Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 04:59:29

Ψηφοφορία

Πιστεύετε ότι οι γιατρίνες που τραυματίστηκαν όταν ο δράστης έπεσε πάνω τους με το περιπολικό, είχαν σταλθεί για να:

τον περιθάλψουν
τον νουθετήσουν
τον συλλάβουν
πηγαίνετε και βλέπουμε
τίποτε από αυτά, τυχαία περνούσαν απο εκεί

Αποστολέας Θέμα: Τραγικό συμβάν με θύματα -και- γιατρούς  (Αναγνώστηκε 38410 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Αυγούστου 2008, 21:30:26
Αναγνώστηκε 38410 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, αναφέρεται ότι οι δύο γιατρίνες που τραυματίστηκαν, είχαν κληθεί και σπεύσει με δίκυκλο για να παράσχουν ...τί ακριβώς ( ; )  στον δράστη δολοφονίας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Αυγούστου 2008, 22:29:07
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σε άλλα site που είδα, δεν αναφέρουν αν οι γιατροί έσπευδαν στον τόπο του συμβάντος ή αν ήταν τυχαίο περιστατικό. Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη. Αν και το θεωρώ πολύ πιθανό να κλήθηκαν από κάποιους για να βοηθήσουν τους τραυματίες.

4 Αυγούστου 2008, 20:52:08
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν ταιριάζει τόσο με το θέμα της ενότητας, όμως αφού αναφερθήκαμε στο τραγικό περιστατικό στη Σαντορίνη ας δούμε ένα κλασσικό δείγμα δημοσιογραφίας:

"Γείτονες, φίλοι και γνωστοί της 25χρονης δασκάλας, η οποία ήταν διορισμένη στη Σαντορίνη, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική κατάληξη που είχε η νεαρή. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για μία φιλήσυχη κοπέλα που δεν είχε δώσει ποτέ κατά το παρελθόν αφορμή για αρνητικά σχόλια."
Ποτέ δεν έχω ακούσει διαφορετική ατάκα! Όλα τα θύματα ήταν φιλήσυχα και δεν είχαν δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια! (Άρα είχαν περάσει το test κουτσομπολιού της γειτονιάς χωρίς να δώσουν αφορμή για αρνητικά σχόλια.)

Όμως να το δούμε κι από την  άλλη μεριά; Ακόμη κι αν είχε δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια, θα δικαιολογούσαν τον αποκεφαλισμό της κοπέλας από τον "σύντροφό" της;
Έλεος! (που λέει και ο γραφικός Γεωργίου, για όσους τον έχουν δει ποτέ στις εκπομπές του στην TV)

Ακολουθούν δηλώσεις στου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά την επίσκεψή του στις νοσηλευόμενες συναδέλφους.
Δεν συνίσταται η ανάγνωση σε όσους έχουν στομαχικές διαταραχές:
«Επισκέφθηκα τις δύο γιατρίνες μας, τα ξεχωριστά αυτά νέα παιδιά, που αριστεύουν στο χώρο της υγείας, πρώτες στο πεδίο του εθελοντισμού αλλά κακότυχες, γιατί έπεσαν μέσα σε ένα περιστατικό τραγικό και δραματικό» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας: «Είναι δόξα τω Θεώ καλά. Η εγχείρηση πήγε καλά αλλά θα περάσουν ένα δύσκολο στάδιο. Όπως όμως με διαβεβαίωσαν οι θεράποντες ιατροί και ο χειρουργός, σύντομα θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής τους δράσης και κοντά στις οικογένειές τους».
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Αυγούστου 2008, 20:57:19 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

4 Αυγούστου 2008, 22:05:51
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«Επισκέφθηκα τις δύο γιατρίνες μας, τα ξεχωριστά αυτά νέα παιδιά, που αριστεύουν στο χώρο της υγείας, πρώτες στο πεδίο του εθελοντισμού αλλά κακότυχες, γιατί έπεσαν μέσα σε ένα περιστατικό τραγικό και δραματικό» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας: «Είναι δόξα τω Θεώ καλά. Η εγχείρηση πήγε καλά αλλά θα περάσουν ένα δύσκολο στάδιο. Όπως όμως με διαβεβαίωσαν οι θεράποντες ιατροί και ο χειρουργός, σύντομα θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής τους δράσης και κοντά στις οικογένειές τους».

Οι δηλώσεις αυτές είναι κρίμα να περιοριστούν μέσα στα στενά όρια της ελληνικής επικράτειας. Θα πρέπει να κάνουν τον γύρο του κόσμου μεταφρασμένες ως εξής:

"I visited our two doctors, those outstanding young children who are excelling in the area of health, first in the field of voluntary work, but god damned, because they fell in a tragic and dramatic incidence. They are fine, thank God. The operation went well but they are going to be through a tough stage. As their curing doctors and the surgeon assured me, soon they 'll be back again in the first line of their scientific action and near their families."

And the minister concluded: "We 'll let them do their speciality without expectation (χωρίς αναμονή) and everything will be neither cat nor damage (ούτε γάτα ούτε ζημιά)."
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Αυγούστου 2008, 11:54:51 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Αυγούστου 2008, 00:08:58
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Αναδεικνύεται μετά από αυτό το τραγικό γεγονός η έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων στα νησιά του Αιγαίου. Κατά τη θητεία μου στο ΠΠΙ Κάσου αρκετές φορές εισηγήθηκα
προς την ΥΓ.ΠΕ. και προς το Νοσοκομείο της Ρόδου αυτή την αναγκαιότητα. Το κενό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί με την περιοδική επίσκεψη ιατρών των απαιτούμενων
ειδικοτήτων σύμφωνα με το θεσμό του επισκέπτη ιατρού.
 Οταν όμως τα ίδια τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ πάσχουν από υποστελέχωση εννοείται ότι και η περιφέρεια παρομοίως στενάζει.
 Κατά καιρούς βέβαια δεχόμασταν επισκέψεις από διάφορα σωματεία όπως ''Γιατροί του Αιγαίου'', ''Ανοιχτή Αγκαλιά'', και στρατιωτικούς με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Απέχει κατά πολύ όμως η εθελοντική πρωτοβουλία και αυτή των Ενόπλων Δυνάμεων από το να αισθανθούν οι κάτοικοι των νησιών μας ασφάλεια...
 (Το Π.Δ. 131/87 περιγράφει τα κίνητρα και για τους επισκεπτες γιατρούς του ΕΣΥ, όπως επίσης στο Ν.2920/01 υπάρχει σχετικό με 4μηνη απόσπαση, κίνητρο για Νοσοκομεία νησιωτικών περιοχών)

7 Αυγούστου 2008, 01:07:10
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Gretel_


Δεν θα σχολιασω και πολυ τα γεγονοτα της Σαντορινης...ισως λιγο υπερβολικο αυτο που θα πω, αλλα οσο εξωπραγματικο ηταν αυτο το εγκλημα τοσο εξωπραγματικος ειναι και κ. Αβραμοπουλος στις δηλωσεις του. Περιμενω καποια στιγμη που θα τον ακουσω να με πεισει οτι ειναι σχετικος με τα θεματα υγειας αλλα καθε φορα με πειθει οτι ειναι απλα ενας πολιτικος. Στα χρονια της αναμονης θα κυνηγαω τετοια συμβαντα και μπας και γλιτωσω κανα χρονο αναμονης....οπως και ναχει περαστικα στις κοπελες και ευχομαι ολα αυτα να ειναι προσωρινα και να μην τους αφησει κανενα υπολειμμα στην υγεια τους...

7 Αυγούστου 2008, 16:59:30
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Απ' ότι διαβάζω, το Υπουργείο (; ) έστειλε ψυχολόγους στο νησί για την ψυχολογική υποστήριξη όσων εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στην τραγική αυτή ιστορία. Σήμερα ξεκίνησαν από το σχολείο όπου δίδασκε το θύμα. Απ' ότι ακούω και βλέπω στα ρεπορτάζ των καναλιών το θέμα εξαντλήθηκε σε μία μοναδική (ομαδική) συνεδρία! Υποσχέθηκαν να επανέλθουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ταχύρυθμη ψυχολογική υποστήριξη λοιπόν!

Απ' ότι διαβάζω, θα μεταβούν στη συνέχεια στο χωριό όπου διαδραματίστηκε το συμβάν. Εκεί υπάρχουν παιδιά (και ενήλικες) που είδαν το δράστη να περιφέρεται στο δρόμο μe το κεφάλι στο ένα χέρι και το μαχαίρι στο άλλο!
Νομίζω ότι δικαιούνται τουλάχιστον 2 συνεδρίες! Δε συμφωνείτε;

Το "πνεύμα" και "ύφος" του Υπουργού φαίνεται να έχει διαποτίσει αρκετά το Υπουργείο σε όλες τις δραστηριότητές του.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Αυγούστου 2008, 19:07:37 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

7 Αυγούστου 2008, 19:31:28
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τις δύο συναδέλφους, θύματα του τραγικού περιστατικού της Σαντορίνης, που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, κάνοντας τις δηλώσεις που διαβάσαμε παραπάνω. Δεν θυμάμαι τον υπουργό Υγείας να επισκέπτεται ιατρούς-ασθενείς. Και μου γεννήθηκε η απορία από πότε συμβαίνει αυτό.

Η απορία μου λύθηκε την επόμενη ημέρα, όταν ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τον τραγικό πατέρα του Doujon Zammit, το θύμα από το περιστατικό της Μυκόνου. Ο κ. Αβραμόπουλος μπροστά στις κάμερες (on camera -νάτη και η λύση της απορίας) δήλωσε ότι "λυπάται πολύ...τέτοια περιστατικά δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό μας..". Ο τραγικός πατέρας, μιλώντας σα να ξέρει τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα που ο γιος του δολοφονήθηκε, δήλωσε ότι "γνωρίζει για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία....και ότι ο υπουργός έδωσε την υπόσχεσή του, ότι θα μεριμνήσει, αυτός και η κυβέρνησή του, ώστε να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας στα νησιά....Είναι ζήτημα ζωής και όχι χρημάτων". Όλως περιέργως, οι δηλώσεις του τραγικού πατέρα πνίγηκαν από τα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να διαβάσετε όμως, ένα εύστοχο σχόλιο εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 

Μάλλον, ζούμε στη χώρα, που ένας τουρίστας -ζώντας σε μια τραγική κατάσταση- μπορεί να κάνει καλύτερη εκτίμηση του επιπέδου φροντίδας υγείας, από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας. Και επιβεβαιώνεται η παροιμία "πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος", πλέον και on camera.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Αυγούστου 2008, 19:42:07 από πρώτη & καλύτερη »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
9713 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Δεκεμβρίου 2009, 12:27:11
από Αγωνιστική Παρέμβαση
0 Απαντήσεις
16971 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Νοεμβρίου 2010, 16:24:36
από alfie
0 Απαντήσεις
8341 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2011, 23:57:18
από Denominator
2 Απαντήσεις
3182 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Απριλίου 2013, 20:59:58
από timex
1 Απαντήσεις
4798 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαΐου 2019, 00:52:30
από Αρχίατρος