Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 18:20:48

Αποστολέας Θέμα: ΚΥΘΗΡΑ=ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ  (Αναγνώστηκε 166458 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Αυγούστου 2012, 13:40:47
Αναγνώστηκε 166458 φορές
Αποσυνδεδεμένος

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ Κ.Υ. ΑΓΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ....ΟΠΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΣΕΤΑΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ 30 ΜΙΛΙΑ ΝΟΤΙΩΣ ,ΕΠ'ΟΝΟΜΑΤΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (35 ΚΑΤΟΙΚΟΙ)...ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 25 ΚΛΙΝΩΝ,Κ/Δ 1 ΘΕΣΗ ΔΙΕΥ/ΝΤΗΣ,Μ/Γ ΟΜΟΙΩΣ ,Γ/Χ 1  Β' ΕΠΙΜ,ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ ΔΙΕΥΘ/ΝΤΗ,ΚΑΙ 1 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟ ,ΤΟ Κ.Υ. 3 ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΝΑΝ Δ/ΝΤΗ ΚΑΙ  2 Β' ΕΠΙΜ.
      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟΣΤΕΛΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΥΠΕ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΠΑΡΑΥΤΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΟΠΩΣ Η ΝΥΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ(Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕ) .
     ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ Η ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ Π.Ι. ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ "ΒΡΑΧΟ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΑΓΟΝΟ -ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ...ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ,ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ...Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΥΘΗΡΑ =ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ...
       ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΓΟΝΟ -ΥΠΕΡΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ Π.Ι. ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ:ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ,ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ  ΙΑΤΡΟΥ,ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ(ΡΕΥΜΑ),ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ(ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΝΟΥΝ)  ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ(ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ INR-TTn-HKΓραφο-DOPPLER ΦΟΡΗΤΟ-ΜΕΓΑΛΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ....ΤΟ Π.Ι ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΘΕΣΙΟ-ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ Ο ΕΝΑΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ(ΕΞΙΤΗΡΙΑ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ -ΕΠΙΣΚΕΨΗ(?)ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ,ΚΑΛΥΨΗ ΑΛΛΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (Π.Ι.ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΑΣ-Π.Ι. ΧΩΡΑΣ) ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ(ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΒΕΒΑΙΑ 2ος ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ  ΣΤΟ Π.Ι ΑΝΙΚΥΘΗΡΩΝ) ΣΤΟ "ΒΡΑΧΟ".ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ 2 ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ-ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ-ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ  ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΣΔΕΛΦΟΥΣ ....
     ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΩΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΑΝ ΚΑΙ 35 ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ(ΚΑΤΙ BY-PASS,ΚΑΝΑ 2 ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ/STEND ΒΑΛΒΙΔΕΣ)ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΛΙΓΟ  ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.
ΟΣΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΔΗΛΩΣΑΤΕ(ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΑΣΤΙΓΙΟ)
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
     
ΣΗΜ:ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΛΗΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΜΤΙΚΟ

19 Αυγούστου 2012, 14:01:04
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

19 Αυγούστου 2012, 18:23:21
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στην παρούσα φάση πώς καλύπτονται τα Αντικύθηρα; Από εσένα και από την αγροτικό που έκανε αρχικά 9 μήνες στο νησί (χωρίς τρίμηνη εκπαίδευση λόγω αναγκών υποθέτω) και τώρα κάνει (; ) την τρίμηνη εκπαίδευση στο νοσοκομείο.
Αν κατάλαβα καλά ακόμη και 2 γιατροί να είναι διορισμένοι στα Αντικύθυρα (πράγμα σπάνιο πλέον) αποκλείεται να υπάρχουν και οι 2 στο νησί αφού ο ένας θα είναι πάντα αποσπασμένος στα Κύθηρα.
Διατίθεται οικία μέσα στο χώρο του ιατρείου; Κι αν υπάρχουν 2 γιατροί, συνοικούν ουσιαστικά έχοντας κοινούς χώρους κουζίνας και τουαλέτας; Ή υπάρχει οικία μόνο για 1 γιατρό;
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Αυγούστου 2012, 19:57:10 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Αυγούστου 2012, 22:19:22
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην παρούσα φάση πώς καλύπτονται τα Αντικύθηρα; Από εσένα και από την αγροτικό που έκανε αρχικά 9 μήνες στο νησί (χωρίς τρίμηνη εκπαίδευση λόγω αναγκών υποθέτω) και τώρα κάνει (; ) την τρίμηνη εκπαίδευση στο νοσοκομείο.
Αν κατάλαβα καλά ακόμη και 2 γιατροί να είναι διορισμένοι στα Αντικύθυρα (πράγμα σπάνιο πλέον) αποκλείεται να υπάρχουν και οι 2 στο νησί αφού ο ένας θα είναι πάντα αποσπασμένος στα Κύθηρα.
Διατίθεται οικία μέσα στο χώρο του ιατρείου; Κι αν υπάρχουν 2 γιατροί, συνοικούν ουσιαστικά έχοντας κοινούς χώρους κουζίνας και τουαλέτας; Ή υπάρχει οικία μόνο για 1 γιατρό;

Αγαπητέ συνάδελφε,είναι προφανές το τι συμβαίνει άν διαβάσετε προσεκτικά το τι καταγγέλεται στον τοπικό τύπο.Διαβάστε και θα αντιληφθείτε ότι ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί μία "κλίκα" τρόπον τινά που ότι πατήσει το πόδι του απο΄αγροτικό μέχρι ειδικευμένο γ.ι  είναι αναλώσιμο στα αντικύθηρα που ουσιαστικά αποτελεί τόπο εξορίας  που πλειστάκις ουτε καν περνάει απο το μυαλό όσων ανύποπτοι δηλώνουν τα ΚΥΘΗΡΑ ..ΟΚ
και βέβαια υπήρχε δεύτερος αγροτικός που δήλωσε αντικύθηρα κιόλας ,τον Μαρτιο που μας περασε (επί θητεία)αλλά ..έστριψε στό "φτερό" και με μέσον(κατά  ομολογία του)παρέμεινε στα ΚΥΘΗΡΑ οπου παραιτήθηκε μόλις έσφιξαν τα πράγματα τον ιούνιο που μας πέρασε.
  Και βέβαια μπορεί και πρέπει να είναι ΔΥΟ αγροτικοί στα αντικύθηρα για να εναλλάσονται,και αυτό προβλέπει ο νόμος , είναι παράνομο που κρατείται ο δεύτερος όταν υπάρχει στα Κύθηρα.
Επίσης ναι θα μπορούσαν οι κάτοικοι τώρα που έχουν σφιχτεί και ξέρουν ότι δεν πρέπει να χαρίζουν τον 2ο αγροτικό τους(και είναι πολύ δραστήριοι αν παρατηρήσετε τις άμεσες κινητοποιήσεις τους όταν έφυγε από το νησί τους ο γιατρός...και έμειναν χωρίς κάλυψη ουσιαστικά από τις 10 ιουλίου)μπορεί λέω οι κάτοικοι να εξασφαλίσουν κατάλλυμα και  καλύτερες προυποθέσεις και στο 2ο γιατρό που θα έχει πρόβλημμα να συγκατοικήσει στο ανετο κατα τα άλλα δωματιάκι αν είναι γυναίκα, με άντρα συνάδελφο...2 άντρες μπορεί λίγο στριμωχτά να βολευτούν,ομοίως και 2 γυναίκες ...αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Κος Προγουλάκης και λοιποί θα δώσουν λύση.
Μελέτησε όμως τις ανακοινώσεις και τα έγγραφα Κε συνάδελφε κια θα καταλάβεις πολλές άλλες παραμέτρους ..
Εκείνο που θέλω όμως να τονίσω είναι οτι εκείνος /η/οι που θα πάει/νε στα αντικύθηρα θα πρέπει να είναι "πολυ σκληροί για να πεθάνουν."..χωρίς σημαντικά προβλήματα υγείας ,με γνώσεις στο επείγον περιστατικό,να μπορούν άνετα να περάσουν ένα φλεβοκαθετήρα...γενικώς να μήν  είναι άσχετοι....τουτέστιν ζητούνται κομμάντο ....ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Κε Σκούφαλε ...αυτό και η αντοχή στην απομόνωση.
Ελπίζω να σας κάλυψα..

20 Αυγούστου 2012, 00:10:53
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Εκείνο που θέλω όμως να τονίσω είναι οτι εκείνος /η/οι που θα πάει/νε στα αντικύθηρα θα πρέπει να είναι "πολυ σκληροί για να πεθάνουν."..χωρίς σημαντικά προβλήματα υγείας ,με γνώσεις στο επείγον περιστατικό,να μπορούν άνετα να περάσουν ένα φλεβοκαθετήρα...γενικώς να μήν  είναι άσχετοι....τουτέστιν ζητούνται κομμάντο ....ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Κε Σκούφαλε ...αυτό και η αντοχή στην απομόνωση.
Ελπίζω να σας κάλυψα..

Τόσες δεκαετίες πώς καλυπτόταν ιατρικά το νησί που αναφέρεις; Δε νομίζω να πληρούσαν πάντα οι αγροτικοί τις προϋποθέσεις που αναφέρεις!
Τέλος πάντων, το συγκεκριμένο πρόβλημα θα επιταθεί στο μέλλον σε όλες τις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, και ιδιαίτερα νησιά, μετά την κατάργηση των οικονομικών κινήτρων για τα συγκεκριμένα άγονα ιατρεία.

20 Αυγούστου 2012, 02:07:16
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Πολυ σωστά αυτά που προσθέτεις στην δεύτερη παράγραφο σου ,στο μέλλον θα επιταθούν αυτά τα προβλήματα σε 'ολα τα άγονα για λόγους διάφορους και όχι της παρούσης.Ομως αφού θές να μάθεις το ιστορικό για τις προηγούμενες γενιές στα αντικύθηρα μάθε οτι μια δεκαετία πρίν το νησι καλυπτόταν απο ιατρούς του πεζικού(στρατό ξηράς) και ήταν δύο..οκ  κατόπιν δοθηκαν πράγματι πολλά κίνητρα ,διπλή αμοιβή και επίσης πολλές προκηρύξεις  και πολλοί ενδιαφερόμενοι , μείωση του χρόνου αναμονής για ειδικότητα σε περισσότερα του ενός τμήματα έκαναν τα αντικυθηρα περιζήτητα!Αλλά πρόσεχε,υπάρχει το τυρί υπάρχει και η φάκα και τα Αντικύθηρα σας λέω και το σφραγίζω απαιτεί αυτό που λέω ,σκοπός μου είναι και να λυθεί το πρόβλημα με τα αληθινά κίνητρα που υπάρχουν πια και να μην υπάρχουν παραιτήσεις ,στεναχώριες ,και προβλήματα.δηλ έντιμα και ξεκάθαρα πράγματα οκ,αλλά μην αμφισβητείτε τι συμβαίνει στο πιο κολασμένο βράχο του νότιου αιγαίου,ένα σωρό ναυάγια υπάρχουν εκεί γύρω δε σου λέι τίποτα ?
Εχουν ναυγήσει εκεί και κάποιοι συνάδελφοι γιατι αμά θες να φύγεις από εκεί μάθε ότι δεν αρκεί να παραιτηθείς  ,ειδικά τον χειμώνα ,πρέπει να υπάρχει και πλοίο (το χειμώνα την"κάνουνε" καλή η επιδότηση αλλά..αν την πλήρωνε το υπουργείο)έτσι μην αφισβησβητείτε αυτό που λέει ο Λουμιώτης ,οκ είμαι 51  με 2 πτυχία (βιολόγος)αλλά όταν σε παίρνει τηλεφωνο η συνάδελφος και σου λέει θα αυτοκτονήσω οκ παιδιά δεν είναι για κοπέλλες ,αν και οι κάτοικοι εκεί ,έχει αναφερθεί δηλ.από πολλές διασταυρωμένες προφορικές πηγές,στις συναδελφισσες συμπεριφερόνται με πολύ -πολύ μεγαλύτερη ζεστασιά,αλλά έλα πού εγώ δεν το συστήνω σε κοπέλλες...λοιπόν οκ κομμένα τα περττά σχόλια ,το κυθηραϊκό πέλαγος είναι το πιο άγριο στην ελλάδα,οκ,δείτα τα αντικύθηρα στο χάρτη...
Αλλά κύριε Σκούφαλε είδατε το δένδρο και χάσατε το δάσος ,τέλος  πάντων άν βλέπατε τις καταγγελίες που έχω κάνει θα είχατε μία πιο σφαιρική εικόνα του τι συμβαίνει στα ενδότερα της παρηκμασμένης "αυτοκρατορίας " του τριφύλλειου νοσοκομείου,όταν κάποτε(δεκαετία του '50 απο την νότιο λακωνία ,ερχόντουσαν να θεραπευτούν εδώ...ένα νοσοκομείο που χτίστηκε μετα τον πόλεμο του '40 απο δωρρεές ,κύριος δωρητής καί εμπνευστής ο κυθήριος Τριφύλλης Νικ.,αλλά και άλλοι.Ακόμη και σήμερα ανώνυμοι δωρητές προσφέρουν τεράστια ποσά μπάς και βοηθήσουν....κάτι γίνεται,πρ'οσφατα αγοράστηκαν 2 ιταλικά σύγχρονα ασθενοφόρα...αλλά και πολλά πάνε εις μάτην...και πολλές κλίκες υπάρχουν ..δεν προσέξατε την υπερσύγχρονη κατασκευή /νοσοκομείο που σαπίζει τώρα αρκετά χρόνια γιατί υπάρχουν συμφέροντα....και πολλά άλλα..
επίσης  ο τίτλος ήταν  ΚΥΘΗΡΑ =ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ γιατί θέλω να προστατέψω νέους συναδέλφους που έρχονται εδω και δεν έχουν υπόψιν τους οτι Η ΠΡΩΤΗ ,ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ , ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ...ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΦΑΛΕ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ... ΕΝΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ  ΘΕΛΩ..ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

20 Αυγούστου 2012, 07:21:52
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Μπές εδώ και "κατέβασε" τα αρχεία,επίσης


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
μπές και εδώ και βρές τηνπόστα(2η απο πάνω μετά την αιμοδοσία που γράφει)  στις 15 Αυγούστου....Διάβασε την επιστολή

20 Αυγούστου 2012, 19:32:09
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Επίσης για να είναι πιο εύκολο να διαβάσει κανείς του τι συμπεριλάμβανε η e-επιστολή  μου στον τύπο,την ανεβάζω σε έγγραφο word97-2003

Aκόμη εδώ για τα συννημένα έγγραφα:   
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


και εδώ για την έντονη και άμεση κινητοποίηση των κατοίκων των υπεραγονων Αντικυθήρων,6 μέρες μόλις έφυγε η αγροτική ιατρός την οποία σημειωτέον,ολίγο βέβαια τρομοκρατήθηκε και η συνάδελφος,επιχείρησαν να εμποδίσουν να φύγει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

21 Αυγούστου 2012, 17:10:11
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Sotiris Matsoukas


Μερικοί γιατροί όταν πέφτουν στα δύσκολα κάνουν ¨μούφες" εισαγωγές σε ψυχιατρικές κλινικές.....
Όποιος δεν μπορεί....δηλώνει παραίτηση....ειδικά αν δεν τα καταφέρνει με τους φλεβοκαθετήρες.....

21 Αυγούστου 2012, 21:10:15
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
επίσης  ο τίτλος ήταν  ΚΥΘΗΡΑ =ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ γιατί θέλω να προστατέψω νέους συναδέλφους που έρχονται εδω και δεν έχουν υπόψιν τους οτι Η ΠΡΩΤΗ ,ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ , ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ...ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΣΚΟΥΦΑΛΕ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ... ΕΝΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ  ΘΕΛΩ..ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

Αν απαντήσω ότι δεν το θεωρώ σωστό, θα αλλάξει κάτι; (Όπως δεν είναι σωστό ο "άγονος" των Αντικυθήρων να κάνει το άγονό του στο Κ.Υ. Κυθήρων να συμπληρώσω).
Παρεμπιπτόντως θεωρώ υπερβολικό τους 2 γιατρούς για 35 άτομα.

Ας δούμε τα δεδομένα, αν τα έχω καταλάβει καλά.
Κ.Υ. Κυθήρων: 1 διευθυντής και 2 επιμελητές Γενική Ιατρικής.
Επίσης κάποιοι αγροτικοί στο Κ.Υ. και στα πέριξ ιατρεία αν υπάρχουν. (αγροτικοί και πέριξ ιατρεία).
Επίσης στο Κ.Υ. υπάγεται το άγονο διθέσιο ιατρείο των Αντικυθήρων.
Αγροτικός στα Αντικύθηρα δεν υπάρχει για τον οποιοδήποτε λόγο.
Πώς θα καλυφθεί το κενό;
Οι κάτοικοι απαιτούν γιατρό και οι αρμόδιοι καλούνται να "κόψουν το κεφάλι τους".
Μια λύση είναι από ΟΛΟΥΣ (εννοώ όλους ακόμη και το διευθυντή) τους διαθέσιμους ιατρούς με ενδεχόμενη κατανομή ανάλογα με κάποια κριτήρια (βαθμός, οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ). Όμως ΟΛΟΙ αν το διάστημα είναι μεγάλο.
Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στην περιοχή μου το νησί των Ψαρών (4 ώρες με πλοίο από τη Χίο, 400 κάτοικοι περίπου το χειμώνα) έμεινε χωρίς γιατρό (διθέσιο) για 6 ολόκληρους μήνες. Ο διευθυντής του Κ.Υ. (προς τιμή του) έμεινε 15 ημέρες, κάνοντας εκεί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Δεύτερη λύση, όπως βλέπω στην περίπτωσή σου, είναι όποιος χώσει τον άλλο. Σ' αυτή την περίπτωση ή δεν μιλάς και υπακούς ή αντιδράς. Το εύρος και οι επιλογές αντίδρασης ποικίλουν. Αναζήτηση ισχυρότερου βύσματος; Διαπραγμάτευση "αντισταθμιστικών οφελών"; Άρνηση; "Ασθένεια"; Κοινοποίηση στο κόσμο; Απειλή παραίτησης; Παραίτηση;

Καλές οι προτάσεις σου για μοριοδότηση των αγόνων στην ειδικότητα όμως με το υπάρχον καθεστώς ειδικοτήτων δεν έχει βάση. Τα άγονα δίνουν μια δυνατότητα "πρωίμων" αιτήσεων σε "σπαστές" ειδικότητες. Μόνο αυτό πλέον. Αν μάλιστα μπουν και οι εξετάσεις στη ειδικότητα, τότε δεν πρόκειται να πατήσει αγροτικός σε άγονο ποτέ.
Μόνο ισχυρά οικονομικά κίνητρα μπορούν να προσελκύσουν (ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο) όμως αποκλείεται να υπάρξουν. Αντιθέτως προβλέπονται κι άλλες περικοπές.

Τώρα διάβασα το έγγραφο της παραίτησής σου προς το νοσοκομείο. Είναι οριστική ή θα ανακαλέσεις (δεν ξέρω αν γίνεται) όταν διασφαλιστεί ισότιμη μεταχείριση;

24 Αυγούστου 2012, 00:25:44
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος      πράγματι,και δεν με αφήνουν ,θα τιμωρηθείς που λείπεις ,λέει, αδικαιολογήτως απο την θεση σου...και νάξερα να βάζω και φλεβοκαθετήρες.....
Κε Σκούφαλε ,το τι πιστεύει ένας ίσως δεν θα αλλάξει τα πράγματα αλλά η διαμόρφωση απόψεων για τα άγονα ,την διαχείριση τους ως πρός  το έμψυχο δυναμικό και ειδικά απο ειδικευμένους είναι μία σοβαρή υπόθεση που μας αφορά όλους...

Στον sotiris matsoukas,...αν το σκεφτείς όλη η ελλάδα σήμερα λίγο πολύ είναι μία ψυχιατρική κλινική με αγωγή αμφισβητούμενη,και θεράποντες με σχιζοειδείς τάσεις,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ,ΤΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΣΕ Ψ/Χ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΓΗ.
 ....Οι φλεβοκαθετήρες δεν "κολλάνε" στην υπόθεση .Μάθε γιατρέ μου οτι  στους εννέα μήνες που ήταν εκεί η αγροτικός που τα βρόντηξε.2-3 φορές έβαλε φλεβοκαθετήρα...κάτι INR μετρούσε,συνταγογράφηση κυρίως και χαμαλίκι!
 Κάνεις  λίγο τον φαρμακοποιό,τον ταμία(αναλαμβάνεις την αγορά των φαρμάκων ),ενημερώνεις το Κ.Υ για τις ελλείψεις του ιατρείου και τέτοια σπαστικά...απο τους αναφερόμενους 35 κατοίκους το χειμώνα αρκετοί λείπουν στα Κύθηρα..αλλά   και στην τελική βάζω φλεβοκαθετήρες ακόμη και σε δύσκολες περιπτώσεις...δεν κολλάει η αναφορά σου  στούς  φλεβοκαθετήρες sotiris.
Και επειδή τελικά θέλω την ψυχική μου υγεία γιαυτό παραιτούμαι αλλά και για 5-6 λόγους σχετικά με την νομολογία,που αν είχες λίγο χρόνο και τα διάβαζες θα καταλάβαινες.Επίσης σου υπενθυμίζω ότι η Αλήθεια στους έντιμους ανθρώπους, ειδικά σε τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι ο Υπέρτατος Φίλος,και όχι δεν έκανα μούφα εισαγωγή....γιατί αυτό που λές είναι τελείως ράδιο αρβύλλα,αλλά αν τελικά πήγαινα στο βράχο μπορεί και να έκανα εισαγωγή σε ψ/χ ,με εισαγγελικό...


Ακόμη μία παρατήρηση,Κε Σκούφαλε κατά την γνώμη μου ένας αγροτικός εκεί είναι λίγος γιατί όταν απαιτείται διακομιδή με πλωτό πρέπει να συνοδεύσει ιατρός υποχρεωτικά ,υπάρχει πρόβλημα γιατί κανονικά κάποιος πρέπει να μείνει πίσω ,μια φορά θα τύχει αλλά για αυτή την φορά  τελικά πρέπει να υπάρχει λεει 2ος ιατρός στο βράχο,..από την άλλη έχεις δίκιο δύο είναι too much...οκ, αν είναι να βαρέσουν μπιέλλα  ας βαρέσουν ένας, ένας...φτάνει να υπάρχει το μαξιλαράκι ασφαλείας γι'αυτόν που επιδιώκει αυτό το χώσιμο( ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΕΥΡΟ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ) τώρα εδώ και 2 χρόνια που διορίστηκε .

Αυτό το μαξιλαράκι ασφαλείας είναι όποιος αγροτικός ,υπόχρεος η επι θητεία στραβωθεί και δηλώσει Κυθηρα....απ΄το Διακόφτι και ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ...αλλά και αν κάποιος δύσμοιρος ,μηδενισμένος ,δηλώσει ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ...ας πάρει μαζυ του και χειροπέδες για s&M.

24 Αυγούστου 2012, 16:48:18
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΠΕ..

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Αυγούστου 2012, 22:03:57
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ακόμη μία παρατήρηση,Κε Σκούφαλε κατά την γνώμη μου ένας αγροτικός εκεί είναι λίγος γιατί όταν απαιτείται διακομιδή με πλωτό πρέπει να συνοδεύσει ιατρός υποχρεωτικά ,υπάρχει πρόβλημα γιατί κανονικά κάποιος πρέπει να μείνει πίσω ,μια φορά θα τύχει αλλά για αυτή την φορά  τελικά πρέπει να υπάρχει λεει 2ος ιατρός στο βράχο.
Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο πρέπει να μείνει κάποιος πίσω. Άγονο ιατρείο είναι, όπως όλα τα υπόλοιπα. Η χρησιμότητα της μόνιμης ύπαρξης γιατρού στο νησί δεν είναι να φυλάει σκοπιά, αλλά η διαχείριση του έκτακτου περιστατικού, συμπεριλαμβανομένης της διακομιδής.
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

25 Αυγούστου 2012, 23:03:12
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ακόμη μία παρατήρηση,Κε Σκούφαλε κατά την γνώμη μου ένας αγροτικός εκεί είναι λίγος γιατί όταν απαιτείται διακομιδή με πλωτό πρέπει να συνοδεύσει ιατρός υποχρεωτικά ,υπάρχει πρόβλημα γιατί κανονικά κάποιος πρέπει να μείνει πίσω ,μια φορά θα τύχει αλλά για αυτή την φορά  τελικά πρέπει να υπάρχει λεει 2ος ιατρός στο βράχο.
Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο πρέπει να μείνει κάποιος πίσω. Άγονο ιατρείο είναι, όπως όλα τα υπόλοιπα. Η χρησιμότητα της μόνιμης ύπαρξης γιατρού στο νησί δεν είναι να φυλάει σκοπιά, αλλά η διαχείριση του έκτακτου περιστατικού, συμπεριλαμβανομένης της διακομιδής.

Υποθέτω ο κος Λουμιώτης εννοεί ότι πρέπει να υπάρχουν 2 γιατροί μόνιμα στο νησί ώστε σε περίπτωση διακομιδής ο ένας συνοδεύει το περιστατικό κι ο άλλος είναι στο νησί για αντιμετώπιση πιθανού νέου έκτακτου περιστατικού.
Μ' αυτή τη λογική όλα τα ιατρεία σε νησιά θα έπρεπε να είναι (τουλάχιστον) διθέσια ενώ ξέρουμε νησιά και νησάκια, με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από 35 άτομα, που είναι μονοθέσια.
Αν δείτε το πρόγραμμα Αυγούστου παρουσίας γιατρών στο νησί, που παραθέτει κάπου ο κος Λουμιώτης, υπάρχει διάστημα 10 ημερών και εμβόλιμα διαστήματα 1-2 ημερών που το νησί μένει επίσημα χωρίς γιατρό.

26 Αυγούστου 2012, 00:34:55
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

timex


Να ρωτήσω κάτι άσχετο με το θέμα...στην ίδια ΥΠΕ δεν είναι που αποψη νομικου συμβουλου ήταν να πληρώνονται οι εφημερίες στους γιατρούς με δωρεάν φαγητό (ή κάπως έτσι το έλεγε ) ;