Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 16:00:25

Αποστολέας Θέμα: Στην θέση του γιατρός με βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα!  (Αναγνώστηκε 4637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Ιουλίου 2012, 22:23:47
Αναγνώστηκε 4637 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Mία από τις πρώτες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας στην Αιτωλ/νία, ήταν να επιστρέψει στην οργανική του θέση τον γιατρό, που ελέγχεται πειθαρχικά για πολύ σοβαρό παράπτωμα που διαπιστώθηκε σε βάρος του σε αγροτικό ιατρείο της περιοχής του Αγρινίου

Πρόκειται για τον γιατρό, που κατά την διάρκεια έλεγχου  που έγινε από την διοίκηση του νοσοκομείου του Αγρινίου, διαπιστώθηκε πως δεν ήταν στο αγροτικό ιατρείο που υπηρετούσε  και αντί αυτού, με τις κρατικές σφραγίδες, συνταγογραφούσε…. υπάλληλος διπλανού φαρμακείου!
Στο σημείο είχε σπεύσει και η Αστυνομία, ενώ η Διοίκηση, προέβη σε διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου του γιατρού, (που έχει τιμωρηθεί ξανά για παράπτωμα το 2009), ενώ όπως ήταν φυσιολογικό, απομακρύνθηκε από την θέση του και μετατέθηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, μέχρι τουλάχιστον  να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που εκκρεμεί σε βάρος του.
Μια ΕΔΕ, που έχει  «παγώσει» σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress,  αφού δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία ακόμη, ενώ, όπως φαίνεται το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ, έδωσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όχι βέβαια για να τιμωρηθεί ο γιατρός, αλλά για  να επανακάμψει στην οργανική  θέση του!
Έτσι, λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης , ξεκίνησαν οι πιέσεις, ώστε ο γιατρός να επιστρέψει στην θέση του,  αφού με έγγραφο από τις 29 Ιουνίου, είχε ζητηθεί αυτό από την Διοίκηση του νοσοκομείου, που όμως δεν το έπραξε.
Γι’αυτόν τον λόγο η 6η ΥΠΕ, επανήλθε με νέο έγγραφο, που αποπκαλύπτει το agriniopress, με ημερομηνία 17 Ιουλίου, όπου ουσιαστικά δίνεται εντολή ο γιατρός να επιστρέψει στην οργανική του θέση!



Η 6η ΥΠΕ, επικαλείται λόγους κάλυψης υγειονομικών αναγκών στην περιοχή του Περιφερειακού Ιατρείου, όπου ο γιατρός υπηρετούσε και που είχε πιαστεί στα «πράσα» να παρανομεί και που η φύση του παραπτώματος, απαιτεί, τουλάχιστον  μέχρι να ελεγχθεί  ο γιατρός και λογοδοτήσει, να μην επιστρέψει στην περιοχή αυτή.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όμως, όπως και η 6η ΥΠΕ, φαίνεται πως  έχουν  διαφορετική άποψη ,  προκαλώντας έτσι το περί δικαίου αίσθημα, που τόσο έχει καταρρακωθεί στις μέρες μας. Πιθανώς η επιστροφή του γιατρού, να  αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας, σε σχέση με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία στην Αιτωλ/νία.
Μήπως ο Αιτωλ/νας αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μπορεί να δώσει μια ερμηνεία – εξήγηση  για το θέμα; Το γνωρίζει;

«Κάποιοι δεν θέλουν να δουλεύει τίποτε»
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του Αγρινίου, σχετικά με την εξέλιξη. Ο κ. Αγγελάκης, λέει στο agriniopress:  «Ο γιατρός έκανε ένα παράπτωμα και πρέπει να λογοδοτήσει. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει κινηθεί καμιά διαδικασία σε βάρος του και τώρα να επιστρέφει στην οργανική του θέση. Πρώτα το θέμα έπρεπε να ξεκαθαρίσει, να επιβληθούν ποινές και όχι το πρώτο μέλημα να είναι η επιστροφή του. Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν στην Ελλάδα να λειτουργεί τίποτε. Έτσι, συντηρούν  ένα σκηνικό ατιμωρησίας και μας παίρνει η μπάλα όλους τους γιατρούς και δικαίως ο κόσμος λέει ότι είμαστε όλοι ίδιοι…»
Ο γνωστός συνδικαλιστής λέει ακόμη πως κακώς δεν κίνησε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου διαδικασία σε βάρος του γιατρού, την στιγμή μάλιστα που είναι υπότροπος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
92 Απαντήσεις
51806 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουνίου 2017, 15:59:52
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
64607 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2009, 14:25:36
από Πατρωνάκης Μάνος
1 Απαντήσεις
24839 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2018, 23:11:38
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
14085 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Σεπτεμβρίου 2018, 00:03:34
από Argirios Argiriou
12 Απαντήσεις
28510 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2021, 15:13:33
από schumifer