ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
medisto
Δημήτρης Μακρέας:
Υποθεση!.
Αν με ένα πάτημα κουμπιού αντιγράφονταν οι συνταγές , πως θα δικαιολογούνταν το εικοσάρικο για συνταγογραφία?
Ερώτηση!
Γιατί σχεδόν κανένας ιδώτης δεν γράφει τρίμηνες?
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥποθεση!.
Αν με ένα πάτημα κουμπιού αντιγράφονταν οι συνταγές , πως θα δικαιολογούνταν το εικοσάρικο για συνταγογραφία?
Ερώτηση!
Γιατί σχεδόν κανένας ιδώτης δεν γράφει τρίμηνες?
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν το ζήτησαν οι ιδιώτες. Αυτοί πληρώνουν για να το έχουν.... Άλλοι το ζήτησαν σίγουρα. Υποψιάζομαι ποιοι αλλά θα περιμένω και την επίσημη απάντηση.
Προσωπικά σαν ιδιώτης όλη η χρόνια συνταγογραφία μου είναι τρίμηνες. Και στην γειτονιά που εργάζομαι είναι σχεδόν κανόνας και για τους υπόλοιπους ιδιώτες. Όταν θα δεις τα ονόματα μας σε εφημερίδες ως υπερσυνταγογράφους θα σε δω τι θα λες. Γιατί γιατρό του ΕΣΥ θα πρέπει να γράφει 800 συνταγές τη μέρα για να τον πουν υπερσυνταγογράφο.
Danae:
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Τον πατέρα μου που χρησιμοποιεί το Medisto τον προσέγγισαν από μια τοπική εταιρία που αναπτύσσει λογισμικό για διάφορους επαγγελματίες, και παράγει και ιατρικό λογισμικό. Ο πωλητής του είπε ότι τον ξενίζει ο ισχυρισμός ότι το Medisto και το MedExpress συνδέονται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και περνάνε αυτόματα δεδομένα μεταξύ ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εφαρμογών, γιατί η ΗΔΙΚΑ δεν έχει δώσει API σε καμία εταιρία. Τι ακριβώς εννοεί; Αν η ΗΔΙΚΑ πραγματικά δεν έχει δώσει API σε καμια εταιρία, τότε το Medisto και το MedExpress πώς συνδέονται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Είναι αξιόπιστα και ασφαλή; Αν ο πωλητής έχει δίκιο και η ΗΔΙΚΑ δεν έχει δώσει API σε κανέναν, τότε τι συμβαίνει; Επίσης, είναι δυνατόν η ΗΔΙΚΑ να έχει δώσει API μόνο σε αυτές τις δυο εταιρίες κι όχι στις άλλες; Μπορεί να το κάνει; Επειδή έχουμε θορυβηθεί, θα θέλαμε να μάθουμε τι συμβαίνει και να βγάλουμε συμπέρασμα αν η επιλογή μας ήταν σωστή. Σας ευχαριστώ.
ΥΓ. Ο λόγος που μπαίνω εγώ κι όχι ο πατέρας μου είναι γιατί ο πατέρας μου λόγω ηλικίας δεν έιναι εξοικειωμένος με φόρουμ κ.α.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Τον πατέρα μου που χρησιμοποιεί το Medisto τον προσέγγισαν από μια τοπική εταιρία που αναπτύσσει λογισμικό για διάφορους επαγγελματίες, και παράγει και ιατρικό λογισμικό. Ο πωλητής του είπε ότι τον ξενίζει ο ισχυρισμός ότι το Medisto και το MedExpress συνδέονται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και περνάνε αυτόματα δεδομένα μεταξύ ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εφαρμογών, γιατί η ΗΔΙΚΑ δεν έχει δώσει API σε καμία εταιρία. Τι ακριβώς εννοεί; Αν η ΗΔΙΚΑ πραγματικά δεν έχει δώσει API σε καμια εταιρία, τότε το Medisto και το MedExpress πώς συνδέονται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Είναι αξιόπιστα και ασφαλή; Αν ο πωλητής έχει δίκιο και η ΗΔΙΚΑ δεν έχει δώσει API σε κανέναν, τότε τι συμβαίνει; Επίσης, είναι δυνατόν η ΗΔΙΚΑ να έχει δώσει API μόνο σε αυτές τις δυο εταιρίες κι όχι στις άλλες; Μπορεί να το κάνει; Επειδή έχουμε θορυβηθεί, θα θέλαμε να μάθουμε τι συμβαίνει και να βγάλουμε συμπέρασμα αν η επιλογή μας ήταν σωστή. Σας ευχαριστώ.
ΥΓ. Ο λόγος που μπαίνω εγώ κι όχι ο πατέρας μου είναι γιατί ο πατέρας μου λόγω ηλικίας δεν έιναι εξοικειωμένος με φόρουμ κ.α.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι σημαίνει API;
Δ. Κουναλάκης:
API=Application Programming Interface
Είναι μια διεπαφή με την οποία ένα λογισμικό επικοινωνεί με ένα άλλο.
Για τους φαρμακοποιούς είναι σε λειτουργία στην πραγματική βάση. Μάλιστα ακόμη και ως γιατρός μπορείς να λάβεις μέσω του ΑΡΙ μια συνταγή εάν ξέρεις το barcode της. Τίποτα περισσότερο για τους γιατρούς προς το παρόν.
Τα medisto & med-express μιμούνται απλά τον web browser και κάνουν στο background ότι θα έκανε ο γιατρός με το ποντίκι.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση