Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Νέα παρέμβαση του μητροπολίτη Παύλου κατά της Χρυσής Αυγής.
Harper:
Η παρακατω ιστοριουλα ειναι απο μια πολυ αγαπημενη μου ταινια "το παιχνιδι των λυγμων" και μου αρεσει να τη λεω οταν νιωθω οτι κολλαει.Νομιζω κολλαει με το θεμα του τοπικ:
Ο Σκορπιος βρισκεται παγιδευμενος στην οχθη του ποταμου και γυρω του το δασος εχει παρει φωτια.Τα παντα καιγονται και σε λιγο οι φλογες τον πλησιαζουν.Απελπισμενος φωναζει για μια υστατη βοηθεια πριν βαλει το κεντρι στο ιδιο του το κορμι.Πανω σε ενα νουφαρο ,στη μεση του ποταμου τον ακουει ο Βατραχος και πηδωντας στο νερο κολυμπαει γρηγορα να δει ποιος φωναζει.Πριν καν πει οτιδηποτε ο Σκορπιος τον εχει δει και του ζηταει βοηθεια."Σε παρακαλω του λεει,παρε με στην πλατη σου γιατι δε μπορω να κολυμπησω και οι φλογες με φθανουν.Παρε με στην πλατη σου και κολυμπα στην απεναντι οχθη που δεν καιγεται.σε παρακαλω,θα πεθανω!!!"
Ο Βατραχος τα χανει προς στιγμη μα ανακταει την ψυχραιμια του και του λεει "Λυπάμαι πολυ Σκορπιε,θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω αλλα φοβαμαι να σε κουβαλησω στην πλάτη μου.Κι αν με τσιμπησεις με το κεντρι σου?Δε μπορω να το ρισκαρω να πεθανω"
"Μα τι λες ??Μιλας σοβαρα?""απανταει ο Σκορπιος."Σε λιγο πεθαινω κ εσυ που θα με σωσεις ειναι δυνατον να σε κεντρισω?Αν σε κεντρισω με το δηλητηριο μου θα πεθανεις και αν πεθανεις θα βυθιστεις και θα πεθανω μαζι σου κ εγω που δεν ξερω κολυμπι.Ειναι λογικο αυτο που λες?"
Ο Βατραχος το ζυγισε.Δεν ειχε και πολυ χρονο να το σκεφθει.Οντως οι φλογες πλησιαζαν επικινδυνα
"αντε γρηγορα Σκορπιε" του λεει "ανεβα γρηγορα πανω στην πλάτη μου και ελα να σε βγαλω απεναντι"
Σε ευχαριστω πολυ Βατραχε απανταει ο Σκορπιος.Μου εσωσες τη ζωη
Με ενα σαλτο ανεβαινει στην πλατη του Βατραχου δευτερολεπτα πριν οι φλογες φθασουν εκει που βρισκονταν.Ο βατραχος κολυμπαει γρηγορα με το Σκορπιο στην πλατη και εχουν φθασει ηδη στη μεση του ποταμου."Υπομονη Σκορπιε" του λεει."Τα καταφεραμε σε λιγο φθανουμε απεναντι και θα εισαι σωο..."
Πριν ολοκληρωσει τη φραση του ο Βατραχος νιωθει ενα τρομακτικο πονο στη ραχοκοκκαλια του και ενα μουδιασμα να εξαπλωνεται στο κορμι του.
"Μα τι εκανες Σκορπιε ρωταει?Με τσιμπησες?"
"Ναι Βατραχε...λυπαμαι"
"Μα γιατι???Φθαναμε απεναντι και τωρα,,,τωρα μουδιαζω ολοκληρος.Πεθαινω...Βουλιαζω και μαζι μου θα πνιγεις και εσυ.Ηλιθιε Σκορπιε,γιατι με τσιμπησες?ΓΙΑΤΙ?"
Και ο Σκορπιος απαντησε."Λυπαμαι Βατραχε,ειναι στη φυση μου "
Αν ο Βατραχος ειναι η Ελλάδα ή η θρησκεια οι συσχετισμοι δικοι σας για το ποιος μπορει να ειναι ο Σκορπιος που πηραν στην πλάτη τους
Δημήτριος:
Ας παρακαμψουμε τις θεολογικες ενστάσεις. Ας αντιπαραβαλλουμε τους δύο αντιδιαμετρικούς κόσμους: ΚΚΕ και ΧΑ .Το καμαρι των α΄ειναι η πεποιθηση οτι η κοσμοθεωρηση του αποτελει το απαυγασμα της επιστημονικοφιλοσοφικης σκέψης. Το προβλημα τον β΄ειναι τα μπινελικια που τρων αναφορικά με τον ψευδοεπιστημονικό χαρακτηρα της ιδεολογίας τους.Δεδομενου οτι η βαση του χρυσαυγιτικου εθνικισμού ειναι μια "ιδιοτυπη" βιολογία, παρακαλω δοκτόρους και δοκτορέσσες να τοποθετηθούν.Τα περι ορισμών αριστεού κλπ τα αφηνω προς το παρόν στους πολιτικούς επιστήμονες.
Harper:
Οφειλω να σου πω πως ξεκινας λάθος: αντιπαραβαλλεις 2- οπως λες- αντιδιαμετρικους κοσμους αναφερομενος στο " καμαρι" του ενος και το "προβλημα " του άλλου.Ειναι το λιγοτερο αστοχο αν οχι αδικο.
Καταρχην οταν συγκρινεις δυο πραγματα υποτιθεται πως θες να βρεις το καλυτερο απο τα δυο,αλλιως ποιος ο λογος?Για να κανουμε κουβεντα?Αρα μιλαμε σοβαρα και το δειχνουμε.
Ειναι σα να συγκρινεις πχ τη ζαχαρη με το αλατι.Εσυ ομως αντι να ψαχνεις διαφορες σε αμεσα συγγενικα πεδια ώστε να εισαι αντικειμενικος πχ οτι ερεθιζουν διαφορετικους γευστικους καλυκες,οτι παραγονται απο διαφορετικες πηγες,πως επιδρουν στην υγεια του ανθρωπου,ποια η θερμιδικη τους αξια,ποιο το κοστος παραγωγης-επεξεργασιας τους,διανομης τους και ποια τα κερδη ανα τονο του καθενος κτλ κτλ κτλ αρκεισαι απλα στο να πεις πως η ζαχαρη πινεται με τον καφε ενω το αλατι πάει στα μακαρονια.
Ενταξει ειναι μια διαφορα κ αυτη αλλα δεν ξεκιναμε ετσι...
Σορρυ αν περιμενες κατι άλλο αλλά οφειλα να σου πω τι δε μου αρεσε.
Δημήτριος:
Ομολογώ ότι κάπου έχασα την μπάλα..πως να γυρισω ομως στο greekmeds οπου δηλωσα οτι αποχωρω δια παντός;Εκει σιγουρα θα επαιρνα απαντηση!
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟμολογώ ότι κάπου έχασα την μπάλα..πως να γυρισω ομως στο greekmeds οπου δηλωσα οτι αποχωρω δια παντός;Εκει σιγουρα θα επαιρνα απαντηση!
--- Τέλος παράθεσης ---
Ξέρετε, αυτό το forum ειδικεύεται σε παρόμοιες κουβέντες/λύσεις και μόνο στην περιφέρεια των ενδιαφερόντων του και περιστασιακά ασχολείται με ανάλογα θέματα - χωρίς να αποθαρρύνει κάποιον όμως να το πράξει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση