ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
medisto
hathat2:
Τι να πεις Δανάη μου! Δεν βγήκαμε όλοι από το ίδιο μέρος στην ζωή αυτή....
Πες στον μπαμπά σου (γιατί γιαυτό μπήκες και ρώτησες) οτι η επίσημη θέση του κράτους είναι "Δεν δίνω επίσημο και πιστοποιημένο τρόπο επικοινωνίας της συνταγογράφησης με προγράμματα πληροφορικής" ας πράξει το προφανές.
Danae:
Αφού όμως το κράτος δε δίνει επίσημο και πιστοποιημένο τρόπο επικοινωνίας με τις εφαρμογές του σε καμία εταιρία πληροφορικής και όπως είπε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ο tsoukase τα προγράμματα που ισχυρίζονται ότι το κάνουν είναι εν δυνάμει ανασφαλή, τότε οι γιατροί τι επιλογές έχουν; Να περνάνε ό,τι είναι να περάσουν σε μια κανονική εφαρμογή και, όταν με το καλό ξαναδουλέψει το e-synt, να κάνουν copy-paste; Να μην έχουν καθόλου εφαρμογή τήρησης ιατρικών αρχείων; Και με τη σύμβαση του ΕΟΠΥΥ εκείνη που μας ήρθε και λέει ότι οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να έχουν ιατρικό λογισμικό, αλλιώς δε θα πληρώνονται στην ώρα τους τι γίνεται;
hathat2:
Το λογικό είναι αφού όπως λές είσαι υποχρεωμένη να πάρεις εφαρμογή, να διαλέξεις μια που να μην σε αρμέγει οικονομικά και να την πάρεις. Υπάρχουν αρκετές στην αγορά από όταν ήμουν φοιτητής, και προσωπικά θα διάλεγα μια cloud based υπηρεσία για να μην έχω το νταβατζιλίκι των αδειών χρήσης ανάλογα με τις εγκαταστάσεις στους υπολογιστές. Πιστεύω ότι πρώτοι οι επαγγελματίες πληροφορικής θα ήθελαν να έχουν ένα API αλλά αφού το κράτος δεν δίνει την δυνατότητα να το κάνεις αυτόματα τι άλλο να πει κανείς...
Εδώ και χρόνια στην εκπαίδευση χιλιάδες υποψήφιοι κάνουν κάθε καλοκαίρι χαρτιά για ωρομίσθιους και αναπληρωτές χειρόγραφα στην πιο απλά υλοποιήσιμη φόρμα. Φέτος εδέησαν και μηχανογραφήθηκαν.
Τώρα για το αν ο ΕΟΠΥΥ δει ότι δεν τα βγάζει πέρα και αποφασίσει να σπάσει τα νεύρα στον κοσμάκη-ιατρό που κάνει την δουλειά του και αρχίσει να ζητάει τιμολόγια αγοράς ιατρικού λογισμικού για να τους πληρώσει δεν ξέρω. Πλέον στην καθημερινότητα, προσωπικά δεν με εκπλήσσει τίποτα και αναμένω από μεριάς νομοθεσίας την πιο αρπακτική λογική.
kasperghost:
mac address: [FF] - [FF] - [FF] - [FF] - [FF] - [FF]
αποτελείται από τρεις πρώτες ομάδες δεκαεξαδικών ψηφίων όπου δείχνουν σύμφωνα με το πρότυπο τα στοιχεία του κατασκευαστή της κάρτας δικτύου και από ακόμα τρείς ομάδες δεκαεξαδικών ψηφίων που είναι ένας μοναδικός αριθμός που χαρακτηρίζει την κάρτα δικτύου σε 1 μόνο subnet ενός δικτύου είτε ασύρματο είτε ενσύρματο. Αν ήταν πραγματικά μοναδικό δεν θα υπήρχε λόγος για τις IP addresses. Τρείς ομάδες δεκαεξαδικών ψηφίων μας δίνουν το συνολικό νούμερο των 65535 πιθανών συνδυασμών για κάθε κατασκευαστή κάρτας δικτύου...
Με δεδομένο ότι ένας κατασκευαστής καρτών δικτύων βγάζει τουλάχιστον 100.000 κάρτες σε γραμμή παραγωγής καταλαβαίνουμε αυτόματα ότι είναι αδύνατον ΚΑΘΕ κάρτα δικτύου να πάρει μοναδικό MAC address αριθμό σε ένα δίκτυο και οτι φαινόμενο duplicates ή και παραπάνω μπορεί πολύ εύκολα να παρουσιαστεί.. όπως και γίνεται... η μοναδικότητα στο subnet ενός δικτύου, του κάθε υπολογιστή δίνετε από τον συνδυασμό MAC address και IP Address. Μιας και μιλάμε για εσωτερικά δίκτυα άρα εσωτερικές LAN IP's καταλαβαίνουμε αυτόματα ότι ένας υπολογιστής δεν μπορεί να αναγνωριστεί επ' ακριβώς από ένα σύστημα server στην άλλη μεριά του πλανήτη.
Δεν σκεφτήκατε σαν "καθηγητές" αυτά τα απλά στοιχεία και δεν σκεφτήκατε ότι με κάθε HOP δλδ την διαμεσολάβηση από router σε router μέχρι να φτάσετε στον τελικό προορισμό αλλάζει η MAC address... ακόμα και με script να έπαιρνε κάποιος την mac address από ένα μηχάνημα τι ουσιαστική πληροφορία μας δίνει; απλά ένα τίποτα μιας και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί μιας και η MAC address αξιοποιείται εσωτερικά από το ίδιο το δίκτυο. Ταυτοποίηση και πιστοποίηση ΔΕΝ μπορεί να γίνει με MAC μιας και το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος επιτήδειος είναι να την αλλάξει.
Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσετε που σας άνοιξα τα μάτια αλλά οι "καθηγητές" πρέπει να αρχίσετε να πιάνετε και κανά βιβλίο πότε πότε... αλλιώς σκίστε τα βιβλία σας και τα πτυχία σας και αφήστε τα σε άτομα που το έχουν όπως ο κ. Κουναλάκης. Κλαψίγελος όπως είπε και ο ίδιος για αυτούς που προσπαθήσαν να τον πείσουν για το αντίθετο. Φυσικά δεν επιτίθεμαι σε όλους έσας τους δήθεν καθηγητές αλλά αν ανοίγατε και ένα βιβλίο για κάθε φορά που πάτε να την πείτε σε κάποιον που ξέρει περισσότερα από εσάς, ίσως να μην έιχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο στην ελλάδα σε όσα έχουμε φτάσει.
Ξέρω ότι είναι παλιό το thread αλλά επιθυμώ να ρωτήσω τον κ. Κουναλάκη αν έχει φτιάξει κάποιου είδους υλοποίηση σχετικά με την σύνδεση στην ΗΔΙΚΑ σε επίπεδο API για τους γιατρούς. Εσωτερικά στην Ηδικα όλοι δηλώνουν άγνοια για API γιατρών άρα θεωρώ πως η υλοποίηση των εφαρμογών έχει γίνει με μπόλικο regular expression και μίμηση browser. Προφανώς μια εφαρμογή σε αυτό το επίπεδο θα σπάει με την παραμικρή αλλαγή στον κώδικα HTML που βγάζει το web-interface της ηδίκα. Πρίν αρχίσω να γράφω μια τέτοια εφαρμογή(γιατί αρκετοί γιατροί έχουν πρόβλημα, του να πρέπει να γίνονται manually αρκετές διαδικασίες και να σπαταλάτε πολύτιμος χρόνος σε άχρηστες διαδικασίες πχ. διασύνδεση e-prescription -> e-ΔΑΠΥ) πρέπει να ξέρουμε αν όντως υπάρχει κάποιο API που χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρείες ανεπίσημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους δώσουν βοήθεια πρακτική.
Δ. Κουναλάκης:
H αλήθεια είναι ότι κάθε κατασκευαστής καρτών έχει τρεις 8bit αριθμούς στην MAC address. Αυτό μας δίνει 2 εις την (8x3)=16777216 πιθανούς συνδυασμούς και όχι 65535. Αυτό γιατί θα μας την πέσουν οι προηγούμενοι και θα είναι κρίμα. Από εκεί και πέρα η MAC address δεν είναι ορατή παρά μόνο με κάτι θεόπαλιους Internet Explorer. Και φυσικά, εκτός subnet όπως περιγράφεις απλά δεν υπάρχει.
Τώρα εσύ γράφεις τόπος εργασίας ΗΔΙΚΑ και ρωτάς εάν η ΗΔΙΚΑ έχει ΑΡΙ για τους γιατρούς; Λίγο περίεργο δεν είναι;
Tespa
Μέχρι σήμερα η ΗΔΙΚΑ δεν έχει ΑΡΙ για τους γιατρούς αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ΑΡΙ των φαρμακοποιών με κωδικό ιατρού για να κατεβάσεις συνταγές που γνωρίζεις τον κωδικό τους και έχουν γραφτεί από σένα.
Τώρα δεν νομίζω ότι κανένας κάνει regexpr το html source. Όλοι δουλεύουμε με κάποιο browser component το οποίο μπορούμε και το επηρεάζουμε ενώ λειτουργεί σαν browser. Όλοι μας σχεδόν χρησιμοποιούμε το CEF Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος αλλά ακόμη και αυτοί που θέλουν να γράψουν σε php κώδικα υπάρχει το Selinium Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Welcome to the club και καλό κουράγιο....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση