Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Υπολογίζοντας το κέρδος του φαρμακοποιού
Δ. Κουναλάκης:
Αρχίζουμε και τα βρίσκουμε στα μαθηματικά.
Άρα το κέρδος προ εξόδων για τα φάρμακα <200€ μετά και την αφαίρεση του rebate ειναι 22.9-3.5=19.4%
Αυτό είναι το κέρδος, προ εξόδων, προ φόρων. Τώρα μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις.
Αλλά ο οποιοδήποτε φαρμακοποιός με τζίρο σε φάρμακα άνω των 25000€/μήνα (εξαιρούνται τα ΥΚΦ) είναι σε σαφώς καλύτερη θέση από τον οποιοδήποτε πτυχιούχο πανεπιστημίου που δουλεύει και έχει σχέση πληρωμής από το κράτος ή να το πω αλλιώς δεν υπάρχει άλλος. Με βάση το μέσο κόστος συνταγής από τις εξαγγελίες της ΗΔΙΚΑ αρκούν 30-35 συνταγές τη μέρα για να πιάσεις αυτό το τζίρο.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆρα το κέρδος προ εξόδων για τα φάρμακα <200€ μετά και την αφαίρεση του rebate ειναι 22.9-3.5=19.4%
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι υπολογίζετε το κέρδος στην χονδρική τιμή και το rebate στη Λιανική... Άμα το υπολογίσουμε στη χονδρική τιμή το rebate (αν δεν κάνω λάθος) είναι περίπου 5%...
Τα μαθηματικά μου άρεσαν πάντοτε...
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆρα το κέρδος προ εξόδων για τα φάρμακα <200€ μετά και την αφαίρεση του rebate ειναι 22.9-3.5=19.4%
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι υπολογίζετε το κέρδος στην χονδρική τιμή και το rebate στη Λιανική... Άμα το υπολογίσουμε στη χονδρική τιμή το rebate (αν δεν κάνω λάθος) είναι περίπου 5%...
Τα μαθηματικά μου άρεσαν πάντοτε...
--- Τέλος παράθεσης ---
To rebate είναι επί του αιτούμενου ποσού, άρα επί της λιανικής. Όππππς λάθος.
Τώρα που το σκέφτομαι το αιτούμενο ποσό, δεν είναι η λιανική, αλλά ούτε και η χονδρική. Είναι το ποσό της λιανικής μειον τη συμμετοχή του ασφαλισμένου.
Άρα δύσκολο να υπολογιστεί καθώς υπάρχουν τρία ποσοστά συμμετοχής: 0%, 10%, 25%. Άρα μάλλον χαίρεται ο φαρμακοποιός όταν βλέπει φάρμακο με 25% συμμετοχή.
και έχουμε και λέμε: σε φάρμακα με 0% το κέρδος είναι 19.4% και είναι το μικρότερο
Σε φάρμακα με 10% συμμετοχή, το rebate είναι επί του 90% της λιανικής, δηλαδή κατεβαίνει στο 3.15% της λιανικής
και σε φάρμακα με 25% συμμετοχής το rebate είναι επί του 75% της λιανικής τιμής και κατεβαίνει στο 2.63% της λιανικής.
Άρα για φάρμακα με 0%, 10%, 25% συμμετοχή το κέρδος προ εξόδων, προ φόρων είναι 19.4%, 19.75%, 20.27% αντίστοιχα....
gas_fmy:
Σταμάτησα να γράφω όταν κατάλαβα (στα περί περαιώσεως)ότι είχα μπει σε μία ατέρμονα συζήτηση,οπου προσπαθούσα να αποδείξω σε κάποιον που προσπαθεί με ποσοστά και μόνο,να συγκρίνει εισοδήματα που προέρχονται με καθημερινό ισοζύγιο κόστους αγοράς και εσόδων απο πώληση αγαθών,με εισοδήματα από παροχή υπηρεσιών και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος χωρίς ύπαρξη ΦΠΑ(παροχής υπηρεσιών).
Δικαιώθηκα όταν είδα να συγκρίνονται αμοιβές καλά ή μη καλά αμοιβομένων επιστημόνων,γιατί αυτό απέδειξε οτι βασικό ζητούμενο δεν ήταν να ακουστούν αλήθειες,αλλά μήπως ο άλλος βγάζει περισσότερα χρήματα από μένα.
Απογοητεύτηκα τέλος οταν με μεγάλη μου έκπληξη είδα οτι ανακαλύφτηκε νεα αιτία για την μεγάλη τρύπα της υγείας,να φταίνε τα κρυφά κέρδη των φαρμακοποιών στο διαφορετικό ποσοστό rebate που αντιστοιχεί ανα ποσοστό συμμετοχής.ΓΙΑ τελευταία ενημέρωσή σας η ανακάλυψη σας κρύβεται σε μία λέξη,ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ποσό,που τόσες φορές ανέφερα και τα νούμερα που παρέθετα ήταν μετά από υπολογισμό του μέσου ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων στο δικό μου αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων.
ΜΕΙΝΕΤΕ λοιπόν στην αναζήτηση της markup τιμής,αλλά μην απορείτε γιατί αυτή η χώρα πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.
Δ. Κουναλάκης:
Απλά μου αρέσει να τα βλέπω όπως είναι. Αναρωτιέμαι ποιος εισήγαγε πρώτος τον όρο "λεφτα στην τσέπη" ή κάνω λάθος;
Και μου αρέσει η ανταλλαγή απόψεων: Και σου λέω ότι πάλι οι φαρμακοποιοί και με το ΦΠΑ είναι πιο τυχεροί: Στους φαρμακοποιούς απαιτείται να δώσουν τον επόμενο μήνα το 6.5% του markup τους ως επιπλέον ΦΠΑ (ο ΦΠΑ επί της χονδρικής τιμής είναι υποχρέωση της φαρμακοαποθήκης) και στους γιατρούς παρακρατούν το 10% μέχρι να γίνει ο "έλεγχος" που δεν έχει γίνει ποτέ από την θέσπιση του εδώ και χρόνια. Τον ΦΠΑ όπως στους φαρμακοποιούς τον αποδίδουν με την πληρωμή τους δηλαδή μιλάμε για 1-3 μήνες καθυστέρηση και όχι για χρόνια και αν.
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά.
Άρα θα περιμένω και βοήθεια σου στην προσπάθεια που γίνεται κόντρα σε συν-κυβέρνηση και αντιπολίτευση (που ανησυχούν μήπως ξεσηκωθούν οι φαρμακευτικές εταιρίες) ώστε τα γενόσημα και στην Ελλάδα να αποκτήσουν τις τιμές που έχουν στη Σουηδία. Φαντάζομαι ότι δεν έχεις αντίρρηση και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια από την οποία εξοικονομούνται εκατομμύρια κάθε μήνα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση