απριλίου 2014, 10:13:52
από spyros
0 Απαντήσεις
5946 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Οκτωβρίου 2014, 20:57:42
από Ορθοπαιδικός
1 Απαντήσεις
4357 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2015, 20:34:58
από Ορθοπαιδικός
3 Απαντήσεις
4243 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Οκτωβρίου 2015, 20:34:37
από Denominator
1 Απαντήσεις
26709 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Αυγούστου 2018, 15:25:21
από Argirios Argiriou