Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 02:32:34

Αποστολέας Θέμα: Το Μέλλον της ΠΦΥ -Σχέδιο Νόμου 2008  (Αναγνώστηκε 11850 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Φεβρουαρίου 2008, 12:39:44
Αναγνώστηκε 11850 φορές
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Το σχέδιο νόμου του κ. Αβραμόπουλου δημοσιεύτηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
Πολύ συζήτηση είχε γίνει στο προηγούμενο forum, η οποία μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί.
το προηγούμενο Δ.Σ. της Ένωσης είχε δημοσιεύσει θέση για το θέμα.
Επισημαίνω ότι αυτή η θέση ήταν αναρτημένη στο forum και όχι στην κεντρική σελίδα. Η "παύση" του forum έθεσε εκτός δημοσιότητας και αυτό το κείμενο της Ένωσης. Κανέναν από τους αποφασίσαντες δεν ενόχλησε αυτό?
Ευτυχώς ο κ. Κουναλάκης με την παρατηρητικότητά του και την ευαισθησία του, διείδε το πρόβλημα και μετέφερε το κείμενο στην 1η σελίδα της Ένωσης, ώστε να είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

23 Φεβρουαρίου 2008, 20:54:15
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
Νομίζω ότι ήταν ηλίου φαεινότερο ότι οι προτεραιότητες του (ΔΣ να πώ ή μήπως όχι) ήταν άλλες από το Σχέδιο νόμου. Δια χειρός ψηφοφορία εδώ και τώρα δεν τέθηκε για κανένα σχέδιο νόμου ουρανοκατέβατη στη συνέλευση.

Η θέση που περιγράφει το κείμενο με βρίσκει σύμφωνο στα περισσότερα σημεία. Εστιάζω λίγο στο θέμα με την ηλεκτρονική κάρτα. Αν πράγματι καταφέρουμε (Έλληνες) να δημιουργήσουμε ηλεκτρονικό φακέλλωμα ασθενών μόνο για τα έξοδά τους και όχι για το Ιατρικό τους  Ιστορικό, θα είναι κάτι που θα μας κάνει περίγελο διεθνώς.

24 Φεβρουαρίου 2008, 00:28:55
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

sofia


   
το σχέδιο για την ΠΦΥ έχει το μειονέκτημα να μην αναφέρεται σε κοινότητες ευθύνης, αλλά μόνον σε άτομα και οικογένειες. Έτσι δεν μπορούν να υλοποιηθούν δράσεις προαγωγής δημόσιας υγείας παρά μόνον όσες σχετίζονται με διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγογράφηφη δηλ. μόνον αυτές που θα αυξήσουν το τζίρο της αγοράς στην υγεία και όχι οι ουσιαστικές.
Επίσης η επιλογή γιατρού συνεπάγεται και επιλογή ασθενών από τους γιατρούς και ευνόητο είναι πως όλοι θα θέλουμε τους νέους τους υγιέστερους και τους πλουσιότερους!
κατά τα άλλα είναι σε καλή βάση!
να δούμε τι θα αποφασιστεί τελικά

φιλικά
Σοφία

24 Φεβρουαρίου 2008, 08:53:14
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Για πολλοστή φορά βλέπουμε σχέδιο νόμου για την ΠΦΥ χωρίς λεφτά, με μετακύλιση του κόστους στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασφαλισμένους.
Επίσης, σοβαρότατο κομάτι της ΠΦΥ είναι η πρόληψη, που με τί ακριβώς προβλέπεταινα γίνεται??? Με ετήσια check up???
Εγώ κύριοι συνάδελφοι, το μόνο που βλέπω στο υπό ψηφιση νομοσχέδιο, που παρεπιπτόντως αποτελεί το όνειρο ζωής του κ.Υπουργού,όπως ο ίδιος είπε, είναι μόνο περαιτέρω απαξίωση του Δημόσιου συστήματος υγείας ...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

24 Φεβρουαρίου 2008, 21:23:12
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σύνδεσμος που έχει πραγματικό ενδιαφέρον...
Τα σχόλια δικά σας... ??? ??? ???
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Φεβρουαρίου 2008, 18:14:32
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Φεβρουαρίου 2008, 19:46:36
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Διαβάστε εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςτις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Φεβρουαρίου 2008, 09:01:50 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

27 Φεβρουαρίου 2008, 07:36:12
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008 07:00   
ΣΤΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ επιτροπή της Βουλής κατατίθεται τις επόμενες ώρες το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το οποίο εδώ και αρκετό καιρό έχει δοθεί στους αρμόδιους φορείς για δημόσια διαβούλευση, ενώ τις προσεχείς δύο εβδομάδες θα δοθούν στη δημοσιότητα και άλλα σημαντικά νομοσχέδια του υπουργείου.

 
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Το προσεχές διάστημα, πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και κατά την παρουσίαση της εκστρατείας για την οδήγηση χωρίς αλκοόλ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα ανακοινώσει νέες εκστρατείες ενημέρωσης για την καταπολέμηση των βλαβερών συνεπειών της χρήσης αλκοόλ, την καταπολέμηση του στίγματος της κατάθλιψης και την πρώτη εθνική εκστρατεία στη χώρα μας για την πρόληψη.

Παράλληλα με τις εκστρατείες ενημέρωσης το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα έχει ολοκληρώσει μέσα στο Απρίλιο όλα τα σχέδια δράσης που συνθέτουν το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, είπε ο κ. υπουργός.

Εξάλλου το υπουργείο έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τα σχέδια δράσης για τα ναρκωτικά, το AIDS και τον καρκίνο, ενώ στο τέλος του μήνα, θα ανακοινωθεί το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των σπάνιων παθήσεων.

Η υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής στο ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας Μανώλης Σκουλάκης, σημείωσαν ότι ο κ. Αβραμόπουλος επιχειρεί «για μία ακόμη φορά να παραπλανήσει την κοινή γνώμη».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

27 Φεβρουαρίου 2008, 14:35:55
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

ARCTORIUS


An mporw na rwthsw kati ki egw o ashmantos neos iatros...  otan lene kapoioi oti prota8hke to neo nomosxedio kai ti8etai pros koinh diabouleysh ti ennooyn?
shmera katati8etai sth boulh pros pshfish.eite dhladh arese stoys genikoys iatroys eite oxi to idio toys kanei.KATALABETE TO APOFASIZOYN GIA ESAS XWRIS ESAS,XRHSIMOPOIWNTAS DIKTATORIKOYS TROPOYS EPIBOLHS twn apofasewn toys.rwtw to ekshs:GIATI ARAGE DIEKOPH TO FORUM 1 EBDOMADA PRIN KATATE8EI TO NEO NOMOSXEDIO  STH BOULH?
2.POIOI EINAI OI KYRIOI AYTOI POY APOFASIZOYN ME TO ETSI 8ELW TH DIAKOPH ENOS MESOY EKFRASHS TWN APOPSEWN TWN POLITWN POY ENDIAFERONTAI AMESA GIA THN GENIKH IATRIKH?

tis apanthseis tis kseroyme oloi.
sygxarhthria kyrie D.MIXALH  gia thn prwtoboulia sas na dhmioyrghsete neo forum.

ps:me sygxwreite gia toys greeklish xarakthres

27 Φεβρουαρίου 2008, 16:25:33
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια (όλοι όσοι πήραμε την πρωτοβουλία, γιατί εγώ είμαι ο "ηθικός υπεύθυνος", αλλά χρειαζόταν η συνδρομή και άλλων.

Συμφωνώ με τους προβληματισμούς σου. Δυστυχώς έτσι είναι.

Προκαλώ όμως, ΟΧΙ Greeklish. Προβλέπεται και στους όρους που αποδεχτήκατε κατά την εγγραφή σας (σεβαστή εξαίρεση ίσως αν κάποιος γράφει από το εξωτερικό από PC χωρίς Ελληνικά.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

29 Φεβρουαρίου 2008, 00:17:38
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Μαρτίου 2008, 11:24:45
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Και συνέδριο έκαναν για την Π.Φ.Υ, μόνο, που όπως φαίνεται ξέχασαν τους αρμόδιους γιατρούς που συνδέονται με την ΠΦΥ.Δείτε συνημένο έγγραφο.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

4 Μαρτίου 2008, 17:19:55
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Από e-mail του προέδρου της ΕΛΕΓΕΙΑ κ. Μερκούρη:

....να μου επιτρέψεις να ασχοληθώ με το υπόμνημα που θα παραδώσουμε στα χέρια του Υφυπουργού και του Γεν. Γραμματέα στην από κοινού με την Ενωση συνάντηση που θα έχουμε την ερχόμενη Πέμπτη,...

Έχει κανείς ιδέα ποιες είναι οι θέσεις της ΕΛΕΓΕΙΑ επί του νομοσχεδίου; Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό στο site της.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

21 Μαρτίου 2009, 09:50:01
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Κάθε χρόνο και μια πρόταση για τη ΠΦΥ.

Αναρτήθηκε αιφνιδίως  νέο σχέδιο νόμου για την Οργάνωση και Λειτουργία του Γενικού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΓΣΠΦΥ).
Απο μια πρώτη ματιά ο κεντρικός πυρήνας του νομοσχεδίου - του τέταρτου στη σειρά - είναι ίδιος με του προηγούμενου προσχεδίου που δημοσιοποιήθηκε στις 2/4/2008. Το καινούριο στοιχείο είναι ότι η σύνταξη των διατάξεων γίνεται στο φόντο των ήδη θεσμοθετημένων διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων με το άρθρο 35 του νόμου 3697/2008 (ΦΕΚ Α' 194).
Ενα ακόμα χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου ο πολυκερματισμός των υπαρχόντων δημόσιων μονάδων ΠΦΥ, καθώς εντάσσονται στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), ενώ στο προηγούμενο σχέδιο παρέμειναν - έστω και στα λόγια - στη Γενική Διεύθυνση ΠΦΥ του υπουργείου Υγείας.
Στο νομοσχέδιο γίνονται φραστικές αλλαγές, καθώς τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου μετονομάζονται σε Κέντρα Υγείας Πόλης και τα Κέντρα Υγείας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας Περιφέρειας. Επίσης μετονομάζεται σε Ηλεκτρονικό Βιβλιάριο Υγείας η μέχρι τώρα διαφημιζόμενη Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας. Ομως και με το νέο σχήμα διατηρείται το πιστωτικό όριο, που ισχύει για ένα χρόνο.
Στο σχέδιο νόμου διαγράφεται ως έννοια και ο Οικογενειακός Γιατρός και επανέρχεται ο προσωπικός γιατρός, όπως τον είχε προσδιορίσει με το σχέδιο υγείας του πολίτη η τότε κυβέρνηση ,το καλοκαίρι του 2000. «Κάθε ασφαλισμένος μπορεί να διαλέξει ελεύθερα και για κάθε περίπτωση χωρίς οποιονδήποτε περιορισμό, τον ιατρό του από τους ιατρούς των ειδικοτήτων» που δηλώνουν συμμετοχή, αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

Αναμένοντας τις δικές σας παρατηρήσεις επισυνάπτουμε το pdf



μπορείτε επίσης να το διαβάσετε εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαρτίου 2009, 10:08:52 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

21 Μαρτίου 2009, 13:58:42
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

docjohn


Διάβασα και εγω σήμερα το πρωί το σχέδιο νόμου για την ΠΦΥ  .Να το πω έτσι απλά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου .Είναι δυνατόν να μιλάει για προσωπικό ιατρό ,ας πάρουμε για παράδειγμα τον συνάδελφο οφθαλμίατρο(με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του και την ειδικότητα του),ο  οποίος θα στέλνει τον ασθενή του με παραπεμπτικό για ορθοπεδική εκτίμηση. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ .Σε πιο πολιτισμένο δυτικό κράτος θα ήταν δυνατό να συλληφθεί αυτή η ιδέα που ούτε καν θέλω να την χαρακτηρίσω. Εμείς σαν Γενικοί Ιατροί τι κάνουμε? Μια φορά ακόμα θεατές σε ένα έργο που θα πρέπει να είμαστε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Επίσης βάση αυτής της λογικής την επόμενη φορά που θα θέλει ο εκάστοτε διοικητής νοσοκομείου γιατρούς για τα ΤΕΠ.(ο ΘΕΩΣ να τα κάνει ΤΕΠ ) να καλεί γιατρούς από ΟΛΕΣ αυτές τις  ειδικότητες μιας και το υπουργείο θεωρεί ότι όλοι τα κάνουν όλα.
Εχουμε γινει πια Επσιμονικη Φαντασεια.Πειραζε!!!!!!!!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
14526 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2008, 14:08:42
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
2 Απαντήσεις
10676 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Απριλίου 2013, 03:17:13
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
8855 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαΐου 2013, 22:55:27
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
14810 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2020, 17:18:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
35796 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2021, 17:31:36
από Argirios Argiriou