Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Πώς γίνεται η τιμολόγηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα;
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Άδωνις Γεωργιάδης, από σήμερα ισχύουν στην ΗΔΙΚΑ οι νέες ασφαλιστικές τιμές, ο μέσος όρος των οποίων διαφοροποιείται, καθώς πλέον υπολογίζεται βάσει του 20% των γενοσήμων που πωλούνται στην αγορά. Βάσει του προηγούμενου συστήματος το ποσοστό αυτό ήταν μόλις στο 4%, άλλα ο μέσος όρος της ασφαλιστικής τιμής θα προκύπτει από περισσότερα γενόσημα φάρμακα, όπως διευκρίνισε ο Υπουργός Υγείας.
.....Έτσι, οι ασφαλιστικές τιμές, βάσει των οποίων αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας με τις αλλαγές αναμένεται να πέσουν κατά 2 με 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ισως είμαι χαζός αλλά δεν κατάλαβα τι άκριβώς εννοεί ο κάλος υπουργός (εκτός αν δεν τα κατέχει τα μαθηματικά το παιδί... αλλά τότε τι τα λέει; ). Άμα τα γενόσημα δεν "μετρούσαν πολύ" (4%) γιατί ήταν τόσο χαμηλές οι ασφαλιστικές τιμές; Οι ασφαλιστικές τιμές θα ανέβουν ή θα πέσουν (ήδη από last week κάποιες ανέβηκαν - θα ξαναπέσουν; ); Και άμα πέσουν οι ασφαλιστικές τιμές τότε δεν θα πληρώνει περισσότερα ο ασφαλισμένος; Απο πού προκύπτουν οι μηδενικές συμμετοχές; Θα θυμάται τι είπε σε 3 μέρες (μετεκλογικά);
Μερικές φορές είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς (χωρίς τοποθέτηση προϊόντος). Δυστυχώς πολλοί το ξεχνάμε (και εμένα συμπεριλαμβανόμενου αλλά, τουλάχιστο, δεν είμαι υπουργός).
D-Michalis:
Η ασφαλιστική τιμή είναι ένας εμπαιγμός και ένας σοφιστικός τρόπος να περικοπούν οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ χωρίς να ομολογεί ότι αυξάνει τη συμμετοχή του πολίτη.
Προσωπικά την καταγγέλλω και την εξηγώ στους ασθενείς μου που μένουν με ανοιχτό στόμα, συνειδητοποιώντας το γιατί τους στοιχίζουν τώρα τόσο πολύ πιό ακριβά τα φάρμακά τους.
Το τίμιο είναι να πείς «τόσο % καλύπτω για τα Χ φάρμακα» Οι σοφιστείες των ¨ασφαλιστικών τιμών» είναι απλά εξαπάτηση.
Ας μου πεί για παράδειγμα κάποιος με ποιο τρόπο προκύπτει η ασφαλιστική τιμή του Lyrica? Όποιον τύπο και να ακολουθήσεις, όποια ποσοστά και αν βάλεις σε γενόσημα η μη, η τιμή με την οποία εμφανίζεται δεν μπορεί να προκύψει.
Και τέτοια φάρμακα υπάρχουν πλείστα όσα.
Σε ορισμένα που έκανα τον υπολογισμό για λογαριασμό ασθενών, προέκυπτε πραγματική συμμετοχή των ασθενών. 45%, 60% ακόμη και 80%.
Με την παραπλάνηση και με το ορκιζόμαστε στα δίκαια του πολίτη, προκειμένου να κρυφτούμε, δεν πάμε πουθενά αλλού, παρά στην παρακμή όπου οδηγηθήκαμε.
Denominator:
Άλλο πάλι και τούτο:
Το Crestor στη συσκευασία με τη χαμηλότερη δόση των 5mg (και τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, πιθανόν) έχει ασφαλιστική τιμή 8,49, ενώ όλες οι άλλες μορφές χαμηλότερη (10mg 4,97 - 20mg 5,56 - 40mg 8,42).
Αυτό το κράτος, αν έχεις ανάγκη να πάρεις πιο επιθετική αγωγή (γεγονός που σχετίζεται με σοβαρότερη νόσο) σε τιμωρεί.
Εκτός και αν θεωρεί a priori τους γιατρούς επίορκους. Αν συμβαίνει το τελευταίο, θα σκεφτόμουν να μην κρίνουμε εξ' ιδίων τα αλλότρια.
Diamantius:
Το είδα με αρκετή καθυστέρηση και δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα τώρα η απάντηση αλλά here goes.
Για το Taminol ειδικά, γνωρίζω ότι έχει καταργηθεί από πέρυσι το καλοκαίρι. Η πληροφόρηση είναι απευθείας από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας (HELP) καθώς ως φαρμακείο κλινικής έχω δικαίωμα να προμηθεύομαι φάρμακα μόνο από την πηγή. Προφανώς ό,τι κυκλοφορούσε μέχρι τώρα ήταν απομεινάρια στις φαρμακαποθήκες.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο είδα με αρκετή καθυστέρηση και δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα τώρα η απάντηση αλλά here goes.
Για το Taminol ειδικά, γνωρίζω ότι έχει καταργηθεί από πέρυσι το καλοκαίρι. Η πληροφόρηση είναι απευθείας από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας (HELP) καθώς ως φαρμακείο κλινικής έχω δικαίωμα να προμηθεύομαι φάρμακα μόνο από την πηγή. Προφανώς ό,τι κυκλοφορούσε μέχρι τώρα ήταν απομεινάρια στις φαρμακαποθήκες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ευχαριστώ για την απάντηση. Επομένως ο υπουργός για άλλη μια φορά έλεγε ψέμματα.
Τα υπόλοιπα Co-amoxiclav Generics (500+125), Accordia (875+125), Forcid (500+125) και (875+125) κυκλοφορούν;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση