Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Πώς γίνεται η τιμολόγηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Σήμερα πήγα να συνταγογραφήσω γενόσημα αλεδρονάτη (η ασθενής επιμένει να λαμβάνει πάντως το πρωτότυπο). Πατώνας τα "Ισοδύναμα Φάρμακα" έβγαλε μια λίστα με πρώτο μέλος το παρακάτω γενόσημο:
2803070101015 BINOSTO EF.TAB 70MG/TAB BTx4 M05BA04 Γ 13,64 8,65
Η τιμή του είναι μεγαλύτερη των άλλων γενοσήμων (που έχουν σχεδόν όλα 8,65, ενα-δυό λίο λιγότερο) αλλά και μεγαλύτερη του πρωτότυπου!!! (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος).
Όσοι συνάδερφοι ξέρουν τον αντιπρόσωπο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του για να συνταγογραφούν το καλό και ακριβό αυτό γενόσημο. Όλοι θα είναι κερδισμένοι (ο γιατρός γράφει γενόσημο, ο αντιπρόσωπος κάνει νούμερα, ο ΕΟΦ κάτι θα κέρδισε; , τον ΕΟΠΥΥΥ μάλλον δεν τον νοιάζει-8,65 πληρώνει και αυτός, ο φμφ έχει παραπάνω τζίρο και κέρδος, τον ασθενή ποιος τον υπολογίζει...).
Να ελπίζω ότι μας διαβάζουν;
Φυσικά υπάρχουν και άλλα τέτοια "γενόσημα" που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όμως αυτό έχει "τεχνολογία" αναβράζοντος! Αμ πως! (Με την ευκαιρία, το αναβράζον δισκίο έχει τύχει να μου το πουν και αναρριχώμενο εκ του "αναβραζόμενο")
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Σήμερα πήγα να συνταγογραφήσω γενόσημα αλεδρονάτη (η ασθενής επιμένει να λαμβάνει πάντως το πρωτότυπο). Πατώνας τα "Ισοδύναμα Φάρμακα" έβγαλε μια λίστα με πρώτο μέλος το παρακάτω γενόσημο:
2803070101015 BINOSTO EF.TAB 70MG/TAB BTx4 M05BA04 Γ 13,64 8,65
Η τιμή του είναι μεγαλύτερη των άλλων γενοσήμων (που έχουν σχεδόν όλα 8,65, ενα-δυό λίο λιγότερο) αλλά και μεγαλύτερη του πρωτότυπου!!! (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος).
Όσοι συνάδερφοι ξέρουν τον αντιπρόσωπο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του για να συνταγογραφούν το καλό και ακριβό αυτό γενόσημο. Όλοι θα είναι κερδισμένοι (ο γιατρός γράφει γενόσημο, ο αντιπρόσωπος κάνει νούμερα, ο ΕΟΦ κάτι θα κέρδισε; , τον ΕΟΠΥΥΥ μάλλον δεν τον νοιάζει-8,65 πληρώνει και αυτός, ο φμφ έχει παραπάνω τζίρο και κέρδος, τον ασθενή ποιος τον υπολογίζει...).
Να ελπίζω ότι μας διαβάζουν;
Φυσικά υπάρχουν και άλλα τέτοια "γενόσημα" που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όμως αυτό έχει "τεχνολογία" αναβράζοντος! Αμ πως! (Με την ευκαιρία, το αναβράζον δισκίο έχει τύχει να μου το πουν και αναρριχώμενο εκ του "αναβραζόμενο")
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο Σουηδικό Εθνικό Συνταγολόγιο ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ) πάντως που το έψαξα στις 29/08/2017, μου το βγάζει ως avregistrerad δηλαδή ότι το έχουν διαγράψει από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα της Σουηδίας (και μάλιστα από τις 31/12/2014 ). Επειδή, έχω δουλέψει ως Ιατρός στην Σουηδία, αυτό που γράφει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος και μόνο, μου αρκεί... Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ( Δεν χρειάζεται να είναι επικίνδυνο ένα φάρμακο για να το διαγράψουν από το Σουηδικό Εθνικό Συνταγολόγιο. Μπορεί απλώς να θεωρούν ότι δεν αξίζει τα λεφτά του. )
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌμως αυτό έχει "τεχνολογία" αναβράζοντος! Αμ πως! (Με την ευκαιρία, το αναβράζον δισκίο έχει τύχει να μου το πουν και αναρριχώμενο εκ του "αναβραζόμενο")
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν πάλι ο ΕΟΦ θεωρεί ότι το φάρμακο αυτό έχει τόσο καινοτόμο φαρμακοτεχνική μορφή, νομίζω ότι πρέπει να το καταχωρίσει ως Πρωτότυπο και όχι ως Γενόσημο.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌμως αυτό έχει "τεχνολογία" αναβράζοντος! Αμ πως! (Με την ευκαιρία, το αναβράζον δισκίο έχει τύχει να μου το πουν και αναρριχώμενο εκ του "αναβραζόμενο")
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν πάλι ο ΕΟΦ θεωρεί ότι το φάρμακο αυτό έχει τόσο καινοτόμο φαρμακοτεχνική μορφή, νομίζω ότι πρέπει να το καταχωρίσει ως Πρωτότυπο και όχι ως Γενόσημο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είδατε, δεν είχα προσέξει ότι είναι ...βραστερό. Όμως ποια η χρησιμότητά του; Τα διφωσφονικά υποτίθεται ότι καταπίνονται με ένα ποτήρι νερό για να διαλυθούν στο στομάχι και να μην επιστρέψουν (παλινδρόμηση) στον οισοφάγο (γι αυτό και η όρθια θέση) γιατί κάνουν οισοφαγίτιδες. Αν το διαλύσουμε απο το στόμα δεν θα κάνει βλάβη στο βλεννογόνο; Θα είχε ενδιαφέρον το SPC αν εξηγεί την απορρόφηση-φαρμακοκινητική.
ΥΓ 00:43 : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (για τον ασθενή). Αντιγράφω τμήμα:
--- Παράθεση ---Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες 2), 3), 4) και 5) για να βοηθήσετε ώστε το
αναβράζον δισκίο Binosto ως πόσιμο διάλυμα να φτάσει στο στομάχι σας γρήγορα και να βοηθήσετε
στη μείωση της πιθανότητας ερεθισμού του οισοφάγου (οισοφάγος είναι ο σωλήνας που ενώνει το
στόμα με το στομάχι). 2) Αφότου σηκωθείτε από το κρεβάτι για να ξεκινήσετε την ημέρα σας και προτού λάβετε
οποιοδήποτε φαγητό, ρόφημα ή άλλο φάρμακο, διαλύστε το αναβράζον δισκίο Binosto σε μισό
ποτήρι νερού βρύσης (όχι λιγότερο από 120 ml ή 4.2 fl.oz.) (όχι μεταλλικό νερό). Όταν o ήχος από
τον αναβρασμό έχει παύσει και το αναβράζον δισκίο έχει διαλυθεί πλήρως δίνοντας ένα διαυγές,
άχρωμο διάλυμα, πιείτε αυτό το διάλυμα, συνοδευόμενο από τουλάχιστον 30 ml (ένα έκτο ενός
ποτηριού) νερού βρύσης. Μπορείτε να πιείτε επιπλέον νερό.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε αδιάλυτο υλικό από το δισκίο, μπορείτε να ανακατέψετε το διάλυμα
μέχρις ότου γίνει διαυγές και άχρωμο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Διαπιστώνω τελικά πως αυξάνει η πιθανότητα επιπλοκών χωρίς λόγο. Ίσως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στους ελάχιστους που δεν μπορούν να καταπιούν χάπια (σε ηλικίες <20 ετών το έχω δει, σε μεγαλύτερους ποτέ αλλά, ποιος ξέρει, είναι μια πιθανότητα).
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος.... Θα είχε ενδιαφέρον το SPC αν εξηγεί την απορρόφηση-φαρμακοκινητική....
--- Τέλος παράθεσης ---
Σήμερα με επισκέφτηκε ο αντιπρόσωπος της GALENICA που έχει το BINOSTO. Μου είπε ότι είναι Ελβετικό (χωρίς τρύπες όπως το τυρί) και κυκλοφορεί σε Ισπανία, ΗΠΑ και αλλού και προσφάτως στην πλούσια Ελλάδα. Μου είπε ότι το δ/μα του φαρμάκου (όταν ξαφρίσει) είναι ρυθμιστικό και κρατάει το ρΗ υψηλό (στο 5) προφυλάσσοντας από διάβρωση τον οισοφάγο. Η κατάκλιση μετά δεν είναι απαγορευτική (αν και στο SPC την αναφέρει και πάλι ως βασική να μην γίνει). Επίσης ότι θα αλλάξουν το SPC έτσι ώστε να συμπεριλάβει τις καινοτομίες του φαρμάκου (στο συνημμένο pdf φαίνεται με ροζάκι οι προσθήκες που θα κάνουν στο SPC της αλεδρονάτης).
Στην τιμή μου τα ...μάσησε. Αρχικά μου είπε ότι κάνει όσο τα γενόσημα, μετά όσο το πρωτότυπο FOSAMAX. Αφού του είπα την τιμή μου απάντησε ότι η συμμετοχή είναι μικρή. Τον ρώτησα την ασφαλιστική (ασφαληστρική μάλλον) τιμή και είπε ότι είναι όπως σε όλα. Του τόνισα ότι είναι 5 ευρώπουλα περισσότερο από τα γενόσημα και αντέτεινε ότι δεν είναι πολλά μπροστά στην καινοτομία...
Όσοι πιστοί προσέλθετε...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση