Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτιστικό στέκι

Τι διαβάσαμε (θα διαβάσουμε) στις διακοπές;

(1/12) > >>

deleteduser:
Ξαναδιάβασα μετά από χρόνια το "Τέλος της μικρής μας πόλης" του Δημήτρη Χατζή.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςτου Χατζή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ουακ! Ποιού Χατζή; Του Θανάση Χατζή, που πολέμησε με τον ΔΣΕ;  :o

Μια εξαιρετική πρόταση είναι το παρακάτω βιβλίο του εκ Μοναστηρίου υπουργού Γεωργίου Μόδη, για τον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908), από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

deleteduser:
Του Δημήτρη Χατζή (το διόρθωσα στο αρχικό μήνυμα). Ο Δ. Χατζής ήταν συντοπίτης μου, αριστερός και πολιτικός πρόσφυγας για 30 χρόνια στη Βουδαπέστη. Νομίζω ότι διηύθυνε την Ελεύθερη Ελλάδα, την εφημερίδα του ΕΑΜ.
Το βιβλίο πάντως δε φέρει κομματικούς χρωματισμούς.

EzeΤΡΟΛ:
Έφυγε, πλήρης ημερών, ο μεγάλος συγγραφέας Αλεξάντερ Σολτζενίτσιν, τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας για το έργο του "Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ", το οποίο είχα την τύχη να βρω στη βιβλιοθήκη της στρατιωτικής μονάδας που υπηρετούσα και να διαβάσω πριν από 8 χρόνια.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

orfeo:
Το ξέρω ότι για τους περισσότερους απ' τους συναδέλφους τα Χριστούγεννα δεν είναι ακριβώς διακοπές και ελπίζω να μην πειράζει που δεν ξεκινώ νέο θέμα...
"Η ασθένεια του Σαξ" του Μ. Βινκλέρ
Ο συγγραφέας είναι γάλλος γιατρός που σταμάτησε να ασκεί την ιατρική καθώς διαφωνούσε ιδεολογικά με τον τρόπο που ασκείται η ιατρική στο δυτικό κόσμο σήμερα. Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί ένας γιατρός της ΠΦΥ. Πολύ καλή γραφή- κατά τη γνώμη μου- και πολύ ενδιαφέρουσα η σύγκριση της άσκησης ΠΦΥ στη Γαλλία και στην Ελλάδα.
Καλές γιορτές!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση