Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Συνταγές που κατατίθενται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ

(1/4) > >>

thepap:
Οι συνταγές που εκδίδονται κατα την διάρκεια της απεργείας των φαρμακοποιών και δεν εκτελούνται, αλλα κατατίθενται στα ταμεία μαζι  με τις αποδείξεις και τα κουπόνια, εμφανίζονται φυσικά στην ηλ. συνταγογράφηση με την ένδειξη ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ. Οπότε έχω την εντύπωση ότι όποιος ασφαλισμένος θελει μπορεί να συνταγογραφήσει τα φάρμακα που τυχόν χρωστάει στο φαρμακείο η για οποιοδήποτε άλλο λόγο τουλάχιστον 2 φορες  τον.ιδιο  μήνα. 1 φορά να τα καταθέσει και 1 φορά να εκτελέσει στο φαρμακείο όταν με το καλό λήξει ή απεργία.(την δεύτερη φορά μπορεί να έρθει και να σου πεί ψευδως  ότι συνταγογραφήθηκαν αλλά τα πλήρωσε και δεν κατέθεσε τα δικαιολογητικα στο ταμείο του)
Έχει κανείς κάποια ιδέα πως θα μπορούσαμε να το ελέγξουμε αυτό ώστε να μην εκτεθούμε?

Xouzouris:
Δεν νομιζω να μπορεις να το ελεγξεις, μπορεις όμως να κανεις δυο πράγματα:

1) Να μην ξαναγραψεις δευτερη φορα μεσα στον ιδιο μηνα φάρμακα. Για το ταμείο, δεν ισχυει η δικαιολογια "εληξε η προθεσμια εκτελεσης της συνταγης, δεν προλαβε να τα παρει κι ετσι και του τα ξανάγραψα", δεν βλεπω γιατι να πρεπει να ισχυσει για σένα. Εαν καποιος εχει αναγκη τα φαρμακα του, εκτελει την συνταγη. Εαν δεν την εκτελεσει, μαλλον δεν τα εχει και τοση αναγκη. Εαν παλι η δικαιολογια ειναι "τα πλήρωσα", τον καλεις να καταθεσει την συνταγη σου με την αποδειξη του φαρμακείου στο ταμειο του.

2) Εαν παρ'ολα αυτα επιμενεις να θελεις να κανεις την εξυπηρετηση, μπορεις παντα να ακυρωσεις την πρωτη συνταγή. Εαν το ταμειο αποζημιώσει ακυρωμενη συνταγή στον ασφαλισμενο χωρις να την ελεγξει πρωτα, κακο του κεφαλιου του. Εαν καποιος σου ζητησει ρεστα γιατι εγραψες δις μεσα στο μηνα φαρμακα όμως, κατα την γνωμη μου παλι εκθετος θα είσαι δεδομενου οτι η παραπανω δικαιολογιες δεν "περνάνε". Τουλαχιστον ομως θα εχεις ακυρωσει την μια συνταγή.

thepap:
Ευχαριστώ. την ακύρωση προηγούμενης συνταγής δεν την είχα σκεφτεί...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος2) Εαν παρ'ολα αυτα επιμενεις να θελεις να κανεις την εξυπηρετηση, μπορεις παντα να ακυρωσεις την πρωτη συνταγή. Εαν το ταμειο αποζημιώσει ακυρωμενη συνταγή στον ασφαλισμενο χωρις να την ελεγξει πρωτα, κακο του κεφαλιου του. Εαν καποιος σου ζητησει ρεστα γιατι εγραψες δις μεσα στο μηνα φαρμακα όμως, κατα την γνωμη μου παλι εκθετος θα είσαι δεδομενου οτι η παραπανω δικαιολογιες δεν "περνάνε". Τουλαχιστον ομως θα εχεις ακυρωσει την μια συνταγή.

--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ με την ακύρωση - Για επιπλέον ασφάλεια προσπαθώ να γράφω στα "σχόλια" της συνταγής τον αριθμό της συνταγής που αντικαταστάθηκε καθώς και το λόγο.
Δεν ξέρω όμως αν τώρα με την καινούρια εφαρμογή μπορεί να ακυρωθεί μεμονωμένο φύλλο τρίμηνης. Το έχει δοκιμάσει κανείς;

chrisdimitrak:
Είχα δοκιμάσει τέλος Αυγούστου να ακυρώσω μεμονωμένο φύλλο τρίμηνης, αλλά δεν το επέτρεπε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση