Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Ιουνίου 2024, 05:22:24

Αποστολέας Θέμα: Mονές εφημερίες στα κέντρα υγείας του νομού Σερρών....  (Αναγνώστηκε 13447 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Αυγούστου 2012, 18:49:32
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό ... δεν υπάρχει σε μας.

Είστε εξαιρετικά τυχεροί.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Αυγούστου 2012, 22:54:59
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μία ερώτηση που απευθύνω σε κάποιον παλαιότερο με πολύ περισσότερη εμπειρία από μένα: Πριν δημιουργηθούν τα κέντρα υγείας(1985-1988), ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους και στα σπίτια;

Το θέμα έχει απασχολήσει κι εμένα και κάνετε πολύ καλά που το θίγετε. Ας γίνει λοιπόν αφορμή για να καταθέσει ο καθένας μας, έστω και σκόρπια, κάποιες μαρτυρίες/προβληματισμούς του.

Στις Ελληνικές ταινίες του '50 και του '60 (όπου βαδίζουμε ολοταχώς) όταν κάποιος (π.χ. Ντίνος Ηλιόπουλος) "λιποθυμούσε" με κάποια είδηση που άκουγε, του βαρούσαν μερικά χαστούκια, του έφερναν (από το φαρμακείο Μπακάκου) να μυρίσει αιθέρα και καλούσαν το "Πρώτων Βοηθειών" για να τον πάει (στην καλύτερη περίπτωση) σε κάποια ιδιωτική κλινική.

Είπα ιδιωτική κλινική και θυμήθηκα τις τελευταίες μέρες του μοιραίου Πρωθυπουργού της Μικρασιατικής Καταστροφής, ιδρυτή και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Δημητρίου Γούναρη. Ο Γούναρης, μετά τη δεύτερη μέρα της περιβόητης "Δίκης των Εξ" (Οκτώβριος-Νοέμβριος 1922) παρουσίασε μες στο κελί του συμπτώματα τυφοειδούς πυρετού: υψηλός πυρετός, διάρροια και διανοητική σύγχυση που κλιμακώνονταν μέρα με τη μέρα. Μεταφέρθηκε στην ιδιωτική κλινική Καλογερόπουλου στην Ακαδημίας, όπου νοσηλεύτηκε (χωρίς βελτίωση είναι η αλήθεια), μέχρι τη μέρα που σύρθηκε από τους στρατιώτες κυριολεκτικά ημιθανής πάνω στο καμιόνι που τον μετέφερε στον τόπο εκτέλεσής του (μαζί με τους άλλους 5), στου Γουδή.

Ο δικτάτωρ Ιωάννης Μεταξάς, για πολλούς το σπουδαιότερο πνεύμα που ανέδειξε η Ελλάς στον 20ό αιώνα, παρουσίασε το Γενάρη του 1941 περιαμυγδαλικό απόστημα. Κλήθηκαν στην οικία του οι καλύτεροι ιατροί των Αθηνών που, μη μπορώντας να παράσχουν ουσιαστική βοήθεια, ζήτησαν τη συνδρομή Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Ο Μεταξάς κατέληξε μετά από 3ήμερη υπερπυρεξία ενώ ο Γάλλος χειρουργός βρισκόταν a board στο πλοίο της γραμμής Μασσαλία-Πειραιάς.

Ο διάσημος τραγουδιστής Τζο Ντασέν πέθανε από καρδιακή προσβολή στα 41 του (το 1980) ενώ δειπνούσε με τη μητέρα του σε εστιατόριο σε νησί της Καραϊβικής, όπου του είχαν συστήσει οι γιατροί να μεταβεί για "κούρα". Είχαν προηγηθεί τρία (3) ΟΕΜ τον τελευταίο 1.5 χρόνο και ισάριθμες νοσηλείες του στην καλύτερη κλινική του L.A. Λεπτομέρεια: η θεραπεία που του χορηγήθηκε, σύμφωνα με τα αρχεία της Κλινικής, περιελάμβανε: α) ορό normal saline β) ασπιρίνη και γ) διγοξίνη.

Τέσπα, η λίστα είναι αμέτρητη... Πάω για βουτιές, αν θυμηθώ τπτ άλλο, θα επανέλθω. Μέχρι τότε, συμπληρώστε...

Διακομιστή γράψε και άλλα όταν έχεις χρόνο!!!!

6 Αυγούστου 2012, 01:39:14
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διακομιστή γράψε και άλλα όταν έχεις χρόνο!!!!

Το απόγευμα της 5ης Μαρτίου του 1913 εκτυλίχτηκε στη Θεσσαλονίκη μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σημάδεψαν την τύχη του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, με συνέπειες που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.

Ο συνετός, φιλόπατρις, γηραιός Βασιλεύς Γεώργιος ο Α΄ είχε από 5μήνου εγκατασταθεί στην πόλη, προκειμένου να τονίσει με την παρουσία του την Ελληνική κυριαρχία επί αυτής. Εκείνο το απόγευμα, όπως και όλα τα προηγούμενα, έκανε πεζός τον συνηθισμένο του περίπατο στις εξοχές της πόλης, συνοδεία δύο μόνο Κρητών ανδρών της σωματοφυλακής του.

Ξαφνικά, στο ύψος που σήμερα βρίσκεται το ηρώο με την προτομή του (ένα τετράγωνο πιο ψηλά από το Μακεδονία Παλάς, στην αρχή της οδού που φέρει το όνομά του) πετάχτηκε μπροστά από τη Βασιλική πομπή μία μαυροντυμένη φιγούρα ενός άνδρα με μακρύ παλτό. Ο άνδρας ήρθε μέτωπο με μέτωπο με τον Βασιλέα, τον προσπέρασε και αμέσως μετά γύρισε, ανέσυρε από το παλτό του μια παλαιά Μαυροβουνιώτικη πιστόλα και τον πυροβόλησε από πίσω, στο ύψος της οσφύος.

Ο σωματώδης 73χρονος Βασιλέας σωριάστηκε κάτω και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος από περαστικούς σε παρακείμενο καφενείο (ακόμη και σήμερα, απέναντι από  το σημείο της δολοφονίας υπάρχει ένα παλιοκαιρίτικο καφενείο που ονομάζεται “Lido”), ενώ οι άνδρες της σωματοφυλακής του συνέλαβαν το δράστη. Ασθενοφόρο δεν εκλήθη, άλλωστε μετά την τρώση της κοιλιακής αορτής του Γεωργίου από τα σκάγια του δολοφόνου, οι στιγμές του δεν ήταν παρά ελάχιστες.

Δράστης της δολοφονίας ήταν ένα ρεμάλι με καταγωγή από τις Σέρρες, ονόματι Αλέξανδρος Σχοινάς. Τριτοετής φοιτητής της Ιατρικής Αθηνών, είχε παρατήσει τις σπουδές του και είχε πάει μετανάστης στη Γερμανία (όπου πολλοί υποστηρίζουν ότι στρατολογήθηκε από τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες). Όμως, ούτε εκεί στέριωσε: Μετά από κάνα-δυο χρόνια, γύρισε στη Θεσσαλονίκη διάγοντας μια περιθωριακή ζωή σε χαρτοπαιχτικές λέσχες και κακόφημα καταγώγια της πόλης. Τέλειο πιόνι για τα συμφέροντα της Γερμανίας του Κάιζερ Γουλιέλμου Β', που ήθελε να απαλλαγεί από τον συνετό, μετριοπαθή και αγγλόφιλο Γεώργιο, ώστε να ανεβεί στο θρόνο ο θερμόαιμος, ισχυρογνώμων, γερμανόφιλος Κωνσταντίνος, γαμπρός από αδελφή (τη Βασίλισσα Σοφία) του Κάιζερ; Το σενάριο φαίνεται πολύ πιθανό, όμως η Ιστορία δεν έχει αποφασίσει ακόμη με πλήρη βεβαιότητα.

Ο Σχοινάς μεταφέρθηκε στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής φρόντισε να τον “αυτοκτονήσει” ρίχνοντας τον από το παράθυρο του 3ου ορόφου και κλείνοντάς του έτσι το στόμα μια για πάντα.

Την ίδια ώρα, ο διάδοχος Κωνσταντίνος μάθαινε τα νέα στα Γιάννενα, στο χάνι Εμίν Αγά. Σήμερα, εκεί υπάρχει μια αναμνηστική πλάκα που υπενθυμίζει ότι σ΄εκείνο το μέρος  έγινε η στέψη του ως Βασιλέα της Ελλάδας. Ο Εθνικός Διχασμός και η τραγική για τον Ελληνισμό συνέπειά του, η Μικρασιατική Καταστροφή, είχαν μπει στις ράγες.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Αυγούστου 2012, 10:25:11 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Αυγούστου 2012, 11:28:09
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δημήτρη,
ιδανικά αυτά που λες όμως τι γίνεται στις περιπτώσεις που η βαρύτητα και ο επείγον (όπως παρουσιάζεται ή όπως είναι στην πραγματικότητα) χαρακτήρας του περιστατικού επιβάλλουν την άμεση αποχώρηση του γιατρού από το ΚΥ χωρίς να έχει χρόνο για τηλεφωνήματα κλπ;
Π.χ. κατ' οίκον περιστατικό απώλειας συνείδησης ζητούν ασθενοφόρο και γιατρό, τροχαίο (ή κάθε μορφής) ατύχημα ή γενικότερα οποιοδήποτε περιστατικό που πανικόβλητοι ζητούν ασθενοφόρο και γιατρό (ακόμη κι αν εκ των υστέρων κάποια αποδεικνύονται ήσσονος σημασίας)

Σε κλήση από το ΕΚΑΒ ισχύει ότι είπα παραπάνω. Εάν απαιτούν την αποχώρηση σου έχουν και την ευθύνη της απουσίας σου. Αλλά πάντα καλείς πίσω και το επιβεβαιώνεις. Κλήσεις προς το κέντρο υγείας για ασθενοφόρο όταν εφημερεύει ένας ιατρός στέλνονται να καλέσουν στο ΕΚΑΒ.
Χρόνος για τηλεφωνήματα υπάρχει πάντα. Ποτέ, ούτε σε έμφραγμα ή ανεύρυσμα δεν μου εξέλειπε αυτός ο χρόνος. Ο στόχος είναι να διακομιστεί σωστά και με ασφάλεια ο ασθενής. Όποτε κάποιοι πάθαιναν πανικό και έδιωχναν περιστατικό χωρίς σωστή προετοιμασία πάντα τραγελαφικά συνέβαιναν μετά...
Επίσης, ποτέ δεν ζητάς τον εισαγγελέα που έχει υπηρεσία. Ρωτάς πως ονομάζεται και σε ποιο τηλέφωνο θα τον βρεις.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Αυγούστου 2012, 00:22:02
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

pako


Επειδή συνέβησαν πολλά και σοβαρά επείγοντα περιστατκά που έχρηζαν απαραιτήτως τη συνοδεία γιατρού, μια απλή αναφορά στο διοικητή με κοινοποίηση στον εισαγγελέα ήταν αρκετή για να πάρει ο τελευταίος άρον άρον πίσω την απόφασή του για μονές εφημερίες. Αρκεί να θέσεις κάποιον γραπτώς ενώπιον των ευθυνών του.

7 Αυγούστου 2012, 01:21:04
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Στην πράξη όλοι γνωρίζουμε ότι πολύ λίγα ως απολύτος ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να προσφέρει ο ιατρός που συνοδεύει
ενα πραγματικά επείγον περιστατικό με τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας.
Συνεπώς τα περι συνοδείας είναι πολύ περισσότερο για το θεαθήναι παρά για την ουσία.
Τα περισσότερα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας δεν διαθέτουν ούτε απινιδωτή και ο ιατρός που συνοδεύει π.χ το ΟΕΜ
λίγες φορές αποφασίζει να κουβαλήσει αυτό που έχει το Κ.Υ (ασε που είναι αμφίβολο αν ελέγχουν την  λειτουργία και
την επάρκεια της μπαταρίας του τακτικά ωστε να μπορεί αμεσα να χρησιμοποιηθεί σε περιπτωση ανάγκης).
Με ελάχιστες εξαιρέσεις λοιπών  π.χ φλεβική γραμμή και χορήγηση υγρών σε αιμορραγία ή απινίδωση σε κοιλιακή μαρμαρυγή
η συνοδεία ή όχι  ιατρού ουσιαστικά δεν μεταβάλλει την πρόγνωση του μεταφερόμενου ασθενή.

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

7 Αυγούστου 2012, 12:37:42
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην πράξη όλοι γνωρίζουμε ότι πολύ λίγα ως απολύτος ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να προσφέρει ο ιατρός που συνοδεύει
ενα πραγματικά επείγον περιστατικό με τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας.
Συνεπώς τα περι συνοδείας είναι πολύ περισσότερο για το θεαθήναι παρά για την ουσία.
Τα περισσότερα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας δεν διαθέτουν ούτε απινιδωτή και ο ιατρός που συνοδεύει π.χ το ΟΕΜ
λίγες φορές αποφασίζει να κουβαλήσει αυτό που έχει το Κ.Υ (ασε που είναι αμφίβολο αν ελέγχουν την  λειτουργία και
την επάρκεια της μπαταρίας του τακτικά ωστε να μπορεί αμεσα να χρησιμοποιηθεί σε περιπτωση ανάγκης).
Με ελάχιστες εξαιρέσεις λοιπών  π.χ φλεβική γραμμή και χορήγηση υγρών σε αιμορραγία ή απινίδωση σε κοιλιακή μαρμαρυγή
η συνοδεία ή όχι  ιατρού ουσιαστικά δεν μεταβάλλει την πρόγνωση του μεταφερόμενου ασθενή.

Έχοντας μεταφέρει πυροβολισμένους στο θώρακα, τροχαία, καρδιολογικά περιστατικά, αλλεργικά σοκ σε διαδρομές που ξεπερνούν την 1 ώρα μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο γιατρός είναι απαραίτητος στη μεταφορά. Ευτυχώς αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες. Αλλά και η ισοπέδωση επικίνδυνη.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Αυγούστου 2012, 21:13:54
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δημήτρη,
ιδανικά αυτά που λες όμως τι γίνεται στις περιπτώσεις που η βαρύτητα και ο επείγον (όπως παρουσιάζεται ή όπως είναι στην πραγματικότητα) χαρακτήρας του περιστατικού επιβάλλουν την άμεση αποχώρηση του γιατρού από το ΚΥ χωρίς να έχει χρόνο για τηλεφωνήματα κλπ;
Π.χ. κατ' οίκον περιστατικό απώλειας συνείδησης ζητούν ασθενοφόρο και γιατρό, τροχαίο (ή κάθε μορφής) ατύχημα ή γενικότερα οποιοδήποτε περιστατικό που πανικόβλητοι ζητούν ασθενοφόρο και γιατρό (ακόμη κι αν εκ των υστέρων κάποια αποδεικνύονται ήσσονος σημασίας)

Σε κλήση από το ΕΚΑΒ ισχύει ότι είπα παραπάνω. Εάν απαιτούν την αποχώρηση σου έχουν και την ευθύνη της απουσίας σου. Αλλά πάντα καλείς πίσω και το επιβεβαιώνεις. Κλήσεις προς το κέντρο υγείας για ασθενοφόρο όταν εφημερεύει ένας ιατρός στέλνονται να καλέσουν στο ΕΚΑΒ.
Χρόνος για τηλεφωνήματα υπάρχει πάντα. Ποτέ, ούτε σε έμφραγμα ή ανεύρυσμα δεν μου εξέλειπε αυτός ο χρόνος. Ο στόχος είναι να διακομιστεί σωστά και με ασφάλεια ο ασθενής. Όποτε κάποιοι πάθαιναν πανικό και έδιωχναν περιστατικό χωρίς σωστή προετοιμασία πάντα τραγελαφικά συνέβαιναν μετά...
Επίσης, ποτέ δεν ζητάς τον εισαγγελέα που έχει υπηρεσία. Ρωτάς πως ονομάζεται και σε ποιο τηλέφωνο θα τον βρεις.

Παράθεση
Αλλά πάντα καλείς πίσω και το επιβεβαιώνεις.
Δηλ σου τηλεφωνεί το ΕΚΑΒ και σου λέει να πας στο περιστατικό κι εσύ τους ξανακαλείς για να το επιβεβαιώσεις;;;
Στην περίπτωσή μας, όταν κάποιος καλέσει το 166 και το περιστατικό εμπίπτει στην περιοχή ευθύνης του ΚΥ τους προτρέπουν να καλέσουν απευθείας το ΚΥ.
Αν κάποιος καλέσει απευθείας το ΚΥ λες να τους προτρέψουμε να καλέσουν το 166, το οποίο θα τους προτρέψει να καλέσουν το ΚΥ;

Παράθεση
Χρόνος για τηλεφωνήματα υπάρχει πάντα.
Αν καλέσουν απευθείας στο ΚΥ και ζητήσουν ασθενοφόρο και γιατρό για ένα τροχαίο ή κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση εξ' ύψους), ή απώλεια συνείδησης κατ' οίκον αντί να φύγεις αμέσως, αρχίζεις τα τηλεφωνήματα στο διευθυντή και τον εισαγγελέα;

Παράθεση
Επίσης, ποτέ δεν ζητάς τον εισαγγελέα που έχει υπηρεσία. Ρωτάς πως ονομάζεται και σε ποιο τηλέφωνο θα τον βρεις.
Που το ρωτάς αυτό;

9 Αυγούστου 2012, 20:36:27
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Σύνάδελφοι είναι σαφές από το νόμο ότι ο σε ενεργή εφημερία ιατρός απαγορεύεται για οιονδήποτε λόγο να εγκαταλείψει τη μονάδα όπου εφημερεύει (άρθρο 45 παράγραφος 6) του Ν.3205 23-12-2003.
Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το ΚΥ σε καμία περίπτωση όταν υπάρχει μόνο ένας εφημερεύων. Άρα ΔΕΝ φεύγουμε από το ΚΥ.
Να αναφέρω και ακόμη ένα περιστατικό.Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στην Άρτα πριν από μερικές μέρες για να παραλάβει περιστατικό από το ΚΥ ζήτησε βεβαίωση από τον γιατρό που εφημέρευε ότι δεν κινδυνεύει να διακομισθεί ο ασθενής ασυνόδευτος. Σε τέτοια περίπτωση ενημερώνονται κατά σειρά ο διευθυντής του ΚΥ, ο γενικός εφημερεύων του Νοσοκομείου και ο εισαγγελέας υπηρεσίας.Το ΕΚΑΒ δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην παραλάβει περιστατικό.   

9 Αυγούστου 2012, 20:44:17
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

esrgp


Επίσης πού ακούστηκε ο εφημερεύων στο ΚΥ να δέχεται εντολή από τον υπάλληλο του ΕΚΑΒ για να πάει σε περιστατικό; Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Τι σχέση έχει ο γιατρός του ΚΥ με το ΕΚΑΒ; Καμία. Δεν διαφωνώ να υπάρχει συνεργασία αλλά όχι να φτάνουμε στο σημείο να εντελλόμαστε να πάμε σε περιστατικό από το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ έχει γιατρούς δικούς του κι αν δεν έχει δεν είναι πρόβλημα του εφημερεύοντος στο ΚΥ.
Εγώ προσωπικά όταν τύχει να καλέσει κάποιος πολίτης στο ΚΥ για να ζητήσει ασθενοφόρο με ή χωρίς ιατρό,αν έχω ασθενοφόρο σε βάρδια στέλνω το ασθενοφόρο αν όχι του λέω να καλέσει το 166. Το ΕΚΑΒ συνήθως μας καλεί για να επιβεβαιώσει την έλλειψη ασθενοφόρου και μετά στέλνει το ασθενοφόρο.

9 Αυγούστου 2012, 22:57:22
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το ΚΥ σε καμία περίπτωση όταν υπάρχει μόνο ένας εφημερεύων. Άρα ΔΕΝ φεύγουμε από το ΚΥ.
Δηλαδή δεν φεύγουμε για να αντιμετωπίσουμε το ΥΠΑΡΚΤΟ επείγον περιστατικό (που μπορεί όμως να αποδειχθεί μούφα, αλλά δεν το ξέρουμε πάντα) εκτός ΚΥ ώστε να αντιμετωπίσουμε το επείγον περιστατικό που ΙΣΩΣ εμφανιστεί στο ΚΥ κατά την απουσία μας;

Παράθεση
Εγώ προσωπικά όταν τύχει να καλέσει κάποιος πολίτης στο ΚΥ για να ζητήσει ασθενοφόρο με ή χωρίς ιατρό,αν έχω ασθενοφόρο σε βάρδια στέλνω το ασθενοφόρο αν όχι του λέω να καλέσει το 166.
Κι αν έχεις ασθενοφόρο και μονό εφημερεύοντα στέλνεις μόνο το ασθενοφόρο (ταξί στη συγκεκριμένη περίπτωση) με τον οδηγό μόνο του;

Έστω λοιπόν ότι είσαι μονή εφημερία σε ένα ΚΥ που απέχει 30 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο και ζητούν επειγόντως ασθενοφόρο (που διαθέτει το ΚΥ) με γιατρό σε χωριό που απέχει 10 χιλιόμετρα από το ΚΥ (και 40 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο).
Τι κάνεις;
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2012, 22:59:21 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

9 Αυγούστου 2012, 23:48:53
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Προκειται για ενα σχιζοφρενικο φαινομενο.Ο ιατρος απλα...παγιδευεται!!!
Δεν ξερω τι ειναι σωστο και τι λαθος.Προσωπικα δε θα εγκατελειπα το ΚΥ για κανενα λογο γιατι μια κληση για επειγον με πιθανη συνοδεια μπορει να στοιχισει απουσια ιατρου απο το ΚΥ για 3-4 ωρες.Με αυτο το σκεπτικο και αν ειναι να μεινει το ΚΥ χωρις γιατρο για τοση ωρα καλυτερα να κλεισουν ΟΛΑ τα ΚΥ και ας υπαρχουν κινητες μοναδες ΕΚΑΒ σε διασπορα.Ειναι πιο εντιμο και ενδεχομενως πιο αποδοτικο

Προσωπικα αν αυτο το νοσηρο φαινομενο-μονος ιατρος με ασθενοφορο-χτυπησει την πορτα του ΚΥ μας
1.αν ειναι σποραδικο σε συνεννοηση με το διευθυντη θα παρακαλεσω στις μονες εφημεριες να μη μπουν βαρδιες ασθενοφορου
2.αν το φαινομενο ειναι γενικευμενο και τεινει να γινει ο κανονας θα στειλει επειγον εγγραφο σε διοικητη νοσοκομειο-Υπεαρχη-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ που θα τονιζω τη σοβαροτητα-επικινδυνοτητα  του θεματος και θα ζητησω να μου πουν τι να κανω
Δεν ξερω αν εχει νοημα αυτη η κινηση αν εμπλακω σε δικαστικες περιπετειες αλλα σιγουρα ειναι καλυτερη απο το τιποτα και ενδεχομενως να τσουρουφλισει τα οπισθια καποιων που πουλανε τρελιτσα και κανουν δηθεν πως δεν ειδαν ή δεν καταλαβαν

Δυστυχως -τι να λεμε-καθομαστε και μιλαμε και προσπαθουμε να εκλογικευσουμε κατι που ειναι απο τα σπαργανα του σχιζοφρενικο.Αυτη ειναι η χωρα που ζουμε...
+

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
40011 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2008, 21:39:53
από Αγωνιστική Παρέμβαση
0 Απαντήσεις
43064 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Οκτωβρίου 2008, 22:25:22
από Αγωνιστική Παρέμβαση
1 Απαντήσεις
13720 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2009, 16:01:33
από mandreou
9 Απαντήσεις
38269 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2009, 20:10:28
από timex
4 Απαντήσεις
11648 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουνίου 2018, 10:29:09
από Gatekeeper