Γενικά > Γενική συζήτηση

Τραγικό συμβάν με θύματα -και- γιατρούς

(1/2) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, αναφέρεται ότι οι δύο γιατρίνες που τραυματίστηκαν, είχαν κληθεί και σπεύσει με δίκυκλο για να παράσχουν ...τί ακριβώς ( ; )  στον δράστη δολοφονίας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σε άλλα site που είδα, δεν αναφέρουν αν οι γιατροί έσπευδαν στον τόπο του συμβάντος ή αν ήταν τυχαίο περιστατικό. Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη. Αν και το θεωρώ πολύ πιθανό να κλήθηκαν από κάποιους για να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν ταιριάζει τόσο με το θέμα της ενότητας, όμως αφού αναφερθήκαμε στο τραγικό περιστατικό στη Σαντορίνη ας δούμε ένα κλασσικό δείγμα δημοσιογραφίας:

"Γείτονες, φίλοι και γνωστοί της 25χρονης δασκάλας, η οποία ήταν διορισμένη στη Σαντορίνη, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική κατάληξη που είχε η νεαρή. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για μία φιλήσυχη κοπέλα που δεν είχε δώσει ποτέ κατά το παρελθόν αφορμή για αρνητικά σχόλια."
Ποτέ δεν έχω ακούσει διαφορετική ατάκα! Όλα τα θύματα ήταν φιλήσυχα και δεν είχαν δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια! (Άρα είχαν περάσει το test κουτσομπολιού της γειτονιάς χωρίς να δώσουν αφορμή για αρνητικά σχόλια.)

Όμως να το δούμε κι από την  άλλη μεριά; Ακόμη κι αν είχε δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια, θα δικαιολογούσαν τον αποκεφαλισμό της κοπέλας από τον "σύντροφό" της;
Έλεος! (που λέει και ο γραφικός Γεωργίου, για όσους τον έχουν δει ποτέ στις εκπομπές του στην TV)

Ακολουθούν δηλώσεις στου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά την επίσκεψή του στις νοσηλευόμενες συναδέλφους.
Δεν συνίσταται η ανάγνωση σε όσους έχουν στομαχικές διαταραχές:
«Επισκέφθηκα τις δύο γιατρίνες μας, τα ξεχωριστά αυτά νέα παιδιά, που αριστεύουν στο χώρο της υγείας, πρώτες στο πεδίο του εθελοντισμού αλλά κακότυχες, γιατί έπεσαν μέσα σε ένα περιστατικό τραγικό και δραματικό» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας: «Είναι δόξα τω Θεώ καλά. Η εγχείρηση πήγε καλά αλλά θα περάσουν ένα δύσκολο στάδιο. Όπως όμως με διαβεβαίωσαν οι θεράποντες ιατροί και ο χειρουργός, σύντομα θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής τους δράσης και κοντά στις οικογένειές τους».

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος«Επισκέφθηκα τις δύο γιατρίνες μας, τα ξεχωριστά αυτά νέα παιδιά, που αριστεύουν στο χώρο της υγείας, πρώτες στο πεδίο του εθελοντισμού αλλά κακότυχες, γιατί έπεσαν μέσα σε ένα περιστατικό τραγικό και δραματικό» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας: «Είναι δόξα τω Θεώ καλά. Η εγχείρηση πήγε καλά αλλά θα περάσουν ένα δύσκολο στάδιο. Όπως όμως με διαβεβαίωσαν οι θεράποντες ιατροί και ο χειρουργός, σύντομα θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής τους δράσης και κοντά στις οικογένειές τους».

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι δηλώσεις αυτές είναι κρίμα να περιοριστούν μέσα στα στενά όρια της ελληνικής επικράτειας. Θα πρέπει να κάνουν τον γύρο του κόσμου μεταφρασμένες ως εξής:

"I visited our two doctors, those outstanding young children who are excelling in the area of health, first in the field of voluntary work, but god damned, because they fell in a tragic and dramatic incidence. They are fine, thank God. The operation went well but they are going to be through a tough stage. As their curing doctors and the surgeon assured me, soon they 'll be back again in the first line of their scientific action and near their families."

And the minister concluded: "We 'll let them do their speciality without expectation (χωρίς αναμονή) and everything will be neither cat nor damage (ούτε γάτα ούτε ζημιά)."

Πατρωνάκης Μάνος:
 Αναδεικνύεται μετά από αυτό το τραγικό γεγονός η έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων στα νησιά του Αιγαίου. Κατά τη θητεία μου στο ΠΠΙ Κάσου αρκετές φορές εισηγήθηκα
προς την ΥΓ.ΠΕ. και προς το Νοσοκομείο της Ρόδου αυτή την αναγκαιότητα. Το κενό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί με την περιοδική επίσκεψη ιατρών των απαιτούμενων
ειδικοτήτων σύμφωνα με το θεσμό του επισκέπτη ιατρού.
 Οταν όμως τα ίδια τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ πάσχουν από υποστελέχωση εννοείται ότι και η περιφέρεια παρομοίως στενάζει.
 Κατά καιρούς βέβαια δεχόμασταν επισκέψεις από διάφορα σωματεία όπως ''Γιατροί του Αιγαίου'', ''Ανοιχτή Αγκαλιά'', και στρατιωτικούς με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Απέχει κατά πολύ όμως η εθελοντική πρωτοβουλία και αυτή των Ενόπλων Δυνάμεων από το να αισθανθούν οι κάτοικοι των νησιών μας ασφάλεια...
 (Το Π.Δ. 131/87 περιγράφει τα κίνητρα και για τους επισκεπτες γιατρούς του ΕΣΥ, όπως επίσης στο Ν.2920/01 υπάρχει σχετικό με 4μηνη απόσπαση, κίνητρο για Νοσοκομεία νησιωτικών περιοχών)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση