Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
13 Αυγούστου 2020, 05:20:17

Αποστολέας Θέμα: Φωτοβολταϊκά ε; Νααααααα.....  (Αναγνώστηκε 4072 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Ιανουαρίου 2011, 22:57:14
Αναγνώστηκε 4072 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μίκα Κοντορούση Δημοσιεύτηκε: Ιανουάριος 18 2011 17:09 Ενημερώθηκε: Ιανουάριος 18 2011 20:51

Σε καυτή πατάτα τείνει να εξελιχθεί το πρόγραμμα τοποθέτησης αγροτικών φωτοβολταϊκών σε τουλάχιστον δεκαέξι νομούς της χώρας, εξαιτίας των κορεσμένων δικτύων της ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή, δραματική είναι η αύξηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης που παραμένουν στο συρτάρι.

Αποτέλεσμα του ελλιπούς δικτύου υποστήριξης  είναι οι αγρότες να έχουν βρεθεί σε σημείο να πρέπει ή να χρηματοδοτήσουν την επέκτασή τους ή να χάσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, δηλαδή το κόστος της αίτησης, σε περίπτωση που απορριφτεί η αίτησή τους.

Στην πλειοψηφία τους, οι αγρότες αντιδρούν και υπογραμμίζουν ότι έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης της δημόσιας επιχείρησης, ενώ κάνουν λόγο για έλλειψη ενημέρωσης των τεχνικών προβλημάτων, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του αντιτίμου της αίτησης.

Το θέμα έφερε στο φως την περασμένη Παρασκευή, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, γνωστοποιώντας την επίσημη ενημέρωση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Όπως αποκάλυψε η κ. Γιαννακά, κατά τη συνεδρίαση των επιτροπών έρευνας και περιβάλλοντος «η ΔΕΗ έχει αποστείλει έγγραφο στη ΡΑΕ με το οποίο την ενημερώνει ότι σε 18 νομούς της χώρας τα δίκτυά της είναι κορεσμένα».

Στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκεται πλέον η πρόταση επέκτασης δικτύου με δαπάνη επενδυτών, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού.

Ταυτόχρονα, προκύπτει το πρόβλημα ότι σε περισσότερους από 16 νομούς, η συνολική ισχύς των αιτήσεων για φωτοβολταϊκές μονάδες υπερβαίνει τη μέγιστη ζήτηση του νομού.

Στην καθυστέρηση εξυπηρέτησης συμβάλλει και η έλλειψη τεχνικού προσωπικού  - εξειδικευμένου στην τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε περιοχές της περιφέρειας, αλλά και του προσωπικού που θα εξετάζει τις αιτήσεις.

Οπότε εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά απορριφθούν, ο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κάθε αγρότης να χάσει 3 έως 4 χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι νομοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κορεσμού δικτύων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Κιλκίς και Ξάνθης.

Η κ. Γιαννακά κάνει λόγο για βαρύτατες ευθύνες όσων παρακίνησαν τους αγρότες, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη ΔΕΗ, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή σε συνεργασία με βουλευτές άλλων νομών που αντιμετωπίζουν το σχετικό πρόβλημα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Ιανουαρίου 2011, 23:20:30
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πολύ ενδιαφέρον...
Πρέπει να το διαβάσει ο kdiwannou, που είχε καταθέσει σχετικές ανησυχίες Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Ιανουαρίου 2011, 20:45:27
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Να σημειωθεί ότι οι νομοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κορεσμού δικτύων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδος, Καρδίτσας, Άρτας, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Κιλκίς και Ξάνθης.


Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW θα δημιουργηθεί στην Κοζάνη, από τη ΔΕΗ σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας που έκανε σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο δήμος Κοζάνης με θέμα: «η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε...................

21 Ιανουαρίου 2011, 01:19:27
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

2 Αυγούστου 2012, 10:47:55
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Τουλάχιστον 20 παραγωγοί φωτοβολταϊκών έχουν προσφύγει τις τελευταίες ημέρες στα δικαστήρια ζητώντας να εκδοθούν σε βάρος του ΛΑΓΗΕ, του λειτουργού δηλαδή της αγοράς ηλεκτρισμού, διαταγές πληρωμής για τις καθυστερούμενες οφειλές από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στο σύστημα. Πρόκειται για μια ακόμη πτυχή της γνωστής υπόθεσης που αφορά στο έλλειμμα του λογαριασμού των ΑΠΕ του λειτουργού, που έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών, οι οποίοι με τη σειρά τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δικές τους υποχρεώσεις (εξυπηρέτηση δανείων, καταβολή φόρων, ΦΠΑ κλπ).

Το τελευταίο διάστημα λοιπόν με πρωτοβουλία του συνδέσμου των παραγωγών φωτοβολταϊκών ΣΠΕΦ, υπάρχει έντονη κινητικότητα. Πληροφορίες από πηγές του ΣΠΕΦ αναφέρουν ότι περίπου 10 διαταγές πληρωμής και κατασχετήρια που είχαν υποβάλει εις βάρος του ΛΑΓΗΕ, παραγωγοί τελεσφόρησαν και εισπράχθηκαν τα οφειλόμενα από το Λειτουργό της Αγοράς ποσά.

Μάλιστα κατά τη συζήτηση των σχετικών αιτημάτων, η Δικαιοσύνη δε δέχθηκε τις προσωρινές αιτήσεις αναστολής από την πλευρά του ΛΑΓΗΕ, ο οποίος και επικαλέστηκε κίνδυνο ακόμη και για τη λειτουργία του. Ωστόσο κατά την εξέταση των υποθέσεων κρίθηκε ότι ο κίνδυνος αφορά τους παραγωγούς, που έχουν ως αποκλειστικό εισόδημα τις εισπράξεις από το ΛΑΓΗΕ και μέσω των οποίων καλύπτονται τραπεζικές και φορολογικές υποχρεώσεις.
Η δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων, μετά τις πρώτες επιτυχίες έχει πάρει πιο μαζικό χαρακτήρα και ήδη μεγάλος αριθμός παραγωγών έχει απευθυνθεί στο ΣΠΕΦ για περισσότερες πληροφορίες. Άλλωστε οι όποιες αποφάσεις εκδίδονται αφορούν μόνο σε όσους προσέφυγαν και όχι το σύνολο των παραγωγών. Απαραίτητα για την προσφυγή είναι η σύμβαση με το ΛΑΓΗΕ, το καταστατικό της εταιρείας,  τα ενημερωτικά σημειώματα, η ισχύς του πάρκου, τα τιμολόγια που οφείλονται και το αποδεικτικό παραλαβής τους.

Σύντομα οι ανακοινώσεις

Πάντως σε σχέση με την ουσία του προβλήματος με το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, εντός των ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αγορά, που όπως όλα δείχνουν θα περιλαμβάνουν και αρκετές «οδυνηρές» για την αγορά αποφάσεις. Έτσι στο πακέτο των μέτρων που επιχειρείται να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της αγοράς σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, περιλαμβάνεται η αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ, η χρήση πόρων από το τέλος ΕΡΤ και η δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων αλλά και μέτρα που αφορούν στην αγορά των φ/β όπως έκτακτη φορολόγηση επί του τζίρου, αναστολή χορήγησης νέων αδειών, μείωση του 18μηνου και μείωση των τιμών για τα νέα φωτοβολταϊκά. Τα μέτρα θα πρέπει να θεωρούνται «κλειδωμένα» και μόνο ορισμένες καθοριστικές παράμετροι όπως π.χ. το ύψος της εισφοράς ή το ύψος του κουρέματος των fit για τα νέα έργα, δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Οι ανακοινώσεις πάντως μπορεί να γίνουν και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή:www.capital.gr
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Αυγούστου 2012, 11:59:28
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

«Κούρεμα» αντίστοιχο με αυτό που έγινε στα ελληνικά ομόλογα επέρχεται στο εισόδημα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών. Οι «εγγυημένες» τιμές στις οποίες θα αγοράζει η ΔΕΗ ψαλιδίζονται πάνω από 50% κάτι που σημαίνει ότι διπλασιάζεται ο χρόνος απόσβεσης ενός φωτοβολταϊκού στη στέγη.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, οι νέες τιμές «αφορούν σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς για τους οποίους μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας, δεν έχουν συναφθεί συμβάσεις συμψηφισμού, καθώς και σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς για τους οποίους έχουν ήδη συναφθεί συμβάσεις συμψηφισμού εφόσον η ενεργοποίηση της σύνδεσής τους δεν πραγματοποιηθεί εντός έξι μηνών από την ημερομηνία σύναψης τη σύναψης συμψηφισμού»
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
11 Απαντήσεις
5582 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Νοεμβρίου 2011, 17:21:32
από Loumakis